Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Berlitz, Charles:

Without A Trace. The Latest Investigation of the Greatest Unsolved Enigma of All Time

Granada Publishing Ltd, London 1981. 222 sivua

 
Berlitzin kirja The Bermuda Triangle joka ilmestyi vuonna 1975 on varsin tunnettu kirja. Sitä painettiin 5 miljoona kappaletta englanniksi ja 20 muulla kielellä.
 
Tämä yllämainittu Berlitzin kirja on ilmeisesti enemmän tai vähemmän tuon edellisen uusintapainos, ainakin mitä tulee Bermudan kolmioon koska kirjan alussa selostetaan seikkaperäisesti Bermudan kolmion asioita taas.
 
Allekirjoittaneella ei ole tätä kirjoittaessani tuota Berlitzin alkuperäistä ensimmäistä kirjaa joten en voi verrata niitä, mutta epäilen että näin on.
 
Tektäväni näissä kirjaesittelyissä ei ole puhua muista asioista kuten esim. Bermudan kolmiosta, vaan ufoista ja ufologiasta josta syystä en kommentoi Bermudan kolmiota sen kummemmin vaan etsin kirjasta asioita jotka liittyvät ufologiaan.
 
Ensimmäinen kertomus löytyy sivulta 69 jossa kerrotaan että lokakuussa 1969 niin amerikkalaisella ohjushävittäjällä DLG- 27 joka purjehti Kuuban pohjoispuolella jolloin miehistö havaitsi kello 23:45 yöllä valtavan kokoisen pallon joka nousi horisontilla.
Se oli kuin Kuu mutta 1000 kertaa suurempi, ikäänkuin auringon nousu paitsi ettei tullut valoisaa, eli se itse oli valaiseva mutta se ei valaissut ympäristöä.
 
Se nousi horisontilla laivan oikealla puolella noin 18- 24 km: n etäisyydellä laivan edessä ja johti siihen että laiva kääntyi ympäri ja rupesi purjehtimaan poispäin ilmiöstä.
 
Saavuttuaan laivastotukikohtaansa Norfolkissa laivalle tuli maista upseereita jotka takavarikoivat laivan lokikirjan ja veivät sen mennessään.
 
Toinen tapaus on USA:n rannikkovartioston tapaus myöskin lokakuulta vuodelta 1973 ja tästä laivasta nähtiin viisi ufoa jotka lensivät V- muodostelmassa lähellä heidän laivaansa.
Ufot olivat kiekonmuotoisia ja liikkuivat nopeasti ja muuttivat väriään punaisesta keltaiseen kun ne lähestyivät ja loittonivat .
 
Kirjan mukaan 150 henkilöä laivalla näkivät tämän ilmiön.
 
Tämä kirja kertoo Bermudan kolmiosta mutta sinne tänne tekstiin on siroteltu näitä ufotapauksia.
Esim. sivulla 85 kerrotaan Thomas Mantellin kuuluisasta tapauksesta ja seuraavalla sivulla kerrotaan siitä kun Pan Amin DC- 6 lentokone maaliskuussa 1957 kohtasi kirkkaan valon joka tuli suurella nopeudella suoraan kohti niin että DC- 6: n kapteeni joutui väistämään.
 
Sivulla 87 kerrotaan uskomaton tapaus siitä kun Edwardsin lentotukikohdassa vuonna 1960 eräs hävittäjä kohtasi ison kiekon ja hetken kuluttua nämä tutkakaiut sulautuivat yhteen jonka jälkeen sekä ufo että kone katosivat.¬†
Vasta seuraavana aamuna lentäjä ilmestyi takaisin ja kertoi että hänet oli otettu ufoon jossa hänelle oli tehty tutkimuksia jonka jälkeen hänet palautettiin.
Lentäjä kertoi että siinä vaiheessa kun hänet otettiin ufoon niin hänellä oli polttoainetta jäljellä kymmentä minuuttia varten ja kun hänet vapautettiin ja hän palasi ja laskeutui niin hänellä oli saman verran polttoainetta edelleenkin jäljellä.
 
Tämän jälkeen Berlitz mainitsee muutaman astronauttihavainnon, mm. McDivittin ja lisäksi Aldrinin havainto josta on keskusteltu ahkerasti keskustelupalstoilla Suomessakin viime aikoina.
Tässä on kuitenkin muistettava että tämä kirja on jo vuodelta 1978.
 
Buzz Aldrin on sen jälkeen ehtinyt kommentoida havaintoaan useitakin kertoja eri yhteyksissä, esim. tänä vuonna CNN- kanavan Larry King Live- ohjelmassa.
 
Kirjan sivulla 95 törmään merkillisyyteen.
Tässä kerrotaan Kanadan, USA: n ja Englannin yhteisestä Project Magnetista joka loppui vuonna 1956 jonka jälkeen magneettisia poikkeavuuksia mitattiin Bermudan kolmiossa ja kerrotaan myös että merivoimien Martin Marlin- kone projektin yhteydessä katosi vuonna 1956 eikä löydetty.
 
Tämä tieto ihmetyttää allekirjoittanutta sen johdosta että on varsin tunnettua että Wilbert B. Smith johti kanadalaista Project Magnetia jonka tehtävänä oli rekisteröidä nimenomaan mahdollisia ufoja.
En ole milloinkaan aikaisemmin kuullut että se liittyisi millään tavalla Bermudan kolmioon tai että se olisi edes ollut yhteinen USA: n ja Englannin kanssa.
Lisäksi kanadalainen Project Magnet lopetettiin jo vuonna 1954.
Tämän tiedän sen johdosta että omassa kirjassani ' Tosiasioita ufoilmiöstä ' on aika tarkkoja selostuksia kanadalaisesta Project Magnetista lukuisine lähdeviitteineen.
 
Onko ollut olemassa joku muu Project Magnet tuohon aikaan?
Ainakaan nopeasti etsittynä Googlella tänään ei tule esille toista Magnet- projektia tuolta ajalta.
 
Berlitz kertoo myös valtameritutkija tri Jim Thornesta joka aikaisemmin oli sitä mieltä että kaikki havainnot Bermudan kolmiossa voidaan selittää luonnollisesti kunnes hän sitten 2.8.1975 Bimini- saarella näki tähden joka lähti liikkeelle muiden tähtien joukosta tähtitaivaalla ja lähestyi .
Sen jälkeen ' tähti ' siirtyi sinne ja tänne ja lensi saaren yli ja sen ympäri.
Thorne laski sen nopeudeksi monta tuhatta milea tunnissa.
Se näytti valkoiselta ja sykki....havaitsimme sitä kolmen ja puolen minuutin ajan...se oli tarpeeksi lähellä että pystyimme näkemään sen muodon...kun se tuli lähelle näin että siinä oli sinisiä valoja. Se lähti pois erittäin suurella nopeudella.
Thorne totesi että ' olen aina suhtautunut pragmaattisesti ufoihin eikä uskonut niihin. Olen vakuuttunut siitä että näin mitä näin. Olen vakuuttunut siitä mitä näin. En sano että se oli ulkoavaruudesta mutta se OLI¬† ufo, eli sitä ei tunnistettu ' .
 
Sivulla 128 kerrotaan Don Delmonico- nimisestä miehestä Miamista joka oli purjehtinut koko ikänsä ja omisti rahtilaivoja. Vuonna 1969 hän näki omasta veneestään alapuolellaan harmaan pitkulaisen kohteen joka oli yli 30 metriä pitkä ja joka syöksyi häntä kohti yli 112
km/h tuntinopeudella. Juuri kun hänen piti törmätä vieraaseen kohteeseen niin se väisti.
 
Kaksi kuukautta myöhemmin hän näki taas samanlaisen kohteen. Se oli harmaa, siinä ei ollut mitään oviaukkoja, eväitä, kansirakennelmia eikä potkureita.
Se näytti olevan¬† 45 - 60 metriä pituudeltaan, liian pitkä että se olisi voinut olla torpedo.
 
Myös tällä kertaa kohde väisti häntä.
 
Niin kuin monessa muussa kirjassa niin tässäkin kirjassa tuopdaan esille amerikkalaisen amiraalin Birdin matka Etelänavalle vuonna 1929 ja viitataan siihen huhuun jonka mukaan Bird Etelänavalla löysi lämpimän paikan jossa oli kasvillisuutta ja eläimiä ja jopa ihmisiä.
 
Allekirjoittanut on aikaisemminkin kirjaesittelyissäni huomauttanut että tämä tarina on sitkeä ja siihen törmätään aina silloin tällöin ufologiassakin.
Olisi kuitenkin nyt korkea aika unohtaa tämä tarina sen johdosta että pitää ottaa huomioon että Birdin matka tapahtui vuonna 1929 ja sen jälkeen Etelänavalla on ollut tuhansia tiedemiehiä laitteineen, lentokoneineen ja helikoptereineen.
Eivät he ole kertoneet mistään tällaisesta alueesta.
Lisäksi allekirjoittanut itse joku vuosi sitten televisiossa nähnyt dokumentin jota filmattiin Birdin Etelänavan matkalla.
Tuota filmiä on näytetty useita kertoja uusintana eikä Bird siinä puhu mistään lämpimästä paikasta.
 
Allekirjoittanut suosittelisi että ihmiset vähitellen unohtaisivat tämän tarinan.
 
Tämän jälkeen kirjassa keskitytään Puerto Ricoon ja kerrotaan useista ufohavainnoista joita on tehty Puerto Ricossa ja lähellä Puerto Ricoa ja kirjan mukaan ufoja on havaittu toistuvasti
Puerto Ricossa ja lähellä Puerto Ricoa.
 
Tapauksia on niin monta ettei niitä voi tässä esitellä sen lähemmin.
 
Tämän jälkeen Berlitz luettelee useita tapauksia joissa USA:n ilmavoimien lentokoneet ovat olleet mukana kuvioissa ja sen jälkeen hän luettelee tunnettuja henkilöitä jotka ovat ilmoittaneet uskovansa ufoihin, mm. YK: n entiset pääsihteerit Dag Hammarskjöld ja U. Thant. Mm. amerikkalainen poliitikko Barry Goldwater kuului NICAPiin ja¬† Jimmy Carter on itse nähnyt ufon.
Lisäksi Berlitz viittaa tähtitieteilijään, Harvardin yliopiston observatorion entiseen johtajaan, tri Harlow Shapleyhin joka sanoo että maailmassa on ainakin 100 miljoonaa asuttuja planeettoja ja monet näiden asukkaista ovat varmasti paljon kehittyneempiä kuin me.
 
Allekirjoittaneen on kuitenkin pakko suhtautua skeptisesti Berlitzin väitteeseen siitä että YK: n ent. pääsihteeri Dag Hammarskjöld olisi uskonut ufoihin. Skeptisyyteni perustuu siihen että tässä vaiheessa omien kirjojeni yhteisessä lähdeluettelossa on 1259) eri lähdettä eikä yksikään niistä mainitse Dag Hammarskjöldiä.
Sen sijaan IATA: n ent. pääsihteeri Knut Hammarskjöld on lausunut uskovansa että ufot ovat avaruudesta.
Berlitz lienee tässä nyt sekoittanut keskenään näitä kahta Hammarskjöldia.
 
 
Lisäksi sivulla 168 Berlitz mainitsee tri Manson Valentinen joka on Miamin tiedemuseon kunniakuraattori joka kommentoidessaan ufoja ilmoittaa uskovansa että ne ovat välinpitämättömiä ihmisiin nähden, että ne hoitavat hommansa, mikä se onkaan eivätkä välitä ihmisistä jotka sattuvat tielleen.
 
Tämän suhtautumistavan on mm. allekirjoittanut itse tuonut esille kirjassani ' Onko ufoilmiössä logiikkaa ' ?
 
Sivulla 177 Berlitz luettelee eri syitä mistä syystä muukalaiset avaruudesta saapuisivat Maapallolle:
-keräävät näytteitä faunastamme ja liikkuvista mekaanisista laitteista.
-etsivät vettä.
-tarvitsevat ehkä esim. kultaa.
-suojaavat meitä itsetuholta
-valvovat avaruusmatkailuamme varmistaakseen ettemme lähde tältä planeetalta.
-tutkivat ihmisiä ja sieppaavat välillä jonkun.
-ovat lähtöisin valtamerien syvyyksistä ja ihminen häiritsee heidän elinympäristöä.
-ovat muinaisten kulttuurien elonnjääneitä ja käyvät väillä katsomassa entistä kotiaan.
-ovat kotoisin Venukselta ja ovat perustaneet tukikohtia valtamerien syvyyksiin joissa paine
 vastaa Venuksen ilmapainetta
-ovat avaruudesta ja käyttävät Maapallon energiavarastoja, esim. sähkömagnetismia.
 
Tämän kirjan 8 luku käsittelee kokonaan ufoja ja sisältää edellämainitun luettelon mistä syystä avaruusolennot ehkä saapuvat Maahan.
Asia johon minä itse kiinnitän huomiota on että tässä viitataan hiukan yllättäen, ottaen huomioon että tämän kirjan sisältä liittyy Bermudan kolmioon, jesuiittapappi Salvador Freixedoon joka on syventynyt ufoasioihin ja Bermudan kolmioon.
 
Tässä sanotaan että Freixedo on sitä mieltä että se on Piru joka ajaa ufoja. Freixedo viittaa tässä niihin havaintoihin joissa usein kerrotaan rikinhajusta ja siihen että ufojen ohjaajat usein puhuvat eri kieliä ja että ufonauteilla on merkillinen taipumus harrastaa sarkasmia, temppuja, kepposia, ilmeisesti ilman minkäänlaista motiivia vain sen takia että saavat aikaan kiukkua ja harmia.
 
Freixedon mukaan niin jotkut kirkon ihmeistä ovat yhdenmukaisia ufohavaintojen kanssa.
 
( Todettakoon tässä että olen kerran aikaisemmin kirjoittanut kirjaesittelyn Freixedon kirjasta ' Visionaires, Mystics and Contactess ' . )
 
Freixedo toteaa että hänen mielestään ufot eivät tule avaruudesta vaan paljon lähemmältä, ehkä toisesta ulottuvuudesta.
Freixedon mukaan ihminen rupeaa vähitellen tajuamaan ettemme ole yksin tällä planeetalla.
 
Freixedo toteaa myös että hänen mielestään ufot ovat aiheuttaneet tuhansien ihmisten kuoleman Karibialla ja muualla joko tahallaan tai vahingossa.
Freixedo toteaa että ufot ovat kuin sähkö, ettei voi sanoa että sähkö on hyvä tai huono, se on vaan olemassa.
Freixedo toteaa myös että ainakin Puerto Ricossa joka on Freixedolle tuttu alue niin näyttää siltä että ufot tulevat alueelta missä on tunnettuja magneettisia siirtymiä ja näyttää siltä että ne seuraavat voimalinjoja ja leijuvat voimalaitosten yllä käyttäen niitä ikäänkuin ne olisivat interdimensionaaleja ja tällä tavalla ne pääsevät meidän maailmaamme.
 
Lisäksi tässä viitataan Manson Valentineen joka on sitä mieltä että jotkut ufot jotka on havaittu Bermudan kolmiossa näyttävät enemmän olevan interdimensionaaleja kuin ulkoavaruudesta.
Voimakas pamaus joka usein kuuluu kun ufo ilmestyy johtuu sittä että ne tulevat yhdestä ulottuvuudesta toiseen.
 
Kirjan luvussa 9 pohditaan sitä mistä ufot tulevat ja viitataan psykiatri Carl Jungiin joka oletti että ufot ovat olemassa oikeasti mutta että ne ovat myös osittain psyykkisiä ilmiöitä.
 
Lisäksi Berlitz viittaa John Keeliin, Jacques Valleehen ja Hynekiin jotka kaikki ovat sitä mieltä että käsitys siitä että ufot tulevat avaruudesta ei pidä paikkansa, vaan että ne tulevat paljon lähemmältä, tai että ne jo ovat täällä jonkunlaisessa toisessa ulottuvuudessa ja että niitä voidaan nähdä vain silloin kun ne tulevat meidän värispektriin tai äänialueelle tai aikaspektriin.
Tässä taas viitataan Valleehen ja hänen vanhaan tunnettuun olettamukseen että kun puhutaan entisaikojen keijukaisista ym.,¬† niin¬† kyseessä on sama ilmiö kuin nykyisin ufojen kohdalla, vaikka ennen vanhaan käytettiin ilmiöstä eri sanoja.
 
Kirjassa kerrotaan myöskin argentilaisesta farmarista jonka nimi oli Ventura Maceiras joka kerran kuuli merkillisen äänen tupansa ulkopuolelta ja meni tutkimaan asiaa 30.12.1972 ja kun hän meni ulos ja näki ufon josta ammuttiin häneen säde ja kummallista kylläkin niin tämä säde aiheutti sen että hän nuortui.
Hänelle rupesi kasvamaan uutta mustaa tukkaa harmaan tilalle ja myös uudet hampaat ja myös hänen psyykkeensä muuttui sillä tavalla että hänestä tuli enemmän valveutunut kuin aikaisemmin ja hän rupesi keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja avaruudesta jne.
 
Toinen esimerkki on argentinalainen Carlos Diaz joka odotti bussia vuonna 1975 jolloin hänet siepattiin ufoon ja palautettiin myöhemmin 300 km siitä paikasta mistä hänet oli siepattu.
Myös Diaz oli kehittynyt tämän jälkeen ja oli enemmän valveutunut ja omasta mielestään hän pystyi ajattelemaan paljon paremmin kuin aikaisemmin.
 
Kirjan kymmenennessä luvussa kerrotaan tähtitieteilijä Morris Jessupista ja kytkennästä n. s. Philadelphia- kokeeseen.
Jessupin kohtalo on tunnettu ufologiassa ja tiedetään että Jessup teki itsemurhan mutta se joka hänestä on kerrottu on kerrottu ainakin kymmenissä kirjoissa mutta asia joka ainakin allekirjoittaneelle on uusi on se että tri Manson Valentine joka on mainittu aikaisemmin tässä kirjassa oli Jesupin ystävä ja kollega ja että Jessup teki itsemurhan matkalla luovuttamaan erästä käsikirjoitusta Valentinelle.
 
Kirjan kymmenes luku onkin kokonaisuudessaan omistettu Jessupille ja n. s. Philadelphiakokeelle.
 

Björn Borg, 7.10.2008


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |