Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Dongo, Tom:

The Alien Tide!

Hummingbird Publishing Co., Sedona, AZ 1990. 128 sivua

Tom Dongo on kirjoittanut ainakin kolme kirjaa Sedona-nimisestä alueesta, joka sijaitsee Arizonassa, USA:ssa. Dongon mukaan alueella tapahtuu jatkuvasti mystisiä asioita. Siellä havaitaan jatkuvasti ufoja, MIB:ejä ja mustia helikoptereita jne.

Kun tutustuu tähän Dongon kirjaan, niin huomaa hyvin nopeasti, miten paljon siinä on juttuja, joiden päähenkilöt ovat joko täysin nimettömiä tai sitten heille on annettu salanimi. Yhtä usein on tapahtuma-aika usein mainitsematta tai hyvin epämääräinen. Eli tässä kirjassa on sivukaupalla tarinoita, joiden mukaan 'jollekin joskus tapahtui jotakin jossakin'.

En tunne Sedona-aluetta, enkä mene sanomaan tapahtuuko siellä merkillisiä asioita vai ei? Mutta sanoisin, että jos minun olisi päätettävä jonkun matkasta, en tekisi päätöstä ainakaan tämän kirjan perusteella. Joidenkin tapausten kohdalla on henkilön nimi mainittu, mutta ne sattuu taas olemaan sellaisia tapauksia, etten ole lukenut niistä muista kirjoista.

Yhden tutun tapauksen löydän Dongon kirjasta, ja se on tri Hopkinsin kuuluisa MIB-tapaus Mainesta. Ikävä kyllä tämä Dongon versio poikkeaa hyvin paljon muiden kirjojen versioista. Yhden mainitsemisen arvoisen tapauksen löydän kirjasta, eli sivulla 75 Dongo selostaa muutamalla rivillä Neuvostoliiton Voronesh-tapausta vuodelta 1989.

Kyllä tämä kirja kuuluu ns. 'kevyisiin kirjoihin'.

Björn Borg, 7.11.2004


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |