Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Groen, Alex:

Alien. From One Alien About Another

Escape Publications, Cresta, South Africa 1992. 55 sivua

Tämä ohut kirjanen on hiukan yllättäen kirjoitettu ja julkaistu Etelä-Afrikassa. Kirjan alaotsikko "From One Alien About Another" ("Yhdeltä muukalaiselta toisesta" tai "muukalaiselta toisesta") askarruttaa lukijaa, enkä pääse perille siitä mitä tekijä tarkoittaa sillä. Saattaa olla, että tekijä pitää itse itseään jonkinlaisena muukalaisena.

Heti kirjan alussa tekijä kiittää perhettään siitä että "he ovat kestäneet hänet niiden 18 kuukauden ajan, joka on mennyt kirjan kirjoittamiseen". Ottaen huomioon kirjasen pienen sivumäärän ja sisällön sekä sen tosiasian, että suurikokoiset piirrokset ja kuvat muodostavat suuren osan kirjan sisällöstä, niin voi vaan todeta, että moni muu tekijä olisi siinä ajassa luultavasti saanut aikaiseksi sivumäärältään paljon suuremman kirjan.

Kirjasen alussa tekijä kertoo ensin miten suuri maailmankaikkeus on ja miten suuri mahdollisuus on, että avaruudessa olisi elämää. Tekijä kertoo muutamasta muinaisesta ufohavainnosta, jonka jälkeen hän kertoo yleisesti nykyajan ufoilmiöstä ja puhuu mm. Roswellista 4 sivun verran. Sivuilla 37-41 Groen luettelee lyhyesti muutaman tapauksen, joissa on havaittu humanoideja. Suomikin on mainittu kahdessa paikassa. Sivulla 24 on piirros Kinnulan ufohuijauksen humanoidista ja sivulla 41 on lyhyt selostus "Heinolen" tapauksesta 7.1.1970.

Sivuilla 44-53 Groen toistaa "informaatiota, jota hän on saanut eräästä televisio-ohjelmasta ja jossa esiintyi kaksi henkilöä USA:n eräästä virastosta, jonka nimi on MJ12". Groenin tapa toistaa omassa kirjassaan jonkin televisio-ohjelman sisältöä (mainitsematta ohjelman nimeä tai tekijää), taitaa olla aika ainutlaatuinen ja näyttää selvältä, että ko. ohjelmassa esiintyneet "syväkurkut" Falcon ja Condor ovat tehneet Groeniin suuren vaikutuksen. Reunahuomautuksena voi todeta, ettei kirjasessa ole muutenkaan minkäänlaista lähdeluetteloa.

Tämä kirjanen on mielestäni harmiton lisä ufokirjallisuuteen, ei kai se haittaa ketään, että se on julkaistu. Henkilölle joka ei ennestään tiedä yhtään mitään ufoilmiöstä, se voisi olla jonkunlainen ensimmäinen opas.

Björn Borg, 8.7.2005


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |