Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Brother Philip:

Secret of the Andes

Corgi Books, London 1983. 126 sivua

 
Tämän kirjan kohdalla allekirjoittanut joutuu aivan ensimmäiseksi selvittämään muutama tosiasia.
 
Eli ensinnäkin ' Brother Philip ' on vain yksi nimi jota ko. henkilö käytti. Muut nimet ovat
George Hunt Williamson ja Michel d'Obrenovic.
Näistä nimistä tuo Williamson on se oikea nimi kun taas tuo Michel d'Obrenovic on täysin keksitty nimi samoin kuin tuo Brother Philip.
Williamson oli kuin olikin syntynyt Chicagossa eli hän oli ihan puhdas amerikkalainen.
 
Parhaiten Williamson tunnetaan siitä että hän oli todellakin yksi niistä henkilöistä jotka olivat mukana Adamskin seurassa kun Adamski kerran tapasi avaruusolennon erämaassa.
 
Williamson on myös kirjoittanut useita kirjoja joko omalla nimellään tai sitten Brother Philip- nimellä:
 
Williamson,George Hunt:Other Tongues-Other Flesh.Amherst Press,Amherst,Wis.1953.
Williamson,George Hunt:Secret Places of the Lion.Neville Spearman,London 1958.
Williamson,George Hunt:Road in the Sky.Neville Spearman,London 1959.
Williamson, George Hunt ( = Brother Philip ) : Secret of the Andes. Neville Spearman Ltd,
       London 1961. (= Secret of the Andes: Brotherhood of the Seven Rays 1961).
Williamson,George Hunt:Land of the Tiger King.
Williamson, George Hunt & Alfred B. Bailey: The Saucers Speak! A Documentary Report of
        Interstellar Communication by Radiotelegraphy. The New Age Publishing
         Co, Los Angeles 1954.
Williamson,George Hunt & John McCoy:UFOs Confidential.Essene Press,Corpus Cristi 1958.
Williamson:Other Voices.Inner Light Publications.1995.
 
Vaikka se kuulostaa uskomattomalta niin tämä Brother Philipisn kirja on julkaistu ensimmäisen kerran jo vuonna 1961 jonka jälkeen se on julkaistu uudelleen jopa 7 kertaa joista viimeinen on tämä Corgin painos.
 
Tietoni on peräisin tästä kirjasta vuodelta 1983 joten saattaa olla että sitä on julkaistu vielä senkin jälkeen taas uudellen.
 
Allekirjoittaneen on todettava että omasta mielestäni olen kyllä ennakkoluuloton lukiessani näitä ufokirjoja ja omasta mielestäni kirjoitan esittelyt myös ennakkoluulottomasti.
 
Olen lukenut varmasti tuhansia ufokirjoja kirjoittaessani omia kirjojani ja osa niistä on mukana omien kirjojeni lähdeluettelossa mutta toisaalta on olemassa satoja kirjoja joita en ole kelpuuttanut lähdeluetteloon eri syistä.
 
Muistaakseni törmäsin kerran kirjaan joka oli niin sekava etten pystynyt kirjoittamaan edes esittelyä siitä koska siitä puuttui kaikki logiikka.
 
Aivan ennakkoluulottomasti olen nyt tutustunut Brother Philipin kirjaan' Secret of the
Andes '.
Olen saanut sen käsityksen että Brother Philip on kirjoittanut muitakin kirjoja. mutta tämä on ensimmäinen kerta kun Brother Philipin kirja on joutunut minun käsiini.
 
( Oikaisu: Tämän kirjan esittely on saneltu nauhalle kesällä 2008 ja kirjoitetaan puhtaaksi syksyllä 2008 jolloin havaitsen että olen aikaisemmin lukenut¬† Williamsonin kirjan ' Road in the Sky ' jota en muistanut kesällä. )
 
Luettuani tätä kirjaa, tai oikeammin yritettyäni¬† lukea tätä kirjaa niin minun on ikävä kyllä todettava että se on sen verran sekava kirja ettei siitä oikein voi kirjoittaa edes esittelyä.
 
Sanoisin että sanahelinä䬆 on oikea sana kuvailemaan tätä kirjaa.
Tässä kirjassa on paljon sanoja, outoja sanoja ja¬† outoja termejä mutta mitä se tarkoittaa käytännössä jää ainakin minulle mysteeriksi.
 
Saan sen käsityksen että kirjassa kerrotaan jonkunlaisesta luostarista lähellä Titicaca- järveä
Bolivian ja Perun rajalla ja tässä luostarissa on valtava kirjasto jossa kerrotaan maailman historiasta 30.000 vuoden ajalta.
 
Realisti tietysti kaipaa tietysti heti vaikkapa valokuvia tästä kirjastosta jotta voitaisiin olla varmoja tuon luostarin ja kirjaston olemassaolosta.
 
Toisaalta kirjassa puhutaan värähtelytasosta ja että asioita on nostettu tavallisen ihmisen yläpuolelle eri värähtelytasolle joten saattaa olla että itse olen väärällä värähtelytasolla ja että en näkisi tätä luostaria tai kirjastoa vaikka matkustaisin Titicacalle..¬†
 
Mutta kuten sanoin niin se on niin sekava tämä kirja etten minä tiedä mitä se tarkoittaa...
 
Kirjan mukaan luostari sijaitsee eräässä laaksossa lähellä Titicaca- järveä mutta olisi tietysti ollut mukava nähdä valokuvia tästä laaksosta tai vaikkapa kartta mistä olisi voinut katsoa missä se sijaitsee.
Olen varsin hyvin perillä siitä että varmasti on olemassa ihmisiä jotka ovat niin kiinnostuneita Brother Philipist䬆 ja jotka eivät pidä suhtautumisestani tähän kirjaan¬† mutta toisaalta on sanottava ettei tavalliselta lukijalta voi vaatia että hän syventyisi viikkokaupalla tai kuukausikaupalla tai vaikkapa vuosikaupalla johonkin tekstiin jotta hän vihdoinkin ymmärtäisi ( jos ymmärtäisi ) sitä.
 
Kyllä tavallisen lukijan pitäisi ensilukemalla ymmärtää mitä hän on lukenut ja mistä on kysymys.
 
Kirjan loppuosa eli yli puolet on lähinnä saarna jossa viitataan arkkienkeli Mikaeliin ja arkkienkeli Rafaeliin ja arkkienkeli Urieliin jne.
 
Ufologiaan tämä kirja liittyy sikäli että kirjan alussa kerrotaan että avaruudesta saapui rotu joka sanottiin kyploopeiksi jotka tulivat Maahan ja asuttivat sen kauan sitten.
Lisäksi sivulla 102 kerrotaan yks' kaks että avaruusihmiset ovat kolmiulotteisia olentoja niinkuin me.
Brother Philip tähdentää että he eivät ole mörköjä.
 
Välillä siellä sun täällä kirjassa mainitaan ' Avaruuskonfederaatio ' ja ' Interplanetaarinen tribunaali , Interplanetaarinen Veljeskunta ' ja siihen se jääkin ufologin kannalta.
 
Tekstistä ilmenee että se on¬† ainakin osittain peräisin vuodelta 1956 ja kirjan ensimmäiseltä sivulta näen että ensimmäinen painos tästä kirjasta on julkaistu vuonna 1961 ja sen jälkeen on otettu uusintapainoksia¬† seitsemän kertaa.
Tämä on kyllä asia joka hämmästyttää allekirjoittanutta suuresti .
 
Löydän myös ilmiselvän virheen kirjasta. Sivulla 49 ja eteenpäin Brother Philip kertoo Marcahuasi- nimisestä tasangosta joka sijaitsee n. 80 koilliseen Perun pääkaupungista Limasta.
Tällä tasangolla on löydetty suuria luonnon muovaamia kivipaaseja joita intiaanit myöhemmin ovat muokanneet ihmisten näköisiksi.
Brother Philip kertoo sitten että kun katsoo lentokoneesta niin näkee tasangolla myös jättimäisiä kuvioita joita näkee vain ilmasta.
On ilmeistä että Brother Philip tässä sekoittaa Marcahuasi- tasangon Nazca- tasankoon joka sijaitsee n. 400 km etelään Limasta.
 
Ikävä kyllä tämä kirja kuuluu niihin kirjoihin joita en voi kelpuutta lähteeksi omien kirjojeni yhteiseen lähdeluetteloon.
 
En kylläkään voi suositella tätä kirjaa ainakaan ufologeille.
 

Björn Borg, 18.10.2008


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |