Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Dongo, Tom:

The Mysteries of Sedona. Book III. The Quest. In Pursuit of the Ultimate Mystery

Hummingbird Publishing, Sedona, AZ 1993. 163 sivua

 
 
Kirjailija Tom Dongo on kirjoittanut useita kirjoja, mm. :
-The Mysteries of Sedona. Book I. The New Age Frontier.
-The Mysteries of Sedona. Book II. The Alien Tide!
-The Mysteries of Sedona. Book III. The Quest. In Pursuit of the Ultimate
                   Mystery.
-Unseen Beings, Unseen Worlds.
-Merging Dimensions. The Opening Portals of Sedona.
 
Yllämainituista kirjoista allekirjoittanut on aikaisemmin kirjoittanut kirjaesittelyn kirjasta ' The Alien Tide! ' . Lisäksi allekirjoittanut on aikaisemmin lukenut Dongon kirjan ' Everything You Wanted to Know about Sedona in a Nuts ' joka osoittautui puhtaaksi turistioppaaksi.
 
Dongon kirjat kertovat Sedona- nimisestä alueesta Arizonassa ja tällä alueella¬† sijaitsee Dongon mukaan n. s. ' vortekseja ' , eli pyörteitä, jotka avaavat yhteyden paranormaaleihin ilmiöihin ja tämä alue vetää puoleensa kaiken maailman erilaisia ihmisiä ja kirjan ilmestymisen aikoihin tällä alueella oli noin 400 taiteilijaa, kuvanveistäjää, muusikkoa, jne.
Dongo kertoo että hän on itse saanut lukuisia paranormaaleja taitoja, ominaisuuksia,
kuten kaukokatsominen, kyvyn lukea ihmisten ajatuksia kaukaakin, ennustamisen taito, röntgenkatse jne. , asuttuaan tällä alueella.
 
Dongo kertoo myös että hän kirjoittaa joka kuukausi palstan jonka nimi on ' UFOs, ETs and You julkaisussa jonka nimi on ' Sedona Journal of Emergency ' . Tässä kirjassa Dongo julkaisee uudestaan sellaisia kirjoituksia joita hän on julkaissut aikaisemmin tuossa julkaisussa. Kirjassa julkaistaan kopio tuon julkaisun kannesta ja siitä ilmenee¬† että kyseessä ei suinkaan ole mikään päivälehti vaan se on lähinnä jonkunlainen okkultistinen/ naivistinen julkaisu. Tässä tuleekin mieleen että allekirjoittanut on aikaisemminkin kirjoittanut esittelyn eräästä Dongon¬† kirjasta ja nyt esittelyssä olevan kirjan kohdalla on todettava täysin sama asia kuin ensimmäisen kirjan esittelyssä, että tyypillistä Dongolle on se ettei hän kertaakaan mainitse kenenkään täydellistä nimeä. Harvoin hän mainitsee edes ufohavaitsijoiden etunimeä. Suurin osa niistä henkilöistä joita hän mainitsee ovat tasolla ' eräs mies,
eräs nainen, eräs eversti, eräs autonkuljettaja ' , jne.
Tyypillinen Dongon tason kirjoituksille on myöskin se ensimmäinen lehtijuttu jonka hän toistaa tässä kirjassa, ja joka kertoo tapauksesta ' joka oli valtavan merkittävä ' , ja joka sattui 28 tai 29 tai oliko se sitten 30 toukokuuta 1994 Sedonassa hänen mukaansa. Dongon tietojen mukaan kyseessä oli joko ufon maahansyöksy tai sitten ufon laskeutuminen tai sitten se oli suihkukone jonka ufo ampui alas tai sitten se oli päinvastoin.
Eli jotakin tapahtui jossain, joskus,¬† ja joku nimetön on kertonut tästä ' valtavan merkittävästä tapauksesta ' Dongolle.
Tämän tason kirjoitukset ja tarinat ovat täysin ala- arvoisia lukijan kannalta.
 
Allekirjoittaneen mielestä Dongon kaikki kertomukset ja jutut ovat täysin keksittyjä
ja mielestäni Dongo ja Dongon kirjat toimivat lähinnä matkailun edistämisstarkoitusta. Kirjojen¬† avulla Dongo yrittää saada Sedonaan ihmisiä jotka ovat kiinnostuneita ufoista ja mystisistä asioista.
Kirjassa on runsaasti valokuvia joissa ainoassakaan ei ole mitään mystistä ollenkaan, vaan ne ovat tyypillisiä kauniita maisemakuvia Sedonan vuorista ja kallioista.
Kyllä mielestäni Dongon kaikki jutut ovat keksittyjä eikä niissä ole mitään konkreettista eikä ainoatakaan tapausta voi tarkistaa koska kaikki nimet puuttuvat.
 
Jos uskoo Dongon kirjoituksiin niin Sedona on täynnä merkillisä, paranormaaleja, tapauksia. On karjansilpomisia, on valtavaa ufoaktiviteettia, suihkuhävittäjiä jotka päivittäin ajavat takaa ufoja, merkillisiä helikoptereita, MIB: ejä ja kaikkea muuta.
 
Allekirjoittanut uskoo kuitenkin että jos tavallinen suomalainen matkustaisi Sedonaan, niin saattaa hyvin olla että tämä tavallinen suomalainen ei näkisi tai kokisi yhtään mitään.
Dongo julkaisee myös kaksi yöllistä valokuvaa joissa näkyy kuulemma ufoja, mutta vaikka allekirjoittanut tutkii näitä kuvia tarkkaan niin en pysty löytämään niistä mitään muuta kuin valopilkkuja jotka voivat olla ihan mitä tahansa.
 
Aikasemmin mainittuja maisemakuvia Dongo julkaisee kirjassa jopa 24 sivun verran ja nämä kuvat sopivat mainiosti turistien houkuttelemiseksi Sedonaan, mutta eivät liity ufoihin tai paranormaaleihin ilmiöihin millään tavalla.
Kirjan loppuosassa Dongo julkaisee sitten vielä 22 Sedonassa käyneen tai asuvan henkilön haastattelun jossa he kertovat miksi he asuvat Sedonassa ja miksi he pitävät Sedonasta. Näiden henkilöiden ammatit ovat aika mielenkiintoisia ja tästä joukosta löytyy ' psyykkistä lukijaa' ,¬† ' visionäärinen taiteilija ' , ' intergalaktinen kommunikaattori ' , ' parantaja ' , ' naturalisti ' , ' tranformaalinen opas ' , neuvonantaja, baarimikko, lääkäri, fil. tri, ' intuitiivinen neuvonantaja ' , ' kanavoiva kirjoittaja ' , varastopäällikkö, ' quantum aikamatkailija ' joka samalla on myös selvännäkijä ja pappi, kirjailija, ' psyykkinen konsultti ', ' energiakonsultti ' ,¬†
' psykospirituaalinen neuvonantaja ' , ' kukkaterapisti' , ' parantava hieroja ', opas ja taiteilija.
 
Yllämainituista ' visionäärinen taiteilija ' on nimeltään ' Celeste '¬† joka kertoo kuinka hän kuuli¬† Serapis Bey- nimiseltä olennolta kuinka hän oli siirtänyt ' eteerisen keskuksensa '¬† Egyptin Luxorista Sedonaan jonka jälkeen myös ' Celeste '¬† itse muutti Sedonaan.
Kirjan lopussa haastatellaan myös kolme kanavoitsijaa jotka ovat Robert Shapiro, Lyssa Royal ja Arthur Fanning, ja näistä Arthur Fanning kanavoi kuulemma itse Jumalaa.
 
Loppulausuntona toteaisin että tämä kirja ei ole mikään kirja joka sopii mutteri- ja ruuvilinjan ufologille lainkaan ja on todennäköistä ettei se sovi muillekaan ufologeille millään tavalla nimenomaan sen takia että kaikki Dongon kertomukset ovat epäuskottavia sen johdosta että niistä puuttuu johdonmukaisesti aina asianomaisten henkilöiden nimet tai osoitteet tai tarkat tiedot.
En suosittele Dongon kirjaa kenellekään.
 

Björn Borg, 3.10.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |