Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Wysmierski, Michael:

Close Encounters of the Brazilian Kind

Liquid Press, Londrina, PR, Brazil, 2000. 47 sivua

Käsiini joutui niinkin harvinainen teos kuin tämä kirjanen, joka on kirjoitettu moitteettomalla englanninkielellä, mutta silti kustantaja on brasilialainen. Se kertoo nimenomaan brasilialaisista ufohavainnoista, mutta on selvästi tarkoitettu USA:n markkinoille, koska sen hintakin on ilmoitettu dollareissa.

Tekijän alkusanoista ilmenee, että kyseessä on toinen numero sarjasta, jonka nimi on "Close Encounters of the Brazilian Kind". Alkusanoista ilmenee myös, että ensimmäinen numero oli isokokoisempi, ja että kustantaja nyt on tietoisesti muuttanut kirjasen pienemmäksi.

Allekirjoittanut suhtautuu aluksi epäluuloisesti tähän kirjaseen, lähinnä sen kuvamateriaalin takia, joka väistämättä tuo mieleen sarjakuvakirjan.

Tekstipuoli sen sijaan on, niin pitkälle kuin pystyn arvioimaan, ihan hyväksyttävällä tasolla. Kirjasessa kerrotaan esim. kuuluisasta Villas Boasin sieppauksesta. Dennis Stacyn ja Patrick Huyghen kirjan "The Field Guide To UFOs" esittelyssä kerroin Haraldo Westendorffin merkillisestä kohtaamisesta ufon kanssa. Myös Wysmienski kertoo samasta tapauksesta:

Westendorff oli lentämässä, kun hän kohtasi giganttisen kartionmuotoisen ufon, jonka alaosa oli jalkapallokentän kokoinen ja sen korkeus oli yhtä suuri kuin Boeing 747 -koneen siipien kärkiväli. Eräässä vaiheessa ufon yläosassa avautui aukko, josta tuli ulos kiekkomainen ufo, joka lensi pois. Westendorff yritti lentää aukon yli katsoakseen sisään giganttiseen kartiomaiseen ufoon, mutta hänen oli pakko luopua ajatuksesta, kun kartioufo rupesi pyörimään hurjalla nopeudella, jonka jälkeen se lensi pois nopeudella 12000 km/h. Westendorffin suureksi onneksi Pelotasen lentokentän lennonjohtaja näki myös kiikarilla ufon ja vahvisti näin ollen Westendorffin kertomuksen.

Kirjasessa on muutama tapaus, josta en osaa sanoa yhtään mitään, koska ne ovat tuntemattomia minulle. Mutta jos ottaa huomioon, että yllämainitut tunnetut tapaukset ovat selostettu niin kuin muissakin lähteissä, niin uskaltaa ehkä tehdä sen johtopäätöksen, että myös muut tapaukset on selostettu asiallisesti. Pientä epäilyä tulee silti mieleen kun havaitsee, että sivulla 31 selostettu tri. Aparecidon tapaus kerrotaan sattuneen 1993, mutta pari lausetta myöhemmin 1994.

Sivulla 47 kerrotaan, että prikaatikenraali Sokrates Monteiro on sanonut Brasilian televisiossa, että 10% tunnistamattomista tutkahavainnoista jää tunnistamatta. Tästä tiedosta puuttuu kuitenkin kaikki viitteet siitä, koska tämä olisi tapahtunut.

Jos ajatellaan tämän julkaisusarjan tulevaisuutta, niin suosittelisin, että sen kuvamateriaali tehdään asiallisemmaksi, eli että siirryttäisiin pois sarjakuvaimagosta. Mielestäni julkaisussa vallitsee tällä hetkellä ristiriita sen tekstisisällön ja kuvamateriaalin välillä.

Björn Borg, 12.10.2005


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |