Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Adams, Mia:

The Excyles

Excelta Publishing, Inc. , Fort Lauderdale, Florida 1995. 352 sivua

Kirjansa alussa Adams kertoo merkillisen tarinan Corey- nimisestä vangista joka lähettää vankilasta kirjeen Adamsille ja kertoo kirjeessään kuinka
hän olessaan armeijassa oli vartioimassa alassyöksynyttä ufoa. Koko tämä kappale joka liittyy Corey' hin on aika lapsellinen ja keinotekoisesti paisuteltu koska tutkimusten edistyessä ilmenee aika selvästi että Corey valehtelee aivan selvästi ja on krooninen valehtelija. Koko luku liittyy tuskin ufoihin ollenkaan ja on aika merkillistä että Adams on ottanut mukaan tuon kertomuksen kirjaansa ollenkaan.
Adams toistaa kirjansa alussa useita kertomuksia kummallisista tapaamisista ja varsinkin miten hänet valvotaan jonkun salaisen järjestön toimesta, ilmeisesti FBI tai CIA. Hänen puhelinta kuunnellaan ja postia avataan, musta auto seuraa häntä kun hän itse on liikkeellä omalla autollaan.
Adams antaa useita esimerkkejä tästä valvonnasta ja syyksi hän sanoo että tämä valvonta johtuu ilmeisesti hänen ufokiinnostuksestaan. Kuitenkaan Adams ei ole, ainakaan tässä vaiheessa, millään tavalla tuonut esille minkäännäköistä, siis ei minkäännäköistä, merkillistä ufoasiaa, eli ufohavaintoa tai ufokokemusta tai että hän olisi edes tutkinut tällaista asiaa, vaan hän viittaa vain siihen että hän on kiinnostunut ufoista ja lukenut ufokirjoja Eli kaikki nämä seuraamiset sun muuta, vaikuttaa ainakin kirjan tässä vaiheessa lähinnä vainoharhaisuudelta.
 
Adams kertoo kuitenkin myös professori Simpsonin merkillisen tarinan:
" USA: n eteläosassa sijaitsevan yliopiston professori Edith Simpson on kertonut kuinka hän vuonna 1947 18- vuotiaana opiskelijana pääsi ' opettajansa, erään kuuluisan Professorin seurassa ufon maahansyöksypaikalle jossa hän
sekä näki että valokuvasi maahansyöksynyttä ufoa että kuolleita muukalaisia. '
 
Myöhemmin elämässään Simpson on joutunut kaiken maailman häiriöiden kohteeksi. Hän on ollut riidassa veroviraston kanssa, hänen autonsa varastettiin, hänen kotiinsa on murtauduttu kuusi kertaa, hän on joutunut väkivallan kohteeksi 15 kertaa, puhelimessa on ollut erilaisia selittämättömiä häiriöitä.
Simpsonin mukaan hänellä on ollut hallussaan 48 kpl 35 mm valokuvia ko. ufosta ja muukalaisista mutta kuvat ovat kadonneet vuosien varrella. Samalla kun hänen autonsa varastettiin autossa olleita valokuvia katosi. Poliisi löysi nämä kuvat mutta kieltäytyi luovuttamasta niitä takaisin Simpsonille, jne. , jne.
 
[ Adams ei kerro missä yliopistossa professori Simpson palvelisi, mutta 25.9.2006 suoritetun etsinnän tuloksena Internet kertoo Pennsylvanian yliopiston sairaanhoitajakoulun apulaisprofessorista Edith M. Simpsonista ].
[ Kertomus Simpsonista tuo samalla esille erään tyypillisen asian ufologiassa: Allekirjoittanut on jo vuosikausia kerännyt ufokirjallisuudesta löytämänsä professorit ja tohtorit kirjaansa ' Ufot ja tiedemiehet ' . Tätä kirjoittaessa ko. kirjassa on listattu noin 2500 professoria ja tohtoria ja siihen on käytetty lähes 1 000 lähdettä.
Kuitenkin tämä on ensimmäinen kerta kun allekirjoittanut nyt törmää Simpsoniin.
Tämä on mainio esimerkki siitä miten hajalla tiedot ovat ufologiassa. ]
 
Adams antaa kirjassaan varsin paljon tilaa kertomukselle jossa hän selostaa miten FBI: n agentti Jordan Perez lyöttäytyy Adamsin seuraan ja miltei päivittäin ottaa yhteyttä häneen ja käy jopa hänen luonaan ja tällä tavalla tutustuu häneen ja lopuksi ryhtyy jopa seksuaaliseen kanssakäymiseen Adamsin kanssa. Koko ajan on kuitenkin hyvin epäselvää mistä ylipäänsä on kysymys koska Jordan on täynnä salamyhkäisyyttä.
Vasta kirjan puolessavälissä selviää että se FBI: n toimisto jossa Jordan työskentelee onkin itse asiassa Department of the Navy: n peitetoimisto ja itse asiassa tämä toimisto eli Department of the Navy harrastaa ufotutkimusta. Jordan lähettää pitkän raportin Adamsille jossa hän kertoo tutkimuksistaan ja siitä että sekä hänet ja Adamsia on siepattu nuorina muukalaisten avaruusaluksiin ja että Jordanin äitiä hedelmöitiin keinotekoisesti avaruusaluksessa ja että mainittu agentti Jordan Perez itse asiassa on Adamsin oma poika, joka ottaen huomioon että he ovat harrastaneet seksuaalista kanssakäymistä keskenään järkyttää Adamsia suuresti.
Toisin sanoen Jordanin äitiin siirrettiin Adamsin munasoluja jonka jälkeen niistä poistettiin Adamsin geneettiset ominaisuudet ja tilalle laitettiin Jordanin äidin genettiset ominaisuudet. Tämän jälkeen munasolu hedelmöitiin Jordanin isäm siemenesteellä. Adams itse sanoo ettei hän aikaisemmin ollut kuullutkaan tällaisesta tekniikasta.
( Voidaanko tällöin Jordania todella sanoa Adamsin pojaksi?- Allekirj. huom.)
 
Jordanin raportissa hän selostaa sitten laajemmin mistä on kysymys, eli Jordanin mukaan on olemassa kaksi avaruusolentolajia, eli n. s. harmaat ja toisaalta n. s. reptiilit jotka ovat tulleet Maahan jo aikoja sitten ja ottaneet osaa ihmisen kehitykseen ja ovat kehittäneet hybridejä jotka ovat olleet yhteydessä USA:n hallitukseen ja antaneet huipputekniikkaa USA: n yrityksille sillä tavalla ettei yritykset usein edes tiedä mistä tämä tekniikka on peräisin. Nämä kaksi olentolajia, eli harmaat ja reptiilit, kilpailevat ja jopa sotivat keskenään siitä kumpi saa enemmän valtaa Maapallolla.
Department of the Navy valvoo myös ja vakoilee sieppausuhreja selvittääkseen mistä on kysymys. Lisäksi Department of the Navy valmistaa ihmiskuntaa sen varalle että joskus tulisi yleiseen tietoisuuteen että nämä kaksi avaruusolentolajia ovat olemassa, ja he valmistavat ihmiskuntaa tätä varten mm. sellaisten filmien kuin ' E.T. ' : n ja ' 3. asteen yhteys ' - avulla.
 
Kirjan toisessa luvussa Adams kertoo kuinka hän ja eräs ystävätär Quija- laudan avulla saa yhteyden Zark- nimiseen olentoon joka kertoo olevansa kotoisin Excelta- nimiseltä planeetalta joka sijaitsee interdimensionaalisessa paikassa ja tietoisuudessa. Se sijaitsee fyysisen maailman ja tietoisuuden ulkopuolella. Zarg kertoo että kuningas Dugud on paennut Excelta- planeetalta ja että myös Adams ja hänen ystävätär oikeastaan ovat kotoisin Excelta- planeetalta. Zarg kertoo että tämä kuningas Dugud nykyisin on Troy- niminen henkilö joka on aktiivinen samassa seurakunnassa kuin Adams. Zarg kertoo myös että he ovat valo- olentoja, mutta että he tarvittaessa voivat näyttäytyä fyysisesti. Zarg kertoo myös että on olemassa 22 eri tietoisuuden taso sekä että taso 22 on se viimeinen joka vastaa meidän Utopia- käsitettä. Zarg kertoo myös että he matkustavat avaruudessa
valoaluksissa jotka voivat muuttua fyysisiksi aina välillä tarvittaessa. Zarg kertoo myös että itse asiassa Adams itse on aikaisemmin ollut kuningatar Unsurla Excelta- planeetalla. Näin ollen Troy ja Adams ovat pakolaisia Excelta- planeetalta ja sana ' maanpakolainen ' on englanniksi ' exile' ja tästä on sitten saatukin kirjan hiukan muunneltu nimi ' The excyles', eli maanpakolaiset.
 
Adams huomauttaa ettei hän ole ainoa joka kommunikoi avaruusolentojen kanssa Quija- laudan kautta ja mainitsee Jane Robertsin joka kommunikoi Zeth- nimisen olennon kanssa ja Jessica Lansingin joka kanavoi Michael- nimistä olentoa. Suuri osa toisesta luvusta koostuu Zargin opetuksista ja neuvoista. Adams kertoo miten hän tapaa muita pakolaisia ja m. m. pääsee Quija- laudan kautta yhteyteen äskettäin kuolleen Roger- nimisen seurakuntalaisen kanssa. Sivulla 156 Adams kertoo Hubble- teleskoopista jonka nimen hän kirjoittaa ' Hubbell ' ja kertoo että avaruusolennot käänsivät teleskoopin linssin nurinpäin siten ettei se toiminut oikein. Tämä tieto on kyllä ristiriidassa sen kanssa että amerikkalaiset astronautithan kävivät korjaamassa teleskooppia ja heidän mukaansa ( ja NASA: n mukaan) vika ei ollut tällainen.
 
Kirja on varsin selvästi jaettu kolmeen osaan. Ensimmäisessä luvussa kerrotaan Jordanista ja kaikista salaperäisistä asioista ja viitataan usein ufoihin vaikka yhtään konkreettista ufohavaintoa edes mainita, eikä myöskään mitään ufotutkimusta. Tämä luku muistuttaa lähinnä salapoliisiromaania.
Toisessa luvussa kerrotaan Zargista ja tämä luku on tyypillinen kanavointitapaus.
Kolmannessa luvussa sitten Adams kertoo lähinnä delfiineistä ja miten voidaan kommunikoida niiden kanssa. Tämä luku ei liity ufoihin lainkaan.
Kirjassa on myös runsaasti selostuksia Adamsin matkoista Puerto Ricoon, Englantiin, Afrikkaan ja eri paikkoihin ympäri USA: ta.
Neljännessä luvussa Adams sitten kertoo Biministä, Atlantiksesta, matkoistaan Egyptiin, Intiaan ja Alaskaan. Tässä luvussa Adams eksyy aika pitkälle pois ufologiasta ja puhuu shamaaneista, Intian Sai Babasta ja entisestä Atlantiksesta.
Loppulauseena tästä kirjasta voidaan todeta että kyseessä on sekoitus salapoliisromaania, kanavointikirjaa ja matkakertomuksia. Ufologiaan tämä kirja ei tuo mitään uutta.
 

Björn Borg, 25.9.2006.


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |