Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Keith, Jim:

Saucers of the Illuminati

Adventures Unlimited Press, Kempton, Illinois 2004. 136 sivua

 
 
On todettava että vaikka Keith mainitseekin Cash- Landrum- tapauksen niin tämä ei ole mikään ufokirja.
Vaikka Keith muistaakin aina välillä heittää mukaan¬† maininnan ufoista tekstiin , niin tämä kirja kertoo nimenomaan salaliitoista.
Keith näkee täysin vainoharhaisella tavalla salaliittoja joka puolella. Kennedyn murha oli Johnsonin keksintö ja Johnson oli vapaamuurari niinkuin myös Jack Ruby. Myös Kennedyn murhaa tutkinut Warren oli vapaamuurari. Ja presidentti Ford oli vapaamuurari. Ja se, ja se, ja se, ja se, ja se, ja se, olivat vapaamuurareita. Kaikkialla on salaliittoja. Neuvostoliiton KGB otti Englannin tiedustelupalvelun haltuunsa jo 1930- luvulla ja pitää sitä edelleen hallussaan. ( Mitäköhän Blair sanoo siihen?).
Ufologiaa Keith sivuaa myös kertoessaan NICAPista ja siitä miten CIA soluttautui siihen. Keith luettelee henkilöitä jotka olivat tai olivat olleet
CIA: n palveluksessa ja jotka liittyivät NICAPiin: Nicholas de Rochefort, Roscoe Hillenkoetter, Bernard J. O. Carvalho, Joseph Bryan ja¬† John Acuff.
 
Keithin yleissivistyksessä on kyllä toivomisen varaa. Keith kertoo itävaltalaisesta Hapsburgin hallitsijasuvusta, vaikka jokainen suomalainen koululainenkin tietää että nimi kirjoitetaan Habsburg.
 
Allekirjoittanut on jossakin aikaisemmassa kirjaesittelyssä kertonut n. s.
' Strieber- mittaristani ' .
Tällä olen tarkoittanut sitä että jos (etenkin) amerikkalainen ufokirjailija ei osaa kirjoittaa kuuluisan ufokirjailijan nimen, Strieberin, oikein, niin se on varsin heikkoa.
Tässä kirjassa Keith sijoittuu Strieber- mittarillani erittäin alas koska jokaikisessä paikassa Keith kirjoittaa nimen ' Streiber' .
Amerikkalaiselta ufokirjailijalta, Keithilta, tämä on heikko esitys.
Myös ranskalais- kanadalaisen Raelin kohdalla Keithilla on ongelmia kun kirjoittaa Raelin¬† toisen nimen¬† Vorilhon välillä Vorilhon ja välillä Vorhilon.
 
Suomalaisia saattaa kiinnostaa se että Keith kirjassaan tuo esille suomalaisen
Martti Kosken tapauksen.
Koski rupesi vuonna 1975 kuulemaan ääniä ja tilanne paheni niin paljon että hän hakeutui hoitoon Kanadan Edmontonissa sijaitsevaan Albertan yliopiston sairaalaan. Ollessaan sairaalassa Kosken kuulema ääni kertoi olevansa Kanadan ratsupoliisin edustaja ja ääni kertoi että Koski oli valittu vakoojaksi.
Kosken ollessa sairaalassa hänelle tehtiin erilaisia merkillisiä kokeita.
Koski pakeni Suomeen mutta äänet tulivat mukaan ja 18 vuoden jälkeen Kosken oli vain totuttauduttava näihin ääniin.
Kosken mielestä nämä äänet liittyivät mielenhallintakokeisiin ja hän oli näiden kokeiden uhri.
 
Aivan sattumalta allekirjoittaneen luona käy Ufofinlandin hallituksen jäsen Timo Koskenniemi juuri kun olen lukenut Koskesta.
Käy ilmi että Koskenniemi muistaa hyvin tuon Kosken tapauksen.
 
Kuten sanottua niin Keithin kirja on nimenomaan salaliitoista kertova kirja. Se on täynnä varpaamuurareita, ruusuritareita, CIA: ta, KGB: ta ja muiden maiden tiedustelupalveluita. Kaiken takana häämöttää huippusalainen huippujärjestö Illuminati, josta allekirjoittanut ei ikinä ole saanut selvää mitä sillä sanalla oikein¬† tarkoitetaan.¬†
 
Jos tahdotaan noudattaa Keithin logiikkaa niin voidaan rakentaa myös Suomeen huippusalainen virtuaalinen salaseura johon kuuluvat kaikki suomalaiset poliitikot joiden sukunimi loppuu ' -nen' kirjaimiin. Olihan KekkoNEN merkittävä poliitikko Suomessa. Ja nyt presidenttinä on HaloNEN. Ja pääministerinä on VanhaNEN. Unohtamatta VirolaiNEN. Ja ulkoministerinä on TuomiNEN. Näyttää aivan selvältä salaliitolta. Luultavasti kaikki suomalaiset poliitikot joiden nimi loppuu kirjaimiin -NEN ovat vapaamuurareita, ruusuritareita sekä CIA: n ja KGB: n palveluksessa. Ja varmasti myös Israelin Mossadin palkkalistoilla.
 
Lukijat muistanevat millainen huoli maailmalla oli siitä mitä tietokoneille tapahtuisi kun vuosi 1999 vaihtui vuoteen 2000. Ennustettiin että tietokoneet sekoavat ja ties mitä. Myös Keith selostaa tätä asiaa suhteellisen perusteellisesti. Tässä on nyt vain mukana kuvassa se että tämä Keithin kirja on julkaistu alunperin vuonna 1999, eli ennen pelättyä vuodenvaihtoa. Nyt kädessäni oleva laitos on vuonna 2004 julkaistu uusintapainos. Koska pelätystä vuodenvaihteesta vuonna 2004 oli kulunut jo neljä vuotta niin tämä kohta olisi voitu poistaa kirjasta.
Selitys siihen ettei tuota kohtaa ole poistettu piilee ehkä siinä että Keith itse kuoli vuonna 1999 eikä kai kukaan muu ole tarkistanut kirjan sisältöä ennen uusintapainosta.
 
Kirjan lopussa on joukko sekalaisia valokuvia.
 
En minä voi suositella tällaista kirjaa, vaikka sitä pyydettäisiinkin. Ja kirjan¬† nimestä huolimatta se liittyy ufoihin hyvin vähän ja sekin vain ohimennen.
 

Björn Borg, 3.3.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |