Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Stranges, Frank E.:

The Stranger at the Pentagon

I. E. C. , Van Nuys, CA 1967. 207 sivua

 
 
Frank E. Stranges on julkaissut useita kirjoja:
 
Stranges,Frank E.:Flying Saucerama.Vantage Press,New York 1959. (= New Flying Saucerama).
Stranges,Frank:My Friend from Beyond Earth.International Evangelism Crusades Inc.,Van
      Nuys,Calif.1960. 17 siv.
Stranges.Frank:New Flying Saucerama.International Evangelism Crusades Inc.,Van
      Nuys,Calif.1966.
Stranges, Frank E. : The Stranger at the Pentagon. I. E. C. , Van Nuys, CA 1967.
Stranges,Frank:Danger From the Stars.
Stranges,Frank:Flying Saucers Unlimited.
Stranges, Frank E. / Commander Valiant Thor : Outwitting Tomorrow. International
          Evangelism Crusades, Van Nuys, California 1978.
Stranges,Frank:Nazi UFO Secrets and Bases Exposed.Kluwer Academic Publishers 1982.
Stranges, Frank E. : The UFO Conspiracy. Intl. Evangelism Crusade 1985.
Stranges, Frank E. : Spacecraft Over Earth. 1997.
Stranges, Frank E. : Millennium VII Seven. 1998.
 
 
Vuonna 1967 vieraili amerikkalainen " tohtori " Frank E. Stranges Helsingissä ja piti
ufoluennon Helsingin yliopistolla.
 
Allekirjoittanut ja eräs toveri olimme molemmat kuuntelemassa Strangesin luentoa ja kun esitelmä oli loppu ja poistuimme luentosalista niin ovensuulla oli myynnissä Strangesin kirjoja joita minäkin sitten ostin.
 
Siinä ei ollut paljon aikaa tutustua kirjaan tai sen sisältöön ennen ostopäätöstä koska ihmisiä oli paljon ja jono oli pitkä ja piti joko ostaa tai olla ostamatta ja poistua.
Ostin siinä sitten Strangesin kirjoja.
 
Samalla tulin liittyneeksi Strangesin järjestöön National Investigation Committee on Unidentified Flying Objects ( NICUFO ) .
 
Vasta myöhemmin ymmärsin että olin erehtynyt ja sekoittanut Strangesin NICUFO- järjestöä tunnettuun amerikkalaiseen NICAP- järjestöön.
 
Pari vuotta myöhemmin kun Condon- komitea julkaisi negatiivisen raporttinsa ufoilmiöstä niin maailmanlaajuisesti se oli kova isku ufologeille ja ufoharrastukselle ja moni kyllä luopui ufoharrastuksesta ja menetti kiinnostuksensa siihen.
Myös allekirjoittanut itse päätin myydä pois koko sen ufokirjakokoelman joka minulla siihen aikaan oli.
 
Kirjakokoelma koostui kymmenistä ufokirjoista joita olin ostanut etupäässä Akateemisesta Kirjakaupasta aina kun niitä ilmestyi.
Muistan vielä että lehti- ilmoituksen jälkeen eräs henkilö otti minuun yhteyttä ja vein itse kaikki kirjani ostajalle joka asui Hämeentiellä Helsingissä.
Ikävä kyllä en muista enää ostajan nimeä mutta tuossa osoitteessa oli kaksi henkilöä jotka tutustuivat kirjoihini ennen ostopäätöstä.
Tutustuttuaan kirjoihin kaupat sitten syntyi ja kirjani jäivät ostajille.
 
Nyt vuonna 2009 eli 40 vuotta myöhemmin saan käsiini taas Strangesin kirjan " The Stranger at the Pentagon " jonka minäkin olin ostanut Strangesilta itseltään vuonna 1967 .
Ryhdyn selailemaan kirjaa ja kirjan sivvuilta löydän sieltä sun täältä käsin kirjoitettuja kommentteja ja jotenkin tuo käsiala näyttää tutulta.
 
Kun mietin asiaa vähän tarkemmin ja tutkin tuota kirjassa olevaa käsialaa tarkemmin niin huomaan suureksi yllätyksekseni että kädessäni on nyt taas tuo aikaisemmin omistamani oma kirja jonka olin myynyt vuonna 1969.

Kirja oli kulkeutunut Suomen Ufotutkijat ry: lle ja olin lainanut sen tarkoituksenani kirjoittaa siitä kirjaesittely.


Eli olin 40 vuoden jälkeen löytänyt oman kirjan jälleen ja tunne oli aika erikoinen.
 
Jo 40 vuotta sitten pidin tätä Strangesin kirjaa harvinaisen ala- arvoisena ja lapsellisena ja huomaan ettei käsitykseni tästä kirjasta ole muuttunut 40 vuoden aikana.
 
Kirjan alussa kerrotaan Valiant Thor- nimisestä miehestä joka on kotoisin Venukselta. Hän on tehnyt 7 matkaa Maapallolle ja hän kertoo kuinka hän teki matkan ensimmäisen, toisen ja kolmannen kerran,
 
Ensimmäisellä kerralla he näkivät Maapallolla luolaihmisiä ja asia jota tässä ei ollenkaan kommentoida on se että Valiant Thorhan täytyy olla erittäin vanha jos hän oli täällä jo luolaihmisten¬† aikaan ja sen lisäksi nyt myös nykyaikaan.
 
Tämä on lapsellinen kertomus siitä kuinka hän sitten viimeisellä kerralla tuli ulos avaruusaluksestaan ja sai kyydin poliisiautossa Pentagoniin¬† josta hän sitten siirtyi maanalaisella minijunalla¬† " capitol-¬† rakennukseen " .
 
Ja tässä jopa suomalainen lukija törmää täysin uskomattomaan virheeseen kirjassa.
Kirjassa kerrotaan nimittäin kuten jo yllä sanottiin että Valiant¬† " siirtyi maanalaisella minijunalla " capitol- takennukseen¬† ( " capitol building " ) .
 
Tällähän Valiant ei voi tarkoittaa muuta kuin Capitol- rakennusta joka on se paikka missä USA: n kongressi ja senaatti kokoontuu.
 
Ja tässä törmätään nyt tuohon uskomattomaan asiaan kun Valiant kertoo kuinka hänet ohjattiin tuossa rakennuksessa presidentin huoneeseen jossa presidentti odotti häntä.
 
Tämähän on täysin uskomaton väite. Onko mahdollista että on olemassa yksikään amerikkalainen joka ei tiedä että presidentin virkahuone on Valkoisessa Talossa eikä kongessin Capitol- rakennuksessa?
 
Eikö Stranges ( anteeksi Valiant ) tiedä sitä ?
 
Tähän on sitten sotkettu tiettyjä ufologiasta tuttuja juttuja ikäänkuin Valiant olisi ollut mukana tapahtumissa, eli Thomas Mantell- tapaus, Washingtonin " karuselli " jne.
 
Kirjan sivulla 35 Valiant viittaa Donald Menzelin teoriaan lämpötilainverssiosta selityksenä ufohavainnoille.
Kirjassa on vaan Menzelin nimi kirjoitettu väärin eli muotoon Mengel.
Mutta toisaalta jos Valiant ei tiedä että USA: n presidentin toimisto on Valkoisessa Talossa niin mistä hän tietäisi että Menzel on Menzel eikä Mengel.
 
Valiant kertoo kuinka hän sai yhteyden tohtoriin jonka nimi oli tri¬† Segnarts ja tri Segnarts sai sitten tehtäväksi levittää Valiant Thorin sanomaa Maapallolla.
 
Lukijalta ei vaadita paljoakaan että hän huomaisi että tämä Segnarts on Stranges mutta kirjoitettuna takaperin.
 
Todettakoon tässä sitten samalla että jo ennen tätä Valiant Thorin omaa kertomusta niin Stranges on sivulla IV kommentoinut tätä Thorin kertomusta ja sanoo että " jos uskot että tämä todella tapahtui niin silloin se on totta. Jos et usko että se on tapahtunut¬† niin kohtele sitä vaan romaanina " .
 
Tuohan on jo aika paljon sanottu Strangesilta ja tarkoittaa kai sitä että se on lukijasta itsestään kiinni onko tarina tosi tai ei.
 
Valiant Thorin kirjoituksen jälkeen kirjassa julkaistaan lyhyitä yhteenvetoja siitä ketkä ovat mukana ufoalalla Amerikassa.
Kerrotaan Strangesta itsestään ja julkaistaan valokuvia hänestä. Lisäksi kerrotaan August C. Robertsista jolla on suuri valokuvakokoelma. ja sitten kerrotaan Jim Moseleysta , Hayden C. Hewesta, Mike Mannista ja esitellään saksalaista DUIST- järjestöä.
Lisäksi kerrotaan Adamskista ja Grey Barkerista.
 
Näiden esittelyjen sekaan ja varsinkin niiden jälkeen kirja on täynnä valokuvia ja piirroksia ja lehtileikkeitä ja kaikki näyttää harvinaisen sekavalta koska mitään järjellistä järjestystä ei allekirjoittanut ainakaan pysty havaitsemaan tässä.
Tässä on sikin sokin ufokuvia ja lehtileikkeitä ja piirroksia eri tapauksista.
 
Mitään loogista järjestystä ei allekirjoittanut ainakaan havaitse.
Aina välillä on sitten julkaistu kopioita kirjeistä joita Stranges on saanut eri henkilöiltä ja joissa kehutaan kuinka etevä Stranges itse on.
 
Sivuilla 139- 145 on sitten August C. Robertsin ufovalokuvia Robertsin " salaisesta " kokoelmasta. Tyypillistä näille kuville on se ettei niissä ole minkäännäköistä tekstiä missä kerrottaisiin koska kuva on otettu, missä se on otettu ja kuka sen on ottanut.
Eli kyseessä on vain kuvia ilman kommentteja
 
Kovin " salainen "¬† se kokoelma ei voi olla koska siitä julkaistaan valokuvia tässä kirjassa.
 
Sivulla 148 -151 julkaistaan pilapiirroksia jotka liittyvät ufoihin ja kahdella seuraavalla sivulla on sitten valokuvia televisioruudusta jossa taas näkyy Stranges itse jossain ohjelmassa.
 
Sivulla 154 julkaistaan kaksi Paul A. Villan tunnettua valokuvaa vaikka tässä kirjassa virheellisesti sanotaan että kuvat on ottanut A.A. Villa.
Villan etunimihän tunnetusti oli Paul.
 
Tämän jälkeen kerrotaan Strangesin dokumenttifilmistä jonka nimi on " Phenomena 7.7. "¬†
Allekirjoittanut ei kylläkään ole ikinä nähnyt tuota filmiä missään vaikka olen kerännyt satoja dokumenttifilmiä televisiosta ja Internetistä.
 
Tämän jälkeen lukija saa taas nähdä joukko valokuvia jossa näkyy Stranges itse tai hänen vaimonsa .¬† Yhteensä löydän kirjasta 32 valokuvaa Strangesta tai hänen vaimostaan ja monet niistä ovat kokosivun kuvia.
 
Tämän jälkeen seuraa tas eri henkilöiden esittelyj䬆 kuten Merle S. Gould, Carl Anderson, Gabriel Green, Sydney Omarr, Daniel Fry, Fred Anderson, Peter Hurkos, George van Tassel, George King, Michael X. Barton, Bill Wolff ja¬† Curtis Jarret.
 
Kiinnitän myös huomiota siihen että tässä kirjassa väitetään että Daniel Fry olisi saanut tohtorintittelinsä Saint Andrews- yliopistosta Skotlannista. Muissa lähteissä on yleensä kerrottu että tuo yliopisto sijaitsee Lontoossa vaikkakin on käynyt ilmi että tuo " yliopisto " on eräänlainen kirjeopisto josta saa ostaa titteleitä.
 
Tämän jälkeen kirjassa on taas lehtileikkeitä jonka jälkeen tulee lyhyet loppusanat jotka ovat Strangesin itsensä kirjoittamia.
 
Loppulausuntona tästä kirjasta toteaisin että käsitykseni tästä kirjasta on täsmälleen samanlainen tänä päivänä kuin 40 vuotta sitten.
 
Kyseessä on täysin ala- arvoinen kirja johon on kerätty ufoihin liittyvää materiaalia sieltä sun täältä ja julkaistaan näitä tietoja sikin sokin ilman mitään loogista järjestystä ja tätä kirjaa ei kylläkään kukaan¬† LUE koska siinä ei ole paljon lukemista vaan sitä SELAILEE koska suuri osa kirjasta koostuu valokuvista tai piirroksista.
 
Lisäksi tuo kertomus Valiant Thorista on harvinaisen naiivi.
 
En minä suosittele tätä kirjaa oikeastaan kenellekään.
Kuten jo sanoin niin se on mielestäni ala- arvoinen .
 

Björn Borg, 14.11.2009


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |