Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Andrews, Colin & Stephen J. Spignesi:

Crop Circles: Signs of Contact

New Page Books, Franklin Lakes, New Jersey 2003. 239 sivua

 
" Viljakuvioista 80% ovat ihmisten tekemiä. Ja loput 20 % ovat....."
 
 
Colin Andrews on luultavasti Englannin tunnetuin viljakuviotutkija. Aikaisemmin hän on vuonna 1989¬† julkaissut kirjan ' Circular Evidence ' ja vuonna 1990 kirjan¬† ' Crop Circles - The Latest Evidence ' , molemmat yhdessä Pat Delgadon kanssa.
 
Stephen J. Spignesi puolestaan on vuonna 2000 julkaissut kirjan ' The UFO Book of Lists ' josta allekirjoittanut aikaisemmin on julkaissut esittelyn. Spignesi on julkaissut noin 30 kirjaa eri aloilta ja kuuluu New York Timesin bestsellerkirjailijoihin.
 
Tässä kirjassaan sähköinsinööri Andrews kertoo kuinka hän aivan sattumalta¬† joutui mukaan viljakuviomaailmaan ajaessaan kerran erään viljakuvion ohi.
Kuvio kiehtoi häntä siinä määrin että se johti siihen että hänestä tuli Englannin ensimmäisiä ja etevimpiä kuviotutkijoita. Aikanaan hän lopetti
n. s. leipätyönsä ja ryhtyi kokotoimisesti tutkimaan kuvioita ja tämä taas johti avioeroon.
Andrewsin viljakuviokiinnostuksen takana oli myös se seikka että hänen ollessaan 12- vuotias oli hänen vanhempansa ja pikkuveljensä eräällä sunnuntaiajelulla nähneet ufoa lähietäisyydeltä. Perheellä oli tapana lähteä autoajelulle sunnuntaisin ja yleensä myös Colin oli mukana, mutta juuri tällä kertaa hän oli jäänyt pois, asia joka on harmittanut häntä siitä lähtien.
 
Vuonna 1991 Andrews tapasi uuden vaimonsa USA: ssa ja mentyään naimisiin tämän kanssa Andrews muutti USA: han ja asuu nykyisin Branfordissa Connecticutissa.
 
Andrews kertoo kirjassaan aika pitkään siitä kuinka hänen viljakuviokiinnostuksensa on aiheuttanut harmia hänelle sekä entisellä työpaikallaan että kotona ja sukulaisten ja tuttavien keskuudessa. Jotkut entiset työtoverit ja tuttavat sanoivat suoraan irti tuttavuuden Andrewsin kanssa hänen kiinnostuksensa takia.
 
Nykyisin Andrewsilla on kuitenkin uusi tuttavapiiri joka on korvannut entisen.
 
Kirjan kannessa olevassa viljakuviossa näkyy aurinkokuntamme sellaisena kun planeetat ovat 1.9.2033 ja 6.5.2101. ( Itse Maapallo puuttuu kuitenkin jostain syystä. Kuvion uloin rengas esittää Jupiterin rataa ilman Jupiteria. Edelleen Jupiterin kiertoradan ulkopuolella oleva rengas esittää asteroidivyöhykettä).
 
Eräs asia jota Andrews ottaa esille heti kirjan alussa on se että hänen mielestään viljakuvioita voidaan ' tilata' . Andrews mainitsee kirjassaan useita esimerkkejä tästä ja kertoo omasta kokemuksestaan:
 
Andrews kertoo kuinka hän joskus 1980- luvulla ajatuksissaan pyysi että hänelle tehtäisiin viljakuvio jossa olisi Kelttiläinen risti. Andrewsin mukaan tällaista kuviota ei oltu aikaisemmin havaittu. Seuraavana aamuna eräs maanviljelijä soitti Andrewsille ja kertoi että hänen viljapellossa oli Kelttiläinen risti. Tämä viljapelto sijaitsi noin 8 km Andrewsin kodista.
 
Myös kirjan toinen kirjoittaja Stephen Spignesi kertoo kuinka hän oli toivonut viljakuviota toimistonsa työhuoneen ikkunan ulkopuolelle Churchillissa, Marylandissa ja tällainen kuvio ilmestyikin ruohoon helmikuussa 2001. Kaiken lisäksi kuvio oli juuri siinä paikassa johon Spignesi oli toivonut sen, eli paikassa jonka hän näki kun hän käänsi päänsä oikealle istuessaan toimistohuoneensa tuolissa.
 
Andrews ja Spignesi ovat yhtä mieltä siitä että viljakuvioita voidaan
' tilata, toivoa, pyytää tai rukoilla' .
 
Heti kirjan alussa Andrews tuo esille myös varsin merkillisen asian:
" Olen myös nähnyt kuinka Atlantin molemmin puolin olevat tiedusteluelimet soluttautuvat kuvioita tutkiviin järjestöihin ja olen itse nähnyt kuinka he vetävät sinut piiriinsä ja tarjoavat sinulle rahaa jotta kirjoittaisit kirjaa ilmiöstä. Ja tämä kaikki tapahtuu siinä mielessä että voisivat ajaa sinut pois tältä alalta " .
 
Lukija tietysti ihmettelee tässä vaiheessa että miksi ihmeessä jonkun valtion tiedustelupalvelu olisi kiinnostunut viljakuvioista ?
Mutta tilanne paheni. Kesäkuussa 1990 Andrews johti Operaatio Blackbirdia jossa tarkoituksena oli valvoa tiettyjä viljapeltoja filmikameroiden ja tarkkailijoiden avulla jotta saataisiin ehkä todistettua miten viljakuviot syntyivät.
Operaation kustannuksiin osallistuivat sekä Japanin Nippon Television joka maksoi 90% kustannuksista sekä Englannin BBC joka maksoi 10% kustannuksista. Operaatioon osallistui myös Englannin puolustusvoimat jotka jopa lainasivat Andrewsille pari erikoiskameraa ja jopa kameroita käyttäviä upseereita. Operaation aikana upseerit pyysivät Andrewsia syrjäiseen paikkaan keskustellaakseen jostakin ' tärkeästä ' asiasta ja tämän keskustelun aikana ko. pellolle syntyikin viljakuvio. Myöhemmin ilmeni että kyseessä oli armeijan tekemä karkea kuvio ja että puolustusministeriö oli suunnitellut tämän petoksen saattaakseen Andrewsia ja muita kuviotutkijoita naurunalaiseksi.
 
Myöhemmin kävi ilmi että viljakuvioita oli ilmestynyt pitkään myös prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan pelloille ja nämä olivat pyytäneet Andrewsia paikalle jotta hän kertoisi Charlesille ja Dianalle kuvioista. Suunniteltu tapaaminen peruttiin kun asia vuoti lehdistölle.
 
On hyvin tunnettua että kaksi englantilaista eläkkeellä olevaa herrasmiestä, eli Doug ja Dave, ovat ottaneet kunnian itselleen kaikista Englannin viljakuvioista. Kriitikot ovat todenneet että vaikka Doug ja Dave pystyisivätkin valmistamaan yksinkertaisia ympyröitä niin he eivät mitenkään pystyisi valmistamaan niitä monimutkaisia viljakuvioita joita on löydetty. Kirjan sivulla 125 julkaistaankin tästä pitävä todiste valokuvan muodossa. Valokuvassa näkyy ilmasta kuvattu, Dougin¬† ja Daven, vuonna 1991 Chilcomb Downissa tekemä tähtikuvio.
Kuvio näyttää suoraan sanottuna hirvittävältä verrattuna niihin hienoihin kuvioihin joita yleensä näytetään kirjoissa. Kirjan varsinaisessa kuvaosastossa on valokuva toisesta ' Doug ja Daven' kuviosta ja se on yhtä epäonnistunut.
 
Andrews luettelee kaikki teoriat joiden avulla viljakuvioita on yritetty selittää:
-Gaiateoria
-magnetismi
-elämänenergiat
-maanalainen vesi
-mikroaallot
-plasmapyörre
-muukalaiset ja ufot
-sanomia kuolleilta
-hallituksen satelliitit
-lumiympyrät ja jääympyrät (Ei ole mikään teoria??- BB: n huom.)
-viljakuviot ja karjansilpomiset. Onko yhteistä tekijää?
 
Andrews on löytänyt 50 henkilöä jotka ovat nähneet kun viljakuvio muodostuu, ja päinvastoin kuin moni uskoo, niin yksikään heistä ei ole nähnyt ufoa kun viljakuvio muodostui. Sen sijaan on usein havaittu pieniä valopalloja kuvioissa ja myös nähty että ufot ovat kiinnostuneita kuvioista.
 
Andrews huomauttaa että viljakuvioista löytyy havaintoja jo vuodelta 1678 jolloin silminnäkijät näkivät ' pirun saapuvan tulivaunuissa,¬† valopallossa,¬† taivaalta ja tekevän viljakuvion ' .
Samoin on Andrews itse haastatellut viljelijöitä jotka ovat kertoneet kuvioista jo vuonna 1923.
 
Andrews julkaisee luettelon siitä kuinka monta viljakuviota on löydetty eri maista:
Englanti-1 784
USA- 228
Kanada- 135
Saksa- 105
Australia- 71
Alankomaat- 62
Unkari- 23
Japani- 19
Wales- 15
Ranska- 13
Skotlanti- 12
Sveitsi- 12
Tsekki- 11
Itävalta- 8
Italia- 8
Uusi Seelanti- 7
Venäjä- 6
Suomi- 6
Israel- 6
Puola- 5
Brasilia- 5
Meksiko- 5
Intia- 4
Ruotsi- 4
Irlanti- 4
Jugoslavia- 3
Kiina- 2
Lisäksi on löytynyt 1- 2 viljakuviota 23 muusta maasta, mutta ei ainoatakaan Etelä- Afrikasta.
 
Tämä kirja aiheuttaa kuitenkin allekirjoittaneelle erityisen ongelman:
Vuonna 2000 Andrews herätti valtavaa huomiota Englannissa myöntämällä BBC: lle haastattelun jossa hän totesi että tutkittuaan ilmiötä 11 vuoden ajan¬† hän on
tullut siihen tulokseen että 80% kuvioista ovat ihmisten tekemiä, eli nimenomaan ne monimutkaiset kuviot.
Allekirjoittanut sai tuon haastattelun nauhalle vuonna 2000 Sky Newsin uutislähetyksen muodossa.
Kysymys joka sitten nousee automaattisesti esille on että mistä nuo loput 20% sitten ovat peräisin?
Tuossa haastattelussa Andrews sitten toteaa että loput 20% viljakuvioista syntyvät
maassa olevan magneettikentän häiriöstä, eli muutoksesta, eli että kyseessä on jokin luonnollinen ilmiö.
Tuossa haastattelussa Andrews toisin sanoen ' tappoi ' kaikki mysteerit jotka liittyivät viljakuvioihin.
Tuon haastattelun perusteella myös allekirjoittanut sitten toisti Andrewsin mielipiteen kirjassani ' Tosiasioita ufoilmiöstä ' .
Tätä esittelyä kirjoitettaessani katselen ja kuuntelun uudelleen tuon Andrewsin haastattelun useaan otteeseen ja totean että olen tuolloin, vuonna 2000, kuullut ja ymmärtänyt Andrewsin sanoman aivan oikein.
Tässä omassa kirjassaan Andrews nyt toistaa tuossa haastattelussa mainitseman luvun 80% ja toistaa sen että noin suuri osa viljakuvioista ovat ihmisten tekemiä.
Mutta kun päästään siihen että mistä loput 20% ovat peräisin niin Andrewsin ääni kellossa on muuttunut täysin.
Andrews mainitsee kyllä epämääräisesti maan magneettikenttää, mutta puhuukin nyt vieraasta älystä ja nimenomaan siitä että tämä vieras äly reagoi ja pystyy reagoimaan ihmisen ajatuksiin ja esimerkkinä tästä hän kertoo useasta tapauksesta jossa joku on pyytänyt, toivonut tai rukoillut viljakuviota, jopa tietynmuotoista kuviota, ja saanutkin sen heti tai miltei heti ja jopa toivomaansa paikkaan.
Andrewsin mielestä tämä vieras äly kuulee ihmisiä ja kuuntelee heitä ja ymmärtää heitä ja pystyy toteuttamaan heidän toivomuksiaan.
Ja tässä yhteydessä Andrew ottaa esille nimenomaan ne nykyiset monimutkaiset viljakuviot tuon vieraan älyn aikaansaannoksina. Ja Andrews onkin antanut kirjalleen nimen¬† ' Crop Circles: Signs of Contact' ( = ' Merkkejä kontaktista ' ).
 
Allekirjoittaneen mielestä Andrews puhuu nyt täysin¬† ristiin itsensä kanssa kun verrataan vuoden 2000 BBC: n haastattelua ja tätä kirjaa ja pohditaan mistä nuo loput 20% ovat peräisin.
Tai sitten Andrews on muuttanut mieltään parissa vuodessa.
Sen sijaan Andrews ei lähte väittelemään siitä mistä tuo vieras äly on kotoisin, mutta puhuu varovasti ' muista ulottuvuuksista ' .
 
Suomalaista lukijaa saattaa kiinnostaa se että Andrewsin nykyinen vaimo Synthia Andrews¬† kirjassa kertoo käyneensä ufokongressissa Suomessa lokakuussa 1996¬† miehensä Colinin kanssa ja tällöin tavanneensa¬† Robert Irving- nimisen kuviotekijän. Syntyneessä keskustelussa, joka sitten jatkui
' Helsingin keskustassa' , Irving kertoi kuinka hän oli kokenut kummallisia asioita viljakuvioissa joita hän itse oli tehnyt. Tässä tuodaan esille myös Doug ja Dave- nimisten veijareiden kertomus että ' jokin voima' oli ajanut heitä ulos keskellä yötä tekemään näitä kuvioita.
 
Kirjan lopussa julkaistaan se ' Andrewsin viljakuvioluettelo' joka on laajassa käytössä viljakuviotutkijoiden keskuudessa. Tässä luettelossa on piirrettyinä kaikki löydetyt viljakuviot ja jokaiselle on annettu oma numero. Tästä luettelosta onkin valtava apu kaikille viljakuviotutkijoille ja tässä luettelossa on jopa¬† 1 275 eri kuviota.
 
Sanomattakin on selvää että tämä Andrewsin kirja kuuluu jokaisen viljakuviotutkijan kirjastoon.
 
Andrewsiin saa yhteyttä osoitteessa www.CropCircleInfo.com.
 
 

Björn Borg, 4.4.2006


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |