Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Bord, Janet & Colin:

Life Beyond Planet Earth?

Grafton, London 1992. 239 sivua

 
Olen vuosien varrella aina silloin tällöin törmännyt eri kirjojen lähdeluetteloissa tähän Bordien kirjaan vaikka en ole aikaisemmin kirjoittanut siitä kirjaesittelyä.
 
Omien kirjojeni yhteisestä lähdeluettelosta näen että olen lukenut sen jo kauan sitten koska sen numero lähdeluetelossani on 308 joka kertoo sen että siitä on kauan kuin sen olen aikaisemmin lukenut.
 
Huomaan että Bordit ovat aikaisemmin julkaisseet useita muita kirjoja ja näistä voidaan mainita seuraavat:
 
Bord,Janet & Colin:Alien Animals.Granada Publishing 1980.
Bord, Janet & Colin: Are We Being Watched? :True UFO Sightings by Children Around
        the World. Angus and Robertson UK Ltd, London 1980. ( Nuorisokirja).
Bord, Janet: Fairies. Real Encounters with Little People. Dell Publishing, New York, New York
         1997.
 
Janet Bordin kirjasta " Fairies " olen kirjoittanut esittelyn jo aikaisemmin vuonna 2006.
 
 
 
Kun ryhdyn tutustumaan tähän kirjaan uudestaan niin olen aluksi hiukan epäluuloinen koska huomaan että siinä on paljon tekstiä kontaktihenkilöistä ja suhtaudun siksi hiukan epäluuloisesti tämän kirjan tasoon alussa.
 
Kirjan ensimmäisessä luvussa kysytään että onko kontakti avaruusolentoihin ylipäänsä mahdollista tai edes toivottavaa ja toisessa luvussa Bordit käyvät läpi sen ajan tietoja aurinkokuntamme planeetoista ja mahdollisuuksista elää näillä planeetoilla.
 
Bordit luettelevat ohimennen kirjailijoita jotka ovat julkaisseet kirjoja joiden mukaan NASA on löytänyt merkkejä elämästä tai sivilisaatiosta esim. Kuusta eli Georg Leonard, Fred Steckling ja Don Wilson mutta Bordit eivät ota siihen sen kummemmin kantaa vaan kertovat vaan mistä on kysymys.
 
Kolmannessa luvussa Bordit kertovat kuinka NASA on lähettänyt avaruuteen levyn jossa on musiikkia Maapallolta ja kertovat SETIn ohjelmasta jossa etsitään radiosignaaleja avaruudesta ja miten se toimii .
 
Neljännessä luvussa¬† Bordit kysyvät että ovatko avaruusolennot käyneet Maassa jo aikaisemmin ? Bordit viittaavat täss䬆 esim. Maurice Chatelainin ja
W. Raymond Draken kirjoihin ja sitten tietysti Erich von Dänikenin kirjoihin.
 
Bordit tuovat esille esimerkkejä siitä mitä nuo aikaisemmat kirjailijat ovat pitäneet todisteena siitä että avaruusolennot ovat käyneet täällä ja mainitsevat esim. Perussa olevan inkojen kivimuurin , n. s. Bagdadin pariston ja sitten n. s. Antikythera- laitteen joka on pronssinen laite joka vuonna 1900 löydettiin haaksirikkoutuneesta laivasta ja joka on ilmeisesti valmistettu vuonna 80 e. Kr. Siinä on hyvin monimutkainen koneisto joka¬† antaa nykyiset ja aikaisemmat ja tulevat Kuun ja Auringon positiot kahdenkymmenen hammarsraattaan avulla.
 
Lisäksi he mainitsevat n. s. Palenquen astronautin kivilaattaa vaikka toteavatkin että kyseinen laatta esittääkin mayakuningasta ja että se on luonteeltaan uskonnollinen.
 
Tämän jälkeen Bordit ottavat esille sen asian että väitteiden mukaan niin esim. vanhoissa kivihiilikappaleissa on löydetty koruja kuten kultaketjuja ja nauloja tai muuta joka osoittaa että Maan päällä on joskus muinoin ollut korkeatasoinen sivilisaatio.
 
Reunahuomautuksena Bordit toteavat ettei sekään ole todiste siitä että tämä sivilisaatio olisi ollut avaruudesta kotoisin.
 
Viidennessä luvussa Bordit sitten pääsevät nykyajan ufoilmiöön ja luettelevat esimerkkejä tapauksista jotka heidän mielestään ovat vaikeasti selitettäviä ja näiden joukossa on ensinnäkin Trentin valokuvat McMinnvillestä ja sen jälkeen Trindaden valokuvat ja sitten kanadalaisen Michalakin kertomus ja samalla Bordit myös kertovat kuinka joku on väärentänyt havaintoilmoituksen¬† joka kuulemma olisi tehty Discovery- sukkulasta.
Astronautteja haastateltiin ja tehtiin äänitunnistuskokeita ja todettiin että kyseessä oli puhdas huijaus.
 
Kuudennessa luvussa Bordit kertovat tapauksista joissa ihmiset ovat kohdanneet muukalaisia ja Bordit tuovat esille sen että varsin usein muukalaiset lähtevät karkuun kun he tapaavat ihmisiä ja pohtivat että mikä saattaa olla selitys siihen että kaikesta päätellen niin he eivät ole ollenkaan kiinnostuneita olemaan tekemisissä ihmisten kanssa.
 
Toisaalta he sitten tuovat esille tapauksia jolloin nämä olennot ovat keskustelleet havaitsijoiden kanssa ja mainitsevat esim. Higginsin tapauksen Brasiliasta vuodelta 1947 jolloin hän näki useita muukalaisia jolloin he osoittivat tahtovansa hänet mukaan ufoon mutta Higgins ei suostunut siihen.
Lisäksi Bordit kertovat Wilcoxin tapauksesta New Yorkissa vuonna 1964 jossa muukalaiset kertoivat olevansa hakemassa lannoitteita ja Wilcox jätti heille sitten lannoitesäkin joka katosi seuraavana päivänä.
 
Tosaalta sitten puhutaan sivulla 79 John Reevesin kontaktista jolloin Reeves sai kirjallisen viestin joka oli kirjoitettu oudolla kielellä.¬† Reeves on tunnettu siitä että hän sitten rakensi ison mallin siitä ufosta jonka hän oli nähnyt. Monet suhtautuvat skeptisesti Reevesiin mutta tässä kirjassa tuodaan esille asia joka on aika hämmästyttävä.
Tässä kerrotaan tri Berthold Schwarzista joka kertoi että vuonna 1957 eli 8 vuotta ennen Reevesin ensimmäistä kontaktia niin 9- vuotias tyttö oli ilman ennakovaroitusta kirjoittanut kummallista tekstiä lähemmälle paperipalalle . Tytön is䬆 säilytti tämän paperipalan ja kun isä näki eräässä lehdessä kuvan Reevesin viestistä hän huomasi että ensimmäiset 13 kirjainta olivat täsmälleen samanlaisia Reevesin viestissä kuin mitä hänen tyttärensä oli kirjoittanut huomattavasti aikaisemmin.
 
Seitsemännen luvun otsikko on " Ufo-olentoja Orionista, Geministä, Zirconista ja muista nimetyistä paikoista " .
Tähän lukuun Bordit ovat keränneet tapauksia joissa ihminen on tavannut muukalaista joka on ilmoittanut mistä hän on kotoisin mutta hiukan epäloogisella tavalla. Bordit tuovat kyllä heti tämän luvun alussa esille kolme tunnettua tapausta joissa olennot nimenomaan eivät¬† ¬†ole kertoneet mistä he ovat kotoisin eli Hillien, Villas Boaksen ja sitten kolmannen hiukan vähemmän tunnetun tapauksen.
 
Tämän jälkeen Bordit luettelevat useita esimerkkejä siitä jolloin muukalaiset ¬†ovat kertoneet olevansa kotoisin tietystä paikasta, esimerkiksi sellaisesta kummallisesta paikasta kuin Kassiopeian kärjestä ja muista merkillisistä paikoista.
 
Tässä kiinnitän huomiota siihen että omaan kirjaani ' Onko ufoilmiössä logiikkaa ' olen myös kerännyt vastaavanlaisia tapauksia ja havaitsen että Bordit ovat pitkälle tuoneet esille nimenomaan samat tapaukset kuin itse olen tuonut esille tuossa omassa kirjassani.
 
Suurin osa näistä tapauksista ovat samat kuin omassa kirjassani.
 
Toinen merkillinen kotipaikka on Luli Oswaldin tapaus jossa olennot kertovat olevansa kotoisin ' pienestä galaksista lähellä Neptunusta ' .
 
Rhode Islandista kotoisin oleva Elaine Kaiser kertoo tavanneensa humanoideja jotka kertoivat nimensä olevan Kelb ja kotoisin Ceresin tähtijärjestelmästä mutta Cereshän on asteroidi.
 
Bordit toteavat saman kuin minkä itsekin olen todennut useita kertoja että kun kerätään kaikki nämä tapaukset yhteen ja katsotaan mitä nämä vieraat ovat sanoneet niin itse asiassa heidän sanomassaan ei ole mitään järkeä ollenkaan mitä tulee kotipaikkaan tai muutenkaan ja tämä jättää oven auki monelle pohdinnalle.
 
Kahdeksanteen lukuun Bordit ovat keränneet tapauksia joissa olennot ovat kertoneet mistä ovat kotoisin mutta sillä tavalla ettei havaitsija ole millään tavalla ymmärtänyt mitä muukalaiet tarkoittavat tai mitä he ajavat takaa.
Toisin sanoen niin olentojen kotipaikka on niin merkillinen etteivät havaitsijat edes ymmärrä sitä ja tässä Bordit tuovat esille sen että ehkä muukalaiset ovatkin muista ulottuvuuksista eikä universumista niin kuin me yleensä ymmärrämme asian.
 
Tästä luvusta löytyy ehkä hiukan yllättäen tapaus Helsingistä jossa Bordit kertovat että vuonna 1969 eräs mies koki tapauksen jossa mies ei nähnyt humanoideja eikä edes ufoa¬† vaan ensin koki että valojuova kiertyi miehen rinnan¬† ympärille ja hän yritti päästä siitä eroon.
Tämän jälkeen mies näki toisen valon huoneessa ja hän kuuli äänen joka sanoi että
"" Olemme toisesta aurinkokunnasta ja meillä on jotakin kerrottavaa sinulle. Olemme tulleet tänne isolla aluksella joka tällä hetkellä on Marsin takana. Emme voi tuoda sitä lähemmäs Maata koska tiedämme että Maan tiedemiehet tutkisivat sitä kaukoputkillaan ja se aiheuttaisi pelkoa ja paniikkia taas. Tällä hetkellä olemme Maapallon ilmakehässä ja tulimme tänne pienemmässä aluksessa. "
Havaitsija yritti saada olentoja näyttäytymään mutta ääni ilmoitti ettei se ollut mahdollista, mutta että " me tulemme¬† takaisin kahden vuoden sisällä kun se aurinkokunta mistä tulemme ja teidän aurinkokuntanne on suotuisimmassa keskinäisessä asemassa ". Havaitsijan piti mennä erämaahan ja he tapaisivat hänet siellä . ""
 
Kun katson kirjan lähdeluetteloa mistä tämä kertomus on peräisin niin näen että sen on lähettänyt Timo Pyhälä otsikolla " Contact in Helsinki " Flying Saucer Review¬† Case Histories " - julkaisuun nro 8.
 
Heti perään tämän jälkeen löytyy kirjasta toinen suomalainen
tapaus jossa kerrotaan että " Kalle Tilhonen ja hänen poikansa¬† olivat 15.4.1970 Kursussa mökkinsä ulkopuolella kun he kuulivat surisevan äänen ja näkivät ufon. Yllättäen he näkivät valaisevan ja pitkän olennon joka seisoi heidän keittiössään vaikka hän ei ollut tullut oven kautta.
Hänellä oli päässään kypärä ja hänellä oli isot kauhistuttavat silmät . Tämä olento puhui kodistaan kosmoksessa ja siitä palaisiko Apollo 13 turvallisesti takaisin ennenkuin taas katosi. "
Tämän jutun Bordit ovat löytäneet K. Gösta Rehnin kirjasta " UFOs Here and Now " ,
( Suomeksi: " Ufoja näkyvissä " ) .
 
Tässä luvussa on alaotsikko " Manipuloivatko muukalaiset maailmaamme ? "¬† ja tässä kerrotaan lakimies Raymond¬† Shearerin kohtaamisesta ufon kanssa vuonna 1970.
Hän poikkesi päätieltä sivutielle syystä joka hänelle itselleenkään ei ollut selvä ja kohtasi ufon ja näki kuinka humanoidit keräsivät näytteitä ja hän keskusteli pitkään heidän kanssaan ja he antoivat tietoja itsestään mutta nämä tiedot olivat kyllä hiukan ristiriitaisia koska yhdessä vaiheessa nämä humanoidit kertoivat Shearerille että he matkustivat nopeammin kuin valonnopeus.
He kertoivat myös että he voivat pysäyttää tai hidastuttaa tai nopeuttaa¬† aikaa ja Shearer joutui pitkään selittämään heille mitä me tarkoitamme sanalla " aika " jolloin humanoidit totesivat että me emme ymmärrä ollenkaan mitä aika on..
 
Bordien seuraava esimerkki kertoo pariskunnasta joka matkusti Hararesta Etelä- Afrikkaan. Tämä tapaus on hyvin tunnettu ja tässä kerrotaan kuinka maisemat muuttuivat merkillisellä tavalla ja he kohtasivat ufon ja lisäksi polttoainetta ei ollut kulunut melkein ollenkaan pitkän matkan aikana.
 
Tämän ufon olennot kertoivat että he uskovat että he eivät ¬†voi matkustaa toisiin galakseihin¬† sekä että he olivat tutkineet vain meidän omaa galaksia ja vain osaa siitä.
Nämä olennot kertoivat että he uskoivat että mikään¬† alus ei voinut matkustaa nopeammin kuin valo joka on ristiriidassa edellisen esimerkin kanssa.
 
Tällaisia ristiriitoja voidaan hyvin usein havaita muukalaisten kertomuksissa.
 
Luvussa on myös alaotsikko " Ajoneuvon sieppaus matkustajineen " jossa Bordit tuovat esille esimerkkejä tapauksista jossa ihmisiä on siepattu ajoneuvoineen ja¬† ensimmäisessä esimerkissä kerrotaan rekkakuski Harry Joe Turnerista joka siepattiin rekkoineen ufoon vuonna 1971.
 
Alaotsikon¬† " Demonit valepuvussa " alla¬† Bordit ottavat esille kysymyksen siitä ovatko muukalaiset demoneja ?
Bordit viittaavat Nicholas Remyn¬† kirjaan " Demonolatry "¬† 1500- luvulta jossa puhutaan demoneista ja että he pystyvät puhumaan mitä kieltä tahansa ja usein heidän sanomansa ei tule suustä vaan kuuluu ikään kuin suoraan korviin.
Tässä yhteydessä kerrotaan ranskalaisesta tapauksesta vuodelta 1987 jolloin eräs säveltäjä oli hakemassa polttopuita kun hän näki kuusi pientä olentoa joilla oli neljä konetta jotka muistuttivat lumikelkkoja.
Hän kysyi heiltä että ' oletteko paikallisia '? mutta kun he vastasivat niin kuului vaan epäselvästi mitä he vastasivat ja vasta myöhemmin hän ymmärsi että he olivat sanoneet jotakin ' Maa-planeetasta ' .
Säveltäjä kysyi sitten että ' oletteko avaruudesta ' jolloin eräs heistä astui esille ja piirsi kreikkalaisia kirjaimia kuten gamma ja C- kirjaimen ja sanoi nasaalilla äänellä
" Taivas, demoni " .
Tämän jälkeen käytiin seuraava keskustelu:
" Ovatko asiat paremmin teidän planeetallanne " ?
" Vähemmän töitä " .
" Miten nämä koneet toimivat ? "
" Magneettisesti...sade aiheuttaa ongelmia...Ei yhteyttä tukikohtaan " .
Eräs olennoista sanoi " Pohjoisnapa ".
Tämän jälkeen ryhmän naisjäsen sanoi että ' sinä et kiinnosta meitä mutta muutama ihminen lähtee meidän kanssamme ' .
 
Tämän jälkeen ilmestyi seitsemäs olento joka vaikutti vihaiselta. Kaikki nousivat lumikelkoille jotka nousivat ilmaan noin 3- 4,5 metriä maapinnan yläpuolella ja lähtivät ajamaan ylämäkeä.
 
Bordit pohtivat samaa mitä Vallee on tuonut esille vaikka he eivät viittaakan Valleehen että onko tämä ufoilmiö aina ollut olemassa mutta sillä tavalla että se aina¬† mukautuu aikaansa ?
 
Kirjan yhdeksännessä luvussa Bordit kertovat kontaktihenkilöistä jotka ovat yhteydessä avaruusolentoihin radion välityksellä ja luettelevat Byron Goodmanin vuodelta 1950 ja ' tri ' George Hunt Williamsonin myöskin 1950- luvulta.
Williamsonhan on tunnettu siitä että hän oli yhteydessä Adamskiin ja lisäksi taitaa olla vähän niin sun näin hänen tohtorintittelinsä kanssa.
 
Englannista löytyy Philip Rodgers- niminen henkilö ja sitten varsin merkillinen tapaus¬† Edwin Etelä- Afrikasta josta on kirjoitettu kokonainen kirjakin eli " UFO Contact from Planet Koldas " .
 
Lisäksi mainitaan Uri Geller ja tri¬† Edward W. Goldstein 125 vuodelta 1967 ja uudelleen Uri Geller ja hänen kauttaan tri Pucharich ja lisäksi puhutaan siitä että Englannissa eräs televisio- ohjelma keskeytettiin ja televisiosta tuli 5,5 minuutin avaruussanoma jota toiset uskovat että oli opiskelijoiden huijaus.
 
Kymenennessä luvussa Bordit kertovat tunnetuista kontaktihenkilöistä jotka ovat tavanneet avaruusolentoja ja luetteloivat Mengerin, John Wattsin Floridasta, Samuel Thompsonin Washingtonista, Luciano Gallin Italiasta, Helgen Ruotsista, Buck Nelsonin , Leo Childersin¬† Detroitista, Arthur Henry Matthewsin, Orfeo Angeluccin ja tietysti kaikista tunnetuimman Adamskin.
Lisäksi Bordit mainitsevat puertoricolaisen Lester J. Rosaksen ja Dan Martinin joka on tavannut hyvännäköisen tytön Merkuriuksesta sek䬆 Reinhold O. Schmidtin¬† USA: sta 1957.
Tyypillistä näille kaikille on että suurin osa niistä liittyy 1950- lukuun.
Lisäksi nämä kaikki edellämainitut ovat tavanneet avaruusolentoja meidän omasta aurinkokunnastamme.
 
Luvussa 11 Bordit luettelevat henkilöitä jotka ovat tavanneet avaruusolentoja muista aurinkokunnista tai muista maailmoista ja ensimmäisena mainitaan Elisabeth Klarer Etelä- Afrikasta joka oli yhteydessä Meton- planeettaan Alpha Centaurissa ja herra Y joka on ranskalainen joka jo 1940- luvulla sai yhteyttä niinikään Alpha Centaurissa sijaitsevaan Baavi- planeettaan .
Truman Bethurum¬† tapasi avaruusolentoja Clarionista mutta totuuden nimissä on huomautettava että koska Clarion sijaitsi ( Bethurumin mukaan ) meidän oman aurinkomme takana niin sehän itse asiassa oli olemassa omassa aurinkokunnassamme.
 
Paul Villa tapasi¬† 1963 olentoja jotka olivat kotoisin Coma Berenices- nimisestä galaksista.
Reunahuomautuksena tässä on huomautettava että Paul Villa on tunnettu siitä että hän on julkaissut useita valokuvia ufoista ja nämä valokuvat ovat levinneet ympäri maailmaa ja niistä on kopiot varsin monessa kirjassa ja lehdessä.
 
Englannista löytyy James Cooke joka 1957 tapasi olennon joka oli Zomdic- planeetalta.
Niinikään Englannista löytyy Arthur Shuttlewood joka 1960- luvulla sai yhteyden avaruusolentoihin Aenstria- planeetalta .
Shuttlewood on varsin tunnettu henkilö ufologiassa.
 
Alaotsikon " Siepatut/ kontaktihenkilöt- päällekkäisyytt䬆 "¬† alta löytyy Bill Hermann USA: sta joka vuonna 1977 myös siepattiin paitsi että hän oli kontaktihenkilö.
Varsin tunnettu on Woodrow Derenberger vuodelta 1966 jonka kertomus on varsin tunnettu. Tässä kerrotaan samalla että Derenberger sai tukea Ed Bailey- nimiseltä henkilöltä joka erääss䬆 radio- ohjelmassa kertoi että myös hän oli käynyt Lanulos- planeetalla ja vahvisti Derenbergerin kertomuksen ja kun tapaus sitten kehittyi niin Derenberger puolestaan vahvisti Baileyn kertomuksen mutta myöhemmin ilmeni sitten että tämä Bailey oli keksinyt tarinansa jonka tarkoitus oli ollut Derenbergerin nolaaminen.
 
Bordit kysyvät kuitenkin että oliko kyseessä Derenbergerin oma huijaus vai oliko hän jonkun toisen järjestämän huijauksen uhri ?
 
Varsin tunnettu on tietysti Billy Meier ja myös Dan Fry on varsin tunnettu alalla.
 
Tässä luvussa kerrotaan sisialaisesta Eugenio Siragusasta joka tapasi avaruusolentoja 1951 ja tämän jälkeen kerrotaan Claude Vorilhonista, ranskalais- kanadalaisesta joka on paremmin tunnettu Raelina ja lisäksi George Van Tasselista joka 1953¬† rakensi kokonaisen Integron- nimisen laitteen . Van Tassel on tunnetu Giant Rock- nimisistä kokouksistaan.
Nämä hemkilöt ovat varsin tunnettuja kontaktipuolella.
 
Kirjan luvussa 12 puhutaan kanavoitsijoista ja meedioista jotka ovat yhteydessä avaruuteen ja Bordit aloittavat Emmanuel Swedenborgilla joka oli syntynyt jo vuonna 1688 Tukholmassa.
Swedenborg on varsin tunnettu siitä että vaikka hän oli eri paikkakunalla niin hän näki että Tukholmassa oli suuri tulipalo.
Tästähän Swedenborg on hyvin tunnettu.
Mutta toisaalta Swedenborg teki myös matkoja muille planeetoilla ja kävi henkiolentojen luona ja Swedenborg kertoo kuinka hän on käynyt Merkuriuksella, Jupiterilla ja Venuksella ja hän kertoo kuinka nämä planeetat ovat asuttuja ja kertoo millaisia olentoja siellä asuu.
 
Sitten löytyy " The Spirits'¬† Book " jonka on kirjoittanut Allan Kardec joka ilmestyi 1800- luvulla. Myös Kardec oli yhteydessä avaruusolentoihin .
Sherman Denton taas eli myös 1800- luvulla ja myös hän pystyi matkustamaan muille planeetoille.
 
Sveitsiläinen meedio Elise M√ľller Genevestä matkusti 1800- luvulla Marsiin ja piirsi kuvia Marsista ja sen rakennuksista ja olennoista¬† ja pystyi myös kirjoittamaan sanomia Marsin kielellä .
 
Bordit aloittavat tämän luvun kertomalla entisaikojen meedioista ja nämä edelläolevat esimerkit ovat suurimmaksi osaksi¬† 1800- luvulta ja Bordit laittavat tässä yhdysmerkin meedioiden ja kanavoitsijoiden välille.
 
Myöhempien aikojen kanavoitsijoihin kuuluu amerikkalainen William Ferguson¬† joka myös kävi Marsissa.
Paul Solem Idahosta oli yhteydessä venuslaisiin 1948 ja vuonna 1971 Solem ilmoitti että lentävä lautanen tulee laskeutumaan ihan lähelle häntä ja yli tuhat ihmistä saapui todistamaan tapausta mutta mitään lentävää lautasta ei tullutkaan jonka jälkeen Solem katosi ufologiasta.
 
1960 Giant Rockessa oli Allen Noonan- niminen henkilö joka ilmoituksensa mukaan oli saanut tietää avaruusolennoilta että avaruuslaiva saapuisi iltapäivällä eräänä päivänä.
Vuonna 1954 näyttämölle astui englantilainen George King joka perusti Aetherius- yhdistyksen.
Lisäksi kerrotaan Ruth Normanista joka 1950- luvulla perusti Unarius- yhdistyksen.
 
Myös Michael Blake Read Englannista mainitaan. Read asui Kanadassa 1970- luvulla ja oli yhteydessä avaruusolentoihin Boetes- tähtijärjestelmästä.
Myös brasilialainen Luis Muzio Ambrosio oli 1964 yhteydessä venuslaisiin.
 
William Goodlett Virginian Salemista matkusti muille planeetoille 1968 ja Coloradossa asui seitsemän lapsen äiti Joyce Updike¬† joka muisti unentapaisia kontaktejaan ja sieppautapauksiaan.
 
Useat kanavoitsijat ovat myös olleet yhteydessä Ashtar- komentoon joka on kanavoinut suuren määrän asioita. Lisäksi tässä puhutaan " The Nine " - olennosta jota on kanavoinut mm. Uri Geller ja Phyllis Schlemmer ja josta olen kertonut jo aikaisemmin ainakin parissa muussa kirjaesittelyssä.
 
Bordit suhtautuvat aika kylmästi näihin kanavoitsijoihin ja he toteavat että tämä kommunikaatio todennäköisemmin on peräisin alitajunnasta ja sisältää yleensä latteuksia joiden tarkoitus on synnyttää hyvänolon tunteen kuulijassa.
 
Kirjan luvussa 13 Bordit kertovat avaruusolennoista jotka elävät Maan päällä ja ensimmäinen tapaus on Adamski joka kertoo että 18.2.1953 hän oli Los Angelesissa jolloin kaksi liikemiesmeistä miestä lähestyivät ja puhuttelivat häntä ja hän lähti heidän mukaansa mustaan Pontiaciin jossa ajoivat ulos kaupungista.
Miehet kertovat olevansa kotoisin Marsista ja Saturnuksesta ja että he elivät täällä Maan päällä.
 
Truman Bethurum taas kertoo tavanneensa ufon kapteenin Aura Rhanesin kahvilassa Nevadassa.
 
Orfeo Angelucci taas tapasi avaruudesta kotoisin olevan   Neptune-nimisen  tuttavansa  bussiasemalla Kaliforniassa 1952.
 
Vuonna 1968 kontaktihenkilö Lester Rosas näki rannalla lähellä yliopistoa Puerto Ricossa miehen jolla oli pitkä vaalea tukka. Mies lähestyi häntä ja antoi oikean tunnussanan .
Howard Menger taas oli yhteydessä avaruusolentoihin jotka oleskelivat Maan päällä ja osti heiltä mm. vaatteita.
 
Frank E. Stranges puolestaan kertoo Valiant Thorista joka asui Maassa vaikka oli kotoisin Venukselta.
Varsin merkilinen tapaus on n. s. UMMO- tapaus Espanjasta joka sai alkunsa 1965 jolloin ummolaiset ottivat yhteyttä ihmisiin ja kertoivat että Maassa on 80 ummolaista.
 
Bordit toteavat että tämä UMMO- tapaus on merkillinen sikäli että ummolaiset tuottivat niin paljon informaatiota että se olisi vaatinut suuren määrän ihmisiä jotka ympäri vuorokauden eivät olisi tehneet mitään muuta kuin valmistellut tätä UMMO- aineistoa jos kyseessä oli huijaus.
 
Ja jos kyseessä ei ollutkaan huijaus niin se olisi sitä merkillisempi tapaus.
 
Tämän luvun alussa Bordit muistuttavat siitä että Peter joka havaitsi ufon matkalla Rhodesiasta Etelä- Afrikkaan hypnoosissa kertoi että tuhannet avaruusolennot elävät keskuudessamme.
 
Toisaalta niin olennot joka tulivat ulos laskeutuneesta ufosta vuonna 1965 kertoivat että Maassa on n. 2, 5 miljoonaa avaruusolentoa jotka elävät keskuudessamme.
 
Bordit tuovat esille kaksi eri tapausta joissa avaruusolennot ovat tulleet lääkärin vastaanotolle ja pyytäneet lääkärintarkastusta.
Ensimmäinen oli vuonna 1967 Venezuelassa jolloin olento saapui tohtori Sanchez Vegasin vastaanotolle ja pyysi lääkärintarkastusta ja kymmenen vuotta myöhemmin 1976 Meksikossa tri Leopoldo Diazin vastaanotolle saapui avaruusolento joka niinikään pyysi lääkärintarkastusta.
 
Tämän kirjan molemmat tekijät eli Janet ja Colin Bord tekivät kirjoitettuaan tämän kirjan sellaisen ratkaisun että he kumpikin kirjoittavat oman loppulauseen ja ensimmäisen loppulauseen kirjoitti Janet Bord joka pitkään monella sivulla pohtii sitä että onko elämää voinut saapua komeettojen kyydissä avaruudesta Maan päälle.
Sen jälkeen hän pohtii näitä olentoja joita monet ihmiset sanovat tavanneensa ja kysyy itseltään että valehtelevatko nämä ihiset tai näkevätkö he hallusinaatioita tai onko olemassa joku muu selitys.
Janet toteaa että jotkut heistä ovat aivan varmasti valehtelijoita ja toiset hallusinoivat tai ovat oman vilkkaan mielikuvituksensa uhreja.
 
Mutta Janet toteaa että on olemassa sitten kolmas ryhmä josta on kerrottu luvuissa 6- 8 joilla on ollut vain yksi kohtaaminen ufo- olentojen kanssa ja Janet toteaa näistä että hän ei usko että kyseessä on avaruusolennot jotka saapuvat kaukaisilta planeetoilta tai galakseista Maan päälle vaan hän kysyy itseltään että jos he eivät ole kaukaisia vierailijoita niin mistä he sitten saattaisivat olla kotoisin?
 
Janet heittää esille että on olemassa vielä yksi mahdollisuus ja se on se että he saapuvat tänne huomattavasti lähemmältä kuin usein oletamme.
Janet viittaa tässä siihen että voi olla olemassa joku rinnakkainen tai rinnakkaisia universumeita joista aina silloin tällöin joku pääsee läpi meidän maailmaamme.
Tämä on Janetin mielipide.
 
Myös Colin Bord tuo esille tämän rinnakkaisuniversumin ja tuo esille sen mitä muuallakin on tuotu esille että saattaa olla että ydinkokeet ja ydinsodan mahdollisuus myös vaikuttaa tällaiseen rinnakkaiseen universumiin ja tästä syystä tuon rinnakkaisen universumin olennot ovat huolestuneita ihmisten tekemisistä.
Vaikuttaa kuitenkin siltä että Colin ei osaa itse päättää millä jalalla hän seisoisi koska sitten myöhemmin hän pohtii sitä että saattaa sittenkin olla että avaruusolennot ovat luoneet olosuhteet Maan päälle ja valvovat näitä alkuperäisiä elämänmuotoja.
Colin tuo tässä esille tapauksen vuodelta 1988 jossa ufohavaitsija keskusteli luotaimen kanssa ja luotaimesta tullut ääni totesi että kyllä he voivat puuttua meidän tekemisiin jos tahtovat eivätkä kerro siitä ihmisille.
 
Loppulausuntona tästä kirjasta sanoisin että tämä on kyllä mainio kirja joka sopii varsinkin ihmisille jotka eivät ole tuttuja ufologian kanssa aikaisemmin.
Tämä on mainio yhteenveto niistä tapauksista joissa väitetään että ihminen on tavannut avaruusolentoja.
 

Björn Borg, 23.10.2009


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |