Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Cyr, Donald (Toim.):

Crop Circle Secrets

Stonehenge Viewpoint, Santa Barbara, California 1991. 80 sivua (A 4)

 
 
Tämän kirjan tekemiseen on osallistunut jopa kuusi henkilöä. Kirjan on toimittanut Donald L. Cyr ja¬† muut kirjoittajat ovat James S. Brett, Michael Mideke, Linda Karen Miller, David J. Ride ja Andrew Rothovius.
Aika harvinaista on se että tämän kirjan ovat kirjoittaneet amerikkalaiset, eikä kuten yleensä, englantilaiset.
 
Kirjassa tuodaan esille varsin erikoinen syy viljakuvioiden syntyyn, eli
¬†" Viheltäjät " .
' Viheltäjillä ' tekijät tarkoittavat niitä ääniaaltoja jotka syntyvät salamasta ja jotka tekijöiden mukaan usein kulkevat ympäri puoli maapalloa ja sitten
' iskevät' alas johonkin paikkaan. Tekijät tuovat esille esimerkkinä että kun salamoi Uudessa Seelannissa niin salaman ääniaalto kulkee pitkiä matkoja ja iskee alas Alaskan Aleuteilla. Sopivalla radiolaitteella näiden ääniaaltojen
' vihellystä ' voi kuulla, ja siitä tulee nimi ' Viheltäjä ' .
 
Samalla tavalla kirjan tekijät ovat tulleet siihen tulokseen että kun salamoi Etelä- Afrikan eteläpuolella sijaitsevilla Prince Edward- ja Marionsaarilla niin salamasta lähtevä ääni kulkeutuu Englantiin ja iskee alas¬† Englannin Wiltshireen jossa on löydetty useita viljakuvioita.
Kirjan tekijöiden mukaan Wiltshiressa on löydetty jopa näiden ' ääni- iskujen jalanjälki ' joka ulkomuodoltaan näyttää samanlaiselta kuin yllämainittujen saarien muoto.
 
Allekirjoittaneen mieleen tulee välittömästi että miten nämä ' viheltäjät' sitten pystyvät tekemään niitä monimutkaisia kuvioita joita nykyisin löytää pelloilta?
Allekirjoittanut ei ole ainoa jonka mieleen tulee tämä yksinkertainen kysymys, sillä kun kirjan toimittanut Donald Cyr tapaa englantilaisen ' The Cereologist ' - lehden päätoimittajan John Michellin, niin Michell kysyy samaa asiaa.
Cyrilla on tähän yksinkertainen vastaus: ' En tiedä ' . Ja siihen asia sitten jääkin.
Allekirjoittaneen mielestä tämä vastaus on luvattoman heikko, ja mielestäni se vie samantien pohjan Cyrin koko ' Viheltäjä' - ideasta.
 
Jostain syystä, josta en oikein pääse perille,¬† niin kirjassa on uhrattu 6 sivua Jupiterille ja Jupiterin pilvimuodostelmille. Jos ymmärrän oikein niin¬† tekijät yrittävät selittää että ' jokin ' voima syöttää jatkuvasti energiaa Jupiterin pilviin ja yrittävät sitten yhdistää tätä asiaa englantilaisen tri Meadenin teoriaan plasmapyörteestä, joka jatkuvasti saa lisää energiaa. Tämä plasmapyörre sitten selittäisi Meadeni ( ja Cyrin ) mukaan ufohavaintoja.
 
Kirjan sivuilla 40- 43 esitellään englantilaisia viljakuviolehtiä ja mitä ne kirjoittavat viljakuvioista.
Kirjan loppuosassa, eli sivuilla 46- 69 kerrotaankin vain radiotekniikasta ja erilaisista radiolaitteista joilla saa ' Viheltäjiä ' kuuluviin.
 
Vaikka Cyr onkin keksinyt viljakuvioille uuden nimen, eli
¬†' Whistlegrams ' ( = suunnilleen ' Viheltäjäsähkösanomia), niin mielestäni tämä Cyrin¬† ' Viheltäjä '- teoria näyttää kyllä olevan aika kaukaa haettu selitys viljakuvioille, ja niinhän teoria¬† näyttääkin kadonneen¬† alan kirjallisuudessa jonnekin hyvin kaukaiseen paikkaan.
 

Björn Borg, 11.3.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |