Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Baker, Douglas:

The Occult Significance of UFOs

Baker Publications, 'Little Elephant', Essendon, Hertfordshire, England 1991. 128 sivua


Baker: ' Otsooniglobulit ' selittävät ehkä osaa ufohavainnoista ' .
 
 
Allekirjoittaneen oman kirjallisuusluettelon mukaan tämä kirja on julkaistu alunperin jo vuonna 1977 ja lisäksi olen joskus merkinnyt tähän kirjallisuusluetteloon että ' tästä kirjasta on julkaistu useita painoksia' .
Nyt puheena oleva laitos näyttää olevan jonkunlainen omakustanne
(?- Baker Publications ). Näin ollen voidaan kai sanoa että tämä kirja on jonkunlainen ikiliikkuja ufokirjojen maailmassa.
 
Tässä kirjassa on mielestäni paljon okkultismiin liittyvää tekstiä kuten kirjan nimikin sanoo ja usein tekijä viittaa Madame Blavatskyyn. Toisaalta allekirjoittaneen täytyy sanoa että tässä kirjassa on niin paljon outoja ilmaisuja ettei allekirjoittanut ainakaan pysy kärryillä että mistä on kysymys. Kirjassa puhutaan esimerkiksi¬† ' tämän planeetan neljännestä kuningaskunnasta ' eli ihmiskunnan kuningaskunnasta, että nyt olisi kyseessä neljäs kierros ja toisaalta viitataan Venukseen joka on ' viidennessä kierroksessa ' ja meitä edellä. Jonkunnäköisenä huipentumana on sitten olemassa ' seitsemäs kierros ' .
Allekirjoittanut ei ainakaan ymmärrä mitään mitä nämä kierrokset tarkoittavat ja lisäksi muualla puhutaan sitten¬† ' neljännestä lajista ' joka on
' neljännessä kierroksessa '¬† . Tekijä viittaa myös siihen että Gizan pyramidi on rakennettu 70 000 vuotta sitten ' tuntemattomalla tavalla' ja tässä asiassa Baker viittaa ' omiin lähteisiinsä '¬† josta hän on saanut tämän tiedon.
Toisaalta sivulla 11 hän sanoo että Venus- planeetta kehityksessä on meitä huomattavasti edellä joka on aika outoa kun tietää missä vaiheessa nykyinen avaruustutkimus on. Toisaalta tässä on hyvä muistaa että tämä kirja on julkaistu alunperin 1977 jolloin Venusta ei vielä oltu tutkittu yhtä paljon kuin tänään.
Sivulla 26 Baker kertoo Atlantiksesta joka edusti Bakerin mukaan
' neljättä juurirotua ' joka vastaa elävän Ihmiskunnan Solar Plexus- keskustaa ja¬† Lemurian jäännökset vastaavat taas Ihmiskunnan Pyhää- aluetta.
 
Aika yllättäen Baker sitten ottaa esille tusinan verran ufohavaintoja jotka hänen mielestään ovat erityisen maininnan arvoisia ja tähän joukkoon kuuluu mm. Lakenheath, Antarktis, Boas, Trindade, Gill ja tähtitieteilijät Vitolniek.
Se joka ihmetyttää allekirjoittanutta tässä kirjassa on se että kun Baker on kotoisin Etelä- Afrikasta ja kertoo esitelmämatkoistaan niin hän ei mainitse lainkaan tunnettua Zimbabwelaista ufotutkijaa Cynthia Hindia jota varsin usein on pidetty Afrikan ensimmäisenä ja myös ainoana ufotutkijana ja ufokirjailijana.
Sivulla 59 Baker suosittelee joukon kirjoja jotka hänen mielestään on suositeltavia ja seuraavalla sivulla eli viidennessä luvussa Baker kertoo kahdesta tutkitusta ufotapauksesta mutta ei kerro missään että nämä tapaukset on tutkittu Condon- komitean toimesta ja myös ovat mukana Condon- komitean raportissa. Toisin sanoen Baker lainaa sanatarkasti Condon- raporttia mutta ei kerro että hän on ottanut tapaukset tuosta raportista.
Toinen tapaus liittyy kummalliseen ääneen ja toinen on tunnettu Snippyn silpomistapaus ja ainakin allekirjoittaneelle on hämärän peitossa miksi Baker kertoo juuri näistä tapauksista. Allekirjoittanut saa näistä tapauksista sen käsityksen että ' jotakin piti saada mukaan kirjan täytteeksi ' . Kaiken lisäksi kumpikaan ei ole (?) varsinainen ufohavaintotapaus .
 
Kirjan lopussa Baker tuo esille harvinaisen oman selityksen, joka hänen mukaan selittää ainakin osaa ufohavainnoista, eli Baker kertoo havainneensa että ilman otsooni muodostaa suuria ' globuleja ' , eli palloja, jotka ovat talonkokoiset. Tämä tapahtuu stratosfäärissä ja nämä ' globulit ' muodostavat yhdessä pilviä ja pilvikerroksia. Kun nämä ' otsooniglobulit ' kuumenevat liikaa ne laajenevat niin että näyttää siltä että ne ovat räjähtämäisillään ja ratkaisevalla hetkellä ne irrottautuvat pilvestä ja niistä tulee kelluvia. Kun irrallinen ' globuli ' ilmakehässä leijuu alaspäin¬† niin se viilenee kun se laskeutuu troposfääriin ja voi muovautua pitkulaiseksi ja se voi jopa hajaantua useampaan pienempään ' globuuliin ' .
Kun se laskeutuu alemmaksi¬† sen voi havaita paljaalla silmällä, varsinkin lentokoneesta, mutta joskus myöskin maasta käsin, ja nämä ' globulit'¬† myös keräävät itseensä kaiken maailman epäpuhtauksia jolloin niistä tulee kiinteän näköisiä. Tämä Bakerin selitys ufoilmiölle on ainakin erittäin harvinainen ja omalaatuinen.
 
Kriittinen lukija löytää tästä kirjasta muutama merkillinen tieto. Sivulla 72- 73 Baker lainaa ' tri E. K. Birnbaumia joka on ydinfyysikko ja on toiminut USA: n ilmavoimien konsulttina ufoasioissa vuosikausia. Birnbaum on itse kaksi kertaa nähnyt ufoja ' . Jokainen ufologiaan perehtynyt lukija tietää heti ettei tämänniminen henkilö milloinkaan ole toiminut ufokonsulttina USA: n ilmavoimissa. Tämännimistä tohtoria ei löydy myöskään allekirjoittaneen tiedostoista eikä Internetistä.
Sivuilla 74- 75 Baker lainaa myös ' maamme huippuluokan avaruusasiantuntijaa, tri M. K. Erikseniä ' . Heti perään Baker toteaa ristiriitaisesti että Eriksen on ' ilmailufyysikko ' . Myöskään tämännimistä tohtoria ei löydy allekirjoittaneen tiedostoista tai Internetistä.
Lisäksi nimenomaan kirjan tämä painos sanotaan olevan vuodelta 1991, mutta kuitenkin siinä on mukana sivulla 111 juttu vuodelta 1993.
 
Loppulausuntona tästä kirjasta toteaisin että se on nimenomaan okkultismiin liittyvä kirja ja okkultismin avulla Baker yrittää selittää nykypäivän ufoilmiötä. Kirjassa on kuitenkin erittäin paljon sanontoja ja jopa sanoja jotka allekirjoittaneen mielestä ovat outoja ja vieraita sellaiselle henkilölle joka ei ole perehtynyt okkultismiin. Tämän esittelyn tarkoituksena ei kuitenkaan ole syventyä okkultismiin vaan pysyä ufologiassa ja kun katsotaan ufologiaa niin tässä kirjassa on aika vähän ufologiaan liittyvää, paitsi ne 12 aikaisemmin mainitut esimerkit Condon- komitean raportista.
 
Tämä kirja ei ole sellainen joka sopii ' mutteri- ja ruuvi '- linjan ufologille, vaan kuten aikaisemmin sanottu, okkultismia harrastaville, jos edes heille.
Todettakoon kuitenkin että Baker kertoo kirjoittaneensa yli 80 kirjaa joten hän lienee varmasti omalla alallaan aika tunnettu.
 

Björn Borg, 29.9.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |