Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Keith, Jim:

Mind Control and UFOs. Casebook on Alternative 3

IllumiNet Press, Lilburn, GA 1999. 235 sivua

 
 
Allekirjoittanut on silloin tällöin ufologiassa törmännyt sanaan ' Alternative 3 ' ( = ' Vaihtoehto 3 ' ) vaikka en ole ollut niinkään perillä siitä mitä se oikein tarkoittaa.
 
Keithin kirjassa kerrotaan nyt mistä on oikein kysymys.
 
Juttu lähti liikkeellä siitä että Englannin televisio esitti 20.6.1977¬† David Ambrosen ja Christopher Milesin tuottaman ohjelman jonka¬† nimi
oli ' Alternative 3 ' .
Vaikka ohjelman juoni oli täysin keksitty niin se oli olevinaan dokumenttiohjelma ja tarkoitus oli ollut että se lähetettäisiin ulos aprillipäivänä vaikka sen lähetysaika¬† sitten muuttuikin.
Vuonna 1978 julkaistiin myös kirja ' Alternative 3 ' .
 
Ohjelman juoni oli siinä että se ' paljasti ' kuinka eräs salaseura joka edusti maailman johtajia ja valtaapitäviä oli valmistautunut siihen että Maapallo hukkuu ylikansoitukseen, saasteeseen ja sotiin ja tuhoutuu. Tähän valmistautumiseen kuului salaisten yhdyskuntien rakentaminen Kuuhun ja Marsiin jonne edellämainittu eliitti siirtyisi maapallon kaaosta pakoon.
 
Ohjelmassa mainittiin useita keksittyjä ' asiantuntijoita ' joita oli haastateltu ohjelmassa. Vaikka nämä haastatellut ' asiantuntijat ' olivat täysin keksittyjä niin televisioyhtiö sai kuitenkin vastaanottaa lähetysiltana noin
10 000 puhelua katsojilta jotka olivat  suuttuneet kuultuaan  ' salaisista suunnitelmista ' .
 
Tähän tarttuu nyt myös Keith ja tuo kirjassaan esille käsityksensä siitä että vaikka tuo ohjelma oli keksitty niin se ' perustuu kuitenkin tosiasioihin ' .
Keith selostaa sitten kirjansa alussa kuinka maailmassa on ollut, ja on olemassa,¬† salaseuroja jotka ovat olleet yhteistyössä toistensa kanssa.
Keithin mukaan esim. saksalainen Wernher von Braun ja noin 700 muuta saksalaista tuotiin operaatio ' Paperclip: in ' turvin Saksasta USA: han johtamaan USA: n raketti/ avaruuskokeita.
Keith huomauttaa että vaikka von Braun oli juuri se joka pommitti mm. Lontoota ja tappoi 7 000 lontoolaista V- 2 raketillaan jota oli rakennettu kymmenientuhansien orjatyöläisten avulla, niin USA: n viranomaiset pyyhkivät/ muuttivat tiedot maahantuotujen natsien¬† asiakirjoihin sillä tavalla että heidän natsimenneisyytensä ei tullut esille.
 
Olen aikaisemmin kirjoittanut kaksi kirjaesittelyä Keithin kirjoista eikä ole mikään salaisuus etten ole mikään Keithin ihailija.
Mielestäni Keithin kirjat ovat aika surkeita ja täynnä salaliittoteorioita ja selostuksia siitä kuka on/ on ollut yhteistyössä kenenkin kanssa.
Joku ilkeä voisi tähän sanoa että näinhän se maailma toimii, että ihmiset ja yritykset ovat yhteydessä/ yhteistyössä toistensa kanssa, ei sitä tarvitse luokitella salaliitoksi sen takia.
 
Eräs asia joka ärsyttää minua erityisesti on se kun Keith viittaa lähteisiinsä niin hän varsin usein käyttää ilmaisua ' eräs amerikkalainen ' , ' eräs toimittaja ', ' eräs kirjailija ' jne. , jne.
 
Juuri tästä tunnistaa yleensä roskakirjat, siitä että käytetään tuota ' eräs ' sanaa sen sijaan että käytettäisiin jonkun oikean henkilön oikeaa nimeä.
Varsinkin ufokirjallisuudessa käytetään kylläkin usein salanimiä, mutta kuitenkin useimmiten vain tietyissä tapauksissa. Roskakirjat sen sijaan ovat pullollaan tätä ' eräs ' - sanaa.
Samasta syystä tällaisista kirjoista puuttuu myös miltei aina hakemisto, niin kuin tässä kirjassa. Hakemistoon kun ei voi laittaa niin monta ' eräs ' - sanaa peräkkäin.
 
Keithin kuningasajatuksena tässä kirjassa on sitten se että Hitler ei kuollutkaan Berliinin bunkkerissaan vuonna 1945 vaan pääsi pakenemaan ja on yhdessä operaatio ' Paperclipin ' avaruusinsinöörien kanssa rakentanut avaruusaluksia, eli ufoja, niiden piirrusten ja mallien perusteella mitä saksalaiset rakensivat ( muka ) Saksassa toisen maailmansodan aikana.
 
( Lukijan on tässä vaiheessa hyvä muistaa että vaikka on aika suosittua viitata näihin sodanaikaisiin saksalaisiin lentäviin lautasiin niin niistä ei ole löytynyt ainoatakaan kappaletta todellisesssa elämässä. Ja kun AVRO Kanadassa yritti 1950- luvulla rakentaa lentävää lautasta niin se räjähti.)
 
Myös Suomen ufopiireissä varsin tunnettu n. s. Petroskoin
( Petrozavodskin ) tapaus on päässyt mukaan Keithin kirjaan.
Petroskoin tapaus sattui 20.9.1977 jolloin Petroskoin yllä havaittiin merkillinen valoilmiö. Ufopiireissä on tapausta ( ainakin joskus ) pidetty ufotapauksena kun taas skeptikot ovat ilmoittaneet että kyseessä oli Neuvostoliiton avaruuteen ampuma Kosmos 955 joka aiheutti valoilmiön.
 
Keithilla on aivan oma selitys Petroskoin tapaukseen: Keithin mukaan kyseessä oli Kosmos 929- satelliitti joka oli ammuttu avaruuteen jo vuonna 1973. Tämä satelliitti oli varustettu sädeaseella ja tuona päivänä, eli 20.9.1977, Kosmos 929 sädeaseellaan tuhosi amerikkalaisen vakoilusatelliitin joka tuolloin oli ' Etelä- Suomen itäpuolella ' . Amerikkalainen satelliitti ' räjähti ja räjähdys nähtiin tulipallona Helsinkiin saakka ' .
Keithin tietolähde tässä asiassa on ' kuollut salaliittotutkija tri Peter Beter ' .
 
Keithin tarina tulee sitten vaan hurjemmaksi: ' Syyskuun 26 pnä 1977 neuvostoliittolaiset hyökkäsivät hiukkassädeaseillaan amerikkalaisten Kuussa olevaan tukikohtaan joka tuhoutui . '
 
Ylivoimaisesti suurin osa Keithin kirjasta liittyy siis eri salaliittoteorioihin ja siihen kuka on liitossa kenenkin kanssa. Ufot eivät ole mukana näissä spekulaatioissa sen kummemmin, mutta Keith muistaa taas ufot siinä vaiheessa kun hän selostaa¬† kuinka suuressa määrin CIA oli soluttautunut entiseen ufojärjestöön NICAPiin. Keith viittaa Timothy Goodin kirjaan
¬†' Above Top Secret ' ja siinä olevaan luetteloon CIA- NICAP henkilöistä:
-Nicholas de Rochefort
-Bernard J. Carvalho
-Karl Pflock
-G. Stuart Nixon
( Unohtamatta amiraali Hillenkoetter, entinen CIA: n johtaja ja NICAPin hallituksen jäsen) .
 
Keith kertoo myös lentokonetehtailija William Learin pojasta John Learista
ja ufokirjailja Bill Cooperista ja Cooperin hurjista muukalaisväitteistä. Keith ei tietenkään voinut tietää kirjansa kirjoitusvaiheessa että Cooper tulisi myöhemmin tunnetuksi myös siitä että poliisi ampui hänet kuoliaaksi tulitaistelussa.¬†
Cooperin aika tunnetun kirjan ' Behold A Pale Horse ' kohdalla Keith on tehnyt hauskan havainnon. Ko. kirjassa Cooper kertoo niistä ' salaisista asiakirjoista ' joihin hän on päässyt tutustuman. Kuitenkin kirjan lopussa onkin lähdeluettelo jossa kerrotaan mistä kirjoista Cooper on onkinut tietonsa.
 
Keithin moniin salaliittoteorioihin kuuluu myös kertomus siitä maailmanlaajuisesta salaliitosta jonka puitteissa kaupitellaan ihmisten elimiä tarvitseville. Tähän kuuluu myös se kuinka aborttien yhteydessä otetaan ulos eläviä sikiöitä ja poistetaan niiden elimiä.
Tähän juttuun on myös Suomi päässyt mukaan:
' Child and Family ' - lehti julkaisi vuonna 1970 jutun siitä kuinka New York Institute for Basic Research in Mental Retardation- instituutin Pediatrisen osaston johtaja, tri Jerald Gaull, sukkuloi Suomeen
' suorittaakseen kokeita abortoiduille, mutta vielä eläville sikiöille ' . Gaull katkaisi vielä elossa olevien sikiöiden aivoihin menevän hermoyhteyden jonka jälkeen hän poisti aivot, maksan, keuhkot ja munuaiset kokeita varten ' .
 
Tämän jälkeen Keith palaa taas ufologiaan vähäksi aikaa ja ottaa esille Barney ja Betty Hillin, Cash- Landrumin sekä Laxtonin tapaukset.¬†
( Laxtonin tapauksesta katso allekirjoittaneen kirjaa ' Onko ufoilmiössä logiikkaa? ' ). Kaikissa näissä on Keithin mukaan mukana merkkejä siitä että näiden tapausten takana loppujen lopuksi olisi USA: n omat ilmavoimat.¬†
 
Keithin kirjan sanoma on kuitenkin se että maailmassa on olemassa valtava salaliitto ihmiskunnan orjuuuttamiseksi. Salaliiton takana ovat natsit ja USA: n rikkaimmat perheet ja nämä ovat on rakentaneet avaruusaluksia ja tukikohtia Kuuhun ja Marsiin.
 
Tämä Keithin kirja ei siis varsinaisesti ole mikään ufokirja vaan salaliittokirja.
 
Monikohan uskoo Keithin hurjia väitteitä, esim. Suomen osalta?
 

Björn Borg, 2.1.2007


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |