Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Beckley, Timothy Green & Sean Casteel:

MJ-12 and the Riddle of Hangar 18

Global Communications, New Brunswick, N. J. 2003. 239 sivua ( A4)

 
 
Timothy Green Beckley on amerikkalainen ammattikirjailija joka on allekirjoittaneen laskelmien mukaan julkaissut ainakin 18 ufokirjaa.
 
Allekirjoittaneen henkilökohtaisella ja täysin subjektiivisella luokittelulistalla Beckley kuuluu kyllä niihin kirjailijoihin joiden kirjojen perään en juoksisi kovin aktiivisesti. Beckley kun kuuluu niihin kirjailijoihin jotka mielestäni eivät ‘ole kovinkaan luotettavia’ ja jotka mielestäni ‘eivät ole niin kovin tarkkoja aineistonsa suhteen, onko se totta vai ei ”. Se seikka että kirjan on julkaissut Global Communications ei paranna asiaa.
 
Aivan ensimmäiseksi panen merkille että tämä kirja on julkaistu alunperin jo vuonna 1981 ja sen jälkeen useita kertoja uusintapainoksena. Tähän viimeisimpään laitokseen on nyt tullut mukaan Sean Casteel Beckleyn rinnalle.
 
Käsitykseni Beckleysta eivät ole aiheettomia, sen näkee jo siinä vaiheessa kun vasta tutustuu kirjaan ja havaitsee että varsin monelta sivulta puuttuu sivunumero.
Muutaman minuutin kuluttua lukija kiinnittää huomionsa siihen että sivulla 11 Beckley kutsuu astronautti Gordon Cooperia ' kuukävelijäksi' vaikka allekirjoittaneen tietojen mukaan Cooper ei käynyt kuussa.
 
Seuravaksi voi kiinnittä huomiota ufon maahansyöksytapaukseen joka jutun otsikon mukaan sattui Kiinassa, vaikka teksti sitten kertookin Thaimaasta.
 
Mutta eihän Beckley ikinä ole niin tarkka noiden yksityiskohtien kanssa. Onhan Thaimaa ja Kiina USA: sta katsottuna ' vähän¬† samassa suunnassa' .
 
Seuraavaksi Beckley kertoo sivuilla 19- 20 South Florida State- yliopiston professorista Robert Spencer Carrista joka¬† oli omien sanojensa mukaan nähnyt jo vuonna 1952 raportin jonka mukaan ufo oli syöksynyt maahan. Carr oli saanut nähdä ufossa olleiden olentojen ruumiinavauspöytäkirjat ja kertoi vuosikymmenien ajan että ilmavoimien Wright- Pattersonin tukikohdassa säilytettiin olentojen ruumiita.
Beckley palaa sitten Carriin vielä uudelleen sivuilla 124- 131.


Beckley ei kuitenkaan kerro mitään asiasta jonka voi lukea allekirjoittaneen kirjasta
' Ufot ja tiedemiehet' :


" Carr kuoli 85- vuotiaana vuonna 1994, jolloin hänen poikansa, sosiaalipsykologian fil. tri Timothy Spencer Carr, julkaisi artikkelin jossa hän totesi että hänen isänsä oli kärsinyt hallusinaatioista ja että ' puheet muukalaisten ruumiinavauksista ja Wright- Pattersonissa olevasta ufosta oli vain myytti' . Fil. tri Timothy Spencer Carr pyysi anteeksi kaikilta niiltä ufotutkijoilta jotka olivat vuosikausia yrittäneet tutkia hänen isänsä väitteitä. "
 
Beckley toistaa nyt kirjassaan tunnetun ' satusedän ' Gray Barkerin hurjan jutun 1950- luvulta. Tarinan mukaan eestiläinen professori, paroni von Poppen, oli muuttanut jossain vaiheessa USA: han. ( Beckley sanoo muuten von Poppenia toistuvasti von Popponiksi ).
Von Poppen ylipuhuu ' professori ' George C. Tyleriä matkustamaan Eestiin asentamaan joitakin laitteita eestiläisille ' öljykentille' . Siinä samassa sitten¬† von Poppen järjestää että ' heidän Reichstaginsa valitsee Tyleria Eestin pääministeriksi. Sitten von Poppen saapuu myös itse Eestiin vaikka häntä varoitetaan siitä että ' bolsjevikit ' kohta valoittavat koko Euroopan.
Eestissä sitten von Poppen näkee kuinka hänen vaimoaan leikataan palasiksi ja hänen lapsensa isketään kivimuuriin niin että heidän kallonsa halkeavat ja heidän¬† aivonsa valuvat ulos.
 
Beckley ei anna kirjassaan mitään tarkkoja päivämääriä koska kaikki tämä olisi tapahtunut ja lukija on ymmällään koska tiedot eivät näytä liittyvän tunnettuun historiaan lainkaan. Onko esim. Eestissä ikinä ollut¬† George C. Tyler- nimistä amerikkalaista pääministerinä?
Epäilen vahvasti asiaa. Ja lisäksi ' Reichstag'¬† oli Saksan eduskunta.


Sitten kun von Poppen palaa USA: han hänet kutsutaan Los Alamosin koealueelle jossa hän saa tehtäväksi valokuvata maahansyöksynyttä lentävää lautasta ja sen kuollutta miehistöä.
 
Beckley kertoo myös maahansyöksystä joka olisi tapahtunut 7.7.1948 Laredon eteläpuolella Meksikossa. Maahansyöksyneestä lautasesta löydettiin kaksi pahoin palanutta muukalaista joista otettiin valokuvia ja nämä valokuvat ovat sen jälkeen kiertäneet ufokirjallisuudessa vuosikausia. Toisessa kuvassa näkyy ' muukalaisen ' pallomainen palanut pää.
Kuvat lähetetään vuonna 1980 jopa Ground Saucer Watchille analysoitavaksi, mutta Beckley ynnä kumppanit ovat erittäin vihastuneita kun GSW rupeaa miettimään onko kuvassa simpanssi vai orankutanki.
Beckleyn mukaan GSW olisi lausunut että heidän tutkimukset osoittavat että
' muukalaisen ' ruumis oli rigor mortis- tilassa ( kuolinkankeustilassa)¬†¬† ' joka vahvisti kertomuksen siitä että kuvat oli otettu 12 tuntia maahansyöksyn jälkeen' .
Allekirjoittanut ihmettelee kyllä paljonkin että olisikohan nyt GSW lausunut tuollaista? Ihmettelyni johtuu siitä että GSW: n käytettävissä oli kaksi 38 vuotta vanhaa valokuvaa analysoitavana ja niissä näkyy karrelle palanut ruumis. Voidaanko karrelle palaneesta ruumiista otetusta, 38 vuotta vanhasta, valokuvasta todeta mitään kuolinkankeudesta?
Ja jos kyseessä todella olisi muukalaisesta niin kuka on sanonut että heidän kohdallaan rigor mortis ilmenee samassa ajassa kuin ihmisessä?
Tälle valokuvatapaukselle, jolle Beckley uhraa kirjassaan jopa 23 sivua, löytyy kuitenkin vähän nolo loppu. Beckleyn kirjassa ko. valokuva on aika heikkolaatuinen ja tumma ( tahallisesti?). Kuvasta löytyy kuitenkin paljon parempia kopioita monessa muussa kirjassa ja julkaisussa ja näissä paremmissa kopioissa näkee aivan selvästi palaneen pään vieressä ihan tavalliset maalliset silmälasin sangat.
Eli kriitikoiden mukaan kyseessä on luultavasti jonkun autokolarin palaneesta uhrista jota joku on valokuvannut.
Ja kuitenkin Beckley uhraa tälle jutulle 23 sivua kirjassaan.
 
Muutakin moitittavaa löytyy tästä kirjasta kun sitä lukee vähän tarkemmin. Sivulla 131 Beckley kertoo kuinka kenraali Twining määräsi Project Signin kuuluisan¬† ' Estimate of the Situation'- muistion hävitettäväksi. Asiassa on vain se että kaikki muut lähteet kertovat aina että se oli kenraali Vandenberg joka teki tämän, eikä Twining.
Sivulla 100 ' John' - niminen henkilö kertoo palveluksestaan Vietnamissa ja puhuu siinä sivussa ' Phantom ja Cobra - helikoptereista ' . Asiassa on vain se paha puoli että ' Phantom' tunnetusti on hävittäjä eikä helikopteri.
 
Kirjan lopussa Beckley selostaa jopa 90 sivulla n. s. MJ- 12- papereita. Näistä papereista on kuitenkin puhuttu niin paljon jo muissa yhteyksissä etten katso olevan mitään syytä ryhtyä analysoimaan niitä taas tässä yhteydessä.
 
Todettakoon lopuksi että Beckley on kyllä kirjailija johon ei ainakaan allekirjoittanut luota lainkaan ja tämä käy aika selvästi ilmi ylläolevista esimerkeistä.
 

Björn Borg, 7.5.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |