Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Delgado, Pat & Colin Andrews:

The Latest Evidence

Bloomsbury Publishing Ltd, London 1990. 80 sivua

 
Allekirjoittanut on juuri kirjoittanut esittelyn Colin Andrewsin kirjasta ' Crop Circles:
Signs of Contact? ' ja tuon paksun kirjan jälkeen tämä Delgadon ja Andrewsin kirja vaikuttaa aika vaatimattomalta, vaikkakin se ilmestyi paljon aikaisemmin kuin
' Crop Circles: Signs of Contact? '.
Viljatutkumuksen uranuurtajat Pat Delgado ja Colin Andrews julkaisivat kirjan
' Circular Evidence ' jo vuonna 1989 ja siitä tuli bestselleri. Kustantajalle tulikin kiire saada ulos toinen kirja joka oli tämä ' The Latest Evidence' ja myös tästä kirjasta tuli bestselleri.
 
Tässä kirjassa esitellään värivalokuvin 22 englantilaista viljakuviota ja suurimman osan teksteistä on kirjoittanut Pat Delgado.
Colin Andrews tuo kuitenkin esille niitä ääniä mitä hän on kuullut kuvioiden sisällä.
Hän kertoo miten hän ja useat muut olivat tutkimassa Cheesefoot Headin viljakuviota ja kuinka hän ja Pat Delgado menivät kuvion sisälle, muiden jäädessä ulkopuolelle. Kuvion sisällä  he kuulivat kovan surisevan äänen joka lähestyi heitä idästä ja lopuksi se  ympäröi heitä. Mitään ei ollut näkyvissä, mutta välillä kun Andrews ja Delgado perääntyivät, niin myös ääni perääntyi kunnes tule taas aivan lähelle. Tätä jatkui 25 minuutin ajan. Andrewsin ja Delgadolla oli sellainen tunne että tuo ääni leikki heidän kanssaan.
Samanlaisen äänen kuuli Mike Carrie- niminen tutkija tutkiessaan Etchilhamptonissa sijaitsevaa kuviota.
Tapaus BBC on jo kuuluisa. Se kertoo tapauksesta jolloin BBC: n piti filmata dokumenttiohjelmaa Beckhamptonissa 1989. Kyseessä oli  ' Daytime Live' - nimisen ohjelmasarjan jakso. BBC: llä oli mukana videokamera jonka hinta oli 50 000 puntaa mutta joka kerta kun kamera kytkettiin päälle kuvion sisälle se reistaili. Kun kameraa vietiin kuvion ulkopuolelle se toimi moitteettomasti. ja kun se palautettiin kuvioon se reistaili taas ja nauhalle tuli vaan äänihäiriöitä ja punaisia valoläiskiä. Ääniteknikon kuulokkeista kuului vain kovaa häirintää.
Nauhoitettua ääntä analysoitiin myöhemmin BBC: n äänistudiossa tuloksetta ja kameraa jouduttiin peruskorjaamaan.
BBC näyttikin sitten ohjelmassaan tuon häiriönauhan.
 
Tässä kirjassa Colin Andrews kritisoi voimakkaasti Meadenia ja hänen plasmapyörreteoriaansa. Andrews kertoo että kuviokonferenssissa joka pidettiin Oxfordissa heinäkuussa 1990 Meaden oli kieltäytynyt vastaamasta Andrewsin kysymyksiin koska ei keksinyt vastauksia niihin.
 
Kirjassa julkaistaan myös vertailevia kuvia kasvien kiteistä jotka ovat peräisin toisaalta tavallisesta viljasta ja toisaalta viljakuviosta. Viljakuvion viljan kiteet olivat aivan erilaisia kuin kontrollinäytteen kiteet.
 
Tämä kirja edustaa mielestäni tämän alan peruskirjallisuutta.
 

Björn Borg, 4.4.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |