Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Delgado, Pat:

Crop Circles: Conclusive Evidence?

Bloomsbury Publishing Ltd, London 1991. 159 sivua

 
Kirjan päällyksessä sanotaan että " tässä uudessa kirjassa Pat Delgado esittää viimeisimmät uutiset tästä selvittämättömästä mysteeristä. Tämä tapahtuu
' Circular Evidence ' ja ' Crop Circles: The Latest Evidence '- bestsellerkirjojen
valtavan menestyksen jälkeen ".
 
Vaikka allekirjoittanut pääsee tutustumaan tähän kirjaan vasta vuonna 2006 niin tämä Delgadon hyvin tunnettu kirja on tätä kirjoittaessa jo 15 vuotta vanha.
Täytyy heti sanoa että tässä on nyt kyseessä nimenomaan vuotta 1991 koskeva kuvateos jossa julkaistaan isoja värikuvia noin sadasta viljakuviosta. Suurin osa kuvista esittää englantilaisia viljakuvioita, mutta kirjaan mahtuu myös muutama amerikkalainen, kanadalainen ja saksalainen kuvio.
Tämä kirja ei ole analyyttinen lainkaan sillä tavalla että Delgadolla olisi jotain mullistavia teorioita siitä millä tavalla viljakuviot ovat syntyneet. Delgado tyytyy toteamaan että osa kuvioista ovat ihmisten tekemiä mutta loput sitten jonkun ' muun '. Vaikka Delgadolla ei ole mitään mullistavia teorioita niin hän kallistuu kuitenkin selvästi ufoihin ja avaruusteoriaan ja tuo tämän esille lainaamalla mitä pari maanviljelijää ovat sanoneet:
-Wight- saarelainen maanviljelijä: " Päästääkseni ympyrän luo oli minun tallattava polku viljaan " .
-Devonilainen maanviljelijä vuonna 1991: " En voi tarjota mitään tyydyttävää selitystä sille mitä on tapahtunut. Olen avomielinen. Jos tämä tehtiin käsin niin siihen olisi mennyt valtavasti aikaa. Se sijaitsee kaksisataa metriä lähimmästä portista ja kaukana tiestä. Olen varma ettei kukaan pilailija olisi vaivautunut kävelemään niin pitkälle. Ympyrä tehtiin joskus yön aikana. Minulla on hyvä näköala pellolle enkä olisi ollut huomaamatta sitä jos se olisi ollut siinä aikaisemmin. Yritimme nostaa tallattua viljaa, mutta se oli mahdotonta, jopa koneen avulla. Sellaisesta en ole milloinkaan kuullut aikaisemmin. Vaikka olen avomielinen niin olen sitä mieltä ettei ihmiskäsi sitä valmistanut " .
 
Delgado kertoo myös kahdesta saksalaisesta veljeksestä jotka näkivät 15.8. 1991 valopallon lentävän Marlboroughissa, Wiltshiressa sijaitsevan viljakuvion yllä. Sheila Watkins puolestaan kertoo kahdesta valokuvasta joita hän otti muutaman sekunnin aikana viljakuviosta Worcestershiressa. Toisessa kuvassa näkyy valopallo, myös negatiivissa. Toisessa kuvassa tätä valopalloa taas ei näy lainkaan. Sheila ei nähnyt mitään valopalloa silloin kuin hän otti valokuvat.
 
Se kuvio joka kuitenkin on tehnyt suurimman vaikutuksen Delgadoon on
n. s. Mandelbrot- kuvio joka löytyi Cambridgeshiressa vuonna 1991.
Kyseessä on erittäin monimutkainen fraktaalikuvio ja Delgadon mielestä tällaisen kuvion tekemiseen tarvittiin ( vuonna 1991) erittäin tehokasta tietokonetta.
Delgadon mielestä on täysin mahdotonta että joku pystyisi valmistamaan tällaista Mandelbrot- kuviota muutaman pimeän yötunnin aikana.
 
Aivan sattumalta törmään sitten kirjaa lukiessani hyvin outoon asiaan
joka liittyy vain epäsuorasti tähän kirjaan:
 
National Geographic Magazine - televisiokanava on viime aikoina silloin tällöin lähettänyt viljakuvioihin liittyvää dokumenttia ' Is It Real? Crop Circles ' .
Pari päivää sitten ohjelma tuli uudestaan televisiosta mutta koska olin nauhoittanut sitä jo pariin otteeseen niin katselin ohjelmaa vain syrjäsilmällä. Ohjelma oli luonteeltaan skeptinen ja siinä haastateltiin mm.
Marylandin yliopiston tri Bob Kratochvilia joka lausuu mm. seuraavaa viljakuviotutkimuksistaan hyvin tunnetusta amerikkalaisesta BLT- ryhmästä
(= Burke, Levengood, Talbot):¬† " BLT- ryhmä ei eliminoi kaikkia luonnollisia selityksiä. Minua hämmästyttää myös ettei ryhmään kuulu ainoatakaan vehnäviljelyksen asiantuntijaa, eikä yhtään viljelyfysiologia, kasvipatologia, entomologia tai edes agrologia" .
Kratochvilin lausunnosta saa siis sen käsityksen ettei BLT- ryhmään kuulu yksikään alan asiantuntija.
 
Delgado puolestaan kertoo kirjassaan tri Levengoodista seuraavaa:
' Tri Levengood on biofyysikko ja hänen tutkimuksensa liittyvät pääasiallisesti kasvien ja kasvisaineen biosähkökemiallisiin energioihin. Levengood on saanut patentin laitteesta jonka nimi on ' automaattinen vilja- analysoija' jota myydään maailmanlaajuisesti. Laitteen toiminta perustuu elektroniseen menetelmään joka analysoi kudoksen eheyttä ja kalvojen hajoamista viljassa....Levengood on julkaissut yli 50 artikkelia alan ammattijulkaisuissa....
Levengoodista kerrotaan enemmänkin Delgadon kirjassa, mutta ylläoleva teksti riittää tässä yhteydessä.
Toisin sanoen, tri Kratochvilin lausunnosta saa BLT: stä sen käsityksen ettei BLT: ssä ole minkäännäköistä asiantuntemusta tässä asiassa, kun taas Delgado tuo esille aivan päinvastaista.¬†
 
Ylläoleva on taas hyvä esimerkki siitä että viljakuvioiden yhteydessä, samoiten kuin ufojen yhteydessä, kannattaa tarkkaan miettiä ketä asiantuntijaa tai ' asiantuntijaa' kuntelee.
 

Björn Borg, 1.4.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |