Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Brown, Courtney:

Cosmic Voyage

ONYX / Penguin Books, New York, N.Y.  1997. 398 sivua

 
 
Fil. tri Courtney Brown on Georgian Atlantassa sijaitsevan Farsight- instituutin johtaja ja hän on julkaissut ainakin¬† viisi kirjaa, niiden joukossa kirjan ' Cosmic Explorers '¬† vuonna 1999.
Tästä kirjasta olenkin jo aikaisemmin kirjoittanut kirjaesittelyn.
 
Tätä kirjaesittelyä kirjoittaessani olen aikaisemmin kirjoittanut yhteensä 370 kirjaesittelyä englanninkielisistä ufokirjoista ja olen myös yrittänyt kirjoittaa muutama kirjaesittely n. s. kontaktikirjoista jotka ovat olleet lainassa minulla.
 
Minun on ollut pakko myöntää etten pysty kirjoittamaan kirjaesittelyitä kontaktikirjoista sen takia että näistä n. s. kontaktikirjoista puuttuu se konkreettinen substanssi mistä voisi kirjoittaa kirjaesittelyitä.
 
Eli yleensä ne ovat¬† pappien saarnoja muistuttavia teoksia ja minun on ollut pakko keskeyttää kirjaesittelyiden kirjoittaminen tällaisten kirjojen kohdalla vaikka joskus olen todella yrittänytkin .
 
Tämä Courtney Brownin kirja " Cosmic Voyage " on myös minulle hiukan outo kirja sen takia että se liittyy n. s. " kaukokatsomiseen¬† " eli ei varsinaiseen ufologiaan vaan kaukokatsomiseen ( " remote viewing " ) ja täytyy sanoa etten pysty kirjoittamaan siitäkään mitään tavanmukaista kirjaesittelyä vaan minun on pakko kirjoittaa n. s. " miniesittely " jossa tuon esille muutaman asian jonka olen pannut merkille tässä kirjassa.
 
Ufologiaan tämä kirja liittyy Brownin mielestä sikäli että hän kyllä kaukokatsomisessaan kertoo marsilaisista ja pleijadilaisista ja heidän kulkuvälineistään.
 
Se että tämä kirja ei minun mielestä liity n. s. klassiseen ufologiaan on tietysti toinen asia.
 
Tämä kirja tuo mukaansa aikamoisia yllätyksiä lukijalle ja mm. se seikka että Courtney Brown kaukokatselee jopa¬† Jeesusta ja harkitsee tietyssä vaiheessa että siirtyisikö Jeesuksen aivoihin vai ei,¬† vaikka jättää sen sitten tekemättä.
 
Onhan se aikamoinen uutinen ja lisäksi hän kaukokatselee usein n. s. " harmaita " joita Brownin mielestä on olemassa kolme erilaista, ja marsilaisia ja myöskin Buddhaa.
 
Asia ei jää katsomiseen vaan Brown jopa keskustelee Jeesuksen ja Buddhan kanssa ja tämähän on asia joka monen mielestä vaikuttaa oudolta.
 
Täytyy myös sanoa että Brown ei ole vaatimaton vaan yhdessä vaiheessa hän kaukokatselee jopa Jumalaa.
 
Lukija kyllä hämmästyy sillä siinä luvussa missä Brown kaukokatselee Jumalaa niin hän kertoo myös " harmaista "¬† enkä oikein ole perillä siitä miten nämä " harmaat " liittyy Jumalaan .
 
Se joka tässä kirjassa ihmetyttää allekirjoittanutta on se että kun Brown saa näitä kohteita katsottavakseen niin ne on merkitty koordinaateilla.
 
Olen joksus aikaisemmin yrittänyt selvittää itselleni että mistä nämä koordinaatit on peräisin mutta en ole käsittänyt sitä ainakaan vielä.
 
Näissä n. s. kaukokatseluistunnoissa niin Brownille ei paljasteta etukäteen mitä hän katsoo vaan hän saa ainoastaan nämä koordinaatit tietoonsa ja istunnon johtaja eli n. s. monitori paljastaa vasta myöhemmin mikä oli se kohde jota hän kaukokatseli ja toistuvasti tässä kirjassa Brown tuo esille kuinka hän hämmästyi kun istunnon jälkeen hänelle kerrotaan että mikä se kohde oli ja miten hyvin se sopi siihen mitä hän oli kaukokatsomisessaan nähnyt.
 
Kirjassa tehdään jopa kaksi kertaa n. s. todellisuusarvio eli " reality check " ja kerran Brown kaukokatselee Clintonia ja miettii että siirtyisikö Clintonin aivoihin katsomaan mutta jättää sen tekemättä.
 
( Tämähän on itse asiassa hyvin pelottavaa kun tietää että presidentillä on ydinsodan avaimet hallussaan! - BB: n huomautus ) .
 
Myöhemmin monitori eli istunnon¬† johtaja vahvistaa sitten että kohde olikin Clinton.
 
Allekirjoittanut suhtautuu kuitenkin kirjan luettuani hiukan epäluuloisesti näihin koordinaatteihin ja siihen hämmästykseen kun Courtney ymmärtää että kohde olikin se mitä hän luuli että se oli, eli että hänen kaukokatselunsa sopi kuvaan.
 
Epäluuloni johtuu siitä että kirjan alussa Courtney kertoo että he ovat tehneet listan eri kohteista joita on tarkoitus kaukokatsella.
 
Courtney kertoo sitten että Etelä-Amerikassa tai Väli- Amerikassa on marsilaisten maanalainen suuri tukikohta joka on rakennettu sitä varten että sitten kun marsilaiset saapuvat suurin joukoin Maapallolle niin heidät otetaan vastaan tässä maanalaisessa keskusksessa. Tässä Courtney taas hienotunteisesti jättää mainitsematta että missä valtiossa tämä maanalainen tukikohta sijaitsee.
 
Sen sijaan hän myöhemmin kertoo että Uudessa Meksikossa¬† Santa F√©n lähell䬆 sijaitsevan Baldy- vuoren alla on valtava maanalainen marsilaisten tukikohta.
Brown kaukokatselee sitä ja kertoo minkä näköinen se on ja miten laaja se on.
Tässähän on nyt tietysti skeptikoilla hyvä tilaisuus lähteä paikan päälle eri laitteineen ja katsoa että löytyykö mitään merkkejä tällaisesta valtavasta maanalaisesta tukikohdasta.
 
Epäilen kyllä etteivät löydä mitään.
 
Brown kaukokatselee myös Aatamia ja Eevaa jotka hänen mielestään olivat eräänlaisia lähettiläitä.
 
Lisäksi Courtney kertoo Roswellin tapauksesta ja hän tuo esille saman selityksen Roswellista josta olen lukenut aikaisemminkin jossain.
Tämä selitys on mielestäni aika kaukaa haettu eli hän puhuu aikamatkustajista jotka syöksyivät ufoineen alas Roswelliin.
Sen jälkeen he palasivat jotenkin ajassa ja välttivät tämän maahansyöksyn josta syystä siitä ei ole mitään merkkejä jäljellä.
 
Tämä on kyllä eittämättä hyvin vaikeasti ymmärrettävä selitys.
 
Aikamatkaselitys on kyllä aika kaukaa haettu selitys sille että Roswellista kuulemma aluksi löydettiin hylyn osia mutta myöhemmin ei sitten löytynytkään mitään .
 
Courtney tarttuu myös Star Trek- filmeihin ja- sarjaan ja heittää esille sellaisen ajatuksen että nämä harmaat joista hän puhuu hyvin paljon tässä kirjassa , että he ovat implanttien avulla vaikuttaneet näiden kirjojen ja filmien tekijöihin ja istuttaneet heihin näitä ajatuksia joita sitten tuodaan esille filmeissä ja kirjoissa.
Tällä tavalla ihmiskuntaa on ohjattu eteenpäin ja tällä tavalla ihmiskunta on keksinyt eri laitteita ja ratkaisuja.
 
Tämähän on aika hauska mielipide Star Trekin synnystä.
 
Tässä kirjassa kuten kontaktikirjoissa niin lukijalle saattaa olla vaikea pala ottaa todesta kaikkia näitä asioita ja ongelma tässä on kuten kontaktikirjoissa yleensä että ei ole esittää mitään konkreettista näyttöä mistään.
 
Jos tuo tukikohta tuolla Baldy- vuoren alla on olemasssa niin minun käsitykseni mukaan siit䬆 pitäisi¬†¬† löytyä jotain merkkejä.
 
Ja jos Etelä- Amerikassa on marsilaisia jossain tukikohdassa kuten Brown väittää niin luulisi että hän pystyisi kertomaan että mikä valtio on kyseessä ja missä siellä se tukikohta on.
 
Silloinhan voisimme käydä katsomassa näitä tukikohtia ja marsilaisia siellä.
 
Mutta Courtneyhän ei taas kerro missä ne sijaitsevat.
Hän on epämääräinen näissä asioissa ja sanoo ettei itsekään voi matkustaa sinne koska siellä tällä hetkellä on levotonta.
 
Tämähän onkin hyvä tapa välttää tätä konkreettista asiaa että missä se on ja voidaanko¬† mennä katsomaan sitä.
 
Tämä onkin suuri ongelman tällaisen kirjan kohdalla että kovasti puhutaan marsilaisista ja harmaista, avaruusaluksista ja tukikohdosta jne mutta ei ole mitään näytettävää ulkopuolisille henkilöille jotka suhtautuvat kriittisesti tai skeptisesti asiaan.
 
Tähän asia sitten jääkin.
 
Tietysti on sitten olemassa ihmisiä jotka uskovat ihan kaikkea mitä lukevat, yhdentekevää mitä kerrotaan.
Mutta sehän on jo psykologinen asia jolle ei allekirjoittanut mahda mitään eikä se minulle kuulukaan.
Totean vaan että näin on.
 
Itse en oikein tiedä miten pitää suhtautua tällaiseen kaukokatsomiseen mutta yksi asia jonka muistan tässä on se että presidentti Carter on eräässä hastattelussa kertonut kuinka amerikkalaiset löysivät maahansyöksyneen lentokoneen Afrikasta selvännäkijän avulla.
Carter ei puhu kaukokatsojasta vaan selvännäkjästä joten kyllä maailmassa saattaa olla merkillisiä asioita joita emme vielä tunne mutta liittyvätkö ne sitten kaukokatsomiseen niin sitä en voi sanoa.
 
Courtney tuo varsin selvästi esille että hänen tietojen mukaan niin ihminen ei koostu ainoastaan fyysisestä ruumiista vaan että ihmisessä asuu n. s. " subspace " - olentoja, eli
" alitila " - olentoja ( "space " = avaruus tai tila ).
Courtneyn mukaan nämä ovat oleellinen osa ihmistä.
 
Kirjan lopussa hän viittaa hiukan myös sieluun¬† mutta minulle jää epäselväksi että tarkoittaako hän hän " sielulla " samaa kuin " subspace " .
 
" Subspace " - olennot ovat Courtneyn mielestä ikuisia kun taas ruumis on kuolevainen.
Ainakin aikaisemmin hän on puhunut näistä " subspace " - olennoista ja hänen monitorinsa on puhunut " elementaareista " ja todennut että näitä on olemassa useita erilaisia olentoja.
 
Tämä on lukijalle hiukan vaikeata käsittää mistä on kysymys.
 
Kirjan lopussa Courtney sitten kertoo että hän on laatinut ohjelman jonka avulla hän opettaa ihmisiä millä tavalla meistä tulee avaruusdiplomaatteja eli saamme yhteyden avaruusolentoihin ja Courtney kehoittaa lukijaa harrastamaan joogaa, TM: ää ja TM-Sidhiä ja tätä kautta muutamme itsemme avaruuden diplomaateiksi jotka sitten otamme yhteyttä avaruusolentoihin.
 
Luvussa 35 Brown sitten mainostaa Monroe- instituuttia ja heidän julkaisemia kasetteja ja ostamalla näitä kasetteja ja kuuntelemalla niitä niin oppii sitten henkilöksi joka voi ottaa yhteyttä avarussolentoihin.
 
Seuraavassa luvussa eli luvussa 36 Brown pohtii maailman hallituksia eli lähinnä USA: n hallitusta ja kysyy että tietääkö se avaruusolentojen olemassaolosta ja Brown on vakuuttunut siitä että se tietää ja on kauan tiennyt asioista ja viittaa mm. liikennelentäjien lausuntoihin ja elääkkeelle päässeiden sotilashenkilöiden lausuntoihin joissa kerrotaan Brownin mukaan ufoista ja kuinka niitä on seurattu mutta asioista ei kerrota kansalle mitään koska asialle yksinkertaisesti ei mahda mitään.
 
USA: n hallitus tai sotilaat yksinkertaiestsi ei mahda niille yhtään mitään ja siksi USA: n hallitus on ollut niistä hiljaa.
 
Brown ehdottaakin että maailmaan luodaan jonkunlainen maailmanhallitus jossa esim. YK: n johdolla otettaisiin yhteyttä lähinnä Marsissa oleviin marsilaisiin Mutta myös Kuussa oleviin marsilaisiin.
 
Brownin tässä luvussa esilletuoma ajatus saattaa herättää ihmetystä ehkä jopa hilpeyttäkin tunnetussa SETI- projektissa koska Brown tuo tässä luvussa esille ajatuksen että suuria radioteleskooppeja pitäisi suunnata Marsiin ja myös Kuuhun ja lähettää sanomia marsilaisille että tahdomme yhteyttä heihin mutta ottaen huomioon kuinka kauan näitä SETI- projekteja on ollut jo olemassa ja kuinka paljon näitä radioteleskooppeja on käytetty jo kymmenien vuosien aikana niin tämä Brownin ajatus saattaa kyllä vaikuttaa lievästi sanottuna omituiselta nykyajan silmin katsottuna.
 
Tässä luvussa Brown jopa tuo esille sitä että Santa Fen Baldy- vuoren alla oleva jättimäinen marsilaisten tukikohta voisi toimia vastaanottokeskuksena kun Marsista tulee lisää olentoja tänne ja Brown tuo esille myös senkin että pitää säätää sellaisia lakeja että marsilaiset lapset jotka syntyvät Maapallolla että heistä tulevat sen valtion kansalaisia jossa he syntyvät¬† .
 
Lukija joutuu tässä kyllä nyt koville kun Brown puhuu marsilaisista ja siitä että heillä on tukikohta täällä ja Kuussa ja että heitä on edelleen enemmän Marsisssa.
 
Lukija joutuu koville tässä sen takia että nykyisinhän on lähetetty useitakin avaruusluotaimia ja jopa mönkijöitä Marsiin eikä ainakaan vielä on löydetty mitään näyttöä siitä että Marsissa olisi elämää tai edes ollut elämää.
 
Mitä tulevaisuus tuo tullessaan niin sitähän en minä tiedä mutta ainakaan toistaiseksi ei ole löytynyt mitään.
 
Tässä joutuu nyt ottamaan esille sellaisen asian kuin todellisuudentaju. Onko nyt se todellisuus jonka Brown tuo esille kirjassaan, onko se todellista ja totta eli onko näitä marsilaisia todella jo Maassa, Kuussa ja edelleen Marsissa ?
 
Tai pitääkö miedän luottaa NASAn ja muiden valtioiden avaruusjärjestöihin jotka eivät ole löytäneet mitään näyttöä näistä marsilaisista ?
 
Lukija joutuu kyllä nyt tässä pohtimaan että kumpaan hän luottaa, Browniin tai nykytieteeseen ?
 
Brown ei pidä yhteyttä " harmaisiin " yhtä tärkeänä kuin yhteys marsilaisiin mutta meidän pitää myös ottaa yhteyttä " harmaisiin " jotka Brownin mukaan ovat enimmäkseen
" subspace "- olentoja.
 
Tästä Brown siirtyy sitten Galaktiseen Federaatioon joka valvoo galaksia ja ainakin allekirjoittaneen yllätykseksi niin Brown tuo esille että tämä Federaatio myös toimii
" subspace " - tasolla .
 
Tästä syyst䬆 olennoilla¬† jotka ovat pelkästään fyysisiä on ongelmia päästä yhteyteen siihen eli se vaatii nimenomaan tätä kaukokatsomista, eli " remote viewingia " .
 

Björn Borg, 22.1.2011


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |