Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Howe, Linda Moulton:

Mysterious Lights and Crop Circles

Paper Chase Press, New Orleans, La. 2000. 342 sivua

 
" Amerikkalainen tähtitieteilijä Gerald Hawkins:¬† ' Mathematics Teacher' - lehden
¬†50 000 lukijasta ei kukaan keksinyt viljakuvion viidennettä uutta teoreemaa."
 
 
Amerikkalainen tutkiva journalisti Linda Moulton Howe on aikaisemmin julkaissut
kirjat ' An Alien Harvest' vuonna 1989 ja¬† kaksiosaisen ' Glimpses of Other Realities ' vuonna1993 ja vuonna 1998. Aikaisemmin myös allekirjoittanut on kirjoittanut kirjaesittelyt Howen muista kirjoista.
 
Tässä Howen kirjassa törmään heti alussa merkilliseen asiaan, eli hollantilaiseen
Robbert- nimiseen nuorukaiseen joka asuu Hoevenissa, Hollannissa.
Howen mukaan Robbert on usein aikaisemmin nähnyt kun viljakuvioita tehdään ja tässäkin kirjassa Howe kertoo siitä kun Robbert 7.6.1999 ' näki pienen, vaaleanpunaisen valon, amerikkalaisen jalkapallon muotoisen, joka lensi pellon yli, jäi leijumaan jonka jälkeen se laajeni muistuttamaan kiekkoa. Kun sen läpimitta oli noin 9 metriä siitä rupesi tulemaan '' sähköpurkauksia '' jonka jälkeen Robbert juoksi ulos ja löysi viljapellosta läpimitaltaan 9 metrisen viljakuvion' .
 
Ny sattuu sillä tavalla että vasta jokin aika sitten kirjoitin esittelyn Andy Thomasin kirjasta ' Vital Signs' jossa Thomas kertoo amerikkalaiseen BLT- ryhmään kuuluvasta Nancy Talbottista joka oli vieraillut hollantilaisen Robert van der Broeken luona 21.8.2001 ja itse nähnyt, yhdessä Robertin kanssa, kun viljakuvio muodostui yöllä.
 
Tämä on ensimmäinen kerta kun kuulen että viljakuvioita tehdään toistuvasti saman henkilön läsnäollessa ja samalle paikalle.
 
Howe kertoo myös Steve Alexanderin kuuluisasta videosta jossa näkyy valopallo kuvion yllä. Alexanderin video on poikkeuksellinen siitä syystä että videolla näkee kun valopallo poistuessaan lentää traktorin yli. Myöhemmin viljakuviotutkija Colin Andrews etsi traktorinkuljettajan käsiinsä ja tämä kertoi havainneensa valopallon sen lentäessä hänen ylitseen. Traktorinkuljettajan, Leon Besantin,¬† mukaan, hän näki ' hopeisen kimmeltävän valon joka kooltaan oli kuin rantapallo, joka lensi ympäriinsä viljakuviossa, viljan yllä' . Besant vertaili valoa auringossa kimmeltävään tinapaperiin. ' Se oli jatkuva kimmellys. En tajunnut sitä. En tiedä mikä se oli . '
Steve Alexanderin vaimo puolestaan sanoo että kohde välkkyi, mutta että aina kun se sammui, niin koko kohde katosi ikäänkuin siinä ei olisi yhtään mitään, ennenkuin se taas välkkyi.¬†
Howe kertoo myös kahdesta saksalaisesta opiskelijasta, Constantin ja Dominic von Durckheimista, jotka vuonna 1991 videokuvasivat valopalloa kuukauden verran vanhan viljakuvion yllä.
 
Howe huomauttaa myös niistä kahdesta herrasmiehestä, Dougista ja Davesta, jotka olivat tehneet viljakuvioita, että he lopettivat kuvioiden tekoa vuonna 1993. Dave puolestaan kuoli jo vuonna 1996, mutta kuviot ovat jatkaneet ilmestymistä siitä huolimatta.
 
Howe luettelee kirjassaan useita omituisia asioita jotka liittyvät viljakuvioihin.
-Vuonna 1999 löydettiin Tennesseessa, USA: ssa viljakuvio joka kuten tavallisesti katosi kun vilja korjattiin. Seuraavana vuonna, eli vuonna 2000, kun paikalle kasvoi
uutta ruohoa, tämän paikan ruoho oli paljon tummempi vihreä kuin ympäröivä ruoho.
- Wiltshiressa Englannissa löydettiin 1999 viljakuvio jossa oli ympyrä osittain toisen ympyrän päällä. Vasta sen jälkeen kuin kaikki muu ympäröivä rapsi oli jo kukkinut, niin vasta silloin toisen ympyrän¬† se puolikuun muotoinen osa jota toinen ympyrä ei peittänyt, kukki kirkkaan keltaisena.
-Eräs maanviljelijäperhe kertoi kuinka he kuulivat yöllä kovaa meteliä ulkoa ja katsoivat ulos ikkunasta ja havaitsivat kullanvärisen pallon joka laskeutui taivaalta.
Palloa ympäröi salamoita ja pallosta lähti ylöspäin salama ja tämä salama kohtasi ilmassa toista alaspäin tulevaa salamaa. Seuraavana aamuna löydettiin kaksi uutta viljakuviota.
-Boulderista, Coloradosta,¬† kotoisin oleva tri Simeon Hein¬† kertoo kuinka hän meni erääseen viljakuvioon volttimittarin kanssa mutta heti kun Hein meni viljakuvion sisään volttimittari juuttui osoittamaan - 3 volttia ja pysyi tässä asennossa monta tuntia. Mukana olleella Masao Makilla oli mukanaan upouusi nauhuri joka heti viljakuvion sisällä näytti ' epäpuhdasta nauhaa ' ja sen jälkeen se lakkasi toimimasta.
Hein palasi viljakuvioon seuraavana päivänä ja tällöin volttimittari toimi normaalisti noin minuutin verran ennenkuin se juuttui.
Noin viikko myöhemmin Hein palasi jälleen samaan viljakuvioon ja tällöin Hein löysi kuviosta ' huomattavasti korkeampi jännite kuin kuvion ulkopuolella, ja erityisesti kuvion sisällä olevien pienempien ympyräiden keskeltä. ' Myös kuvion ulkoreunan ulkopuolella Hein mittasi normaalia korkeampia jännitteitä.
-Howe kertoo myös viljakuviosta jota löydettiin 4.8.1999 lähellä Silbury Hillia. Viljakuviota tutkittiin ja mitattiin ja piirrettiin siitä kartta joka näytti jonkin rakennuksen pohjakaavalta. Vasta kun kuviota katsottiin ja valokuvattiin ilmasta havaittiin että se oli tehty niin että se näytti siltä että paikalla olikin kolmiulotteinen kuvio viidestä pyramiidista. Howen mukaan on vaadittu paljonkin kuvion tekijältä jotta saavutetaan tämä efekti.
-Varsin ihmeellinen on myös 6.8. 1999 Bishops Canningsissa löydetty ' Basket' - niminen kuvio ( =' Kori ' ). Ympyrässä on yhteensä 42 pienempää ympyrää ja niiden väliset tilat näyttävät aivan pärekorilta. Howe pitää tätä ympyrää harvinaisen vaikeana valmistaa. ( Allekirjoittanut on tutkinut¬† valokuvaa tästä kuviosta ja minun on myönnettävä että en ymmärrä miten jonkun olisi mahdollista valmistaa se muutaman yötunnin aikana, niin monimutkainen se on). Kun tutkijat saapuivat tutkimaan kuviota he jättivät heti selvät jalanjäljet kuvioon. Sen sijaan kuviossa ei ollut minkäänlaisia jalanjälkijä ennestään.
 
Charles Mallett kertoo kuinka hän yöpyi taivasalla viljapeltojen kupeessa Alton Barnesissa12.6.1999 vahtiakseen jos viljakuvioita ilmestyisi. Lähistöllä oli myös muita ihmisiä vahtimassa ja näillä oli valonheittimet joilla he valaisivat viljapeltoja paljastaakseen viljakuviontekijöitä. Charles kertoo: " Yö oli tyyni ja kuolemanhiljainen. Myöhään illalla ilmestyi paikallinen sumupilvi. Nukahdin ihan viljapellon vieressä. Kello 5 aamulla heräsin ja havaitsin että aivan silmieni edessä oli kaksi viljakuviota. Toisen pituus oli 306 metri䬆 ja toisen oli 150 metriä!
Menin heti katsomaan kuvioita ja huomasin että minusta jäi selvät jalanjäljet, mutta muita jalanjälkiä ei ollut ennestään kuviossa.
En ymmärrä miten nämä kuviot ilmestyivät ihan viereeni. "
Myöhemmin ihmisten kamerat ja videokamerat menivät epäkuntoon heti kun tulivat kuvioiden sisälle.
Charlesin vaimo kertoo: " Koiramme joka on tottunut kuvioihin pienestä pitäen ryömi kuviossa ikäänkuin sen yläpuolella olisi jotain, tai ikään kuin se olisi tunnelissa. Se katseli kaiken aikaa jotakin mitä me emme pystyneet näkemään ja haukkui sitä näkymätöntä, ja laittoi päänsä ihan meihin kiinni. "
 
Howe antaa kirjassaan aika paljon tilaa amerikkalaiselle biofyysikolle, tri Levengoodille. Tri Levengood on varsin tunnettu tällä alalla viljakuvioiden viljan tutkijana. Tässä kirjassa tri Levengood selostaa taas viljassa havaitsemiaan muutoksia ( joita on selostettu useinkin muiden kirjaesittelyiden yhteydessä).
Tri Levengood toistaa tässä käsitystään siitä että jonkinlainen plasmapyörre on se joka aiheuttaa viljakuviot. Tri Levengood lähestyy tässä asiassa hyvinkin paljon Englannin tri Meadenia ja hänen plasmapyörrettään. Levengood pohtii voisiko viljakuvioissa löydetyt magneettiset metalliaineet olla peräisin meteoriittien ilmakehään jättämästä pölystä.
Tässäkään kirjassa ei kuitenkaan tri Levengood pysty selittämään nykyisiä monimutkaisia viljakuvioita.
 
Howe antaan varsin paljon tilaa¬† kirjassaan vanhalle mystiikalle ja julkaisee kuvia ikivanhoista kuvioista jollaisia on löydetty Englannissa, esim. kaiverrettuina kivipaasiin tai vanhoihin kirkkoihin. Howe etsii tällä tavalla yhtymäkohtia nykyisten viljakuvioiden ja vanhojen symboolien välillä. Omasta mielestään Howe löytää mielenkiintoisia yhtymäkohtia myös juutalaisessa Kabbalah- kirjassa.
Erityisestä ihmetystä on herättänyt viljakuvio jossa on kuvattuna juutalaisten
seitsenhaaraista¬† Menorah- kynttilänjalkaa. Oppineet juutalaiset kiinnittivät huomiota siihen että kun nykyisin Menorahissa on pyöreä jalka, niin ikivanhoissa Menoraheissa olikin kolmijalkainen jalka, kuten myös viljakuviossa oli. Oppineet juutalaiset totesivat että viljakuvion tekijöiden on täytynyt olla varsin hyvin perillä
juutalaisten historiasta tietääkseen tämän yksityiskohdan.
 
Varsin merkillinen on myös viljakuvio joka löydettiin West Kennettin Long Barrowissa 2.6.2000. Erityistä tämän kuvion kohdalla on se että löytämisen jälkeen niin kuvio muutti muotonsa ja oli aivan eri näköinen seuraavana päivänä.
 
Kirjan nimen mukaisesti Howe uhraa erittäin paljon tilaa kirjassaan niille valopalloille joita on havaittu viljakuvioiden yhteydessä. Howe julkaisee runsaasti valokuvia joissa näkyy näitä valopalloja tai muita merkillisiä valoja valokuvissa. Yhteistä näille kaikille on se että yleensä kuvan ottaja ei ole nähnyt yhtään mitään kuvaa ottaessa.
Tri Levengood on myös pohtinut näitä valopalloja ja muita valoja joita näkyy kuvioista otetuissa kuvissa. Tri Levengood kytkee asiaa yhteen esittämänsä plasmapyörreteorian kanssa ja uskoo että kyseessä ovat silmälle näkymättömiä plasmapalloja ja/ tai että nämä esiintyvät niin nopeasti että ihmisen silmä ja aivot eivät pysty rekisteröimään niitä, mutta että kamera sen sijaan joskus tallentaa niitä.
Kirjassa huomautetaan erityisesti että nämä valopallot eivät ole sama asia kuin
¬†n. s. ' orbit ' jotka näkyy valokuvassa kun salamavalo osuu esim. pölyhiukkaseen tai vesipisaraan tai lumihiutaleeseen. Osoituksena tästä kirjassa julkaistaan¬† kuva jota on otettu ilman salamavaloa keskellä päivää, mutta jossa kuitenkin näkyy valopallo.
 
Tähän liittyen kirjassa julkaistaan valokuva jonka John Burke on ottanut ikivanhasta kivikellarista New Yorkissa. Kuvan ottamisen ajaksi Burke laittoi selkäreppunsa nojaamaan kivikellarin seinää vasten. Repun sivutaskussa oli Burken volttimittari ja valmiissa valokuvassa näkyy valokaari joka nousee juuri siitä taskusta jossa oli Burken volttimittari.
Burke ja Levengood pohtivat että tällaisissa vanhoissa kivirakennelmissa on jokin voima joka aiheuttaa plasmailmiöitä jotka ovat silmälle näkymättömiä.
Tästä Levengood sitten jatkaa pohdintojaan plasmapyörteestä ja pääsee pohdinnoissaan jopa salamaan ja pallosalamaan.
 
Tri Gerald Hawkinsilla on tutkinnot tähtieteessä, matematiikassa, fysiikassa sekä radioastronomiassa. Hawkins on tullut tunnetuksi siitä että hän on löytänyt viljakuvioista musikaalisia sanomia.
Yhtä tunnettua on että Hawkins löysi eräästä kuviosta, vuoden 1991 n. s. Barbury Castlen kolmiosta, yhteensä viisi uutta matemaattista teoreemaa jotka eivät olleet Eukleideen oppikirjassa eikä myöskään nykyisissä matemaattisissa oppikirjoissa.
Hawkins julkaisi neljä uusista teoreemoista ' Science News ' - lehdessä vuonna 1992.
' Science News' in lukijat lähettivät¬† kirjeitä lehden toimitukselle ja yrittivät arvata viidennettä teoreemaa, siinä kuitenkaan onnistumatta.
Tämän jälkeen Hawkins julkaisi neljä uutta teoreemaa ' Mathematics Teacher' - lehdessä jonka 50 000 lukijaa ei keksinyt viidennettä teoreemaa.
Hawkins sai kuitenkin vastauksensa viljakuviossa joka löydettiin Litchfieldissa heinäkuussa 1995 ja jota ristittiin ' Celtic Torc' iksi. Siinä oli viides teoreema.
Hawkins toistaa sen minkä hän on jo aikaisemmin kertonut muissa kirjoissa että hän on muista viljakuvioista löytänyt salasanomia jotka muodostavat nimikirjaimia.
Hän on löytänyt nimikirjaimet CR, BC, kaksi kertaa HS, JS, WC, CF ja kaksi kertaa OL.
Hawkins huomauttaa että Lontoossa toimi ' Titanicin ' aikoihin London Society for Psychical Research joiden jäsenet olivat vannoneet antavansa jonkun merkin kuolemansa jälkeen, jos he pystyivät. Ylläolevat nimikirjaimet ovatkin tämän seuran puheenjohtajien nimikirjaimia:
William Crookes-katodiputken uranuurtaja
Charles Richet-nobelisti
Camille Flammarion-tähtitieteilijä
Oliver Lodge- radiokeksijä joka myi keksintönsä Marconille
John Strutt- tunnettiin myös nimellä lordi Raleigh
Henry Sidgwick- filosofi
Boyd Carpenter-piispa
 
Hawkins on laskenut että todennäköisyys että näin voisi käydä sattumalta on
1:1,7 miljardista.
Hawkins on varma asiastaan: Suurin osa viljakuviosta eivät ole kepposia.
 
 
Tätä kirjaa voi hyvin suositella viljakuvioista kiinnostuneille ja se joka tahtoo yhteyttä kirjan tekijään Linda Moulton Hoween voi käyttää joko
sähköpostia: earthfiles@earthfiles.com
tai
kotisivua: www.earthfiles.com
 

Björn Borg, 14.4.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |