Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Michaels, Peter:

We Come As Friends. True Tales of Positive Alien Encounters

Avon Books, New York 1999.  271 sivua

 
Ensimmäinen asia johon kiinnitän huomiota tämän kirjan kohdalla on että kannessa kirjoittajaksi sanotaan Peter Michaels mutta kuitenkin sisäsivuilla copyrightin haltijaksi ilmoitetaan Peter Eicher.
 
Näyttää vähän siltä että tämä nimi¬† Michaels on eräänlainen kirjailijanimi tai joku muu vastaava.
Ehkä kustantaja on pitänyt Eicher- nimeä liian saksalaiselta ?
 
Kirjassa on 17 lyhyttä kertomusta joille on tunnusomaista se että kaikissa kerrotaan siitä kuinka avaruusolennot ovat pelastaneet jonkun joka on ollut hädässä ja ensimmäinen kertomus kertoo lentäjästä joka joutuu tekemään pakkolaskun Edmontonissa, Kanadassa kun lentokoneen moottori pysähtyy.
Kone leijuu kuitenkin alas kuin helikopteri ja varovasti kone lasketaan maahan.
 
Tässä kertomuksessa ei puhuta kuitenkaan¬† ollenkaan avaruusaluksista tai ufoista yhtään mitään.
 
Asia johon kuitenkin heti kiinnitän huomiota on että tämän kirjan johdannossa kerrotaan että kokijoiden suojaamiseksi heidän nimensä on muutettu ja myös paikkakunnan nimeä on muutettu niin ettei heitä voida tunnistaa ja tämähän antaa tuon ensimmäisen kertomuksen kohdalla vahvasti sen leiman ettei kertomus ole tosi .
 
Kun tässä kirjassa henkilöt¬† ovat nimettömiä tai esiintyvät valenimillä eikä kirjasta löydy¬† mitään kytkentöjä todellisuuteen ollenkaan niin kuulostaa kyllä vahvasti siltä että tämän kirjan kertomukset ovat keksittyjä.
 
Jatkan kuitenkin lukemista ja katson mitä kirjassa tapahtuu.
 
Ainakin tämän ensimmäisen kertomuksen kohdalla niin siitä puuttuu kaikki yksityiskohdat.
Siitä puuttu henkilön nimi, siinä ei ole edes valenimeä vaan se on kirjoitettu vain ' minä '- muodossa.
Päivämäärä puuttuu.
Vuosiluku puuttuu ja jopa lentokoneen merkki tai malli on hämärän peitossa.
 
Kaikki tämä viittaa vahvasti siihen että kyseessä on täysin keksitty tarina.
 
Kirjan toinen kertomus on nimeltään ' All The Women in His Life ' ja on naiivi kertomus eronneesta miehestä joka on yksin kotona maatillallaan ja yllättäen vieras nainen ilmestyy hänen kotiinsa ja tämä nainen muistuttaa hänen entisiä tyttöystäviään ja naisiaan.
Kertomus on typerä ja naiivi novelli ja ainoa viittaus ufoihin tai avaruusolentoihin on se että nainen kertoo olevansa toiselta planeetalta.
 
Mutta ei tämäkään kertomus liity mitenkään ufologiaan.
Kaikki nämä kertomukset ovat kaikki keksittyjä.
 
Kirjan kannessa oleva mainoslause ' True tales of Positive Alien Encounters ' vaikuttaa mielestäni lähinnä ivalliselta.
 
Seuraavaksi Michaels kertoo kahdesta tapauksesta joista Chet Barksdale- niminen henkilö on kertonut .
 
Ensimmäinen tapaus liittyy siihen kun hänen ystävänsä on metsässä erään retkeilyn yhteydessä ja saa kaatuvan puun jalkojensa päälle.
Outo muukalainen ilmestyy ja parantaa tämän ystävän.
 
Sama henkilö kertoo siitä kuinka hänen poikansa oli hukkua järvessä ja sama muukalainen ilmestyy ja pelastaa pojan ja elvyttää hänet.
 
Samoilla seuduilla sattuu sitten kolmas tapaus josta Will Morschman- niminen henkilö kertoo.
Morschman joutuu autokolariin ja outo muukalainen pelastaa myös hänet.
 
Se joka allekirjoittaneen mielestä on outoa tässä on se että vaikka tämä kirja nimenomaan sanoo takakannessa että se kertoo avaruusolennoista niin näissä kolmessa tapauksessa ei viitata sanallakaan ufoihin tai avaruuteen tai avaruusolentoihin vaan puhutaan vaan muukalaisista.
Poikkeus on tuossa yhdessä kertomuksessa jossa nainen ohimennen sanoi olevansa toiselta planeetalta.
 
Englanniksihan sana ' alien ' tarkoittaa ' muukalaista yleisesti.
Esim. ulkomailta USA: han saapuneita ihmisiä kutsutaan USA: ssa nimellä ' alien ' eikä se välttämättä tarkoita mitään avaruuteen liittyvää vaikka se tarkoittaakin juuri sitä ufokirjallisuudessa.
 
Väärinkäsitys olisi helppo ymmärtää mutten mutta kuten sanottua niin kirjan takakannessa kerrotaan nimenomaan että se kertoo avaruusolennoista.
 
Joten hiukan merkillinen asia tässähän nyt on.
  
Kuten kaikki muut tapaukset tässä kirjassa niin edellämainitut kertomukset on kaikki mielestäni novellintapaisia keksittyjä tapauksia.
 
Tällaisille kertomuksille tyypillistähän on juuri se että niistä puuttuu aina kaikki yksityiskohdat ja tässä kyllä annetaan eräs päivämäärä kuten ' ensimmäinen päivä elokuuta ' mutta tällaisille kertomuksille tyypillisellä tavalla niin niistä puuttuu vuosiluku kokonaan.
 
Eli annetaan niinkuin ymmärtää että tiettynä päivänä sattui jotain mutta itse vuosiluku jää sitten puuttumaan ja voi olla mikä vaan.
Vuosilukuhan on erittäin tärkeä kun tahdotaan verrata jotakin kertomusta muihin tapahtumiin mutta juuri tästä syystähän se jätetäänkin pois keksityissä kertomuksissa.
 
Ennen tätä oli kerrottu ' Flower Ladysta ' eli ' Kukkarouvasta ' , eräästä vanhasta rouvasta joka harrasti puutarhanhoitoa ja rouva tapasi yllättäen muukalaisen joka auttoi häntä tässä puutarhanhoidossa.
 
Sekin on ehdottomasti keksitty kertomus ja lisäksi naiivi.
 
Tämän jälkeen kerrotaan juttu nimeltään '¬† Memories ' eli ' Muistoja ' joka alkaa sillä että eräs nainen etsii kynsisaksinsa eikä löydä niitä ja löytää sitten sen sijaan muukalaisen makuuhuoneestaan.
 
Tämän jälkeen kerrotaan 11 sivulla kuinka tämä muukalainen vie naisen avaruusalukseensa ja tässä paistaa kyllä vahvasti läpi se että on yritetty kopioida sieppauskertomuksia mutta se joka on kirjoittanut¬† tämän tarinan ei ole itse lukenut muita sieppauskertomuksia niin tarkkaan koska tämä kertomus ei ole ollenkaan yhdenmukainen¬† ' tavallisten ' sieppauskertomusten kanssa.
 
Varsin monet yksityiskohdat poikkeavat täysin n. s. ' tavallisista ' sieppauskertomuksista.
 
Tämän naisen sieppaus muuttuu sitten lähinnä kontaktitapaukseksi jossa kyseinen nainen keskustelee muukalaisen kanssa avaruusaluksessa kaikesta maan ja taivaan välillä.
Muukalainen kertoo naiselle millä tavalla he valmistavat eri asioita eli yhdistämällä atomeja.
Tällä tavalla he valmistavat ruokansa, talonsa ja kaikkea muuta.
 
Tässä kyllä paistaa vahvasti läpi että on yritetty kopioida sieppauskertomuksia ja kontaktikertomuksia eikä onnistuttu siinä kovinkaan¬† hyvin.
Tämäkin kertomus on tyypillinen novelli.
 
Seuraava kertomus jonka nimi on ' Battle Amongst the Stars '¬†¬†¬† on miltei 30- sivuinen ja alkaa sillä että kaatopaikan valvoja putoaa kuiluun ja katkaisee jalkansa ja siitähän hänet sitten pelastaa muukalainen joka tulee avuksi ufolla.
 
Ufossa sitten syntyy se tavanmukainen dialogi muukalaisen ja ihmisen välillä ja se on taas tyypillinen keksitty keskustelu.
Nämän ikuiset dialogithan ovat tyypillisiä kontaktitapauksissa.
 
Muukalainen kertoo sivilisaatiostaan joka on monta, monta, monta vuotta vanhempi kuin ihmisen sivilisaatio mutta kyllä tässäkin paistaa läpi että tämähän on kaunokirjallisuutta eikä tässä ole kyseessä mikään aito ufotapaus.
 
Tästä syystä katson myös¬† että on vähän turhaa kertoa enemmän näistä muista kertomuksista koska koko kirja koostuu näistä kaunokirjallisista kertomuksista eli novelleista jotka ovat tyypillisesti keksittyjä .
 
Eli kyseessä on kaunokirjallisuutta.
 
Ja näitä kertomuksiahan tunnistaa siitä että kaikki tarkat yksityiskohdat on aina jätetty pois .
 
Jos joku on kiinnostunut tämän tyyppisistä kertomuksista jotka eivät liity millään tavalla todellisuuteen niin voihan tämänkin kirjan tietysti lukea mutta allekirjoittanut on kuitenkin sitä mieltä että tämän kirjan kommentoiminen sen enempää menee tehtäväkenttäni ulkopuolelle.
 
Ja kaunokirjallisuudelle tyypilliseen tapaan niin kirjasta puuttuu tietysti myös hakemisto ja lähdeluettelo.
 
Lopuksi sanoisin että kirjan otsikossa mainittu sana ' True ' eli ' Todellisia ' on lievästi sanottuna harhaanjohtava.
 

Björn Borg, 20.11.2008


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |