Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Beckley, Timothy Green:

Strange Encounters: Bizarre & Eerie Contact With UFO Occupants

Inner Light Publications, New Brunswick, NJ  1992. 95 sivua (A4)

 
 
Timothy Green Beckley on amerikkalainen ammattikirjailija joka on allekirjoittaneen laskelmien mukaan julkaissut ainakin 18 ufokirjaa.
 
Allekirjoittaneen henkilökohtaisella ja täysin subjektiivisella luokittelulistalla Beckley kuuluu kyllä niihin kirjailijoihin joiden kirjojen perään en juoksisi kovin aktiivisesti. Beckley kun kuuluu niihin kirjailijoihin jotka mielestäni eivät ‘ ole kovinkaan luotettavia ’ ja jotka mielestäni ‘ eivät ole niin kovin tarkkoja aineistonsa suhteen, onko se totta vai ei ”. Se seikka että kirjan on julkaissut Inner Light Publications ei paranna asiaa.
 
Kirjaansa Beckley on valinnut muutama tapaus ufologiasta ( ja ufologian ulkopuoleltakin) ja kirjoittaa niistä sensaatiomaiseen tyyliin, lisäten niihen asioita joista ei alkuperäiset tietolähteet puhu mitään. Tyypillistä Beckleylle on että hän poimii jonkun ' oikean ' tapauksen ja sitten lisää siihen omia juttujaan, ja lukija joka saattaa olla herkkäuskoinen eikä tunne ufologiaa, ei tiedä mihin pitää vetää raja tosiasioitten ja Beckleyn fantasioiden väliin. Niinpä Beckley kertoo amerikkalaisesta sukellusveneestä ' Scorpionista' joka katosi toukokuussa 1968 Virginian edustalla. Beckleyn mukaan SATTAA olla että se oli ufo joka upotti sen. Beckley puhuu sitten pitkään myös muista laivojen katoamisista joiden katoamisiin ufo SAATTAA olla syypää.
Beckley ottaa myös esille tapauksia joissa on havaittu aikavääristymiä, poltergeisteja ja esim. tapaus Englannista jossa televisiolähetyksen keskeytti ' ääni avaruudesta '. Juuri joku aika sitten allekirjoittanut luki jostain kirjasta pitkän selostuksen tästä tapauksesta jossa kerrottiin että kyseessä oli pila.
 
Kun Beckley kertoo avaruusasema Skylabin toiminnasta ilmenee ettei hän ole oikein jaksanut syventyä tosiasioihin. Beckley kertoo kuinka ' hyvin tunnettu kolumnisti Jack Anderson oli raportoinut siitä ett䬆 oli kuultu mystisiä ääniä kun Skylab III palasi maahan miehistöineen' .
Nyt on vain niin että Skylab oli avaruusasema joka itse ' ei palanut maahan miehistöineen' lainkaan vaan miehistöt lähtivät ja palasivat Apollo- aluksilla. Niinikään ei ollut olemassa useita Skylab- asemia vaan se oli itse miehistö projekteineen joka kulki nimellä Skylab 1-4. Skylab 1- projekti¬† oli itse asema joka ammuttiin avaruuteen ilman miehistöä.
Skylabin viimeinen miehistö, eli projektinimeltään ' Skylab 4 ' , palasi Maahan 8.2.1974.
Itse Skylab- asema syöksyi sitten takaisin Maahan 11.7.1979 ja paloi ilmakehässä.
Eli kun Anderson/ Beckley sanovat että oli kuultu mystisiä ääniä ' kun Skylab III palasi maahan miehistöineen ' , niin se on aika harhaanjohtavaa.
Anderson oli ' raportoinut' näistä äänistä 19.2.1974.
Eli Beckleyn samassa lauseessa on useitakin virheitä ja epäloogisuuksia.
 
Andersonin/ Beckleyn kertovat myös kuinka Skylab III : n astronautit
' havaitsivat räjähdyksen Moskovan yllä.....ja kuulivat radiokeskusteluja 10 megatonnin räjähdyksestä Venäjän yllä.. ja kuinka Avaruusalus (= Skylab III) oli vahingoittunut törmäyksessä ja siinä oli happea vain 11 tunniksi'.
Internetista allekirjoittanut löytää tidon että 20 megatonnin pommi vastaa
1 540 Hiroshiman pommia, joten kaiketi 10 megatonnia vastaa silloin 770
megatonnia.
Kun Anderson/ Beckley ensin puhuvat räjähdyksestä Moskovan yllä, niin ainakin allekirjoittanut saa sen käsityksen että juuri tuo 10 megatonnin räjähdys on sattunut Moskovan yllä. Ymmärtääkseni Moskovaa ei näin ollen pitäisi enää olla olemassa Andersonin/ Beckleyn mukaan.
Anderson ja Beckley voisivat kyllä yrittää käyttää vähän järkeään ennenkuin kirjoittavat tuollaista tekstiä koska tietojeni mukaan Moskova on edelleen olemassa.
Ja mistä törmäyksestä he puhuvat? Mihin Skylab muka törmäsi?
 
Ja sivuilla 38- 39 Beckley kertoo kuinka 23.11.1977 ' Meteorite 1 ' - satelliitin lähtö lykkääntyi ' kummallisten radiosignaalien takia ja ESA: n 240 miljoonan dollarin Meteosat- satelliitin lähettäminen avaruuteen jäi tekemättä' .
Eli ensin Beckley puhuu ' Meteorite 1'- satelliitista ja heti sen jälkeen Meteosat- satelliitista.
En tiedä mistä Beckley on saanut tuon Meteorite 1: n mutta ainakin Internet kertoo että ESA: n omistama Meteosat- satelliitti ammuttiin avaruuteen marraskuussa 1977.
Mutta eihän Beckley muutenkaan ole niin tarkka tekstissään. Kunhan se nyt on ' vähän sinnepäin' , jos sitäkään.
Asioita ei paljon auta se että Beckley kutsuu astronautti Buzz Aldrin' ia nimellä Aldren.
 
Sivulla 61 Beckley kertoo että presidentti Johnson oli helmikuussa 1966 Hawaijilla tapaamassa ' Vietnamin hallituksen edustajia' . Onko todellakin olemassa amerikkalaista joka ei tiedä että tuohon aikaan oli olemassa kaksi Vietnamia, Pohjois- ja Etelä- Vietnam?
 
Suomalaisia saattaa kiinnostaa erityisesti Beckleyn kertomus siitä kuinka
' myöhään joulukuussa 1965 sattui sähkökatkos joka pimensi 15 minuutiksi koko Etelä- ja Keski- Suomen, mukaanlukien Helsingin, Turun, Tampereen ja Lahden, jättäen noin KOLMETUHATTA¬† ihmistä ilman sähköä ' .
 
Beckley mainitsee myös lyhyesti Lazarin joka työskenteli ' salaisessa Dream Lab- nimisessä laboratoriossa' . Koko muu ufomaailma puhuu kyllä
' Dreamlandista ' eikä Dream Laboratoriosta.
 
Kirjan alussa tekijä mainitsee että osa kirjan aineistosta on julkaistu aikaisemmin eräässä lehdessä ja tässä piileekin tämän kirjan tausta: Kirjan kaikki kertomukset ovat 1960- luvulta ja muutama 1970- luvulta. On ilmiselvää että kyseessä on sellainen tapaus että vanhoja lehtikirjoituksia on kasattu yhteen tähän kirjaan jota on sitten julkaistu niinkin myöhään kuin 1992.
 
Kirjan sisällön taso ilmenee yllämainitusta tekstistä ja tästä syystä en pidä tärkeänä analysoida sen ufokertomuksia sen kummemmin.
Ei tämän kirjan perässä kannata juosta.
 

Björn Borg, 8.6.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |