Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Cox, Wyatt:

UFO and Bigfoot Sightings in Alabama

Wyatt Cox 2004. 121 sivua

 
Kirjan nimen mukaisesti Cox kertoo nimenomaan USA: n Alabaman ufohavainnoista ja myöskin Bigfoot- havainnoista mutta alussa Cox luettelee useita teorioita jotka voivat selittää ufohavaintoja.
 
-Ensimmäisen teorian mukaan kyseessä saattaa olla salaiset sotilaskoneet.
-Toisen teorian mukaan kyseessä saattaa olla petokset
-Kolmannen teorian mukaan kyseessä saattaa olla tavalliset tai epätavalliset
¬† lentokoneet joita havaitaan epätavallisissa olosuhteissa. Coxin mukaan noin
¬† 25- 40 % ufohavainnoista selittyy tällä teorialla.
-Neljännen teorian mukaan kyseessä on todellakin avaruusalukset
-Viidennen teorian mukaan kyseessä saattaa olla epätavalliset luonnonilmiöt
¬† ja tässä Cox puhuu pallosalamasta ja maavaloista jne.
-Kuudennen teorian mukaan kyseessä saattaa olla luonnolliset
¬† avaruuskohteet, ts. planeetat ( Venus, Mars, Saturnus)¬† tai tähdet.
-Seitsemännen teorian mukaan kyseessä saattaa olla maanpäälliset
¬† luonnonilmiöt, esim. hyönteisparvet.
-Kahdeksannen teorian kohdalla Cox esittää hiukan ristiriitaisen teorian
¬† tiettyjen luonnonilmiöiden ja ihmisen alitajunnan vuorovaikutuksesta. Cox
¬† viittaa tässä magneettisiin-¬† ja sähkökenttiin jotka saattavat vaikuttaa
¬† ihmisen alitajuntaan. ( Saattaa olla että Cox tässä ajattelee lähinnä
  englantilaisen Buddenin teorioita- allekirj. huom.)
-Yhdeksännän teorian mukaan kyseessä ovat demonit ja Cox viittaa tässä
¬† kirjailijoihin jotka tuovat esille tätä demoniteoriaa, kuten John Ankerberg,
  Clifford Wilson, John Weldon, Mark Eastman ja Ron Rhodes.
-Kymmenennen teorian mukaan kyseessä saattaa olla väärät tulkinnat. Cox
¬† kertoo omasta kokemuksestaan kun hän perheensä kanssa kerran lähti
¬† tutkimaan punaista valopalloa ja kyseessä olikin sitten naapuri joka poltti
  roskia.
-Yhdennentoista teorian mukaan kyseessä on lähellä voimalinjoja oleva
¬† koronailmiö. ( Tässä Coxö ilmeisesti ajattelee Klassin plasmateoriaa-
  allekirj. huom.) .
-Kahdennentoista teorian mukaan kyseessä saatta olla aurinkotuulet ja Cox
¬† tuo nimenomaan esille esimerkin siitä että Alabaman vuoden 1973¬†¬†
  lokakuun, n. s. ' flap ' in aikana niin havaittiin erityisen paljon ufoja ja
¬† myöskin muukalaisia ja Cox pohtii sitä että onko tässä olemassa joku
¬† yhteinen tekijä.
-Lopuksi Cox viittaa sitten teorioihin jotka ovat omituisia ja joita kukaan ei
¬† ole ajatellutkaan, eli selitys saattaa olla mikä tahansa.
 
Kirjassa on lueteltu noin 90 sivun verran ufohavaintoja nimenomaan Alabamasta ja aikaisin ufohavainto Alabamasta jonka Cox on löytänyt on vuodelta 1910. Tällöin tammikuun 10 pnä Huntsvillessa havaittiin ilmalaiva. Seuraava havainto onkin jo tammikuulta 1934. Tunnetuimpia havaintoja Alabamasta joita Cox luettelee ovat lentokapteenien Chiles ja Whittedin kuuluisa havainto heinäkuulta 1948 jolloin he olivat lentokoneellaan matkalla Houstonista Atlantaan. Mielenkiintoisena asiana voidaan kertoa että Alabama Times- niminen sanomalehti julkaisi 25.3.1973 jutun jonka mukaan vuonna 1948 alabamalainen nainen oli hakemassa vettä kaivosta kun pitkulainen ufo laskeutui läheiselle pellolle. Ufosta tuli ulos kaksi miestä joilla oli pitkät hiukset ja he lähestyivät naista ja kysyivät tältä jotakin. Noin 30 minuutin kuluttua pelästynyt nainen juoksi takaisin kotiin jolloin miehet palasivat ufoonsa ja lensivät jälleen pois.
 
Osa Coxin havainnosta liittyy n. s. Bigfoot- olentoon joka ei nyt varsinaisesti liity ufoihin ja jostain syystä Cox on myös usein viitannut Mississipin Pascagoulan tapaukseen jossa siepattiin Hickson ja Parker- nimisiä kalastajia.
Vastaus kysymykseen¬† siitä miksi Cox samassa kirjassa kertoo sekä ufoista että Bigfootista löytyy osittain sivulta 76 jossa Cox kertoo että joidenkin mukaan Bigfoot- olennot¬† nimenomaan liittyvät ufoihin ja hän viittaa Ann Slade ja Alan Berryn kirjaan ' Bigfoot ' jossa kerrotaan tapauksesta vuodelta 1973 Pennsylvaniassa jolloin ainakin yhdessä tapauksessa paikalla ollut ufotutkija havaitsi karvan peittämän, apinaa muistuttavan olennon.
 
Kirjassaan ' Alien Meetings ' kirjailija Brad Steiger kertoo tapauksesta Turkissa vuodelta 1964 jossa havaitsija väittää nähneensä maahansyöksyneen ufon ja siitä nopeasti poistuvan valtavan karvapeitteisen hirviön .
Cox toistaa myös Internetissä julkaistun alabamalaisen poliisiraportin karjansilpomistapauksista jonka Alabaman Fyffen sheriffi Charles ' Junior '
Garmany sekä Fyffen kaupunginjohtaja Boyd Graben että tutkiva poliisi Ted Oliphant ovat julkaisseet ja toteavat että vuodesta 1992 saakka Fyffen poliisin hallintoalueella on tapahtunut yli 30 karjansilpomistapausta ja yhdenkään kohdalla ei ole löydetty mitään luonnollista selitystä siitä mitä on tapahtunut.
Kirjan 7 luvussa Cox kertoo varsin tunnetusta tapauksesta vuodelta 1973 jolloin alabamalaisen Falkvillen sheriffi Greenhaw hälytettiin koska joku oli havainnut avaruusolennon kulkevan tiellä. Greenhaw lähti paikalle ja näkikin olennon joka hänen mukaansa juoksi nopeammin kuin kukaan ihminen voi juosta. Greenhawin onnistui ottamaan pari valokuvaa tästä olennosta. Näitä kuvia on julkaistu monessa kirjassa. Kuvat ovat aika epäselviä ja skeptikot ovat väittäneet että kyseessä on yksinkertaisesti joku petos ja että joku ihminen oli pukeutunut tinapaperiin. Sheriffi Greenhawin kohdalla asia loppui huonosti koska hän sai potkut työstään, hänen vaimonsa erosi hänestä, hänen talonsa poltettiin ja hän joutui muuttamaan paikkakunnalta myöhemmin tapauksen johdosta.
 
Jostain syystä Cox viittaa kirjassaan Pascagoulalaisen Parkerin ja Hicksonin sieppaukseen ainakin kymmenen kertaa vaikka se tapahtui Pascagoulassa Mississipiss䬆 eikä lainkaan Alabamassa.
Coxin kirjassa ei kerrota lainkaan varsinaisesta ufotutkimuksesta, vaan se on luettelo ufohavainnoista joita Cox on kerännyt etenkin¬† lehdistä. Tästä huolimatta kirja on mielenkiintoinen sen johdosta että se antaa hyvän kuvan siitä millaisia ufohavaintoja on tehty nimenomaan Alabamassa ja kirja on asiallisesti kirjoitettu.
Mielenkiintoisena lisänä voidaan todeta että Cox kun hän määrittelee neljännen asteen yhteyttä niin hän sanoo että kyseessä on ' vuorovaikutus ihmisen ja humanoidin välillä ' ja tämä määritelmä on mielestäni oikein hyvä.
Kirjan lopussa on useita valokuvia St. Florian- nimiseltä paikkakunnalta missä Coxin mukaan on usein havaittu maavaloja. Cox käyttää täysin tahallisesti ilmaisua ' Maavaloja ' ja julkaisee esim. kaksi kuvaa maavalosta jota hän itse kuvasi talvella 1978. Valo liikkui hitaasti itäänpäin ja aikavalotuksella hän on ottanut kuvia siitä 7 minuutin ajan ja kuvissa näkyy pitkä valkoinen viiva. Seuraavilla sivuilla on kaksi muuta kuvaa tällaisesta valkoisesta viivasta ja nämä kuvat hän on ottanut syksyllä 1978 ja tällöin kyseessä oli oranssinvärinen valo. Näiden kohdalla Cox ei kerro miten pitkä valotusaika oli.
Sivulla 114 Cox julkaisee kaksi kuvaa vuodelta 1980 joissa näkyy pitkulaisia tähtiä koska kuvat on otettu 30 sek. aikavalotuksella, ja näissä näkyy taas pitkä valkoinen viiva joka on huomattavasti pitempi kuin tähtien jättämät viivat. Kirjasta löytyy lisää tällaisia valokuvia merkillisistä valoista, esim. puiden latvojen läpi näkyvä viiva jonka kuvan Cox otti kesällä 1980.
Näistä valoista Cox käyttää nimeä ' maavalot ' eikä ufo.
 
Coxin kirja on ihan mukava kirja johon on kerätty tiedot ufohavainnoista tietyltä paikkakunnalta. Kyllä tätä kirjaa voi hyvin lukea ja suositella.
Jos joku tahtoo saada yhteyttä kirjan tekijään, Coxiin, niin kirjasta löytyy
seuraava sähköpostiosoite: Wyattknows@yahoo.com.
 
Hiukan ihmetystä herättää se että sivulla 2 sanotaan että kirja on painettu USA: ssa mutta sivulla 124 että se on painettu Englannissa.
 

Björn Borg, 4.10.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |