Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Bender , Albert K.:

Flying Saucers and the Three Men

Paperback Library, Inc. , New York, N. Y. 1968. 160 sivua

 
 
Ufologiassa puhutaan aina silloin tällöin MIB: eistä eli Miehistä Mustissa¬† vaatteissa
( Men in Black ) ja tällöin tarkoitetaan sitä että ufologian mytologian mukaan niin aina silloin tällöin ufohavaitsijan kotiin ilmestyy Mies Mustissa tai kolme Miestä Mustissa jotka uhkailevat havaitsijaa ja varoittavat ettei hän saa puhua havainnostaan.
Itse olen kirjoittanut kokonaisen kirjan näist䬆 MIB: eistä ja kerännyt siihen kaikki MIB- tapaukset jotka olen löytänyt kirjallisuudesta.
 
Todettakoon tässä että yksi tunnetuimmista MIB- tapauksista on amerikkalaisen Albert K. Benderin tapaus ja hänhän kirjoitti sitten tämän kirjan kokemuksestaan.
 
Täytyy myöntää että vaikka olen kuullut ja lukenut tästä kirjasta kymmenien vuosien ajan¬† niin vasta nyt kesällä 2010 minulla on tilaisuus itse lukea tätä kirjaa.
 
Joten vaikka se on vanha niin se on silti minulle " uusi " .
 
Bender kertoo itsestään että hän asuu appiukkonsa kanssa talossa jossa on kolme kerrosta ja hän kertoo kuinka hän on nuoresta saakka ollut kiinnostunut kaikenlaisesta kummallisesta kuten haamuista, möröistä, kummituksista jne. ja näin ollen hän kiinnostui myös ufoista jossain vaiheessa.
 
Bender oli sisustanut kokonaien huoneen eräänlaiseksi kauhukammioksi joka herätti ansaittua huomiota kun hänen tuttavansa tulivat kylään ensimmäistä kertaa.
 
Tämähän osoittaa kiistatta että Bender oli vahvasti kiinnostunut kaiken maailman merkillisyyksistä.
 
Bender perusti sitten vuonna 1952 ufoyhdistyksen jonka nimi oli IFSB, eli International Flying Saucer Bureau.
 
Se joka on tehnyt Benderin tunnetuksi tällä alalla on se että hän hyvin yllättäen sulki tämän toimistonsa ja lopetti kokonaan sen toiminnan eikä antanut mitään selityksiä sille miksi sulki sen.
 
Tämähän oli mysteeri siihen saakka kunnes hänen kirjansa ilmestyi että mistä syystä hän sulki sen.
 
Benderin yhdistys sai sitten alaosaston Englantiin ja tätä alaosastoa johti Plunkett- niminen henkilö ja tämä Englannin alaosasto jatkoi toimintaansa viime vuosiin saakka ja kun se suljettiin joku vuosi sitten niin asia herätti huomiota jopa kansainvälisessä mediassakin.
 
Monet lehdet ympäri maailmaa esim. Suomessa käsittivät aivan väärin tämän englantilaisen alaosaston toiminnan lopettamisen ja luulivat että kyseessä oli joku viranomainen joka lopetti toimintansa ja tästä syystä lehdissä otsikoitiin suurilla kirjaimilla että " nyt englantilaiset lopettivat ufotutkimukset " .
 
Mutta kuten sanottua niin kyseessä ei ollut muusta kuin että Benderin toimiston alaosasto lopetti toimintansa.
 
Ja sekin sitten kiistettiin myöhemmin ja ilmoitettiin ettei se lopettanutkaan toimintansa.
 
Tätä kirjoittaessa en enää tiedä että onko se olemassa vai ei mutta tällainenkin juttu sitten liittyy Benderin toimistoon.
 
Täytyy sanoa että tänä Benderin kirja on itse asiassa aika tylsää luettavaa sen takia että hän sivukaupalla ja luvusta toiseen kertoo kuinka hän perusti toimistonsa, milloin se perustettiin , millaisia kokouksia heillä oli, kuka liittyi jäseneksi ja kuka erosi jäsenyydestä ja mikäkin jäsen oli mitäkin mieltä tästä tai tuosta eli tällaisia arkipäiväisiä asioita Bender selostaa sivukaupalla, sivukaupalla ja taas sivukaupalla.
Luvusta lukuun.
 
Hän ei selosta tutkimuksia ollenkaan paitsi ihan ohimennen mainitseee että tutkittiin tätä tai tuota juttua.
 
Mutta varsinaisia ufotutkimuksia tämä toimisto ei näytä oikeastaan suorittaneen ollenkaan tai ainakaan niistä ei kerrota.
 
Benderin uran huippukohta tulee sitten eräänä päivänä kun hänen huoneeseensa ilmestyy kolme olentoa eli kolme Miestä Mustissa jotka varoittivat häntä että hän ei saa julkaista tietoja tutkimuksistaan.
Bender oli suunnitellut kirjoittavansa kirjan ufoista mutta miehet varoittivat häntä ettei hän saa vielä kirjoittaa tai kertoa näistä asioista.
 
Nämä miehet olivat n. s. muodonmuuttajia ja yhdessä vaiheessa he näyttävät oikean olomuotonsa¬† joka on kauhistuttava olento, hirviö kunnes se taas ottaa ihmisen ulkomuodon .
 
Nämä kolme olentoa vievät sitten Benderin maanalaiseen valtavaan tukikohtaan joka sijaitsee Etelänavalla ja siellä Bender saa¬† tavata jonkun korkeamman olennon joka kertoo hänelle mistä syystä he ovat Maapallolla ja mitä he tekevät täällä.
 
Ilmenee että he ovat täällä nimenomaan meriveden takia.
He ottavat merivettä ja siitä jotain ainesosia jota he kipeästi tarvitsevat .
 
Bender saa sitten kysyä tältä Korkeammalta Olennolta eri asioista ja avaruudesta ja kysyy että mihin avaruus loppuu jolloin Olento vastaa ettei se lopu mihinkään ja että kaikki aurinkokunnat ja auringot ja planeetat ovat peräisin isosta keskuskappaleesta josta irtoaa aina välillä osia.
 
Tämä Benderin versio saattaa kyllä olla yllätys nykyajan tähtitieteilijöille .
 
Bender kysyy myös Jumalasta ja hänelle kerrotaan ettei heillä ole Jumalaa ja että heidän kotiplaneetalla on kolme eri sukupuolta eli nainen ja mies ja sitten sukupuoleton kolmas ryhmä.
 
Tällaisia kysymyksiä Bender kysyy mutta ei saa vastauksia kaikkiin vaan välillä hänelle sanotaan ettei hänelle kerrota näitä asioita.
 
Lisäksi Bender kielletään kertomasta näistä asioista Maapallolla.
 
Tässä on nyt tietysti olemassa epälogiikkaa sikäli että jos tarkoitus on että Bender ei kerro näistä asioista kenellekään ainakaan vielä, niin mistä syystä hänelle kerrottiin ylipäänsä mitään näistä asioista ?
 
Tällaiseen epälogiikkaan lukija voi tarttua.
 
Ymmärtääkseni olisi¬† ollut paljon helpompi jos olennot eivät olisi kertoneet mitään Benderille niin silloinhan häntä ei olisi tarvinnut varoittaakaan.
Tämä on nyt tämän ( B:B.: n ) lukijan mielipide.
 
Kaiken lisäksi sitten muukalaiset asentavat¬† Benderiin jonkunlaisen primitiivisen implantin ja hänelle kerrotaan että jos hän kaikesta huolimatta paljastaa jotain siitä mitä on saanut tietää niin muukalaiset painavat nappia ja Bender haihtuu savuna ilmaan.
 
Muukalaiset kertovat myös että tämän implantin avulla he pystyvät seuraamaan häntä ja tietävät aina missä hän on.
 
Muukalaiset vierailevat sitten Benderin luona aina silloin tällöin ja vievät hänet mukaan tuohon maanaalaisen Etelänavan¬† tukikohtaan .
Kerran ilmestyy myös merkillinenn olento hänen huoneeseensa ja tämä olento muistuttaa n. s. Flatwoodsin hirviötä josta on kerottu ufologiassa muualla.
 
Tässä on nyt muistettava että tämä Benderin kirja on kirjoitettu alunperin vuonna 1962 eli tätä kirjoittaessa miltei 60 vuotta sitten.
 
Nykyajan lukijan silmissä koko kirja on aika naiivi ja on aika vaikeata uskoa Benderin kertomuksia .
 
Tästä syystä tästä kirjaesittelystäkin tulee aika lyhyt. Mielestäni tässä kirjassa ei ole oikeastaan mitään tärkeätä mitä pitäisi tuoda esille.
 
Suuri osa kirjasta, kuten jo totesin, kertoo yhdistyksen toiminnasta, koska oli kokouksia ja niin poispäin ja sitten loppuosa kertoo näistä kolmesta Miehestä Mustista ja heidän¬† useista¬† matkoistaan tuohon maanalaiseen tukikohtaan ja siinä siten se koko kirja onkin.
 
Todettakoon nyt vielä reunahuomautuksena ett䬆 tässä kirjassa tuodaan esille myös tapaus jolloin Bender oli siellä tukikohdassa ja Bender tapaa kolme hyvännäköistä naista jotka riisuvat hänet ja siirtävät hänet eräälle pöydälle jossa he sivelevät häneen jonkunlaista öljyä.,
Myöhemmin hänelle kerrotaan että tämä öljy aiheuttaa sen ettei Benderiin tartu eräs Maapallolla oleva vakava sairaus.
Lukija ymmärtää asian sillä tavalla että tällä tarkoitetaan syöpää vaikka sitä ei sanota.
Mutta muutenkin tämä öljy aiheuttaa sen että Bender pysyy terveenä ja tässä on hauska havaita että Bender on saanut nämä kolme hyvännäköistä naista mukaan kertomukseensa.
 
Eli Benderin kirjassa on nyt mukana sekä hirviöitä että kaunottaria.
 
Lopuksi¬† Bender sitten menee naimisiin tuon englantilaisen alaosaston erään jäsenen kanssa ja tämä muuttaa sitten Benderin luokse Amerikkaan.
 
Bender sitten selostaa avioliittonsa¬†¬† joka näyttää olleen onnellinen.
 
Tässä onkin sitten koko tämän kirjan kertomus onkin.
 
Bender julkaisee kirjansa sitten kun muukalaiset ovat poistuneet Maapallolta ja sen jälkeen hänellä oli lupa kertoa näistä asioista ja sen sitten nyt tekee tässä kirjassa ja tässä tämä tarina nyt sitten onkin.
 
Eräs asia pistää lukijan silmään tämän kirjan loppuosassa ja se on että kun Bender kertoo kuinka lisää jäätä on ruvennut muodostumaan Etelänavalle huolestuttavassa määrin ja kuinka tiedemiehet olivat pohtineet jopa ydinaseiden käyttöä näiden jäätiköiden vähentämiseksi niin ottaen huomioon tiedot siitä kuinka jäätiköt nykyisin ovat sukamassa niin on aika mielenkiintoista lukea Benderin versiosta jopa on kohta 60 vuotta vanha.
 
Tänä päivänähän elämme maailmassa jossa tilanne on täysin päinvastainen.
 
Asia joka myös pistää allekirjoittaneen silmään on se että vaikka kirja on kirjoitettu 1960- luvulla niin se jättää mainitsematta miltei täysin kaikki USA:n ilmavoimien ufotapaukset ja ufotutkimukset ja näitähän oli tuohon aikaan runsaasti.
 
Tässä kirjassa mainitaan ihan ohimennen vaan parilla rivillä USA: n ilmavoimien tutkimukset ja sen sijaan¬† kirja pyörii Benderin itsensä ja hänen yhdistyksens䬆 ympärillä miten se perustettiin ja miten se lopetettiin ja siinä se sitten onkin.
 

Björn Borg, 21.1.2011


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |