Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Lingua Forum (D. Ritchie):

The World Internet UFO Directory

Lingua Forum, Inc., Seoul, Korea 2004. 274 sivua

 
 
Tällä kirjalla ei ole mitään varsinaista tekijää tai edes toimittajaa, vaan sen on yksinkertaisesti koonnut korealainen yritys Lingua Forum.
Kun tarkasti katsoo niin löytää nimen D. Ritchie joka on toiminut
' projektikoordinaattorina' .
 
Kyseessä on siis Internet- opas johon on koottu ufologian tärkeimmät nimet, tapaukset ja ilmiöt ja kullekin hakusanalle annetaan sitten yksi ( tai joskus useampi) Internetosoite jonne voi mennä katsomaan tarkemmin mistä on kysymys.
Oppaasta löytyy näin ollen lyhyempiä tai pitempiä selostuksia tunnetuista ufotapauksista kuten Allagashin, Trindaden, Arnoldin, Cash, Chiles- Whittedin tapauksista jne. , jne.
Tiedot tapauksista ovat asiallisia ja paikkansapitäviä eikä niistä ole mitään huomautettavaa.
 
Jopa Suomestakin löytyy kaksi tapausta, eli Imjärven tapaus (www.ufoinfo.com/news/humanoid1970.shtml) ( On muuten muuttanut osoitteeseen www.ufoinfo.com/news/humanoid/humanoid1970.shtml)
ja ' Turun tapaus ' jolla tarkoitetaan Osmo Lieneen tapausta.
( www.ufoinfo.com/news/humanoid1954.shtml) ( On muuten muuttanut osoitteeseen www.ufoinfo.com/news/humanoid/humanoid1954.shtml).
Opas tuntee myös UFO- Finlandin osoitteineen.
 
Allekirjoittanut miettii kuitenkin että onko tällaisesta oppaasta mitään varsinaista hyötyä ufologille? Nykyisin kun on olemassa huipputehokkaat Googlet y. m vastaavat hakumoottorit jotka sekunnin murto- osassa etsivät esille minkä tiedon tahansa koko maailmasta. Ja lisäksi nämä hakumoottorit tarjoavat useita osoitteita kun tämä kirja joka usein antaa vain yhden osoitteen.
Ja sitten tulee vielä se seikka että tällaisen kirjan tiedot vanhenevat. Vaikka kirja on painettu vasta vuonna 2004 niin molempien suomalaisten tapausten Internetosoitteet olivat jo vanhentuneet. Tässä tapauksessa sattui niin että netissä oli linkki uusiin osoitteisiin, mutta niinhän ei aina tarvitse olla.
 
Eräs asia joka häiritsee ainakin allekirjoittanutta on se seikka että kirjaan on otettu mukaan kaiken maailman ufofilmit ja- televisiosarjat. Mielestäni nämä eivät kuulu kirjaan jossa pyritään antamaan faktatietoja ufoista.
Myös se seikka että havaitsijoiden nimet on jätetty pois häiritsee ainakin allekirjoittanutta koska se vaikeuttaa tapausten tunnistamista.
 
Tiedoiltaan kirja on kyllä aivan asiallinen, siitä ei ole lainkaan kysymys,
ja sen perusteella kirjaa voi hyvin suositella asiasta kiinnostuneille, mutta onko järkevää julkaista tällaista kirjaa ollenkaan?
 
Kirjassa julkaistaan myös aika paljon valokuvia jotka kuitenkin ovat niin pieniä ja tummia ettei niistä usein saa mitään selvää. Sen verran tummia ne ovat että sivulla 186 oleva kuva Kuumodulista on julkaistu ylösalaisin.
Lisäksi kirjassa julkaistaan jokaisen maan kohdalla pieni ja epäselvä kartta ko. maasta. Kartat ovat kuvatekstien mukaan CIA: n ' faktakirjasta'  ja jossain määrinhän voi ihmetellä että kuuluuko nyt tällaisten karttojen tai faktakirjojen julkaiseminen CIA: n tehtäviin? Näköjään kuuluu.
 
 

Björn Borg, 31.3.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |