Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Timm, Roy:

Northwest History of Saucers, ET¬īs, Abductions and More

Roy Timm, Pendleton, OR 2001. 184 sivua

 
 
Kun vanhempi henkilö joka omien sanojensa mukaan ei ole käynyt oppikoulua eikä luultavati ikinä saanut minkäänlaista koulutusta siitä miten kirjoitetaan kirjoja ( tai ylipäänsä jotakin juttua) lähtee kirjoittamaan kirjaa omin päin niin tulos on sen mukainen.
Kun tällä henkilöllä sitten¬† ei myöskään tuttavapiirissään ole ketään joka auttaisi tässä kirjan kirjoittamisessa, esim. oikolukemisen kanssa, niin myös sen huomaa heti.
Kun sitten kirjasta puuttuu n. s. punainen lanka niin senkin huomaa heti.
 
Oikeastaan tämän kirjan lukeminen on hauskaa. Se on yksinkertaisen, mutta rehellisen, vanhemman miehen hiukan avuton yhteenveto tapahtumista jotka hänen mielestään ovat outoja, kuten ufot, sieppaukset, Bigfoot ja viljakuviot Amerikan Luoteisosassa.
Se että kirjan alussa tavanmukaisen otsikon ' Foreword' ( = Esipuhe) tilalla lukeekin ' Forward' ( = Eteenpäin) antaa oman leimansa tälle kirjalle.
Siinä samassa tulee sitten kirjoitettua oma elämänkerta, tuttavien elämänkerta, naapurien asioista, eli lyhyesti sanottuna, Timm on kertonut myös arkipäivän eri asioista. Joku kansantieteilijä saattaisi puhua kylähistoriikista tämän kirjan kohdalla.
Se että suurin osa kirjan sisällöstä ei sitten liity mihinkään outoon ollenkaan ei pahemmin häiritse Timmia. Tarkasti hän selostaa välillä arkipäiväisiä asioitakin kuten kuka meni naimisiin kenen kanssa ja koska ja kuka osti minkä maapalstan ja keneltä, ja kuinka auto kiersi hakemassa kanamunat maatiloilta ( 80- 90 tusinaa kanamunia kerrallaan)
Kautta koko kirjan¬† Timm kertoo itsestään kolmannessa persoonassa, eli
' herra Timm' . Teksti on naiivia ja täynnä kirjoitusvirheitä ja painovirheitä, välillä kirjaimia tai sanoja puuttuu mutta vaihteeksi sitten välillä samaa tekstiä on painettu kahteen kertaan peräkkäin. Välillä on tyhjiä sivuja ja sivulla 34 otsikon yhteyteen on jäänyt jonkun kehoitus jollekin ' lisätä otsikon fontin kokoa 16 pt: hen ' . Samalla tavalla¬† löytyy sivulta 59 samantapainen kehoitus ' tämä otsikko paksulla' .
 
Se paistaa myös selvästi läpi ettei Timm ole paljonkaan perillä ufologiasta, vaikka hän on kuullut muutamasta tapauksesta. Timm kertoo mm. miten Kenneth Arnold kävi Timmin karjatilalla myymässä palonsammuttajia vuonna 1946.
Melvin Timm kertoi nähneensä myöhemmin lähietäisyydeltä samat ufot kuin Arnold kun ufot lensivät karjatilan yli, mutta sanoo nähneensä vain kolme vaikka Arnold aina on puhunut yhdeksästä .

Timm mainitsee ohimennen ufologian tunnetuimpiin nimiin kuuluvan tri Roger Leirin mutta Timmin versiossa se on tri Robert Lear.
Varsin tunnettu ufotutkija, tri Bruce Maccabee on Timmin versiossa Bruce McAbee.
Ja kun Timm puhuu salaisista J- 2 asiakirjoista niin kestää vähän aikaa ennenkuin lukija tajuaa että Timm luultavasti tarkoittaa MJ- 12 asiakirjoja.
Niinikään kun Timm puhuu Kansallisen Puolustuksen Nick Polkista, niin Timm luultavasti tarkoittaa englantilaista Nick Popea.
 
Monet asiat joita lukija ihmettelee tässä kirjassa saavat selityksensä sivulla 37 jossa kerrotaan että lokakuussa vuonna 2000 ' herra Timm ja Carol Biddle matkustivat Roswelliin... Carol lähti herra Timmin mukaan koska herra Timmin näkökyky tällöin oli kadonnut kokonaan ' .
Eli kirjan tekijä, herra Timm, on sokea.
Tämä asia olisi ollut erittäin hyvä kertoa heti kirjan alussa.
 
Siinähän se selitys sitten olikin, eli ilmeisesti herra Timm on sanellut kirjaa jollekin haamukirjoittajalle joka puolestaan ei tuntenut ufoalaa lainkaan. Ja oikolukua näköjään ei ole tehty lainkaan. Tämä selittääkin paljon.
 
Sanoisin vilpittömästi että mielestäni tämä kirja sopii kyllä paremmin jollekin kansanperinteen tutkijalle kuin ufologeille. Sanon sen kahdesta syystä:
¬†a) kirjassa on runsaasti arkipäivän tietoa joka ei liity ollenkaan ufologiaan,
¬†¬†¬†¬† vaan nimenomaan arkielämään.
b) vaikka usein mainitaankin joku ufohavainto niin se kuitataan varsin usein
¬†¬†¬†¬† vain toteamalla¬† että ' sinä ja sinä päivänä rva se ja se kertoi nähneensä
     ufon' . Kaikki tarkemmat yksityiskohdat puuttuvat tyystin.
 
Kirjan lopussa kerrotaan että se joka tahtoo saa yhteyttä herra Timmiin osoitteessa www.northwesthistoryofsaucers.com
tai sähköpostilla northwesthistoryofsaucers@hotmail.com.
Ainakaan tuo kotisivuosoite ei toiminut tätä kirjaesittelyä kirjoittaessa.
 
Kirjan lopussa on lyhyt luettelo ufokirjallisuudesta jota herra Timm suosittelee. Allekirjoittaneella ei kuitenkaan ole harmainta aavistusta siitä miksi luettelossa on mukana Barbara Olsonin kirja ' Hell To Pay The unfolding Story of¬† Hillary ( p. o. Hilary) Rodham Clinton.
 

Björn Borg, 26.3.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |