Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Deary, Terry:

True UFO Stories

Scholastic Children's Books, London 1997. 109 sivua

Tämä ohut kirjanen on tilattu nettikaupasta, eikä etukäteen ole oikein tietoa siitä, millaisesta kirjasta on kysymys. Kun kirja tulee perille, ilmenee sitten, että se onkin lastenkirja, jota ei kylläkään kannessa kerrota. Kirjasta löytyy tuttuja kertomuksia tai mainintoja, kuten Arnoldin havainto, Hillin pariskunnan sieppaus ja Roswell. Tapaukset selostetaan kertomuksena, toisin sanoen päähenkilö kertoo lukijalle mitä on kokenut. Epäilen kyllä vähän, ettei päähenkilöt itse ole laatineet näitä kertomuksia.

Yksi asia ärsyttää todellakin tässä kirjassa, ja se on se, millä tavalla kustantaja on leikkinyt otsikoiden suurten kirjainten kanssa, eli stilisoinut niitä sillä tavalla, että ensin luulee niiden olevan hepreaa, kiinaa tms. Vasta pitkän ajan kuluttua tajuan, esim. että eräässä rimpsussa sanotaan "FACT FILE".

Monessa kohdassa on oikea reuna täynnä tätä tekstiä, ja luultavasti siinä sanotaankin jotakin. Allekirjoittanut ei kuitenkaan edes viitsi yrittää tulkita, mitä siinä mahdollisesti sanotaan. Jääköön salaisuudeksi. En minä ymmärrä tällaista leikkimistä kirjaimien kanssa, varsinkin kun kyseessä on lastenkirja. Kirjan piirustukset ovat lisäksi sellaiset, että luulisi nuorempien lukijoiden pelästyvän niitä. En suosittele tätä kirjaa.

Björn Borg, 12.3.2005


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |