Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Holzer, Hans (Toim. Raymond Buckland):

Fate Presents: ESP, Witches and UFOs. The Best of Hans Holzer, Book 2

Llewellyn Publications, St. Paul, Minnesota 1991. 288 sivua

 
 
Hans Holzer oli varsinkin aikaisempina vuosina varsin tunnettu paranormaalien ilmiöiden tutkija ja kirjailija. Holzer julkaisi vuonna 1976 kirjan ' The Ufonauts ' .
Nyt esittelyssä oleva kirja on amerikkalaisen FATE- lehden julkaisema ja Raymond Buckland on toimittanut sen.
Kirja sisältää Holzerin  valikoituja kirjoituksia ja suurin osa kirjasta ei liity ufoihin ollenkaan vaan kertoo ESP: stä, noidista, telepatiasta, ennakkounista, reinkarnaatiosta, healingistä, noituudesta jne.
 
Holzeria varjosti eräs ikävä asia: Varsin monessa kirjassa häntä kutsutaan tohtoriksi, fil. tri: ksi ja/tai professoriksi, mutta ikävä kyllä ei ikinä ole selvinnyt missä Holzer olisi saanut koulutuksensa tai toiminut professorina. Holzer itse ei selvittänyt tätä asiaa milloinkaan.
Myös tässä kirjassa Holzeria kutsutaan fil. tri: ksi ja professoriksi.
 
Se osa kirjasta joka liittyy ufoihin on luku jonka nimi on " When UFOs land: Physical Evidence vs. Cultists " . Siinä kerrotaan muutamasta ufotapauksesta ja tämä luku keskittyy nimenomaan humanoidihavaintoihin ja tässä kerrotaan mm. n. s. Flatwoodin hirviöstä ja muista humanoidihavainnoista, mm. Ranskasta.
Kirjassa annetaan paljon tilaa kanadalaisen Michalakin tapaukselle. Kirjassa annetaan niinikään paljon tilaa lääket. tri Berthold Schwarzille joka on psykiatri joka on tutkinut lähes 4 000 mielisairaalapotilasta ja todennut ettei yksikään niistä ole puhunut ufoista sanakaan. Kirjan tekijä Holzer on tavannut tri Schwarzin joka on kertonut muutamasta tutkimastaan paranormaalista tapauksesta, mm. n. s. Pulaskin tapauksesta. Pulaski, eräiden muiden kanssa, havaitsi vuonna 1973 Pennsylvaniassa laskeutuneen ufon ja kaksi olentoa ja ampui toista olentoa kiväärillään ja osuikin ilmeisesti siihen.
Schwarz viittaa siihen että erilaisia humanoideja on nähty kaikenlaisia ja kysysmykseen siitä että ovatko he fyysisiä olentoja niin Schwarz toteaa että hänen mielestään ne ovat sekä fyysisiä jonka lisäksi on olemassa olentoja jotka pystyvät materialisoitumaan ja dematerialisoitumaan. Schwarzin mielestä rinnakkaismaailma on todennäköisin ja loogisin selitys kaikille näille havainnoille.
Kirjan toisessa, ufoihin liittyvässä luvussa, kysytään että mistä ufot tulevat ja tässä luvussa selostetaan miltei 20 sivulla Barney ja Betty Hillin tapaukseen liittyvää tähtikarttaa ja harrastelijatähtitieteilijä Marjorie Fishin tulkintaa siitä mitä se esittää.
 

Björn Borg, 26.9.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |