Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Stone, Reuben:

UFO Investigation

Blitz Editions / Bookmart Ltd, Leicester 1993. 80 sivua (A 4)

 
 
Olen viime aikoina lukenut useitakin kirjoja jotka suuresti muistuttavat toisiaan; ne ovat suurikokoisia ( A4) ja niissä on paljon valokuvia. Näillä kirjoilla on yksi yhteinen tekijä, ja se on että kustantaja on englantilainen.
Vaikka tämän kirjan tekijä on minulle niin tuntematon ettei hänen nimeään ole mainittu edes kirjallisuusluettelossani, niin kirjan sisältö on kuitenkin hyvin tuttu. Kuvat ovat tuttuja ja kertomukset ovat tuttuja.
Koska aikaisemmin lukemani kirjat ovat olleet lainassa niin en voi verrata niitä tähän kirjaan ja sanoa mikä kirja muistuttaa mitäkin kirjaa ja/ tai on minkäkin kirjan kopio. Tiedän vaan että näitä samoja kuvia ja samoja kertomuksia olen nähnyt/ lukenut jossain vähän aikaa sitten.
Kirjan kertomukset ovat ne tavanmukaiset; Arnold ( taas), Adamski, Billy Meier, Barney ja Betty Hill ( taas), Socorro ( taas), Cash- Landrum ( taas),
jne. , jne.
Kirjassa olevia tapauksia on selostettu lyhyesti, vähän kuin tietoiskun tapaan ja eräs asia joka ärsyttää on se että henkilöiden nimet on usein jätetty pois vaikka ne on hyvin tiedossa. Esimerkkinä tästä mainitakoon vaikkapa herra Masse Ranskasta.
 
Eräs kertomus heti kirjan alussa herättää kuitenkin huomioni, ja toistan sen tässä:
Dick Feichtinger- niminen henkilö oli ajamassa töihin Faribaultissa, Minnesotassa 2.4.1991 kun hän havaitsi taivaalla merkillisen pitkän valkoisen suorakaiteen muotoisen esineen kapungin yllä. ' Se näytti leijuvan pystysuorassa' , Feichtinger kertoo.
Kun Feichtinger lähti takaisin kotiin illalla esine oli vieläkin samassa paikassa. Nyt sen väri oli muuttunut punaiseksi ja vihreäksi. Palattuaan kotiin Feichtinger kertoi asiasta vaimolleen ja lapsilleen jotka kaikki ryntäsivät ulos katsomaan esinettä. Perheen tarkkaillessa esinettä se vaihtoi taas väriä takaisin valkoiseksi. Tässä vaiheessa myös naapurit tulivat ulos katsomaan mistä oli kysymys. Kaikkien mielestä esine ' näytti olevan älyllisessä ohjauksessa' .
Tässä vaiheessa tapahtui erittäin merkillinen asia: kaksi lentokonetta tuli erittäin matalalla talojen yli. Naapuri Steve Kelly kertoi että ' luulin että ne laskeutuisi taloni päälle' . Lisäksi koneet lensivät erittäin alhaisella nopeudella.
Dick Feichtinger kommentoi: ' En käsittänyt mikä se oli joka piti niitä
ilmassa' . Feichtinger vilkutti koneille seisoessaan katulyhdyn alla ja toinen koneista näytti vastaavan sytyttäen hetkeksi jonkun¬† valonheittimen- ilmeisesti laskeutumisvalonsa.
Ennen pitkää paikalla oli enemmänkin koneita. Jotkut havaitsijat laskivat jopa 11 konetta joista jotkut olivat helikoptereita ja kaksi oli isoja lentokoneita.
Kun havaitsijat ottivat yhteyttä paikallisiin sotilasviranomaisiin heillä ei kuitenkaan ollut mitään tietoa mistään koneista, paitsi kahdesta Kansalliskaartin C- 130 Hercules kuljetuskoneesta, joista toinen, luutnantti Kevin Gutknechtin mukaan todellakin oli sytyttänyt laskeutumisvalonsa. Syytä tähän ei kuitenkaan kerrottu. C- 130 koneiden lentäjät eivät kuitenkaan kertoneet mistään merkillisistä valoista kaupungin lähettyvillä.
Ymmällään olevan luutnantin Gutknechtin kerrottiin sanoneen ett䬆 ' minulla ei ole aavistustakaan siitä mikä se oli. Se ei kuulosta miltään mikä meillä olisi Minnesotan ( Kansalliskaartin)¬† varusteluettelossa' .
 
Yllä oleva tapaus on merkittävä siitä syystä että se on mainio esimerkki siitä mihin törmää ufologiassa aika usein, eli kummallisiin lentokoneisiin ja helikoptereihin. Tässäkin tapauksessa silminnäkijät puhuvat jopa 11 koneesta ja kertovat nimenomaan että kaksi niistä lensi niin matalalla ja hiljaa että ihmettelivät miten ne pysyi ilmassa.
Kansalliskaartin edustaja taas tiesi vain kahdesta Hercules- koneesta eikä hänellä olut aavistustakaan siitä mikä se suorakulmainen esine oli joka leijui tuntikausia kaupungin yllä. Eikä hän myöskään tiennyt mitään niistä muista lentokoneista ja helikoptereista jotka olivat paikan päällä.
 
Meidän ei tarvitse mennä kuin edellä mainittuun Cash- Landrum- tapaukseen, niin meillä on sama tilanne; kolme henkilöä näkivät läheltä timantinmuotoisen esineen taivaalla. On ilmeistä että esine säteili koska kaikki kolme havaitsijaa sairastuivat ja Betty Cash kuolikin myöhemmin saamiinsa vammoihin. Ennen kuolemaansa Betty Cash ja muut yrittivät oikeuden avulla saada korvauksia pysyvistä vammoistaan USA: n hallitukselta. Timantinmuotoista esinettä oli seurannut jopa 24 Chinook- helikopteria josta syystä Betty Cash ja muut pitivät selvänä että ne olivat puolustusvoimien koneita.
Vaikka oikeutta käytiinkin niin näitä 24 helikopteria ei pystytty millonkaan tunnistamaan, ja vielä vähemmän sitä merkillistä timantinmuotoista esinettä jonka he olivat havainneet.
 
Näistä merkillisistä lentokoneista ja helikoptereista kuulee puhuttavan monessakin yhteydessä nykyisin.
Allekirjoittaneella ei ole mitään selitystä niille eikä taida monella muullakaan olla mitään selitystä.
 
Kirjasta ei voi muuten sanoa niin paljon eikä sitä oikein voi enemmän kritisoidakaan. Se on ' tavallinen ' yleisopas ufoilmiölle ja kyllä siihen voi hyvin tutustua jos on aloitteleva ufologi.
 

Björn Borg, 17.2.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |