Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Woodward, Joan:

Animal Reactions to UFOs: A Preliminary Investigation from the Animal' s Perspective. Special Publication July 2005

MUFON, Morrison, CO 2005. 60 siv. (A 4)

 
 
Joan Woodward on kerännyt tähän kirjaan löytämänsä tiedot siitä miten erilaiset eläimet reagoivat ufojen lähettyvillä.
 
On todettava että täm䬆 kirja on aarreaitta sellaiselle joka on kiinnostunut juuri tästä asiasta, mutta sellaiselle joka ei ole niinkään kiinnostunut juuri eläinten reaktioista niin kirja saattaa olla pitkästyttävä sen takia että Woodward on kerännyt pikkutarkasti siihen tiedot 104 havainnosta.
Pienintä yksityiskohtaa myöten Woodward kertoo tilastomuodossa prosenttilukuineen¬† miten lehmät, hevoset, lampaat, siipikarja, kissat, koirat
jne., jne. ovat reagoineet tai sitten eivät reagoineet lähistöllä olevaan ufoon.
 
On aika vaikeata tällaisessa kirjaesittelyssä poimia esille ne reaktiot jotka ovat ' tyypillisiä '¬† koska ne näyttävät vaihtelevan paljonkin tapauksesta tapaukseen johon liittyy vielä sekin että ufohavaitsija harvoin on niinkään tarkkaan kirjoittanut muistiin miten juuri eläimet käyttäytyivät havaintotilaisuudessa.
Yksi punainen lanka löytyy kuitenkin näistä havainnoista ja se on se seikka että varsin monet koirat näyttävät kärsivän ufojen lähistöllä ufoista lähtevästä korkeasta äänestä joka mahdollisesti on sellainen ettei ihminen edes kuule sitä.
Kirjallisuudesta on löytynyt useita esimerkkejä siitä että koirien korvat kärsivät lähellä ufoa ja tämä saa koirat pakokauhun valtaan.
 
Toisaalta Woodward on löytänyt esimerkkejä siitä että koirat usein kuulevat ufosta tulevan äänen joka saa koiria ulvomaan, eli ' laulamaan' .
Woodward tähdentääkin että kyseessä on kaksi eri asiaa: Toisessa tapauksessa koira kokee äänen miellyttävänä ja ' laulaa ' mukana.
Toisessa tapauksessa koira kärsii ja tahtoo pakoon.
 
Woodward on löytänyt kirjallisuudesta yhden ainoan tapauksen jossa koira on sekä ulvonut että samalla tahtonut pakoon ja tämä tapaus on tunnettu tapaus jossa Flynn- niminen henkilö törmäsi ufoon Evergladesin suoalueella USA: ssa. Tällöin häkissä oleva koira ryhtyi ulvomaan mutta yritti samalla ulos häkistä ja karkuun.
Woodward tähdentää myös samalla että esim. kaikki koirat ovat yksilöitä jotka reagoivat eri tavalla samaan ärsykkeeseen. Woodward tähdentää että esim. pystykorvainen koira reagoi herkemmin ääneen kuin ehkä joku toinen koira. Samoin koirien luonne vaikuttaa niiden käyttäytymiseen.
 
Woodwardin tilastoista voin umpimähkään poimia mm. seuraavia tietoja:
-tilastosta löytää 5 tapausta jossa siipikarja on pelästynyt
-tilastosta löytyy yksi tapaus jossa siipikarja on pysynyt rauhallisena
-tilastosta löytyy 5 tapausta jossa kissa on pelästynyt
-tilastosta löytyy¬† yksi tapaus jossa kissa on osoittanut kiinnostusta ufoon
-tilastosta löytyy kolme tapausta jossa kissa on ollut välinpitämätön ufosta
 
Woodwardin tilastot palvelevat kuitenkin tarkoitustaan koska ne osoittavat että sekä siipikarjan että kissojen kohdalla etäisyys ufoon näyttää ratkaisevaa osaa. Mitä lähempänä ufo on ollut sitä enemmän pelästynyitä eläimiä löytyy.
Eläinten reaktiot osoittavat myös ettei havainto ainakaan johtunut psykologisista tekijöistä havaitsijan kohdalla.¬†
 
Woodward tähdentää siis että eläinten reaktiot ovat samalla osoitus siitä että ufohavaitsija todella näkee jotakin eikä kuvittele näkevänsä.
Woodward otta yhden valaisevan esimerkin:
Eräs Lee- niminen yövartija oli töiss䬆 Pohjois- Karoliinassa ja hänen vartioimansa kiinteistön naapurissa oli aidan takana kaksi pit- bull terrieriä. Lee oli tottunut siihen että joka kerta kun hän käveli koirien ohi niin nämä yrittivät raivokkaasti hyökätä hänen kimppuunsa.
Eräänä iltana kello 19 kun Lee käveli koirien ohi hän hämmästeli sitä etteivät koirat reagoineet millään tavalla häneen. Lee yllättyi sen verran että hän palasi takaisin katsomaan koiria. Lee löysi koirat istumassa vierekkäin tuijottaen taivaalle. Lee ei kuitenkaan nähnyt mitään erikoista. Lee yritti kutsua koiria mutta ne eivät välittäneet hänestä. Vain toinen koirista vilkaisi nopeasti Leetä mutta jatkoi sitten taas taivaan tarkkailua.
Vielä kun Lee poistui paikalta koirat jatkoivat tuijottamistaan taivaalle.
Kun Lee palasi paikalle kaksi tuntia myöhemmin koirat olivat taas normaalisti ja hyökkäsivät taas Leetä kohti.
Kun Lee kello 21-maissa jälleen oli ulkona hän havaitsi valorivin joka oli noin 150 metrin etäisyydellä hänestä ja jossa oli 15- 20 erivärisiä valoja. Leen tarkkaillessa valoja ne sammuivat yksi toisensa jälkeen.
Leen mielestä kyseessä oli UFO jota koirat olivat aikaisemmin tarkkailleet ja Lee tekikin asiasta ilmoituksen eräälle ufojärjestölle.
 
Woodwardin kirjasta lukija löytää myös ' oheistuotteena ' uusia asioita:
-MUFON joka aikaisemmin toimi vuosikymmeniä Texasin Seguinista käsin on nyt saanut kotiosoitteekseen ' Morrison, Colorado '¬† sen jälkeen kuin entinen puiheenjohtaja Andrus siirtyi eläkkeelle.
- Kirjassa törmään ensimmäistä kertaa MUFONin omaan tietopankkiin WUFODiin.
-Woodward viittaa mielellään entisen NICAPin aineistoon joka on herätetty uudelleen henkiin Francis L. Ridgen toimesta vuonna 1997 ja jonka löytää Internetistä osoitteesta www.NICAP.org ja sieltä löytyy vielä eläimiä koskevan alasivun www.NICAP.org/cat4.htm.
 
Woodwardiin saa yhteyden sähköpostilla osoitteella sky.cat@att.net
 
Jos on kiinnostunut eläinten reaktioista ufohavaintojen yhteydessä niin tämä Woodwardin tilasto on luultavasti maailman paras tietolähde tässä asiassa.
 

Björn Borg, 29.4.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |