Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Filer, George A. & David E. Twichell:

Filer' s Files: Worldwide Reports of UFO Sightings

Infinity Publishing.com, West Conshohocken, PA 2005. 206 sivua

 
 
 
George Filer on monelle ufologille tuttu nimi sen johdosta että Filerilla on jo kauan ollut oma ufopalsta Internetissä ja tällä palstalla Filer on julkaissut tietoonsa tulleita ufohavaintoja.
 
Twichell puolestaan on aikaisemmin julkaissut kaksi kirjaa:
- The UFO - Jesus Connection vuonna  2000, ja
- Global Implications of the UFO Reality vuonna 2003.
Allekirjoittanut on aikaisemmin kirjoittanut esittelyn Twichellin jälkimmäisestä kirjasta, ja jos sanotaan asia niin kuin se on, niin kyseinen esittely ei ollut kovin imarteleva.
 
Tässä kirjassa Filer kertoo itse kuinka hän oli lentämässä amerikkalaista kuusimoottorista tankkauskonetta Pohjanmeren yllä helmikuussa 1962¬† kun Lontoon lennonjohto ilmoitti että ufo leijui Oxfordin ja Stonehengen välillä noin 300 metrin korkeudessa, ja pyysi että Filerin tankkauskone tutkisi asiaa.
Tankkauskone oli sillä hetkellä noin 9 km: n korkeudessa ja aloitti pitkän syöksymisen alas kohti ufoa.
Lontoon lennonjohto oli ohjannut muut reitillä olleet koneet sivuun ja
kun tankkauskone oli noin 50 km: n päässä ufosta se näkyi suurena ja selvänä kaikuna tankkauskoneen tutkassa, ' yhtä suuri kuin iso silta tai iso laiva ' . Filerin mukaan kaiku oli terävä eikä lainkaan epäselvä kuin esim. sadepilvi.
Kun tankkauskone oli noin kuudentoista kilometrin etäisyydellä ufosta siinä olevat heikot valot näkyivät tankkauskoneeseen. Kun tankkauskone oli kahdeksan kilometrin etäisyydellä ufosta se ilmeisesti havaitsi lähestyvän tankkauskoneen; ufon valot kirkastuivat ja se ampaisi suoraan ylös muistuttaen yöllistä avaruussukkulan laukaisua.
Tämän jälkeen, nähtyään itse ufon, Filer on kerännyt tietoja ufoista.
 
Myös Twichell kertoo itse nähneensä ufon vanhempiensa kanssa vuonna 1962 kun Twichell oli 14- vuotias. Ufo oli leijunut aivan Twichellin talon yllä.
Twichellin havainnossa allekirjoittaneen huomio kiinnittyy erääseen yksityiskohtaan joka on tyypillinen ufohavainnoissa vaikkakaan se ei ole yleisessä tiedossa; Vaikka ufossa oli erittäin kirkkaat valot ja ufo oli erittäin matalalla niin valot eivät kuitenkaan valaisseet alalapuolella olevaa maastoa.
 
Ufologiassa on amerikkalaisen lentäjän Graham Bethunen¬† havainto lähellä Islantia vuonna 1951 varsin tunnettu ja se on mainittu myös allekirjoittaneen kirjassa ' Onko ufoilmiössä logiikkaa? ' .
Tässä Filerin & Twichellin kirjassa kerrotaan alkusivuilla että Graham Bethune on ' piirtänyt kirjan kansikuvan. Se esittää valokuvaa ufosta. Valokuva on otettu Nashvillessa, Tennesseessa vuonna 1989 ' .
Kun kirjan etukannessa on selvä taideteos, eli piirros, ja takakannessa selvä valokuva niin jää epäselväksi että mitä tässä nyt tarkoitetaan. Onko Bethune piirtänyt etukannen piirroksen vai ottanut takakannen valokuvan?
Allekirjoittanut veikkaa että Bethune on piirtänyt etukannen kuvan koska se muistuttaa Bethunen kertomusta Islannin havainnostaan, mutta asian olisi kyllä voinut sanoa selvemminkin.
 
Kirjan alussa toistetaan lyhyesti eri ufojärjestöille vuosina 2001- 2004 raportoituja ufohavaintoja ja ainakin kirjan ensimmäisen luvun kohdalla näyttää siltä ettei ko. havaintoja ole millään tavalla järjestelty esim. päivämäärien tai paikkakuntien mukaan vaan ne on täydellisessä epäjärjestyksessä.
Tämä tosiasia antaa allekirjoittaneelle aiheen tutkia kirjan sisällysluetteloa vähän tarkemmin ja huomaan että kirjan tekijät ovat jakaneet saapuneita havaintoja ihan oman järjestyksen mukaisesti:
1. Amerikkalaiset päiväkiekot.
2. Amerikkalaiset yövalot.
3. Muiden maiden päiväkiekot.
4. Muiden maiden yövalot.
5. Päiväsaikaan havaitut kolmiomaiset ufot.
6. Amerikkalaiset yölliset kolmiomaiset ufot.
7. Muiden maiden yölliset kolmiomaiset ufot.
8. Sikarinmuotoiset ufot.
9. Epätavalliset valot.
10. Sieppaukset ja puuttuva aika.
11. Amerikkalaiset astronautit ja presidentit.
12. Ufot uutisvälineissä.
 
Kirjaan on kerätty tuoreita ufohavaintoja vuosilta 2001- 2004 ja näitä havaintoja on kirjassa varmasti satoja. Kuten sanottua niin havaintoja ei ole kuitenkaan järjestetty millään tavalla aikajärjestykseen ja tämä aiheuttaa lukijalle välillä päänvaivaa koska välillä havaintojen päivämääriä tai edes vuosilukua ei ole ilmoitettu joten lukija ei tiedä onko joku¬† tapaus sattunut vuonna 2001, 2002, 2003 tai 2004?
 
Varsin usein on ilmoitettu havaitsijan nimi ja/ tai sähköpostiosoite tai jonkun ufojärjestön kotisivun osoite, ja tässä on kyllä sotkettu asioita pahasti sen johdosta että esim. sähköpostiosoitteet on usein julkaistu niin epätäydellisinä että niistä tuskin on mitään hyötyä kenellekään. Usein sähköpostiosoite on kirjoitettu yhteen jonkun nimen kanssa sillä tavalla ettei lukija tiedä kuuluuko ko. nimi osoitteeseen vai ei?
Sivulla 37 on esim. yhdistetty kotisivun osoite sähköpostiosoitteeseen niin ettei kukaan saa mitään selvää mistä on kysymys: http://lifeboatnews.com%20willthomas@telus.net/index.html.
Onko tässä nyt kyseessä kotisivun osoite tai sähköpostiosoite tai mistä?
Ja esim. sivulla 40 on osoite: Gerry @ Farshores.
Tuosta osoitteesta puuttuu maatunnus tai muu lopputunnus jonka lisäksi siinä ei saisi olla mitään tyhjää tilaa at- merkin molemmilla puolilla.
Tällaiset esimerkit ovat kirjassa pikemmiten sääntö kuin poikkeus ja osoittaa vain sen että se henkilö joka niitä on kirjoittanut ei ole perillä noista netin osoitekysymyksistä.
 
Hauskana esimerkkinä siitä miten tieto siirtyy nykyaikana voidaan tuoda esille että kirjassa on eräs tapaus Intiasta josta havaitsija teki ilmoituksen¬† eräälle australialaiselle ufojärjestölle, ja toisaalta eräs australialainen havainto josta ilmoitettiin amerikkalaiselle ufojärjestölle. Molemmissa tapauksissa tilanne lienee ollut se että ilmoitus tehtiin ensimmäiselle ufojärjestölle jonka havaitsija keksi huolimatta siitä missä maassa se oli.
 
Niin sanottujen yökiekkotapausten joukosta löydämme raportin jonka poliisinainen Angela R. Clark on lähettänyt Indianapoliksesta. Angela kertoo että hän näki ensimmäisen ufon 8- 9 vuotiaana. Pari päivää tämän jälkeen hän näki illalla taivaalla Jäätelöautolta näyttävän lentävän kohteen ja kuuli samalla Jäätelöauton tunnussävelen.
Elokuussa 2001 hän kirjoittaa edellisen yön havainnostaan jolloin hän kuuli toisessa kerroksessa olevan ikkunansa takaa taas Jäätelöauton tunnussävelen kello 00:45. Myös hänen miehensä kuuli sen.
Filer viittaa tässä uuteen kirjaan jonka George Hansen on kirjoittanut ja jonka nimi on ' The Tricksters ' ( = Temppuilijat). Filer toteaa että monessa ufotapauksessa on mukana tällaiset ' temput ' .
 
Niinkin harvinaisesta paikasta kuin Krimistä on saatu muutama havainto, niiden joukossa tapaus jolloin Victor A. Zdorov havaitsi 7.10.2002 kiekon jonka läpimitta oli ainakin 50 m joka leijui yli tunnin ajan metsän yllä viisi kilometria Zemlyanichnoye- nimisestä kylästä. Kiekko oli samanmuotoinen kuin kiinalainen tai vietnamilainen hattu.
Samalla kerrotaan että paikalliset lehdet kieltäytyvät julkaisemasta ufohavaintoja koska niitä on niin paljon Krimillä.
 
( Varsinkin USA: ssa on viime vuosien aikana valtavien, jalkapallokenttien kokoisten, jopa giganttisten,¬† kolmiomaisten ufojen havainnot lisääntyneet
voimakkaasti. Filerin & Twichellin kirjassa kerrotaan jopa 25 päivähavainnosta, 71: sta yöllisestä amerikkalaisesta havainnosta ja 28: sta yöhavainnosta muista maista. Yhteensä Filer & Twichell luettelee siis 128 tällaista kolmiohavaintoa vuosilta 2001- 2004.
Kolmiomaisten ufojen havaintojen runsaudesta kertoo myös se että allekirjoittanut vain pari päivää sitten löysi Google Videosta¬† kaksikin videodokumenttia ( Discoveryn ja Sci- Fi- kanavan) eräästä havainnosta Illinoisissa tammikuussa 2001. Tässä tapauksessa havaitsijoiden joukossa oli myös viisi poliisia eri paikkakunnilta.
Filerin & Twichellin kirjassa ei kuitenkaan mainita juuri tätä Illinoisilaista havaintoa lainkaan. - Allekirj. huom.)
 
 
Filerin ja Twichellin kirjasta voidaan poimia vaikkapa seuraava esimerkki jonka on ilmoittanut suomalaiselta kuulostava Jim Aho:
" Meille on ilmoitettu sensaatiomaisesta havainnosta 15.7.2001. Läsnä oli yli 50 henkilöä jotka ottivat valokuvia ja ufosta saatiin jopa erään ammattilaisen ottama ERITT√ĄIN SELV√Ą video.
Havatsijoiden joukossa ollut Tim kertoo: ' Katselin kohdetta kiikarilla ja näin että sen kulmissa oli sininen, punainen ja vihreä valo ja kohteen ympärillä heikot siniset ääriviivat. Ensin kohde oli paikallaan mutta oikealta tuli valopallo joka lähestyi sitä. Valopallo muuttui yhdestä pallosta kahdeksi valopalloksi, toinen punaiseksi ja toinen vilkkuvaksi valkoiseksi. Noin seitsemän minuutin jälkeen kolmio lähti liikkeelle. ' "
( Jim Aho kerä䬆 ilmeisesti ufohavaintoja ja hänet¬† voi ilmeisesti tavoittaa osoitteesta www.w-files.com - Allekirj. huom).
 
Tässä kirjassa tuodaan esille eräs selitys matalalla lentäville valtaville kolmioille, eli selitys josta allekirjoittanut ei ole aikaisemmin kuullutkaan. Kun ufohavainnot usein ovat lisääntyneet samaan aikaan kun on ollut havaittavissa auringon ' flaresien ' ( solar flares ) lisääntynyttä aktivisuutta, niin Filer selittää sen sillä että ufot, esim valtavat kolmiot hakeutuvat suojaan näiltä ' flaresilta ' Maapallon ilmakehään, ja nimenomaan matalalle ilmakehään. Maapallon ilmakehä antaa suojan näitä ' flareseja ' vastaan.
 
Kirjan luvussa 8 kerrotaan jälleen lisääntyneistä isojen sikarin- tai sylinterinmuotoisten ufojen havainnoista. Kirjassa luetellaan jopa 38 tällaista havaintoja.
Varsin mielenkiintoinen asia tulee esille tässä yhteydessä. Englantilainen historioitsija, tri David Clarke, on tutkinut zeppelinien havaintoja Englannissa ensimmäisen maailmansodan aikana. Tällöin on selvinnyt että sodan alettua Saksan muutamat zeppelinit olivat tuhoutuneet. Tästä huolimatta tehtiin Englannissa jopa 2 000 (!) zeppelinihavaintoa pelkästään vuoden 1914 aikana!
Kirjan mukaan useat havaitut zeppelinit  saattoivat olla ufoja.
 
Kirjassa kerrotaan myös asia josta ainakaan allekirjoittanut ei ole kuullut aikaisemmin: Ufokirjailija Nick Redfernin mukaan oli valtava emäalus lentänyt B- 17 pommikonelaivueen läpi Saksan yllä vuonna 1943. Tästä valtavasta emäaluksesta oli laskettu ulos laivue ' foo- fightereita ' pommikoneiden miehistöjen tarkkaillessa tapahtumaa.
 
Kirjassa kerrotaan myös siitä millä tavalla viranomaiset usein suhtautuvat
ufohavaintoihin: Tri Leir ( allekirjoittanut ymmärtää asian sillä tavalla että kyseessä on tunnettu implanttien poistaja, tri Roger Leir, vaikkei sitä sanotakaan) kertoo siitä kuinka jo 7 vuoden ajan ufo jota on ristitty
' Camarillon ufoksi ' on toistuvasti ilmestynyt kello 14:30 - 17:30 välisenä aikana lentäen noin 15 minuutin ajan kaakkoisella kurssilla. Ufosta lasketaan ulos muita ufoja jotka joskus palaavat alkuperäiseen ufoon. Kun ufo poistuu se lähtee niin suurella nopeudella että näkyy vain suora valkoinen viiva.
' On pateettista ettei kukaan ole kiinnostunut asian tutkimisesta. Olen soittanut jopa Moorpark Collegeen josta kukaan ei ole edes vastanneet tiedusteluuni. Olen myös ollut yhteydessä paikalliseen harrastelijatähtitieteelliseen seuraan joka ei ole lainkaan kiinnostunut asiasta ' . Leir sanoo.
 
 
 
Maailman merkillisyyksiin kuuluu myös se että tässä Filerin ja Twichellin kirjassa viitataan varsin usein kanadalaiseen ufotutkijaan Brian Vikeen joka on lähettänyt runsaasti aineistoa kirjaan, ja samalla, juuri tätä esittelyä kirjoittaessani, näen Internetistä että tuo samainen Brian Vike on äkillisesti jättänyt kaikki ufotutkimukset sairauden takia. ( Brian Vike = www.hbccufo.com).
 
Kirjassa törmään myös asiaan joka saattaa aiheuttaa ongelmia jollekin lukijalle. Useita vuosia sitten allekirjoittanut havaitsi että ( nimiä mainitsematta ) Suomessakin oli sekoitettu aika raskaalla tavalla amerikkalaista SETI- ohjelmaa ( jossa etsitään radioteleskooppien avulla mahdollisia älykkäitä signaaleja avaruudesta ) Steven Greerin perustamaan C-SETI järjestöön ( jonka jäsenet juoksevat aavikossa vilkuttelemassa taskulampulla signaaleja taivaalle) . Löydän nyt kirjasta vielä kolmannen vaihtoehdon, eli kotisivun osoitteen www.eceti.org, jolla taas ei ole mitään tekemistä kummankaan edelläolevan kanssa, vaan liittyy James Gilliland- nimisen yksityisen henkilön perustamaan järjestöön ( Enlightened Contact with Extraterrestrial Intelligence).
Allekirjoittanut epäilee vahvasti että näitä SETI: n nimeä muistuttavia lyhenteitä on valittu juuri sen takia että ne muistuttavat SETI- nimeä. Ikävä kyllä ne saattavat vain johtaa ihmisiä harhaan.¬†
 
( Vuonna 1987 englantilainen British Aerospacen palveluksessa oleva insinööri Roy Dutton teki itsensä tunnetuksi teoriastaan jonka mukaan avaruudesta¬† Maahan saapunut¬† emäalus jää avaruuteen leijumaan paikkaan joka on pysyvä suhteessä tähtiin. Jos tällaisesta emäalukssta suunnattaisiin alas lasersäde niin se tekisi spiraalisen kuvion maahan Maapallon kiertoliikkeen takia. Duttonin idea oli että tämän teorian perusteella voidaan ennakoida emäalusten havaintoja.
Allekirjoittanut ei ole kuullut Duttonista pitkään aikaan, mutta Filerin & Twichellin kirjassa törmään uudestaan Duttoniin) :
 
¬†' Devonilaisen Herald Express- lehden puhelinkeskus meni tukkoon 27.5.2004 kun soittajat ilmoittivat nähneensä mystisiä kohteita Torbayn yllä.....Eräs hämmentyneistä havaitsijoista oli British Aerospacen eläkkeellä oleva insinööri Roy Dutton. Dutton seurasi kaukoputkellaan erästä kohdetta 20 minuutin ajan. Hän arvioi että se oli noin 3 km: n korkeudessa ja ainakin jumbojetin kokoinen. Noin 15 minuutin kuluttua se pysähtyi. Tämän jälkeen se heilahti ja nousi kaksinkertaiseen korkeuteen siirtyen Kanaalin ylle.
" Kadotin sen näkyvistä kello 17:25 koska minun oli siirrettävä kaukoputki puiden takia " , hän sanoi. " Se joka häiritsi minua oli se että se oli juuri sillä reitillä jota Exeterin lentokentälle menevät koneet käyttävät " .
 
( Tässä on kyllä suunnattava kritiikkiä Fileriin & Twichelliin. Ensimmäinen syy on se että he eivät näytä tunnistavan Duttonia lainkaan, ja vielä pahempaa on se että kirjassa juttu on julkaistu ' Kanadalaisia havaintoja' - otsikon alla, vaikka tapahtumapaikka on Englanti. )
 
 
Jostain syystä kirjaan on kopiotu myös Linda Moulton Howen 11- sivuinen artikkeli vuodelta 1999. Kyseisessä jutussa kerrotaan George W. Ritter- nimisen kersantin ufohavainnosta ja sieppauksesta ja siitä kuinka hän nykyisin toistuvasti videokamerallaan filmaa samanlaisia ' kohteita '
( ' rods' ) kuin ne joista Jose Escamilla on tullut tunnetuksi.
 
Kun allekirjoittanut pääsee kirjan sivulle 168 niin on yksinkertaisesti todettava että Filerin luotettavuus ja asiantuntemus saa allekirjoittaneen silmissä aikamoisen kolauksen.
Tästä eteenpäin Filer kertoo nimittäin lähes kolmella sivulla astronautti Cooperin ufohavainnoista. Tekstin mukaan Filer on lukenut saman kirjan kuin allekirjoittanutkin, eli Cooperin omaelämäkerran ' A Leap of Faith ' . Tästä huolimatta Filer sekoittaa perusteellisesti kaikki asiat jotka liittyvät Cooperiin:
-Sivun 168 alussa Filer kertoo Cooperin ufohavainnosta ' tukikohdan ' yllä, mutta jättää mainitsematta että nuo havainnot liittyivät siihen kun Cooper oli Saksassa vuonna 1951.
-Sivun alussa 169 Filer sitten kertoo samasta asiasta mutta täsmentää nyt että havainnot tehtiin Saksassa ' vuonna 1950' , mutta ei yhdistä tämän sivun tapausta edellisen sivun tapaukseen.
-Heti perään Filer kertoo siitä kuinka ufo laskeutui ' tukikohtaan ' ja Cooperin ryhmä filmasi sen. Lukija saa sen käsityksen että tämä filmaaminen liittyy juuri tuohon saksalaiseen tukikohtaan eikä tiedä että Cooperin kertoma filmaaminen tapahtui Edwardsin tukikohdassa USA: ssa vuonna 1957. Saattaa olla ettei Filer itse ole tätä huomannut, jos on lukenut Cooperin kirjan huonosti.
-Niinikään Filer kertoo Cooperin kirjeestä YK: lle vuonna 1985.¬† Kyseisen kirjeen Cooper lähetti YK: lle kuitenkin jo vuonna 1978.
-Samassa yhteydessä Filer puhuu Operation Blue Book' ista vaikka jokainen ufologi kautta maailman unessaankin tietää että nimi oli ' Project Blue
Book ' . 
 
Kun ottaa huomioon sen että Filerilla on ollut paras tietolähde käytettävissään, eli Cooperin omaelämäkertomus, sekä sen että Cooper on varsin tunnettu ufologiassa, niin Filerin virheet ovat n. s. ' raskaan
sarjan ' virheitä.
 
Filer & Twichell kertovat myös muista vanhoista astronauttien havainnoista
ja virheitä ja epätäsmällisyyksiä sen kun löytää kirjasta vaan lisää:
-Kirjassa kerrotaan McDivittin kuuluisasta havainnosta jolloin McDivitt näki tämän kirjan mukaan ' kiekonmuotoisen ufon jossa oli pitkät varret ' . McDivitt itse on kuitenkin aina puhunut ' olutpurkkia muistuttavasta kohteesta jossa oli¬† kynänmuotoinen uloke ' .
-Astronautti Glennin nimi on kirjoitettu Glen.
-Clintonin entisen avustajan Webb Hubblen nimi on samalla sivulla kirjoitettu vuorotellen Hubble ja Hubbel.
-Kaikkien ufoharrastajien tunteman J. Allen Hynekin nimi on kirjoitettu
' Alan Hynek ' .
- Steven Greerin etunimi on välillä Steven ja välillä Stephen.
-Astronautti Mitchellin eräs lausunto on tässä kirjassa sijoitettu vuoteen 1971 kun muut lähteet sijoittavat sen vuodelle 1974.
 
Allekirjoittanut törmää kirjan lopussa asiaan joka on melkein uskomaton:
 
Eräs Steven Skelley- niminen pappi kirjoittaa ' Marcos Island Sun Times ' - nimiseen lehteen. Surffaillessaan Internetissä hän törmää erääseen floridalaiseen tapaukseen jonka hän sitten julkaisee mainitussa lehdessä. Tämän jälkeen Skelley lähettä jutun Filerille joka julkaiseekin jutun nyt tässä kirjassa uutena tapauksena.
Vaikuttaa kyllä aika uskomattomalta, mutta mainittu juttu on vuodelta 1965 peräisin oleva tapaus jolloin James W. Flynn törmäsi ufoon Evergladesin suoalueella Floridassa.
Uskomatonta tässä tapauksessa on se että, paitsi että se on vanha tapaus, niin se on myös varsin tunnettu ufologiassa. Se on selostettu jopa allekirjoittaneen kirjassa ' Onko ufoilmiössä logiikkaa? ' ja tässä omassa kirjassani tapaukselle löytyy¬† yhteensä 25 eri lähdeviitettä.
On uskomatonta etteivät Filer & Twichell ole tunnistaneet tätä varsin tunnettua vanhaa tapausta.
 
Lopuksi en voi olla kommentoimatta erästä asiaa johon olen kiinnittänyt huomiota eräissä kirjoissa. Kun yleensä kirjoissa on ' Esipuhe ' , niin tämä on englanniksi ' Foreword ' . Kuitenkin olen joissakin kirjoissa nähnyt että esipuheen paikalla lukeekin ' Forward ' , joka ainakin allekirjoittaneen korvissa kuulostaa samalta kuin ' Eteenpäin ' suomeksi.
Tässä Filerin ja Twichellin kirjassa lukee nyt lopussa että ' Afterward ' joka allekirjoittaneen mielestä tarkoittaa samaa kuin ' perästäpäin ' tai ' jälkeen päin '¬† suomeksi.
Allekirjoittanut ihmettelee tätä asiaa. Onko englannin kieli todella muuttumassa tuolla tavalla? Vai onko kyseessä pahemman luokan n. s. töppäys eräissä kirjoissa?
 
Loppulausunnokseni tästä kirjasta muodostuu käsitys jonka mukaan Filer & Twichell yksinkertaisesti keräävät havaintoilmoituksia sen kummemmin tutkimatta tai pohtimatta niitä. Näitä ilmoituksia Filer sitten julkaisee netissä (= Filer' s Files) ja Twichell puolestaan kirjamuodossa. Mitään kriittistä ajattelua Filer & Twichell eivät näytä harrastavan.
Lisäksi tulee se seikka että kun allekirjoittanut löytää näinkin monta virhettä ja epätäsmällisyyttä n. s ' tunnetuissa ' tapauksissa, niin kuinka monta niitä on sitten¬† tapauksissa jotka eivät ole yleisesti tunnettuja ?
 
Se joka haluaa ottaa yhteyttä kirjan tekijöihin voi tehdä sen osoitteella:
Filer: www.nationalufocenter.com
Twichell: www.ufoimplications.com
 

Björn Borg, 28.10.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |