Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Guy, Timothy:

Aliens Over America

AOA Press California 2000. 258 sivua

 
 
Guy on kerännyt tähän kirjaan 12 eri kirjailijan kirjoituksia ja selostuksia. Kirjailijat edustavat osittain ufologian reunailmiöitä, alkaen tri Frank Strangesista, ja mukana ovat¬† mm. The Montauk Projectin Peter Moon ja Preston Nichols, Jim Keith, Timothy Green Beckley, mutta myös Zecharia Sitchin, Art Bell ja Brad Steiger.
Kirjasta näkee että n. s. Streiber- ilmiö iskee taas tässä kirjassa koska tuota Strieberin nimiä on kirjoitettu muodossa Streiber tässäkin kirjassa.
Ensimmäinen osa kertoo tri Strangesista, aika lapsellinen selostus Strangesista ja hänen avaruusystävästään, Val Thorista, jota ei kukaan muu ole nähnyt kuin tri Stranges.
Seuraavassa luvussa ' The Real Space Cadet ' kirjailija Guy kertoo Jack Londonin kirjasta jonka nimi on ' The Star Rover ' , ja joka kertoo Ed Morrell- nimisestä vangista ja hänen vankilassa suorittamistaan astraalimatkoistaan. Jack Londonin kirja julistettiin heti pannaan koska tuohon aikaan, vuonna 1915, ei ollut lainkaan sopivaa kirjoittaa astraalimatkoista.
Morrell julkaisi sitten oman kirjan jonka nimi oli ' The 25th man ' .
Tämä luku ei kuulu ollenkaan ufokirjaan ja on merkillistä mistä syyst䬆 kirjaan on ylipäänsä otettu mukaan tämä luku.
Kirjassa Guy haastattelee myös Dick Sutphen- nimistä julkaisijaa joka väittää olevansa Morrellin reinkarnaatio, vaikka Sutphen oli jo 10- vuotias kun Morrell kuoli. Jos tämä kirja yrittää olla ufokirja niin menestys on huono. Toisaalta kirjan nimi ' Aliens over America' voi merkitä melkein mitä tahansa.
Kirjan kolmas luku ' The Martian Chronicles- Revisited ' ei myöskään kuulu ufologiaan. Tämän luvun otsikko on sitäpaitsi aika epäonnistunut koska se kertoo kaukokatsomisesta eli kaukonäkemisestä. Tästä luvusta löytyy kuitenkin mielenkiintoinen tieto siitä kuinka tri Courtney Brown oli kertonut että komeetta Hale- Boppin takana tulee iso ufo, ja tämä asiahan liittyy siihen Heaven' s Gaten itsemurhalahkoon, ja Timothy Guy yritti tavoittaa tri Brownia saadakseen kommentin siihen miten Brown nykyisin tulkitsee ajatuksiaan, mutta Brown ei ole vastannut. Näyttää siltä että Brown oli aktiivisesti mukana tuossa Hale- Bopp- jutussa. Muuten tämä luku, kuten sanottua, ei liity ufologiaan ollenkaan.
Eräs asia joka ärsyttää ainakin allekirjoittanutta tässä kirjassa on se että lukujen numerointi puuttuu ja eri lukujen otsikot eivät kerro lukijalle ollenkaan mistä itse luku kertoo.
Esim. luku ' The Time Bandit ' kertoo the Montauk- projektista, luku ' The Man of Aquarius ' kertoo¬† Brad Steigerista ja luku ' The Voice of Dreamland ' kertoo Art Bellista, ja tästä lukija saa selville vain lukemalla kyseisiä lukuja.
Luku 7 taas on saanut nimekseen ' The Eye on the Sky' ja kertoo Tim Crawford- nimisestä henkilöstä ja hänen perustamastaan ' UFO Central' - nimisestä yrityksestään joka myy ufovideoita ympäri maailmaa.
Luvussa 8 kerrotaan Jim Keithista ja MIB: eistä ja luvussa 9 kerrotaan Timothy Green Beckleystä, luvussa 10 kerrotaan Strieberistä ja luvussa 11 kerrotaan perusteellisesti Zechari Sitchinista ja sumereista.
Kirjan viimeinen luku, luku 12, on nimeltään ' The Antichrist' , eli
' Antikristus' ja tässä kerrotaan Hal Lindsey- nimisestä kirjailijasta joka on julkaissut kirjan ' The Late Great Planet Earth'¬† jota on kuulemma myyty yli 28 miljoonaa kappaletta, ja näin ollen se on toiseksi eniten myyty uskonnollinen kirja kautta aikojen. Tämä kirja kertoo kuitenkin lähinnä Johannes Kastajan¬† Ilmestyksestä ja Antikristuksen tulemisesta, eikä oikeastaan liity ufologiaan ollenkaan, paitsi että Lindsey kertoo uskovansa että ufot ovat todellisia mutta että ne ovat demoneista kotoisin. Lindsey kommentoi myöskin Johannes Kastajan¬† näkyä jossa hän puhuu Uudesta Jerusalemista joka laskeutuu ja hän sanoo että hänen mielestään kyseessä ei ole ufo, vaan todellinen kaupunki.
 
Kokonaisuutena tämä kirja ei ole oikeastaan varsinainen ufokirja, vaikka se aina välillä sivuaa ufoja, vaan se puhuu kaiken maailman muista asioista ja on vähän sekava ja se joka ainakin häiritsee allekirjoittanutta on se että lukujen nimet ovat sellaisia ettei ne oikeastaan kerro lukijalle yhtään mitään ennenkuin lukee varsinaista tekstiä.
 

Björn Borg, 25.9.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |