Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Blundell, Nigel:

The World¬īs Most Amazing UFO Visits

Sunburst Books, London 1996. 192 sivua

 
 
Nigel Blundell on aikaisemmin vuonna 1991 julkaissut yhdessä Roger Boarin kanssa kirjan ' The World¬īs Greatest UFO Mysteries ' . On aika selvää että tämä uusi kirja on edellisen päivitetty laitos, mutta nyt ilman Boaria.
Blundellin kirjaan on koottu ufomaailman tavanmukaiset tunnetuimmat ufotapaukset ( Arnold, Roswell,  Mantell, Washington, Carter jne. , jne. ) . Tiedot ovat lyhyiden tietoiskujen muodossa, usein vain yksi tai kaksi lausetta. Tunnetuimmat tapaukset saavat kuitenkin verraten paljon tilaa, esim. Arnold jopa 7 sivua ja Roswell 5 sivua.
 
Tiedot ovat yleensä kuitenkin hyvin ylimalkaisia ja summittaisia ja niinpä löydänkin¬† kirjasta pari oikein pahaa virhetta, kuten sivulla 40 jossa sanotaan että ' Carter
käynnisti 20 miljoonan dollarin arvoisen ufotutkimusprojektin ' . ( Allekirjoittanut ei kylläkään ole kuullut mistään tällaisesta 20 miljoonan dollarin projektista.)
Samalta sivulta löytyy sitten toinen virhe kun ensin kerrotaan Ohion kuvernöörin,
John Gilliganin, ufohavainnosta, ja muutama rivi alempana kerrotaan ' Grenadan pääministeristä John Gilliganista ' . ( Pitäisi olla Eric Gairy).¬†
Blundell on myös astunut monen kakkkosluokan ufokirjailijan tavalliseen¬† ansaan, eli sen sijaan että puhuisi Brasilian Trindade- saaresta, nin hän puhuu Trinidadista.
Niinikään Blundell ajoittaa Trentin valokuvat 1940- luvulla, vaikka oikea vuosikymmen on 1950- luku.
 
Blundell on saanut kirjaansa mukaan myös erään tapauksen Suomesta, eli Kallaveden tapauksen josta Blundell kertoo näin:
" Vuonna 1964 suomalainen havainto johti siihen että saatiin talteen ainetta jota uskottiin että oli laskettu ufosta. Raimo Blomqvist näki ufon leijuvan lähellä Kuopiota sijaitsevan Kallaveden yllä ja näki että siitä putosi pieni määrä ainetta rantaveteen juuri ennenkuin ufo lensi nopeasti pois.
Aine analysoitiin ja todettiin sisältävän rautaoksiidia ja erilaisia hivenaineita.
Akademi- yliopiston ( p. o. √Öbo Akademi- Allekirj. huom) asiantuntijat ottivat aineesta röntgenkuvia ja tulivat siihen tulokseen ettei kyseessä ollut mikään geologinen näyte, vaikkakin sen koostumus muistutti kiveä jota löydetään lähellä tulivuoria.¬† Se mahdollisuus että kyseessä olisi meteoriitti hylättiin. Joten tutkimus ei antanut mitään varmaa vastausta. "
 
Blundellin mukaan tähtitieteilijä Carl Sagan on myös löytänyt varsin mielenkiintoisen kertomuksen vuodelta 1645 jossa mahdollisesti kerrotaan sieppauksesta:
" Cornista kotoisin oleva Anne Jeffries löydettiin lattialta. Paljon myöhemmin hän muisti että pienet miehet olivat hyökänneet hänen kimppuunsa ja hänet oli kannettu lamaantuneena ilmassa olevaan linnaan, raiskattu ja palautettu kotiin. Hän kutsui pieniä miehiä ' keijuiksi ' . Seuraavana vuonna hänet pidätettiin noitana. "
 
Afrikan dogoneille Blundell uhraa jopa 9 sivua ja Australian Valentichille 8 sivua ja Travis Waltonille 5 sivua.
 
Kirjan lopussa Blundell sivuaa muutamalla sivulla sieppausilmiötä.
 
Tässä kirjassa ei ole ufologeille mitään uutta, vaan toistetaan niitä samoja asioita kun on toistettu jo sadoissa muissa kirjoissa, mutta aloittelijalle kirja sopii kyllä hyvin.
 

Björn Borg, 15.4.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |