Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Waeber, Rolf:

An Overview of Extraterrestrial Races: Who is Who in the Greatest Game of  History

Trafford Publishing, Victoria, BC, Canada 2005. 399 sivua

 
 
Waeberin kirja on isokoinen ( 17,5 x 26,5 cm) ja miltei 400- sivuinen ja ulkomuodoltaan varsin vaikuttavan näköinen teos.
Kun tutustuu siihen niin ufologikin joutuu pysähtymään ja miettimään että missä mennään.
Tällä tarkoitan sitä että kun esim. allekirjoittanut puhuu ufologiasta niin ajattelen nyt lähinnä tavallisten ihmisten tekemiä ufohavaintoja ja niiden tutkimista sen selvillesaamiseksi että mikä on voinut aiheuttaa tämän havainnon, mikä on ollut tämän havainnon takana.
 
Mutta viime vuosien aikana ufologiaan on tullut mukaan uusia alueita jotka eivät liity tähän tavalliseen, perinteiseen ufologiaan ollenkaan tai miltei ollenkaan.
Tällä tarkoitan taas sitä että nykyisin on olemassa aika paljon kirjallisuutta jossa puhutaan muukalaisista, mistä he ovat kotoisin ja kerrotaan jopa heidän nimet.
Kerrotaan minkä näköisiä he ovat, minkä luonteisia he ovat, mistä he tulevat, minne he menevät, keneen he ovat yhteydessä. Kerrotaan jopa tarkkkoja tietoja muukalaisten kotiplaneetoista. N.s. ' tavallinen ' ufologi joutuu usein miettimäään että kuuluvatko nämä kertomukset ufologiaan ollenkaan vai ei.
 
On syntynyt eräänlainen ufologian uusi alue jota melkein tahtoisin kutsua
¬†' virtuaaliufologiaksi ' tai ' pseudo- ufologiaksi ' . Ja tässä
' virtuaaliufologiassa ' tai ' pseudo- ufologiassa ' puhutaan muukalaisista ikäänkuin he olisivat hyviä tuttuja tai naapureita.
 
Tiedot näistä muukalaisista ja heidän kotiplaneetoistaan, avaruusaluksistaan¬† jne. on saatu tähän Waeberin kirjaan eri kirjailijoilta ja kanavilta ja henkilöiltä jotka väittävät olevansa yhteydessä muukalaisiin jollakin muulla tavalla.
Tämän lisäksi on¬† olemassa kirjailijoita jotka ns. asiantuntevasti kertovat muukalaisista mutta eivät kerro mistä he ovat saaneet tietonsa.
 
Skeptikot ja kriittiset ufotutkijat pitävät usein näitä kuvauksia ja kertomuksia pelkästään satuina ja pitävät koko tätä alaa eräänlaisena satumaailmana, ja monen ufologin mielestä tämä satumaailma ei liity n. s. tavalliseen ufologiaan ollenkaan.
 
Se mitä Waeber on tehnyt tässä kirjassaan on että hän on lukenut kaikki löytämänsä kontaktikirjat ja kanavoitsijoiden kaikki kirjat ja julkaisut ja kerännyt niistä kaikki tiedot muukalaisista mitä hän on löytänyt ja luettelee heitä ja heidän kotiplaneettojaan¬† ja tarkkaankin niiden avaruusaluksia ja tällä tavalla hän on systemaattisesti merkinnyt muistiin kaikki eri kirjoista löytämänsä tiedot ¬†muukalaisista ja heidän kotiplaneetoistaan. Waeber on myös käyttänyt Internetiä ahkerasti.
 
 
Toisin sanoen henkilöstä joka on kiinnostunut näistä asioista niin hänelle Waeberin kirja on erittäin hyödyllinen, kun taas n. s. ' ruuvi- ja mutteri ' - ufologi, kuten aikaisemmin on todettu, pitää kirjaa täysin satukirjana.
 
Allekirjoittaneen on myönnettävä että minun on erittäin vaikeata suhtautua asiallisesti tähän kirjaan, mutta kerron kuitenkin pari asiaa tästä kirjasta jotta tämän esittelyn lukija saa käsityksen siitä mistä on kysymys.
 
Kirjan esipuheen on kirjoittanut Yeava- niminen henkilö joka myös julkaisee piirrustuksiaan tässä kirjassa mutta missään ei sitten kerrota kuka tämä Yeva on.
Kirjan alussa sivuilla 1- 38 tekijä luettelee eri muukalaisrotuja joita on olemassa ja näitä löytyy kymmeniä. Löytyy mm. ' oogonseja, oranssisia, orbseja, Orionin harmaita, paetrilaisia, paschatseja, pegasilaisia '¬† ja kaikkea muutakin.
 
Sivulla 39- 77, eli luvussa 2, tekijä luettelee erilaisia organisaatioita eli organisaatioita joita on olemassa avaruudessa mutta siinä mukana on myös sitten Maassa olevia organisaatioita ja saamme lukea että on olemassa
mm. ' Babylonian veljeskunta-, Mustat munkit-, Musta aurinko- ' jne- nimisiä organisaatioita.
 
Sivulla 64 saamme lukea myöskin että MJ-12- tunnetaan myös Jehovana joka on varmasti aika yllättävää monelle. Listalla on myös mukana amerikkalainen NSA ( Kansallinen Turvallisuusvirasto ) josta Waeber tietää kertoa että vuonna 1995¬† NSA: lla oli 53 erilaista ufomallia jotka pitivät Kuuta tukikohtanaan.
 
Kirjan kolmannessa luvussa tekijä kertoo eri planeetoista ja tähdistä ja kertoo mm. meidän omasta Maapallostamme että se kiertää myötäpäivään ja että sillä on negatiivinen magneettikenttä juuri koska se kiertää myötäpäivään.
( Eikös se Maapallo muuten kierrä vastapäivään? Aurinkohan nousee idässä ja laskee länteen.- Allekirj. huom.)
 
Lisäksi maan alla asuu 1 800 reptiilejä joiden vastuulla on 37 000 ihmislapsen katoaminen, 17 ihmistä jotka ovat kotoisin Sirius B: sta, 18 000 ' harmaiden klooneja ' ( Maassa ja Kuussa ) ja 141 olentoa Orionin yhdeksästä eri rodusta.
 
Omasta Kuustamme saamme taas lukea sivulla 107 että vuonna 1969 Kuussa ei ollut minkäänlaista ilmakehää, mutta nykyisin ( vuonna 2002 ) Kuussa on 6 000 km paksu Natrium- ilmakehä ( Natrium atmosphere).
¬†( Mikähän sekin mahtaa olla?- Allekirj. huom. )¬†
Lisäksi Kuun pinnan alla asuu 18 000 ' harmaata ' ja tässä menee matematiikka hiukan sekaisin kun juuri edellä sanottiin että Maassa ja Kuussa asuu 18 000 harmaiden kloonia, ja nyt sanotaan että pelkästään Kuussa on 18 000 harmaata, niin tämä lukuhan ei jätä ainoatakaan
' harmaata ' Maan osalle.
 
Ihmisiä Kuussa on ollut jo 50 vuoden ajan. Siellä on venäläisten, amerikkalaisten ja englantilaisten tukikohtia ja yhteensä noin 36 719 ihmistä.
 
Toisaalta vähän alempana taas sanotaan että Kuussa on näkymättömällä puolella ilmakehä.
 
Sivulla 117 taas saamme kuulla että Punaisella planeetalla tarkoitetaan planeetta X: ää. Allekirjoittanut on kyll䬆 oppinut että Punaisella planeetalla tarkoitetaan Marsia.
 
Sirius A: sta saamme kuulla että sillä on kolme planeettaa jossa on asutusta, ja Sirius B: stä taas että sen tiiviys on 3 000 kertaa suurempi kuin timantin, että siellä asuu ihmisenkaltaisia olentoja jotka puhuvat Siriuslaista kieltä jonka nimi on Akonowai.
Ensin saa sen käsityksen että se on itse Sirius B ( eli tähti ) joka on asuttu, mutta hiukan myöhemmin kerrotaankin että Sirius B: llä on 6 planeetta ja näistä ¬†kaksi on asuttuja.
Näissä asuu yhteensä noin 600 miljoonaa ihmistä maan alla.
 
Sen sijaan Waeber ei mainitse sanallakaan Sirius- tähtien kohdalla mitään Afrikan dogoneista joista moni muu kirja kertoo ( että dogonit olisivat kotoisin Siriukselta ) .
Tästä ei Waeber sano mitään.
 
Luvussa 4.4 Waeber luettelee muukalaisten tukikohtia joita on täällä Maan päällä ja Waeberin mukaan niitä löytyy jopa 117.
Mm. Gotlannin alla on kuulemma muukalaisten salainen tukikohta ja reunahuomautuksena todettakoon että Waeber väittää Gotlantia saareksi joka on yksityisessä omistuksessa. ( Moni gotlantilainen kyllä hämmästyisi tästä väitteestä ).
 
Area 51: stä Waeber sanoo myös että siellä loppui toiminta vuonna 1998 joka väite on täydellisessä ristiriidassa muiden tietojen kanssa.
 
Luvussa 5 Waeber luettelee aika tarkkaan millaisia avaruusaluksia on eri roduilla.
Esim. Bellatricialaiset tähtialukset ovat 30, 5- 122 m pitkiä ja Biaviianilaiset tähtialukset ovat munanmuotoisia ja niiden läpimitta on jopa 40 km.
Mintakan avaruusalukset ovat sienenmuotoisia ja 15,2 - 46 m läpimitaltaan, mutta niiden emäalukset ovat jopa 1 000 km pitkiä.
 
Luvussa 5.4 Waeber luettelee ufojen maahansyöksyjä vuodesta 1561 asti ja kiinnitän tässä huomiota siihen miten monta maahansyöksyä on tapahtunut tämän kirjan mukaan entisessä Neuvostoliitossa ja entisissä Itäblokin maissa, kokonaista 47 tapausta.
Esimerkkinä mainittakoon eräs maahansyöksy on tapahtunut marraskuussa 1991 paikkakunnalla jonka nimi on ( Pohjoinen ) Kabardino Balkar- tasavallassa Pohjois- Kaukasuksessa.
 
Luvussa 6 Waeber luettelee joukon henkilöitä jotka liittyvät ufologiaan.
Alaotsikko 6.1 kohdalla Waeber luettelee suuren joukon kanavoitsijoita ja kontaktihenkilöitä ja tässä allekirjoittanut huomaa miten vähän tunnen juuri tätä alaa koska suurin osa näistä nimistä ovat minulle tuntemattomia ja silti näitä nimiä on jopa 28 sivun verran.
Huomaan kuitenkin että joukossa on nimiä joita en minä ainakaan sanoisi kanavoitsijoiksi. Joukossa törmää pikku yllätyksiin kuten Robert Lazariin joka on tunnettu Area 51- yhteydestään. Tässä kirjassa Waeber kutsuu Lazaria kvanttifyysikoksi- insinööriksi joka työskenteli¬† Los Alamosissa.
 
Elokuvaohjaaja Jaime Shandera joka on tunnettu siitä että hän sai filmirullan jossa oli kuvattu MJ- 12 papereita, on Waeberin mukaan
' salaisen hallituksen agentti ' . 
Sivulla 212 saamme taas tietää että tunnettu selvännäkijä Edgar Cayce on syntynyt uudelleen nimellä David Wilcox..
 
Waeberin alaotsikon 6.2 kohdalla luetellaan kontaktihenkilöitä, sieppausuhreja ja ' kokijoita' ( experiencers ) ja monelle lienee aikamoinen yllätys kuulla että Yhdysvaltojen entinen puolustusministeri James Forrestal myös oli sieppausuhri Waeberin mukaan. ( Kirjassa on muuten Forrestalin nimi kirjoitettu väärin vain yhdellä 'r' : llä. )
Suomalainen Aino Ivanoff on myös mainittu sieppausuhrina sivulla 217.
 
Kirjan sivulla 225 alkaa alaotsikko 6.3 jossa luetellaan ufotutkijoita ja tässä törmään heti sellaiseen mielenkiintoiseen asiaan että kun jokin aika sitten kirjoitin kirjaesittelyn tri Sallan kirjasta ' Exopolitics ' niin Salla mainitsi bolivialaisen tri Jamisson Nerudan josta hän ei ollut varma siitä että onko Neruda oikeasti olemassa tai ei, mutta veikkasi että se saattaa olla jonkun salanimi.
Waeber taas mainitsee tässä omassa kirjassaan erään¬† tri Anderssonin ja sanoo että se¬† taas saattaa olla Nerudan salanimi.
 
Lukija joutuu kyllä koville kun eri kirjailijat yrittävät arvailla puolin ja toisin mikä on kenenkin salanimi ja veikkaukset sitten menevät täysin ristiin niin kuin tässä tapauksessa.
 
Luettelo ufotutkijoista on 11 sivua pitkä ja mielestäni se lienee tämän kirjan asiallisin osa siitä syystä että siinä on monta tunnettua nimeä vaikka monen kohdalla näyttää siltä että Waeberilla¬† on aika pintapuoliset tiedot näistä henkilöistä.
 
Alaluokassa 7, tai oikeammin kohdassa 7.1, Waeber luettelee eri avaruusolentoja ja täytyy sanoa että tämä luettelo on varsin mittava. Se on jopa 106 sivun mittainen ja siinä on valtava määrä nimiä joista saamme tietää esim. että ' Abito ' on ' Lilithin ' toinen nimi, ' Atuniel ' on tulen enkeli, ' El Adrel '¬† on enkeli, ' Hurmiz ' on ' Lilithin ' tytär, ' Lebes ' on taas enkeli, ' Midael ' on sotaenkeli, ' Sahaqiel ' on taivaan enkeli, ' Samgariah ' on myös enkeli.
 
Kun havaitsee kuinka monta enkeliä tässä luetellaan niin joutuu miettimään että liittyykö tämä luettelo nyt enää yleensä ufologiaan tai olisiko oikeampi sanoa että se liittyy uskontoon.
 
Ehdin tuskin¬† kirjoittaa nämä sanat niin huomaan sivulla 352 että kirja siirtyykin jo täysin uskonnon puolelle, eli tästä sivusta alkaen Waeber luettelee enkeleitä ja heidän nimiään kolmen sivun verran ja jatkaa sitten sivulla 355 luettelemalla muita enkeleitä.
 
Kirjan luvussa 8 sitten Waeber kertoo avaruushistoriasta, eli mitä on tapahtunut. Esim. 35 miljoonaa vuotta sitten käytiin galaktista sotaa, 22 miljoonaa vuotta sitten käytiin Lyyran sotia ja näitä avaruuden eri sotia
luetellaan sitten monella sivulla.
Sivulla 363 kerrotaan että viimeisin ydinsota käytiin Maan päällä vuonna 11 913 e. Kr.
 
Jos sitten katsotaan lähihistoriaa niin kerrotaan että 22.1.1974 avaruusaluksia laskeutui Perusta etelään sijaitsevaan Chilcan aavikolle.
Vuonna 1994 niin Illuminati salassa siirsi maailmankeskuksensa Uuteen Seelantiin ja syyskuussa 1997 niin ' dracot ' tulivat Tähtiportin läpi ja hyökkäsivät Maahan mutta toiset avaruusolennot pysäyttivät heitä.
 
Ja sitten, jos nyt joltakin on jäänyt asia huomaamatta, niin 4.4.1998 tapahtui maailmanloppu eli viimeinen taistelu eli Armageddon, mutta kirjan mukaan se tapahtui neljännessä ulottuvuudessa joten saattaa olla että emme kaikki ole havainneet sitä.
 
Vuonna 2000 sitten ilmeisesti Maapallo sitten siirtyi kolmannesta ulottuvuudesta neljänteen ulottuvuuteen jos nyt joku sattumalta ei ole sitäkään huomannut.
 
Loppulausuntona tästä kirjasta sanoisin että lukijalle joka on kiinnostunut näistä asioista niin hänelle tämä kirja on mahtava tietoteos jossa on lueteltu kaiken maailman avaruusolentoja ja heidän nimiään ja kotiplaneettoja ja jopa avaruusaluksia jopa nimeltäänkin.
 
Jos taas puhutaan lukijasta joka suhtautuu enemmän kriittisesti näihin asioihin eikä usko niihin niin heille tämä kirja on puhdas satukirja.
 
Myöhemmin kirjoitin kirjaesittelyn Ida Kannenbergin kirjasta Project Earth
ja¬† mieleeni tuli katsoa Waeberin kirjasta mitä siinä sanotaan Kannenbergista ja Kannenbergin kirjassa mainitusta kirjailijasta Stewart Edward White, Amorto- olennosta jne.,¬† ja suureksi hämmästyksekseni huomaan että Waeberin kirja ei tunne ollenkaan Kannenbergia eikä edes siinä mainittua Hweigia siitä huolimatta että Kannenberg on julkaissut jo kolme kirjaa ennen Waeberin kirjan julkaisemista ja Hweigista on kerrottu jopa Tapani Koivulan kirjassa Ufojen kosminen viesti.
Waeberin kirja ei myöskään tunne Whiten kirjaa The Betty Book jota mainostetaan kovasti Kannenbergin kirjassa.
 
Tässä törmätään taas asiaan johon kiinnitin huomiota eräässä toisessa esittelyssä aikaisemmin eli Waeberin kirja on täynnä tietoa mutta sen valtavana heikkoutena on se ettei sen lopussa ole täydellistä hakemistoa.
Lukija ei näin ollen tiedä mistä osastosta tai alaosastosta ylipäänsä pitää lähteä liikkeelle kun etsii tiettyä nimeä koska sehän vaatii ennakko- osaamista lukijan kannalta.
Esim. allekirjoittanut selaili noin puolen tunnin ajan Waeberin kirjaa etsien Kannenbergia, Hweigia ja Amortoa enkä löytänyt niistä ainoatakaan ja lisäksi löysin sitten Kannenbergin kirjan lopussa piirrustuksen Pleijadien tähtijärjestelmästä ja Waeberin kirjasta huomasin että ainakin puolet niistä planeetoista jotka on mainittu Kannenbergin kirjassa puuttuu Waeberin kirjasta.
Joten ei se Waeberin kirja taida olla ihan täydellinen.
 
Hämmästykseni on suuri kun aivan sattumalta Kannenbergin kirjan jälkeen seuraavaksi luen Phyllis V. Schlemmerin kirjaa ' The Only Planet of Choice ' ja huomaan että Waeberin kirjasta puuttuu sekä Schlemmer että Schlemmerin mainitsemat kontaktit eli Tom ja Andrew.
Schlemmerhan on varsin tunnettu ja on mainittu jopa allekirjoittaneen ensimmäisessä ufokirjassa.
 

Björn Borg, 2.10.2007


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |