Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Schwarz, Berthold E.:

Psychiatric and Paranormal Aspects of Ufology

White Buffalo Books, Memphis, Tennessee 1999. 76 sivua

 
 
Amerikkalainen psykiatri Berthold E. Schwarz on tullut tunnetuksi tutkimuksistaan jotka liittyvät parapsykologiaan ja ufoihin.
Schwarz on mm. kertonut että toimiessaan lääkärinä eräässä mielisairaalassa New Jerseyssa hän tutki 3400 psykiatrista potilasta eikä yhdenkään potilaan oireet liittyneet ufoihin millään tavalla.
Niinikään Schwarz on hankkinut saman sairaalan johdon lausunnon siitä että ajalla 1900- 1976¬† sairaalan 30 000 potilaasta yhdenkään¬† oireet eivät liittyneet mitenkään ufoihin.
 
Schwarz julkaisi vuonna 1983 kaksiosaisen kirjansa ' UFO- Dynamics. Psychiatric & Psychic Aspects of the UFO Syndrome ' jota ehdottomasti kannattaa lukea jos on kiinnostunut psykologiasta tai psykiatrista.
 
Tässä uudessa kirjassaan Schwarz tuo selvästi esille käsityksensä siitä että parapsykologiset ilmiöt ovat olemassa ja että ufohavaitsijat miltei poikkeuksetta ovat kokeneet parapsykologisia ilmiöitä jo ennen ufohavaintoaan ja usein myös havainnon jälkeen. Schwarz mainitsee esimerkkeinä synkronisoinnin, telepatian, selvännäkökyvyn, ennaltatietämisen, telekinesian,teleportaation, materialisoitumisen, dematerialisoitumisen, bilokaation, ajatusten valokuvaamisen, taikavarvun käytön¬† ja reinkarnaation.
 
Schwarz tuo esille yhteensä 11 henkilöä jotka kokevat tai ovat kokeneet toistuvasti näitä parapsykologisia ilmiöitä, ja Schwarz huomauttaa erikseen esipuheessaan että usein ne henkilöt jotka ovat havainneet ufoja tai olleet tekemisisssä ufojen kanssa, ovat kokeneet ufoilmiöitä nuorena, eli jo lapsena, ja jopa sieppauksia, ja että paranormaalit ilmiöt¬† ovat usein olleet läsnä näiden henkilöiden elämässä paljon ennen mahdollista ufokokemusta aikuisena.
 
Schwarz aloittaa kirjansa Stella Lansingilla joka on tunnettu siitä että hän filmikamerallaan saa kuvia jotka esim. muistuttavat kellotaulua jossa numeroiden¬† kohdalla ovat pieniä ufoja. Nämä kellotaulut menevät filmiruutujen ulkopuolelle siten että sama kellotaulu voi ulottua kahdelle¬† tai jopa kolmelle eri filmiruudulle samanaikaisesti.
 
Toisena esimerkkinä Schwarz tuo esille Fran Garate- nimisen henkilön joka myös valokuvaa kellomaisia ufomuodostelmia filmikameralla ja eräänä esimerkkinä Schwarz tuo esille että kun eräällä filmiruudulla näkyy vasemmassa yläkulmassa valkoinen valopiste, niin kun sitä valopistettä suurennetaan ja tutkitaan niin siinä näkyy ihmisiä jotka seisovat ympyrässä. Toisena esimerkkinä hän kertoo että kun Garate filmasi nunnia niin yhden nunnan pään yllä näkyy valkoinen valopallo.
 
Kolmas esimerkki on Marianne Schenefield joka tuli tunnetuksi useista paranormaaleista kokemuksistaan ääninauhojen, puhelinlinjojen ja sähkölinjojen kanssa ja siitä että kun hän valokuvaa polaroidkameralla niin kuvissa näkyy valojuovia joita Schwarz kutsuu ' spagettijuoviksi '. Kerran hän koki senkin että hänen kylpytakkinsa syttyi palamaan ja paloi savuttomalla sinisellä liekillä .
Schenefield on myös isänsä maatilalla filmikamerallaan filmannut merkillisen mustan helikopterin jossa ei ollut minkäännäköisiä tunnuksia. Vaikka tämä helikopteri laskeutuikin tälle maatilalle niin sitä ei ole pystytty tunnistamaan.
 
Schwarz mainitsee kaikkien tuntema Betty Hillin jolla on paljon kokemuksia ja joka oli mukana kuuluisassa sieppauksessa.
Schwarz¬† antaa kirjassaan varsin paljon tilaa henkilölle jonka nimi on Joe A. Nuzum ja Schwarz¬† toteaa että vaikka Nuzumilla ei ole tuoreita ufokokemuksia niin hän aiheuttaa kuitenkin lukemattomia ilmiöitä jotka on dokumentoitu kautta vuosien, kuten telekinesiaa, telepatiaa ja muita ilmiöitä. Schwarz¬† toteaa kuitenkin Nuzumista että vaikka hänen kokemuksensa eivät suoraan liity ufologiaan, niin kuitenkin ne ilmiöt jotka Nuzum kokee, ovat sellaisia jotka sopivat ufoilmiöön, eli levitaatio (=antigravitaatio) ja jähmettyminen ( tonic immobilization) , telekinesis, negatiivinen telepaattinen hallusinaatio ( tekee itsestään ' näkymättömän ' ), dematerialisaatio, bilokaatio ja apportaatio.
 
Kuudes esimerkki on Peter Sugleris- niminen henkilö joka pystyy vaikuttamaan kompassiin ja saa lasipurkissa olevan avaimen leijumaan tai rypistyneen dollarisetelin leijumaan jne.
Schwarz¬† onkin julkaissut kokonaisen kirjan tästä Peter Suglerista. Kirjan nimi on ' Into the Crystal: The Miracles of Peter Sugleris ' .
 
Hiukan yllättäen Schwarz tuo kirjassa esille August C. Robertsin joka on varsin tunnettu ufologiassa ufovalokuvakokoelmastaan ja Schwarz kertoo Robertsista että hänelle sattui sellaista että kun hän otti useita valokuvia jostakin kohteesta niin kamerassa ollut negatiivi saattoi ensin näyttää kuvatun kohteen normaalisti mutta sitten muutama ruutu myöhemmin niin se saattoi näyttää kohteen peilikuvana negatiivilla, jonka jälkeen se taas kääntyi ¬īoikein päin ' , eli negatiiveihin tulevat kuvat olivat välillä peilikuvia oikeasta kohteesta. Schwarz julkaisee itse kirjassa kuvia joissa tämä ilmiö näkyy ja kertoo samalla että Roberts oli myös mukana kokemassa n. s. MIB- ilmiötä Albert Benderin kanssa jonka kanssa Roberts oli hyvä tuttava.
 
Varsin merkillisen tapauksen Schwarz tuo esille kun hän kertoo Bill Clark- nimisestä miehestä joka ei ollut erityisen kiinnostunut ufoista eikä paranormaaleista ilmiöistä mutta jonka ympärillä kuitenkin tapahtui psykokineettisia ilmiöitä. Clark pystyi esim. käynnistämään sähköistä tuuletinta ja sai sen pyörimään päinvastaiseen suuntaan tai oikeaan suuntaan tahtonsa mukaisesti.
 
Merkillistä on että kerran salama iski Clarkiin jonka jälkeen Clark ryhtyi puhumaan unissaan ja kertomaan että egyptiläinen prinsessa Tara, joka eli Egyptissä 700 e. Kr. , että tämä prinsessa oli ottanut Clarkin ruumiin haltuunsa ja tämä prinsessa ryhtyi puhumaan ufoista ja vedenalaisista ufoista ja Clarkin vaimo nauhoitti näitä puheita.
Merkillinen tapaus sattui kerran kun Clarkille tehtiin EEG- tutkimus sairaalassa niin kävikin sillä tavalla että se hoitaja joka hoiti laitetta oli aikaisemmin tutkinut¬† naista joka oli kertonut että kun hän ja hänen miehensä olivat istuneet¬† talonsa verannalla lähellä merenrantaa niin he näkivät sukellusveneen joka nousi pinnalle ja veneestä tuli ihmisiä pienillä veneillä maihin ja sen jälkeen talossa rupesi kuulumaan kummallisia ääniä, surisevia ääniä, kuin sähkögeneraattorista, ja talon valot syttyivät ja sammuivat itsestään, talon metalliputket hehkuivat ja he kuulivat lentokoneen joka lensi talon ylitse ja lentokoneesta tuli valosäde joka tuli katon läpi ja pakotti heidät pysymään vuoteissaan.
Kuitenkin prinsessa Tara joka puhui vedenalaisista ufoista ei tuntenut ollenkaan tämän EEG- laitteen hoitajan tapausta vaikka hän puhui Clarkin kautta sairaalassakin. Schwarz¬† yritti myöhemmin jäljittää pariskuntaa joka oli puhunut tästä sukellusveneestä mutta totesi hämmästyksekseen että aina kun hän yritti seurata jotakin johtolankaa niin hän törmäsi johonkin esteeseen, eli kaikki jäljet oli pyyhitty jollain tavalla.
 
Clarkin tapauksessa on merkillistä myös se että kun hänet on valokuvattu vaikkapa jossain kokouksessa, niin valokuvissa näkyy n. s. ' spagettijuovia ' , mutta myöskin dematerialisoitumista, eli kuvissa näkyy että ihmisiä on kadonnut kuvasta usein kokonaan, tai osittain, sillä tavalla että kuvassa näkyy esim. se tuoli jolla ihminen on istunut, mutta ei itse ihmistä, tai sitten vain osa ihmisestä. Sitten löytyy myös kaksoiskuvia, eli esim. ihmisen pää joka on materialisoitumassa. Kukaan ei ole pystynyt selittämään näitä Clarkin kuvia.
 
Schwarz¬† kertoo myös Leonard Farrellista joka on kokenut esim. sen että marraskuussa 1970 hän vaipui transsin ja hänellä oli ruumiistairtoamiskokemus jolloin hän löysi itsensä avaruusaluksesta jossa oli neljä pientä olentoa ja nämä olennot antoivat hänelle tietoja joiden mukaan hänen oli lähdettävä Intiaan ja kertoivat seikkaperäisesti miten hän Intiassa tulisi tapaamaan sellaisia ja sellaisia henkilöitä ja minne hänen piti mennä ja koska. Tämä sitten toteutuikin. Aluksi Farrell oli todennut ettei hänellä ollut varaa lähteä Intiaan mutta jollakin kummallisella tavalla hän sai kuitenkin rahat Intian matkaa varten ja ollessaan siellä kaikki tapahtuikin olentojen ennustusten mukaan.
 
Lois on isoäiti joka on kokenut useita parapsykologisia ilmiöitä. Hän havaitsi bumeranginmuotoisen ufon joka leijui hänen autonsa edessä pitkän matkan ja yllättäen Lois olikin tässä avaruusaluksessa ja hän tapasi näitä avaruusolentoja. Lois on kokenut toistuvasti merkillisiä parapsykologisia ilmiöitä. Esim. hänen tietokoneensa käynnistyy itsestään ja kuvaruutuun tulee tekstiä joka on osoitettu Lois' lle. Hänen tulostimensa lähtee itsestään käyntiin ja kirjoittaa sanomia hänelle ja jopa hänen autonsa moottori lähtee itsestään käyntiin kun hän lähestyy autoaan. Eräs asia joka on tyypillinen Lois' lle on se että hänen lähettyvillään tapahtuu kummallisia
' kultaamisilmiöitä ' eli esineet hänen lähettyvillään saavat kullatun metallisen päällyksen. Tutkimuksissa on todettu että tämä päällys ei ole kultaa vaan 90 % kuparia ja 10 % sinkkiä, mutta kukaan ei ole pystynyt selittämään miten tämä ' kultaaminen ' tapahtuu ja jopa Schwarz itse sai kerran tavatessaan Lois' in itse havaita että hän itse sai tällaisen kullatun metallilehtisen omaan otsaansa.
Avaruusolennot ovat ilmoittaneet Lois' ille että maailmassa on olemassa neljä erilaista energiaa jotka vaikuttavat Maapalloon ja joita nykyinen tiede tuntee ja lisäksi on olemassa kaksi muuta joita tiedemiesten on vielä keksittävä. Nämä vielä tuntemattomat energiat liittyvät van Allen- vyöhykkeeseen ja auringon purkauksiin ( sun flares).
 
Tämän ohuen kirjan loppukommentissa Schwarz¬† toteaa että tiedemiehillä on edessään valtava urakka jossa pitäisi selvittää näitä parapsykologisia ilmiöitä ja ufoilmiöitä, miten ne liittyvät toisiinsa ja tunnettuun tieteeseen ja Schwarz¬† kehottaakin tiedemiehiä tutkimaan näitä ilmiöitä vakavissaan.
 

Björn Borg, 2.10.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |