Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Bryant, Larry W.:

UFO Politics at the White House

The Invisible College Press LLC, Woodbridge, VA 2001. 316 sivua

Yhdysvaltojen entinen presidentti Jimmy Carter lupasi ennen valitsemistaan, 'että jos hänet valitaan presidentiksi, niin hän tulee huolehtimaan siitä, että kaikki mitä hallitus tietää ufoista, julkaistaan'.

Larry W. Bryant on kerännyt tähän kirjaan kansalaisten lähettämiä kirjeitä, joissa nämä muistuttavat Carteria hänen lupauksestaan ja kysyvät koska ja missä nämä tiedot julkaistaan. Kirjoittajien joukossa on mm. tähtitieteilijä, TV-tuottaja, ydinsukellusveneen aseupseeri, Puerto Ricolainen kansanedustaja (joka samalla kertoo, että hän jo eräät muut Puerto Ricolaiset kansanedustajat ovat 17.3.1977 tehneet lakiehdotuksen, että Puerto Ricoon perustettaisiin komissio keräämään talteen kansalaisten ufohavainnot). Monet kirjoittajat kertovat myös omista havainnoistaan tai kommentoivat muuten vaan ufoasioita.

Kaikki kirjeet on julkaistu kirjassa nimettöminä, koska Yhdysvaltojen lait niin vaatii kirjeiden lähettäjien suojelemiseksi. Vaikka kirjeet on julkaistu nimettöminä, niin joskus tunnistaa kirjeen lähettäjän kuitenkin. Lukijalta ei vaadi paljoakaan, jotta tunnistaa esim. Frank Strangesin, joka kirjoittaa kaksikin kertaa Carterille ja tarjoaa presidentille apuaan ufoasioissa.

Kirjeitä on, kuten arvata saattaa, laidasta laitaan. On asiallisia kirjeitä ja myös vähemmän asiallisia. (Myöhemmin presidentti Carter-kirjaston työntekijät Georgiassa havaitsivat, että n. 9000 ufokirjettä on kadonnut).

Kirjasta ilmenee sekin seikka, että aina kun on katsottu, että on paikallaan vastata kirjoittajalle, niin vastauksen on lähettänyt ilmavoimien eversti Seminare, joka usein on lähettänyt (saman?) muodollisen kirjeen useallekin kirjoittajalle.

Bryant ei tee mitään johtopäätöksiä eikä kommentoi näitä kirjeitä sen kummemmin, vaan tyytyy niiden julkaisemiseen, eli koko kirja koostuu näistä kirjeistä. Valitettavasti ne ovat nimettömiä, vaikka syyn ymmärtääkin. Joskus kirjeet ovat oikein hauskoja vaikkakaan kirjoittaja ei ole sitä tarkoittanut, niin kuin se kirjoittaja, joka pyytää Carteria lähettämään kaikki tiedot ufoista, koska hän itse aikoo rakentaa sellaisen. Hän tarjoaa myös Carterille kyydin rakentamassaan ufossa sitten kun se on valmis. (Kunhan nyt Carter vaan ensin lähettää piirustukset, niin kyllä se siitä, sitten...).

Toinen pyytää, että Carter paljastaa VAIN kirjeen lähettäjälle kaikki ufosalaisuudet. Kirjeen kirjoittaja lupaa, ettei kerro asiasta eteenpäin kenellekään. Toinen taas ei ymmärrä, miksi Yhdysvaltojen ilmavoimat ei ole liittänyt ufoja Strategisten Ilmavoimien kalustoon. Useat tahtovat tavata Carterin henkilökohtaisesti keskustellakseen tästä ufoasiasta.

Asiallisiakin kirjeitä on paljon. Tavalliset kansalaiset kirjoittavat omista havainnoistaan. Monet eivät tahdo tehdä havainnostaan mitään numeroa, mutta tahtovat kuitenkin raportoida siitä jonnekin, ja koska ilmavoimat ei enää tähän aikaan (1976-77) tutki ufoja, niin he eivät tiedä minne pitäisi kääntyä asiassa.

Esimerkkinä tällaisesta on alla oleva kirje: "Palvelin vuonna 1950 Kalifornian March Field -tukikohdassa lentopoliisina ja partioin jeepillä eräänä yönä, kun katsoin ylös ja näin kahdeksan lautasta muodostelmassa, kuin hanhet. Järkytyin niin, että ajoin nurin jeepillä ja jouduin sairaalaan. Koska olin ollut yksin havaintohetkellä, niin pidin suuni kiinni ja tapausta kirjattiin vain onnettomuutena".

Toisena esimerkkinä voidaan ottaa seuraava kirje: "Perheeni näki ufon vuonna 1973 Oregonissa ja hiljattain olemme taas nähneet ufon, joka näytti samalta kuin se jonka Te kuvailitte artikkelissa (Kirjeen lähettäjä viittaa tässä Carterin omaan havaintoon - B.B.:n huom.). Näkemämme ufo liikkui hitaasti, kiihdytti, jonka jälkeen se pysähtyi kokonaan. Sitten se peruutti".

Kirjan lopussa on esimerkkejä koululaisten lähettämistä kirjeistä: "Olen 12-vuotias ja erittäin kiinnostunut tähtitieteestä. Sanoitte, että julkaisisitte kaikki tiedot mitä hallituksella on ufoista. Olisin kiitollinen, jos lähettäisitte mitä voitte lähettää asiaan liittyvää, tai kertoisitte minne voisin kirjoittaa saadakseni nämä tiedot".

"Tämä on toinen kerta kuin kirjoitan Teille. Viimeksi joku apulainen vastasi, joten jos ette itse voi vastata, niin voisiko varapresidentti, ulkoministeri tai puolustusministeri vastata? Sillä ei ole väliä kuka vastaa, kunhan se on joku tärkeä. Minua kiinnostaa, mitä mieltä joku on ufoista. Olkaa ystävällinen ja vastatkaa vaikkapa samanlaisella pienellä kortilla, jollaisen sain viimeksi".

Bryantin kirjaa ei sen kummemmin voi kehua tai kritisoida, koska se sisältää vain näitä kirjeitä, yhteensä muutama sata. Mutta onhan se hauskaa lukea mitä kansalaiset ovat kirjoittaneet presidentilleen.

Björn Borg, 17.9.2004


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |