Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Collins, Andrew:

The Circlemakers

ABC Books, Leigh- on- Sea, Essex 1992. 351 sivua

 
 
Englannissa on/ on ollut¬† kaksi eri viljakuviotutkijaa/kirjailijaa joiden nimet ovat niin samankaltaisia että niitä helposti sekoitetaan keskenään.
Toisaalta on olemassa viljakuviotutkija/kirjailija Colin Andrews jonka kirjoista allekirjoittanut on kirjoittanut pari kirjaesittelyä jokin aika sitten. Andrews on nykyisin kuitenkin muuttanut USA: han.
Toisaalta on olemassa nyt esittelyssä olevan kirjan tekijä Andrew Collins joka innostui ufoista nähtyään itse kerran sellaisen.
 
Tämän Collinsin kirjan esittely voidaan yksinkertaisemmin ja helpoimmin tehdä sillä tavalla että allekirjoittanut lainaa omista kirjoistani pari otetta.
Ensimmäiseksi lainaan kirjastani ' Ufot ja tiedemiehet' jutun joka liittyy Wilhelm Reich- nimiseen tiedemieheen:
 
" -Reich opiskeli lääkäriksi Wienin yliopistossa ja oli yhteistyössä mm. Freudin kanssa jonkin aikaa. Reich muutti myöhemmin Yhdysvaltoihin jossa hän kuoli vankilassa.
-Reich työskenteli vuosina 1934- 1939 Oslon yliopiston Psykologisessa Instituutissa ja vuosina 1939- 1941 lääketieteellisen psykologian apulaisprofessorina New York Cityssa sijaitsevassa New School for Social Research' issa.
-Tri Wilhelm Reich julkaisi 1950-luvulla artikkelin jonka mukaan hän oli kehittänyt laitteen jonka avulla hän pystyi aiheuttamaan säänmuutoksia keräämällä orgon-nimistä energiaa laitteensa avulla. Reich oli vakuuttunut siitä että ufot, joita hän kutsui nimellä “Ea” ( = energy alpha-primordia), käyttivät tällaista orgonmoottoria.Reichin mukaan hänen laboratorionsa yllä havaittiin säännöllisesti ufoja ja hänen laboratoriossaan havaittiin poltergeistia muistuttavia ilmiöitä ja epäselviä hahmoja. Reichin mukaan hän jopa ampui ufoja laitteellaan.
Reich tuomittiin vankilaan “ petollisten puheittensa ” takia ja kaikki hänen tutkimusmateriaalinsa poltettiin hallituksen toimesta. Reich kuoli vankilassa vähän ennen vapautumistaan.
-Reich syntyi vuonna 1897 ja kuoli vankilassa 3.11.1957. "
 
Toiseksi lainaan kirjastani ' Tosiasioita ufoilmiöstä ' seuraavan jutun:
 
" Trevor James Constable julkaisi vuonna 1958¬† kirjan " They Live in the Sky ", jota seurasi myöhemmin¬† " The Cosmic Pulse of Life " ja " Sky Creatures: Living UFOs " .
Constable esittää että Maan ilmakehässä elää " näkymättömiä ameebantapaisia
olioita jotka ovat olemassa plasmatilassa". Kirjassaan hän julkaisee useita valokuvia tällaisista ja kertoo että kuka tahansa voi valokuvata näitä tavallisella kameralla yksinkertaisesti peittämällä linssin 18A- suodattimella joka suodatta pois kaiken näkyvän valon. "
 
Toisin sanoen, ensimmäiseksi meillä on tri Wilhelm Reich joka uskoo orgon- nimiseen energiaan ja rakentaa jopa laitteen jolla voi kerätä tätä energiaa. Laite on varsin yksinkertainen ja se muistuttaa ulkonäöltään ilmatorjuntatykistön patteristoa, eli siinä on joukko onttoja putkia vierekkäin jotka sojottavat taivaalle. Putket on yhdistetty maassa olevaan vesivarastoon ( esim. kaivo) .
Niin uskomattomalta kuin se kuulostaa niin Reichin mukaan hän pystyi hajoittamaan pilviä tällä laitteellaan ja aikaansada sadetta sillä.
Yhtä uskomattomalta kuulostaa se että amerikkalainen " Ruoka- ja Lääkehallitus "
( FDA) jahtasi Reichia vuosikausia ja onnistui lopuksi saamaan Reichin vankilaan.
FDA poltti Reichin kaikki kirjat ja muistiinpanot ja tässä onkin pohtimista miten tämä oli mahdollista ja miksi?
 
Toiseksi meillä on kirjailija Constable joka puhuu ilmakahässä olevista näkymättömistä olennoista joita hän kutsuu nimellä ' critter' .
Näitä ' crittereita ' voi kuka tahansa valokuvata infrapunafilmillä ja Constable julkaiseekin omassa kirjassaan useita kuvia näistä ' crittereista' .
 
Constablea ja Reichia yhdistää nyt se että Constablen mukaan nämä ' critterit' koostui Reichin ' orgonenergiasta'. Constablen mukaan nämä orgonenergiasta tehdyt
' critterit' pystyvät muuttamaan muotoaan ja kaiken lisäksi ne ovat älykkäitä ja pystyvät lukemaan ihmisen ajatuksia ja reagoimaan niihin.
 
Ja nyt päästään sitten Collinsiin ja hänen kirjaansa.
Collins selostaa pitkään kirjassaan Reichin teorioita ja Constablen teorioita ja kertoo esim. että myös Constable rakensi itselleen Reichin mallisen ' orgonlaitteen '. ( Tästä on valokuvakin Collinsin kirjassa).
Ja tästä taas päästään Collinsin varsinaiseen sanomaan eli että viljakuviot ovat Collinsin mielestä näiden ' crittereiden' eli ' orgoneliöiden ' aikaansaannoksia. Collinsin mukaan ' critterit ' synnyttävät viljakuviot. Viljakuviot ovat ' crittereiden '¬† ultraäänen avulla tekemiä hieroglyyfeja.
Teoriansa tueksi Collins julkaisee kirjassaan valokuvia joissa näkyy
a) Constablen valokuvaamia ' crittereita'
b) Collinsin omia kuvia joissa näkyy ' crittereita' muistuttavia kohteita
c) erään tytön ottamia ufokuvia joissa näkyy talon yllä ' critteria' eli ufoa
    muistuttava kohde.
d) muita valokuvia joissa näkyy viljakuvioiden yhteydessä ' crittereita ' muistuttavia
     kohteita.
 
Edelleen Collins tuo esille n. s. ' maavaloja' tutkineen englantilaisen Devereauxin teoriaa siitä että ' maavaloilla'¬† on äly, sekä Hessdalenissa tehtyjä havaintoja joiden mukaan Hessdalenissa havaitut ilmiöt ovat älykkäitä. Collinsin mukaan kyseessä onkin juuri nämä älykkäät ' critterit ' .
 
Collins on siis sitä mieltä että nänä ' critterit ' selittävät osittain sekä ufoilmiötä että viljakuvioilmiötä.
Collins huomauttaa kuitenkin että hänen mielestään ' critterit '¬† selittävät vain osaa ufoilmiöstä. N. s. ' ruuvi- ja mutteriufot' jäävät Collinsin mielestä hänen teoriansa ulkopuolelle.
 
Collins viittaa myös Reichin tutkimuksiin joiden mukaan orgon pieninä annoksina
saattaa parantaa ihmisen eri vaivoja, mutta toisaalta kokeissa syntyy orgonin¬† mutaatiota, eli DORia, joka on sairauksia synnyttävä ja jopa tappava aine.
Collins viittaa tässä siihen että sekä Reich että hänen apulaisensa sairastauivat vakavasti orgonkokeissaan Reichin tutkimuslaitoksessa Mainessa. Collins muistuttaa siitä että ihmiset usein valittavat voivansa pahoin viljakuvioissa ja että mm. eläimet välttävät järjestelmällisesti viljakuvioita.
Collins kertoo tässä yhteydessä myös kuuluisasta tapauksesta jolloin BBC: n kamerat menivät epäkuntoon viljakuvion sisällä kun BBC teki dokumenttiohjelmaa viljakuvioista.
 
Collins ottaa esille myös Doug ja Dave- nimiset huijarit jotka väittivät tehneensä miltei kaikki (?) Englannin viljakuviot. Collins, joka itse on käynyt paikan päällä, toteaa tylysti että Dougin ja Davidin viljakuviot ovat kömpelöitä jäljitelmiä ' oikeista ' kuvioista. Collinsin mukaan Doug ja Dave eivät olisi milloinkaan ehtineet tehdä kaikkia kuvioita vaikka olisivat yrittäneetkin.
 
Seuraavaksi Collins kertoo jopa 11 sivulla Avis- nimisen perheen sieppauksesta Englannissa vuonna 1974. Viisihenkinen perhe menetti kotimatkallaan kolme tuntia ja kun syitä ruvettiin etsimään regressiohypnoosin avulla niin perhe kertoo kuinka koko auto perheineen oli nostettu ufoon. Perheenjäsenet kertoivat avaruudesta kotoisin olevista¬† muukalaisista jotka olivat suorittaneet sieppauksen.
Tapauksen jälkeen perheenjäsenten tavat muuttuivat kokonaan. He ryhtyivät ympäristöystävällisiksi, jättivät lihan syömisen, lopettivat tupakoimisen jne.
 
Collinsilla on kuitenkin oma käsitys asiasta. Collinsin mielestä Avisin perheenjäsenten mieliä on peukaloitu määrätietoisesti jotta ne muuttuisivat peukaloijien tahtomaan suuntaan, eli enemmän ympäristöystävälliseen suuntaan.
Ja Collins osoittaa jälleen ' crittereitä' joilla on oma äly. Collins ottaa tässä vaiheessa myös huomioon Meadenin plasmapyörreteorian mahdollisina selityksenä Avisin perheen kokemukselle, mutta hylkää sen sen perusteella että plasmapyörteellä ei ole eikä voi olla mitään omaa älyä eikä Meaden ole sellaista milloinkaan väittänytkään.
Collinsin mukaan ' critterit ' ovat tahallaan harhautusmielessä antaneet Avisin perheelle kuvan avaruusolioista.
 
Ja Collins pohtii edelleen sitä missä määrin nämä ' critterit '¬† ovat meidän oman mielemme tuloksia. Synnytämmekö itse näitä älyllisiä ' crittereita ' ? Collins lähestyy tässä asiassa Jungin ajatuksia. Collins käyttääkin tässä kohtaa sanaa ' arkketyyppi ' , eli sana jota juuri Jung käytti, vaikkakaan Collins ei mainitse Jungin nimeä.
 
Jopa monelle ufologillekin tämä linja Reich- Constable- Collins saattaa olla ennestään tuntematon, sen verran harvoin se tulee esille. Allekirjoittaneen on kuitenkin todettava että mielestäni törmään Reichiin yhä useammin nykyisin, eli näyttää vähän siltä että Reichia on löydetty uudelleen.
 
Collinsin kirja ei ole mikään tusinakirja vaan se on hyvin kirjoitettu ja selostaa asioita perusteellisesti ja se on lukemisen arvoinen sille joka on kiinnostunut Reichin orgoniteoriasta ja Constablen ja Collinsin tulkinnasta siitä.
 

Björn Borg, 10.4.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |