Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Thomas, Andy & Paul Bura:

Quest for Contact. A True Story of Crop Circles, Psychics and UFOs

S. B. Publications, Seaford, East Sussex 1997. 144 sivua

 
 
Nimensä mukaisesti tässä kirjassa kerrotaan viljakuvioista, ufoista ja psyykkisistä kokemuksista näiden asioiden yhteydessä.
 
Kertomuksen ytimenä toimii 11- henkinen ryhmä englantilaisen Centre for Crop Circle Studies- yhdistyksen sisällä. Tämä ryhmä on suuntautunut nimenomaan tähän ' psyykkiseen puoleen ' ja yrittää saada yhtyttä siihen toiseen älyyn joka on viljakuvioiden takana.
Keskushahmona toimii kirjan toinen kirjoittaja,¬† terveyskaupan omistaja Paul Bura, joka eräässä sessiossa saakin yhteyttä ' toiseen puoleen ' ja ryhtyy kanavoimaan ' Joeb' - nimisen olennon sanomia ja viestejä.
' Joeb ' kertookin sitten ' Devas ' - nimisistä olennoista jotka ovat ne jotka tekevät viljakuviot.
 
' Joeb ' järjestää ryhmän jäsenille tapaamisen ' Devasien ' kanssa ja tapaaminen sovitaan tapahtuvaksi yöllä 26.6.1993. On surkuhupaisaa lukea siitä kun ryhmän jäsenet vuorotellen kiskovat, kantavat paareilla tai raahaavat lapsesta saakka poliohalvaantunutta Paul Buraa pimeässä ylös erään kukkulan huipulle jossa tapaaminen pitäisi tapahtua.¬†¬†
Ryhmän jäsenet järkyttyvät melkein kun Bura kesken tämän kiskomisen, kantamisen ja raahaamisen vaipuukin transsiin ja muuttu taas ' Joeb '-iksi ja ryhtyy kertomaan viestejään kovalla äänellä pimeässä.
Tapaamisesta ei tulekaan mitään ja ' Joeb ' kertoo Buran kautta että Devasit ovat peruuttaneet tapaamisen koska ryhmän jäsenet eivät olleet ' riittävän yksimielisiä ' .
Bura- parkaa viedäänkin sitten alas kukkulalta huomattavasti kovakouraisemmin kuin hänet vietiin ylös. Alasmenossa käytetään vanhoja lastenkärryjä ja Bura- parka saa tuntea koko kehossaan ryhmän pettymyksen.
 
Ryhmän jäsenet ovat kuitenkin sitkeitä ja 3.7. he tekevät uuden yrityksen ja kiskovat, kantavat paareilla tai raahaavat taas Paul Buraa yön pimeydessä kukkulalle. Erona on nyt vain se että yksi ryhmän jäsenistä, eli Diana, on läpikäynyt leikkauksen, mutta siitä huolimatta hän tahtoi mukaan myös tällä kertaa, joten myös Dianaa oli kannettava paareilla kukkulan huipulle.
 
Asia ei parane siitä että kun ryhmän jäsenet ovat vihdoin saaneet kaikki varusteensa ja kaikki jäsenensä ylös kukkulan huipulle niin he havaitsevat yön pimeydessä epäilyttävää liikehdintää alhaalla olevien autojen luona, joten muutamat ryhmän jäsenistä joutuvat taas laskeutumaan vain löytääksen autojen luota poliisipartion joka ihmetteli että mistä on kysymys.
 
Eikä mitään tapaamista Devas- olentojen kanssa¬† tapahtunut tälläkään kertaa.
 
Uusi yritys, eli kolmas,¬† tehdään taas 25.7.1993. Tällä kertaa ei mennä ylös kukkulalle vaan ryhmän jäsenet kokoontuvat Kebab- nimiseen viljakuvioon. Tälläkään kertaa he eivät saa yhteyttä mihinkään.
 
Kotonaan Paul Bura on kuitenkin saanut kanavoimalla yhteyden Emun, Rachael ja Tryst- nimisiin Suojelijoihin ja tästä rohkaistuneena ryhmä tekee
28.6.1994¬† uuden yrityksen Cissbury Ring- nimisessä viljakuviossa. Tämä on nyt neljäs yritys ja tällä kerta he onnistuvat.
Siriukselta kotoisin oleva Suojelija nimeltään Jeuz valtaa viljakuviossa pyörätuolissaan istuvan Paul Buran ja ryhtyy puhumaan hänen suullaan. Jeuz pitää pitkän puheen jossa hän tuo esille viljakuvioissa olevan ' voiman' jonka tarkoitus on auttaa ' Maapallon¬† tulemisessa ' .
Pitkän puheensa jälkeen Jeuz kertoo energiansa ehtyvän ja poistuu ja Paul Bura lyyhistyy koska tapaus on vienyt häneltäkin kaiken energian.
 
Tasan vuosi myöhemmin, 28.6.1995, ryhmän jäsenet kiipeävät jäälleen erään kukkulan huipulle, tällä kertaa Wolstonburyn kukkulalle. Paul Buraa kiskotaan, työnnetään, raahataan jne. jälleen kukkulan huipulle. Tällä kertaa ryhmällä on mukanaan tilanteeseen sopivaa musiikkia jota he soittavat kukkulan huipulla yön pimeydessä.
Mitään ei kuitenkaan tapahdu vaikka he nimenomaan pyytävät että tietynlaista viljakuvioita¬† ' tehtäisiin ' heille.
Pettyneinä he tulevat taas alas kukkulalta.
Seuraavana päivänä ryhmän jäsenten puhelimet käyvät kuumina. Jonkin matkan päässä sijaitsevassa Felbridgessa on yön aikana ilmestynyt viljakuvio joka on juuri sen näköinen kuin ryhmä oli pyytänyt.
Ryhmän jäsenet ovat riemuissaan. He ovat nyt omasta mielestään saaneet yhteyden siihen ' älyyn ' joka valmistaa viljakuviot.
 
Vaikka tässä kirjassa kerrotaankin jonkun verran viljakuvioista ja ufoista niin tämä kirja on nimenomaan kontaktikirja jossa kerrotaan yllämainitun ryhmän kanavoimisyrityksistä ja yrityksistä saada yhteyttä viljakuvioiden takana olevaan älyyn.
 
Siinä sivussa sitten ryhmän jäsenet tekevät silloin tällöin ufohavaintoja ja kirjan sivulla 76 julkaistaan valokuva valaisevasta kohteesta jota valokuvattiin yöllä 5 minuutin aikavaloituksella. Valokuvassa näkyy valaiseva muodoiltaan epämääräinen kohde joka välillä on liikkunut sinne tänne ja kohteen takana näkyy taivaalla tähtien aikavalotuksen aikana jättämiä valojuovia.
 
Paul Bura muuttaa pois paikkakunnalta Angleseyhin kesällä 1996 jolloin ryhmän kanavointiyhteys ' toiseen älyyn ' myös katkeaa ja toiminta tältä osin tyrehtyy.
 
Todettakoon vielä lopuksi että kirjassa pohditaan myös kuuluisaa Oliver' s Castle-videota. ( Jossa näkyy neljä valopalloa tekemässä viljakuviota).
Nykyisin tiedetään että kyseinen video oli väärennös, mutta sitä ei tiedetty varmuudella vielä silloin kun kirja julkaistiin vuonna 1997.
Kerrottakoon kuitenkin tässä että kirjan tekijät pitivät videota luultavasti väärennöksenä jo tuolloin.
 

Björn Borg, 8.4.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |