Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Budden, Albert:

Electric UFOs. Fireballs, Electromagnetics and Abnormal States

Blandford, London 1998. 286 sivua

 
" Tämä saattaa olla yksi ufologian merkittävimmistä kirjoista " .
 
 
-1) Vuonna 1994 Budden julkaisi kirjansa  ' Allergies and Aliens: The Visitation
¬†¬†¬†¬†¬† Experience: An Environmental Health Issue ' . Tässä kirjassa ilmoitettiin että se
¬†¬†¬†¬†¬† on vain vuonna 1995 ilmestyvän kirjan
-2a) ' UFOs - Psychic Close Encounters - The Electrical Indictment ' yhteenveto.
¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Tämä kirja taas on ilmestynyt uudelleen vuonna 1999 nimellä
-2b) ' The UFO Files: Physic Close Encounters ' .
 
 
Näistä allekirjoittanut on aikaisemmin kirjoittanut kirjaesittelyt kirjoista 1) ja 2b).
 
Luettuani edellämainitut kaksi kirjaa sain sen käsityksen että Budden selitti kaikki¬† ¬†kummitukset, ilmestykset, muukalaiset, ufot, poltergeistit jne. sähkö/ elektromagneettisella saasteella.
Tässä uudessa kirjassaan Buddenin kuitenkin peruttaa hiukan tässä asiassa ja myöntää että on olemassa myös ilmestyksiä, kummituksia jne. jotka eivät ole sähkö/ elektromagneettisen säteilyn aiheuttamia.
Eräänä esimerkkinä Budden kertoo naisesta joka toistuvasti näki kuolleen äitinsä kauppakeskuksessa.
( Lukija kuitenkin hiukan ihmettelee tätä. Eikö kauppakeskuksessa voi olla säteilysaastetta?¬† )


Samoin Budden luettelee useita esimerkkejä siitä kun läheinen sukulainen tai tuttava on ilmestynyt kriisitapauksessa. Budden toteaa että nämä tuskin liittyvät säteilysaasteeseen.
 
Budden suhtautuu kuitenkin usein kriittisesti ihmisten kertomuksiin ja toteaa että tutkijan on aina mentävä jokaisen kertomuksen alkulähteille ja tällöin kertomus usein hajoaa tai muuttuu ratkaisevalla tavalla. Budden ottaa esimerkin johon liittyy erään perheen perhelääkäri. Kun Budden tarkisti kertomuksen ilmeni ettei sen nimistä lääkäriä ollut olemassakaan, ainakaan perheen kertomaan aikaan.
Budden huomauttaa että ufohavainnoissa ufotutkijat usein tutkivat kertomuksia ja raportteja eivätkä aina edes tapaa havainnontekijää henkilökohtaisesti.
( Tästä samasta asiastahan myös Hynek puhui aikoinaan.- Allekirj. huom.)


Budden toteaa että sen selvittämiseksi, mikä kertomus on aito ja mikä on keksitty, ei ole vielä keksitty mitään ratkaisua.
Budden käyttää tässä tilaisuutta hyväkseen ja kritisoi voimakkaasti n. s. psykososiaalista lähestymistapaa ufoyhteydessä. Buddenin mukaan juuri tämä lähestysmistapa on se jossa opetetaan ettei ole olemassa minkäänlaista¬† fyysistä ärsykettä joka aiheuttaa ufo-, muukalais- ja muita havaintoja, vaan että kaikki havainnot johtuvat uskomuksista, kaupunkilegendoista, huhuista, ryhmäkäyttäytymisestä jne.
Budden mainitsee nimenomaan englantilaisen Magonia- julkaisun joka ajaa tätä lähestymistapaa.
Budden vastustaa jyrkästi tätä psykososiaalista koulukuntaa sen johdosta että Budden itsehän on sitä mieltä että on olemassa¬† fyysisiä ärsykkeitä havainnoille, eli säteilysaasteet.
 
Budden kertoo myös että jopa¬† maailman Terveysjärjestö WHO on vuonna 1993 antanut julkilausuman elektromagneettisista ' kuumista paikoista ' ja että Englannin Hertfordshiressa¬† on olemassa Breakspear- sairaala, joka on erikoistunut hoitamaan potilaita jotka ovat sähköisesti/ elektromagneettisesti yliherkkiä.
Budden viittaa myös ruotsalaiseen tutkimukseen jossa on tutkittu jopa
500 000 lasta ja aikuista jotka asuvat lähellä voimalinjoja. Tämän tutkimuksen mukaan ' lapset jotka asuivat lähellä voimalinjoja sairastavat lähes neljä kertaa enemmän leukemiaa kuin normaalisti ' .
Budden ei unohda tässä vaiheessa edes radioamatöörejä ja toteaa että harrastuksessaan he vaarantavat paitsi omaa, myös naapureiden, terveyttä.
 
Budden kertoo myös että West Virginiassa asuvat veljekset Corum ovat onnistuneet luomaan keinotekoisia pallosalamoita laboratoriossaan käyttäen Teslakäämejä. Budden kertoo myös Neuvostoliitossa tehdyistä kokeista joissa onnistuttiin luomaan ' valopallo' ilmassa. Nämä kokeet lopetettiin kuitenkin kun kävi ilmi että matalalla yli lentävät lentokoneet vetivät nämä keinotekoiset valopallot puoleensa. Tämä saa taas Buddenia pohtimaan toisen maailmansodan aikaisia ' foo fighterseja ' ja sen aikaiset alkeelliset tutkakokeilut, että synnyttivätkö sen ajan tutka- aallot näitä
' foo- fighterseja '?     
 
Budden toistaa aikaisemmissa kirjoissaan esilletuodun käsityksensä:
 
' Mielessäni ei ole epäilystäkään siitä että pitkä altistuminen elektromagneettiselle säteilylle vaikuttaa haitallisesti ihmisen terveyteen ' .
 
 
Budden viittaa myös kanadalaiseen Hutchisoniin ja hänen Hutchison- efektiin. Hutchisonin mukaan hän on mm. Tesla- käämejä käyttäen
saanut esineitä, huolimatta siitä mistä aineesta ne on valmistettu, leijumaan ja syöksyvän eri suuntiin. Buddenin mukaan¬† tämä muistuttaa suuresti poltergeist- ja psykokinesiailmiötä ja Buddenin mukaan tämä Hutchison- efekti saattaa hyvin selittää juuri poltergeist- ja psykokinesia- ilmiötä.
Itse asiassa Hutchison on tehnyt niin suuren vaikutuksen Buddeniin että Budden on kirjoittanut jopa kirjasen Hutchisonista ( = ' The Poltergeist Machine. The Hutchison Effect: A Lift and Disruption System ' . Discovery Times Press 1996¬† ).
 
Budden kertoo myös amerikkalaisesta tutkijasta Nicholas Reiterista joka on tutkinut sieppausuhreja ja millainen vaikutus magneettikentillä on näihin sieppausuhreihin.
Reiter on testannut 50 sattumanvaraisesti valittua henkilöä jos nämä ovat herkkiä magneettiselle kentälle vai ei. Näistä 14 henkilöä olivat herkkiä magneettiselle säteilylle, ja juuri nämä henkilöt olivat kokeneet kummituksia, sieppauksia tai muita paranormaaleja ilmiöitä. Mainituista 50 henkilöistä 10 henkilöä oli 61 vuotta tai vanhempia ja näistä ei yksikään ollut herkkä magneettiselle säteilylle.
Reiter toteaakin itse että ' herkkyys magneettiselle säteilylle on tosiasia eikä minulla ole enää mitään epäilyksiä siitä ' .
 
Mutta mistä tämä herkkyys sitten johtuu?
Tässä kohdassa Buddenin ja Reiterin tiet erkanevat. Budden, teoriaansa viitaten, on sitä mieltä että se on sähkö-¬† ja elektromagneettinen saaste joka on aiheuttanut sen että joistakin ihmisistä on tullut herkkiä myös magneettiselle säteilylle.
Reiter puolestaan lähti liikkeelle siitä että kun sieppausuhrit ovat kertoneet n. s. implanteista joita muukalaiset ovat istuttaneet heihin, usein päähän, niin tämä implantti reagoisi magneettiseen kenttään.
Reiter toteaa että joko tämä herkkyys johtuu siitä että:
1. Se on luonteeltaan luonnollinen herkkyys voimakkaille magneettisille
    kentille. Tai sitten
2. Se on jonkin ulkonaisen tekijän aiheuttama, joko valikoituihin ihmisiin¬†
    tai sattumanvaraisesti valittuihin ihmisiin.
Reiter ei siis sulje pois muukalaisteoriaa vaikka sanoo sen hiukan peitetysti.
 
Reiter on valmistanut yksinkertaisen laitteen jota hän kutsuu MEM- laitteeksi ja tämä pieni ja yksinkertainen laite näyttää aina jos sieppausuhrin kotona on esiintynyt magneettinen häiriö. Reiter lähettää näitä laitteita tuntemilleen sieppausuhreille- ja ufohavaitsijoille sekä kontrollikappaleitta ' tavallisille '¬†¬† henkilöille.
Myöhemmin ilmenee että MEM- laite on aina rekisteröinyt magneettisen häiriön kun sieppausuhri ilmoittaa kokeneensa sieppauksen tai ufohavainnon.
Kontrollikappaleet taas eivät rekisteröi mitään magneettisia poikkeavuuksia.
Reiter tekee siis sen johtopäätöksen että toisaalta sieppauskokemukset ja ufokokemukset ja toisaalta magneettiset häiriöt liittyvät ehdottomasti yhteen.
Syistä Reiter ja Budden ilmeisesti ovat kuitenkin hiukan eri mieltä.


Budden toistaa myös tässä vaiheessa jälleen käsityksensä siitä että sieppaukset johtuvat sähkömagneettisesta hallusinaatiosta. Budden viittaa myös siihen että myös leikkaussalissa on sattunut että leikkauspöydällä makaava potilas on kokenut irtoavansa ruumistaan ja leijuvansa leikkauspöydän yläpuolella ( N. s. ruumiistairtoamistapaus). Buddenin mielestä nämä tapaukset on rinnastettavissa sieppauskokemuksiin jossa kokija myös tuntee leijuvansa. Buddenin mielestä leikkaussalin kokemukset ovat nukutusaineen syytä, eli potilas on yliherkkä nukutusaineelle.
 
Budden ottaa myös esille tapaukset joissa sieppausuhri oman kertomansa mukaan, tai jonkun toisen kertomuksen mukaan, on ollut fyysisesti kadoksissa jonkin aikaa.
Budden kertoo englantilaisesta tunnetusta sieppausuhrista RR: stä joka oli käymässä kaupassa äitinsä kanssa. RR jäi istumaan autoon sillä aikaa kun äiti kävi kaupassa. Jonkin ajan kuluttua äiti palasi auton luo ja ihmetteli missä RR oli ollut koska kun äiti oli tullut kaupasta auto oli tyhjä, jolloin äiti oli lähtenyt etsimään RR: tä.
RR kuitenkin vannoi istuneensa autossa koko ajan.
Buddenin mukaan selitys piilee ihmisen ' automaattisessa
käyttäytymisessä ' , eli ihminen voi suorittaa tiettyjä tehtäviä muistamatta niitä jälkeenpäin. Buddenin mukaan selitys on yksinkertainen: RR oli noussut autosta vähäksi aikaa ja sitten palannut autoon muistamatta asiaa itse.
 
( Buddenin kirjasta allekirjoittanut löytää mielenkiintoisen tiedon; Buddenin mukaan on olemassa epilepsiaan liittyviä tiloja joita sanotaan
'¬†¬† micropsiaksi ' ¬†ja '¬† macropsiaksi '.¬† Tällä tarkoitetaan sitä että henkilö kokee esim. huoneen poikkeuksellisen pieneksi tai suureksi.
Ufologiasta löytyy useita kertomuksia siitä kuinka¬† havaitsija, joutuessaan ufoon, on ihmetellyt sitä että ufo sisäpuoleltaan saattaa vaikuttaa jättimäiseltä vaikka se ulkopuolelta katsottuna ei ollut niin suuri ) .
 
 
Budden ottaa myös kantaa niihin sieppauksiin joissa uhreina ovat olleet useat henkilöt. Budden selostaa varsin pitkään tunnettua tapausta Englannista jossa Avis - niminen viisihenkinen perhe siepattiin ufoon.
Budden suhtautuu kuitenkin skeptisesti tapaukseen ja toteaa että tapauksen heikkous piilee siinä että kesti jopa 4 vuotta ennen kuin ufotutkijat saivat tietää asiasta ja tänä aikana perheenjäsenillä on ollut runsaasti aikaa keskustella tapauksesta keskenään ja ' yhdenmukaistaa ' kertomuksensa.
Samalla tavalla Budden viittaa kuuluisaan Betty ja Barney Hillin tapaukseen ja toteaa että siinä tapauksessa kesti kaksi vuotta ennen kuin tapaus tuli ufotutkijoiden tietoon.
Myös tunnettuun Pascagoulan sieppaustapaukseen Budden ottaa kantaa ja toteaa että ensimmäisten selontekojen mukaan vain vanhempi havaitsijoista kertoi sieppauksesta koska nuorempi mies oli pyörtynyt nähdessään lähestyvän valon.
Buddenin mukaan, kun tarkastetaan niitä tapauksia joissa siepattuja on useita, niin käy usein niin että tapauksen yksityiskohdat muuttuvatkin ja jäljelle jää vain yksi sieppausuhri.
 
Budden muistuttaa samalla siitä että varsin usein sieppausuhrit ovat kertoneet siitä miten muukalaiset ovat kehoittaneet sieppausuhria muuttamaan elin- tai syömistapojaan terveellisimmiksi. Buddenin mukaan se on itse asiassa alitajunta ( eikä ufojen muukalaiset)¬† joka epätoivoisesti yrittää varoittaa henkilöä epäterveellisistä tavoista ja yrittää saada henkilöä muuttamaan tapojaan.
 
Budden on voimakkaasti tuonut esille teoriansa siitä että sähkö- ja elektromagneettiset kentät aiheuttavat hallusinaatioita ja synnyttävät havaitsijan alitajunnan avulla harhoja jotka joskus ovat jopa fyysisiä.
Mutta Budden puhuu myös toisesta paranormaalista ilmiöstä jota hän kutsuu ' paikallismuistoksi ' . Tämä ' paikallismuisto ' on myös aikanaan sähkö- tai elektromagneettisen säteilyn synnyttämä, ja jos se on vanha niin säteilyn syynä on saattanut olla siirroslinjojen synnyttämä pietsosähköinen kenttä ( Persingerin teorian mukaan). Tällöin paikalliseen maastoon on jäänyt muistikuva jostakin tapauksesta ja tätä kuvaa, ja jopa ääniä, voi herkkä ihminen nähdä ja kuulla uudestaan myöhemmin. Tämä
' paikallismuisto '¬† ei siis ole jonkun myöhemmän ohikulkijan synnyttämä vaan se on aina olemassa samassa paikassa ( esim. kummitus ).
Buddenin teoria siitä miten tämä ' paikallismuisto ' syntyy on kuitenkin liian monimutkainen jotta sitä voitaisiin tässä yhteydessä selittää.
 
Kirjan 5. luvusta alkaen Buddenin kirja muistuttaa lähinnä fysiikan oppikirjaa. Budden tuo voimakkaasti esille veljekset Corum ja kertoo kuinka he olivat turhaan yrittäneet laboratoriossaan toistaa Teslan muistiinpanoissaan esilletuomaa koetta, eli kuinka hän oli onnistunut luomaan laboratoriossaan pallosalamoita sellaisella vauhdilla että ne
' pulppusivat esille ' . Vasta sen jälkeen kuin veljekset Corum olivat matkustaneet Belgradiin ja tutkineet Teslan kaavioita uudelleen he huomasivat että he olivat kytkeneet laitteensa väärin, ja korjattuaan asian Teslan oppien mukaisesti, myös he onnistuivat luomaan pallosalamoita.
Jotta tämä onnistuisi piti tapahtua kahden tajuuden ' intermodulaatio ' .
 
Buddenin mukaan se on myös kahden magneettikentän ' intermodulaatio ' joka synnyttää ihmisen aivoissa hallusinaatiot ja myös aiheuttaa Hutchison- efektin.
Budden kertoo tapauksista jolloin ollaan havaittu tällä tavalla syntyneitä UAP- ilmiöitä jotka ovat valaisevia, säteilevät elektromagneettista säteilyä, ja jopa sykkivät¬† ¬†kuten havaitsijat ovat usein kertoneet. Nämä
UAP- ilmiöt jättävät myös jälkiä maastoon tai ympäristöönsä säteilynsä ansiosta.
Ulkoavaruuden kanssa niillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä.
Budden huomauttaa myös että on olemassa muita valoilmiöitä paitsi
¬†' hänen ' UAP- ilmiöt, eli esim. Devereuxin ' maavalot ' ja tietysti luonnolliset pallosalamat.
 
(Allekirjoittanut ei tässä yhteydessä voi olla huomauttamatta että Budden koko kirjassaan ei puhu sanaakaan Philip Klassista ja hänen plasmateoriastaan.)¬†¬†
 
Itse asiassa Budden puhuu kokonaisesta UAP- ilmiöiden perheestä johon kuuluvat¬† ( Devereuxin ) luonnolliset maavalot, Persingerin maanjäristysvalot, ilmakehässä syntyneet luonnolliset UAP- ilmiöt ( esim. pallosalama), Buddenin teorian mukaiset keinotekoisen, eli teknisen,¬† säteilyn ansiosta syntyneet UAP- ilmiöt, ' electroformit ' sekä myös luonnollisten UAP- ilmiöiden ja ' electroformien ' yhdistyneet UAP- ilmiöt.
Se seikka että Budden puhuu kokonaisesta UAP- ilmiöiden perheestä heijastuu myös Buddenin omaan kielenkäyttöön sillä tavalla että hän vuorotellen käyttää ilmaisuja ' UAP, Fireball, Ball of Light, Electroform ' jne.
 
Budden kertoo siitä kuinka¬† Corumin veljekset olivat myös tehneet sen havainnon että kun laboratoriossa syntynyt valopallo näytti kulkevan lasin läpi, niin kyseessä olikin illuusio. Eli valopallo ei kulkenut lasin läpi, vaan tultuaan lähelle lasiruutua valopallo synnytti lasin toiselle puolelle elektromagneettisen kentän joka vuorostaan synnytti uuden valopallon, ja joskus useita pienempiä valopalloja. Eli kyseessä oli vain illuusio kun valopallo havaitsijan mukaan näitti kulkevan lasin läpi.
 
( Väistämättä allekirjoittaneen mieleen tulee tässä yhteydessä kertomukset siitä kuinka havaitsijoiden mukaan muukalaiset ovat kulkeneet seinän tai oven läpi. Liittyvätkö nämä asiat toisiinsa? )
 
Budden ottaa nyt esille asian joka saattaa olla hyvin merkittävä ufologiassa:
Budden viittaa Corumin veljeksiin ja Teslaan ja kertoo kuinka laboratoriossa luotu valopallo saattaa koostua energiakentästä ja olla muodoltaan kupla. Kuplan pinnalla saattaa olla ohut hiili- tai metallikerros joka on muodostunut höyrystyneestä hiilestä tai metallista.
Buddenin mukaan nyt meillä onkin energiakupla joka näyttää kiinteältä tai metalliselta. ( Eli ufolta.- Allekirj. huom.).
Budden huomauttaa kuinka nykyisin saasteet ovat levinneet kaikkialle ja
ilmakehässä leijuu kaikenlaisia saasteita joista voi muodostua yllämainittu kuplan pintakerros. Budden huomauttaa taas että myös neuvostoliittolaiset ovat tutkineet juuri tätä ilmiötä.
Budden kertoo myös että Tesla, kokeiden perusteella, on todennut että tällainen valopallo saattaa kutistua ja paisua sitä mukaan kun siihen johdetaan uutta energiaa ja tässä yhteydessä hän muistuttaa Hessdalenissa tehdyistä havainnosta jossa valopallo näytti paisuvan kun siihen suunnattiin lasersäde.
 
Budden vie UAP- teoriansa niin pitkälle että hän selittää jopa karjansilpomiset UAP- ilmiöllä, eli UAP- ilmiö on tullut lähelle karjaa ja aiheuttanut sen että eläimen liha on ' höyrystynyt ' pois.
( Karjansilpomisasiantuntijat saattavat kyllä olla eri¬† mieltä tästä.- Allekirj. huom. ) .
 
 
( Vuonna 2000 julkisuuteen saatiin Englannin puolustusvoimien aikaisemmin salainen raportti ' Project Condign '. Tämän raportin mukaan ufot ( UAP: t) ovat kieltämättä olemassa, mutta kyseessä on vähän tunnettu ilmakehäilmiö jossa muodostuu sähköisiä valaisevia¬† plasmoja joita ilmamassat sitten muovaavat aerodynaamisiin muotoihin jotka näyttävät lentävän harvinaisilla nopeuksilla ilmojen halki. Tiedemiesten mukaan on todistettu lääketieteellisesti että paikalliset sähkömagneettiset kentät¬† aiheuttavat¬†¬† reaktioita ihmisen ohimolohkossa. Tämän tuloksena ihmiset jotka kuvittelevat nähneensä ufoja kärsivätkin ' pitkittyneestä muistinpidennyksestä' .
Tiedemiesten mukaan ufot voivat¬† leijua, laskeutua, lähteä lentoon, kiihdyttää uskomattomiin nopeuksiin, kadota, tehdä yllättäviä suunnanmuutoksia ja niillä on lento- ominaisuuksia jotka ylittävät tunnettujen lentokoneiden tai ohjusten suoritusarvoja. - Allekirj. huom. )
 
Tässä on nyt todettava että kun Budden ei puhu lainkaan plasmoista ja esim. Philip Klassista, niin tuo Englannin puolustusvoimien raportti puolestaan puhuu plasmoista, sillä erolla että Klass tarkoitti nimenomaan plasmoja jotka syntyvät voimalinjojen yhteydessä ( eikä ylhäällä ilmakehässä ).
Vaikka Budden ei puhu lainkaan plasmoista vaan ' UAP-ilmiöstä ' ja
¬†' electroformeista ' niin allekirjoittaneen¬† mielestä näyttää siltä että Englannin puolustusvoimien käsitys on hyvin lähellä Buddenin käsitystä, ja on hyvin luultavaa että Englannin puolustusvoimat ovat tarkkaan tutkineet tätä Buddenin
kirjaa.
 
Ja jos joskus voidaan todistaa että nämä UAP- ilmiöt todellakin ovat olemassa, niin silloin voidaan ehkä hyvällä syyllä todeta että tämä Buddenin kirja saattaa olla yksi ufologian merkittävimmistä kirjoista .
 
 

Björn Borg, 1.12.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |