Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Kollerstrom, Nick:

Crop Circles: The Hidden Form

Wessex Books, Salisbury, England  2003. 65 sivua

 
" Matemaatikot huomio jälleen! Tämä kirja on teille! "
 
Englantilainen fil. tri ( MA Cantab PhD)¬† Nick Kollerstrom on matemaatikko ja työskentelee¬† Science & Technology Studies Dept. - laitoksessa Lontoon University Collegessa.
 
Kirjan alussa on John Michellin esipuhe jossa Michell vahvasti epäilee ettei ihmiset enää pysty valmistamaan niitä monimutkaisia viljakuvioita joita nykyisin on löydetty ympäri Englannin maaseutua. Michell kysyy että miten joku pystyisi ( Englannin kesän ) muutaman pimeän yötunnin aikana valmistamaan näitä monimutkaisia kuvioita ilman minkäänlaisia virheitä. Eikä milloinkaan ole löydetty puolivalmista kuviota. Eikä tekijöitä milloinkaan ole saatu kiinni eikä niitä ole havaittu, eikä myöskään heidän autojaan tai varusteitaan.
Michell toteaa että matkijoille on joskus annettu tehtäväksi tehdä kopioita viljakuvioista päiväsaikaan ja ilman aikarajoituksia. Nämä kopiot eivät kuitenkaan¬† milloinkaan ole yhtä tarkkoja kuin alkuperäiset.
Michell uskoo että kyseessä on ihmisen luomukset, mutta että ihmistyövoimaa ei silti¬† ole käytetty kuvioiden tekemiseen.
 
Kollerstrom julkaisee kirjassaan erittäin runsaasti esimerkkejä siitä että viljakuviot ovat ' jonkun' matemaattisia sanomia. Kollerstrom viittaa myös tähtitieteilijä, professori, Gerald S. Hawkinsin matemaattisiin laskelmiin ja siihen että viljakuvioissa on löytynyt uusia matemaattisia teoreemoja joita ei ole Eukleideen oppikirjassa.
 
Koko tämä kirja on täynnä esimerkkejä viljakuvioista ja niiden matemaattisista tulkinnoista ja Kollerstrom tuo myös esille että kuvioiden¬† takana on äly joka on matemaattisesti suuntautunut. Kollerstrom luettelee jatkuvana virtana esimerkkejä kuvioista joiden oikeaa merkitystä vain matemaatikko ymmärtää. Paitsi se seikka että kuvioissa on löydetty uusia matemaattisia teoreemoja niin Kollerstrom ihailee myös sitä että kuvioissa usein on harvinaisia matemaattisia kuvioita tai matemaattisia kuvioita jotka ovat ' uusia oivalluksia' vaikka eivät olisikaan uusia, ennen tuntemattoimia, teoreemoja.
Kollerstrom on täysin varma asiastaan: Nämä kuviot eivät ole ihmisen tekemiä. Hän ei kuitenkaan lähde spekuloimaan kuka on niiden takana vaan tyytyy niiden ihailemiseen ja tulkitsimiseen.
 
Tässä vaiheessa on nöyrästi todettava että allekirjoittanut ei ole oikea henkilö esittelemään Kollerstromin kirjaa. Kirja kun on täynnä matemaattisia laskelmia ja yhtälöitä englannin kielellä. Niiden kääntäminen suomeksi vaatisi allekirjoittaneelta että syventyisin juuri tähän asiaan niin ja niin pitkäksi aikaa....
 
Voin vain todeta että tässä on jälleen esimerkki tiedemiehestä joka on kiinnostunut viljakuviosta ja julkaisee käsityksiään kirjassa joka on painettu hienolle paperille ja joka on täynnä hienoja valokuvia ja piirroksia.
Ja, kuten sanottua, tämä on kirja joka sopii nimenomaan matemaatikoille.
 
Erityisen ilahduttavaa on lisäksi se että suomalaisen Martin Keitelin kotisivu tuodaan esille jopa kahdessakin paikassa ( sivut 31 ja 61)¬† esimerkkinä korkeatasoista viljakuviotutkimuksesta.¬†
 
Kollerstromin mielestä voidaan näiden matemaattisten viljakuvioiden kohdalla lopettaa keskustelu kepposten tekijöistä tähän.
 
Tätä kirjaa ei voi kuin suositella, ja nimenomaan matemaatikoille.
 

Björn Borg, 11.3.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |