Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Violette, John R.:

Extra Dimensional Universe. Where the Paranormal (UFOs And Abductions, Psychic Phenomena, The Mystical And Near Death Experience) Becomes the Normal: An Advancement of the Theories of R. M. Bucke and P. D. Ouspensky

Booklocker.com.inc. 2001, 203 sivua

Kiinalainen herra Zhang Baosheng, eli Z. Zhang, ja hänen perheensä asuu mukavasti. Heidän käytössään on luxus-sviitti kokkeineen, lastenhoitajineen ja palvelijoineen. Ja kaiken kukkuraksi Kiinan valtio vastaa kustannuksista. Ainoa ehto tästä kaikesta on, että Zhang ei milloinkaan muuta toiseen maahan. Ja miksi on näin? Näin on siksi että Zhang pystyy siirtämään pilleriä pullosta!

Kaikkihan pystyy siirtämään yhtä pilleriä pullosta avaamalla pullon korkin ja ottamalla pillerin pullosta. Mutta Zhang on tiettävästi ainoa koko maailmassa, joka pystyy tahdonvoimallaan siirtämään pilleriä ulos tiiviisti suljetusta pullosta sen kyljestä. Pilleri on sisällä pullossa, mutta yks'kaks se onkin pullon ulkopuolella. Ja sekä pullo että pilleri ovat täysin ehjät. Nopealla filmillä otetuissa valokuvissa näkee, miten ehjä pilleri tulee ulos pullon kyljestä.

Ja Zhang pystyy muihin samantapaisiin temppuihin. Eräässä kokeessa paperinpalaa kastettiin tiettyyn kemialliseen aineeseen ja sen ympärille, tietylle etäisyydelle, laitettiin puuvillapaloja, joita oli kastettu toiseen kemialliseen aineeseen. Aineet olivat sellaiset, että jos ne joutuivat kosketukseen toistensa kanssa, niin syntyisi kemiallinen reaktio. Zhangille annettiin nyt tehtäväksi siirtää suljetusta tilasta se mainittu paperinpala. Tämän kokeen ajatuksena oli se, että jos paperinpala siirtyessään ulos dematerialisoituu, niin se on sellaisessa tilassa, että mitään kemiallista reaktiota ei voi tapahtua, jos se kerran siirtyy ei-aineellisessa muodossa. Kokeen päättyessä voitiin kuitenkin todeta, että paperissa ja puuvillapaloissa oli jälkiä kemiallisesta reaktiosta, eli paperinpala oli koskettanut puuvillapaloja. Kenelläkään ei ole selitystä tähän. Violette on sitä mieltä että paperinpala matkusti meille tuntemattoman ulottuvuuden (ED:n) kautta ulos astiasta.

Monien paranormaaleiden ilmiöiden lisäksi Violette puhuu myös poltergeistilmiöstä. Poltergeistilmiön liikuttamat esineet lentäessään saattavat tehdä mahdottomia ohjausliikkeitä; saattavat pysähtyä kesken lennon, muuttaa nopeutta tai suuntaa, saattavat tehdä teräviä käännöksiä tai iskeytyä johonkin yllättävän heikolla voimalla. Ufologilta voidaan nyt kysyä, että vaikuttaako poltergeistilmiön liikuttaman esineen lento-ominaisuudet tutuilta jollakin tavalla? Eikö ufo usein lennä juuri tuolla tavalla?

Violetten kirjan ajatuksena on, että paranormaalit ilmiöt, mm. poltergeistilmiöt ja myös ufot, johtuvat siitä, että ne ovat peräisin meille tuntemattomasta ulottuvuudesta (= Extra Dimension, ED). Suuri osa Violetten kirjasta pohtii juuri tätä meille tuntematonta ulottuvuutta. Havaintoesimerkkinä Violette käyttää "litteitä olentoja", jotka tiedostavat vain kaksi ulottuvuutta (pituus ja leveys). Näiden "litteiden olentojen" päähän ei milloinkaan pälkähdä ajatus siitä, että voisi olla olemassa joku kolmas ulottuvuus (korkeus). Jos he joskus näkisivätkin olennon, jolla on kolme ulottuvuutta (pituus, leveys ja korkeus), eli ei olekaan litteä, niin "litteät olennot" menisivät sanattomiksi.

Aikaa sanotaan neljänneksi ulottuvuudeksi, mutta jos mennään siitä eteenpäin, niin onko olemassa ulottuvuuksia, joita emme osaa edes kuvitella? Violetten mielestä näitä muita ulottuvuuksia on olemassa, ja että maailma on paljon monimutkaisempi kuin osaamme kuvitellakaan. Paranormaalit ilmiöt, ja myös ufot, ovat peräisin tällaisesta meille tuntemattomasta ulottuvuudesta, eli ED:stä. Todettakoon tässä yhteydessä että moni johtava ufotutkija on ryhtynyt puhumaan samasta asiasta viime vuosien aikana. Tällaisessa maailmassa hypoteesi, että ufot ovat peräisin avaruudesta, on aivan liian yksinkertainen.

Violette tuo myös esille, että hänen käsityksensä mukaan usealla menneiden aikojen suurmiehillä oli kytkentöjä tähän ED-ulottovuuteen. Esimerkkeinä mainitaan Jeesus, Mohammed, Buddha, kiinalainen filosofi Fa-Tsang, kiinalainen Zenmestari Hui-Hai, lama Goivinda, Zenmestari Dogen, Sri Aurobindo, Paulus, Pietari, Thomas Aquinas, juutalainen filosofi Philo Judeaus, mystikko John of Ruysbroeck, Tao Te Ching, Zenmestari Huang-Po, ym. Nämä kytkennät tulevat myös esille vanhoissa kirjoituksissa kuten Raamatussa, Koraanissa, Bhagavad-Gitassa, Upanishadissa, jne. Edellä mainitut suurmiehet ovat nähneet tähän toiseen ulottuvuuteen ja yrittävät eri tavoin kuvailla sitä. Tällä Violette yrittää myös sanoa, että "kaikki on yhtä", vaikka ihmiset käyttävätkin eri nimiä samasta asiasta.

Violette viittaa myös nykyajan siepattujen kertomuksiin. Vaikka sanat eivät riitäkään, monet siepatut yrittävät kuvailla, että he olivat "toisessa maailmassa, toisessa ulottuvuudessa, kaikki oli toisin, olin sekä Maan sisällä että avaruudessa samanaikaisesti, olin yhtä maailmankaikkeuden kanssa jne." Violette on sitä mieltä, että esim. USA:n viranomaiset jo kauan ovat olleet perillä tästä asiasta, mutta koska olemme puolustuskyvyttömiä ED-ulottuvuudesta meidän ulottuvuuteemme saapuvia olentoja vastaan, niin on parempi olla hiljaa asiasta.

Kirjassani "Tosiasioita ufoilmiöstä" kiinnitin huomiota siihen, miten ufotutkimus on suuntautumassa uusille urille, eli paranormaalin maailman puolelle. John R. Violette kuuluu siihen yhä kasvavaan joukkoon, jotka ajavat tätä näkökantaa kirjoissaan.

Björn Borg, 18.1.2004


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |