Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Twichell, David E.:

Global Implications of the UFO Reality

Infinity Publishing.com, Haverford, PA 2003. 176 sivua

Twichell on aikaisemmin vuonna 2000 julkaissut kirjan "The UFO - Jesus Connection" samalta kustantajalta.

Yleensä kaikissa kirjoissa on joku punainen lanka. Joissakin kirjoissa se punainen lanka on paksu ja helppo seurata, ja toisissa se on ohut, jota on vaikeampaa seurata. Sitten on vielä lisäksi olemassa sellaisia kirjoja, joissa ei ole tätä punaista, eikä muunkaan väristä lankaa, ja tällöin lukija joutuu koville, kun yrittää keksiä, että mikä nyt olikaan ko. kirjan aihe ylipäänsä.

Tämä Twichellin kirja kuuluu ikävä kyllä siihen ryhmään, jossa ei ole tätä punaista lankaa ollenkaan. Kirjan alussa on tulevaisuuteen sijoitettu romaanintapainen kertomus. Tämän jälkeen Twichell sitten puhuu nykyajan VHS-nauhureista, DVD- laitteista, tietokoneista, maapallon muutoksista, sukupuuttoon kuolleista eläimistä, maanjäristyksistä, kasvihuoneilmiöstä, napajäätiköiden sulamisesta ja ties mistä. Näyttää vähän siltä, että Twichell nyt kirjoittaa mitä päähän pälkähtää.

Vähän niin kuin ohimennen Twichell kertoo sitten siitä, kun astronautti Cooper oli YK:ssa tapaamassa silloista pääsihteeriä Kurt Waldheimia vuonna 1985 (joka ei ollenkaan ole totta, koska se tapahtui jo vuonna 1978). Sitten Twichell kertoo tohtori Condonista, "joka johti ilmavoimien ufotutkimusta vuosina 1966-69". (Tämäkään ei ole totta, koska Condon johti Coloradon yliopiston ufotutkimusta, eikä ilmavoimien ufotutkimusta).

Twichell kertoo myös Ronald Reaganin ufohavainnosta. On tunnettua, että Reagan omien sanojensa mukaan näki ufon kaksi eri kertaa. Yleensä kirjoissa kerrotaan siitä kun Reagan näki ufon lentokoneesta vuonna 1974 ollessaan Kalifornian kuvernööri (eli Reaganin toinen havainto). Tässä Twichellin kirjassa kerrotaan siitä, kun Reagan ja Nancy ilmestyivät tuohtuneina päivällisille Hollywoodissa puoli tuntia myöhässä ja kertoivat nähneensä ufon rannikolla. Twichell ei anna tapauksen vuosilukua, mutta sanoo että se tapahtui ennen Reaganin kuvernööriaikaa, eli kyseessä on Reaganin ensimmäinen havainto. Reaganin ensimmäisestä ufohavainnosta kerrottiin tuohon aikaan New Yorkilaisen WNEW-AM radioaseman lähetyksessä.

Kuudennessa luvussa Twichell kertoo Vatikaanin papista monsignor Corrado Balduccista, joka toisten käsityksen mukaan on miltei Vatikaanin puhemies, ja toisten mukaan vain Vatikaanissa työskennellyt yksityisajattelijapappi. Twichell omistaa Balduccille jopa viisi sivua ja huomauttaa myös, että eräs Balduccin haastattelu on julkaistu kokonaisuudessaan Internetissä osoitteessa www.michaelheseman.com. Samassa luvussa Twichell sivuaa Heaven's Gate itsemurhalahkoa ja Raelia sekä tähdentää, kuinka tärkeätä on hankkia oikeata tietoa ufologiasta jos tahtoo hankkia tietoja. Twichell suosittelee MUFONia, FUFORia, CUFOSia ja NIDSia.

Kirjan seitsemännessä luvussa Twichell puhuu Raamatun kertomuksista joita voidaan pitää ufokertomuksina. Twichell aloittaa luvun lainaamalla Jesajaa 60:8,9. Allekirjoittaneella ei ole suomenkielistä Raamattua lähettyvillä kirjoittaessani tätä, enkä voi tarkistaa mitä siellä sanotaan, mutta Twichellin mukaan Jesajassa 60:8,9 kysytään, että "Mitä laivoja nämä ovat, jotka liitävät taivaalla kuten pilvet, kuten kyyhkyset palaamassa kotiin? Ne ovat laivoja, jotka tulevat kaukaisista maista, tuoden Jumalan väen kotiin. Ne tuovat mukanaan hopeaa ja kultaa..."

Kirjan kahdeksannessa luvussa Twichell puhuukin lähinnä vuoden 1952 ns. Washingtonin invaasiosta. Yhdeksännessä luvussa kerrotaan eräiden huippupoliitikkojen ufolausunnoista ja myös esim. Ranskan COMETA-ryhmän raportista. Kymmenes luku on sitten omistettu kokonaan tunnettujen henkilöiden ufolausunnoille. Kirjan luvussa 11 Twichell siirtyy sitten antiikkiin ja luettelee ufohavaintoja alkaen vuodesta 1400 eaa ja luvussa 12 toistetaan muutama sieppauskertomus. Luvussa 13 toistetaan sitten lisää (nimettömiä) sieppauskertomuksia.

Kirjan loppuosan Johtopäätöksiä-osassa Twichell julkaisee mm. muutamia keskiajan taiteilijoiden maalauksia, joissa on havaittu myös ufoja. Tällaisia maalauksia ovat tuntemattoman taiteilijan maalaama "The Madonna with Saint Giovannino", fleemiläisen taiteilijan Aert De Gelderin "The Baptism of Christ", Carlo Crivellin "The Annunciation" vuodelta 1486 jne.

Kirjan liitteissä A ja B on julkaistu eri gallupeja ja liitteessä C on julkaistu lista, jossa on lueteltu 68 henkilöä, jotka osallistuivat ns. Disclosure Projectiin Washingtonissa vuonna 2001. Ainakin allekirjoittaneelle oli yllätys, kun löysin listalta myös venäläisen Avaruuskommunikointikeskuksen kenraalin Vasilij Aleksejevin. Amerikkalainen prikaatikenraali Steven Lovekin oli myös uusi nimi allekirjoittaneelle. Twichell kertoo, että Lovekin kuului Valkoisen Talon avustajiin sekä presidentti Eisenhowerin että Kennedyn aikana. Twichell kertoo myös, että Lovekin on "nähnyt lukemattomia hävittäjälentäjien ottamia ufokuvia ja on tutustunut lukemattomiin tutkaraportteihin ja muihin raportteihin. Lovekin on jopa käsitellyt Roswellin maahansyöksyn palasia".

En tiedä oikein mitä tästä kirjasta pitäisi sanoa. Mielestäni se on aika sekava ja hyppää asiasta toiseen. Lähdeluettelosta ilmenee, että tekijä on lukenut 12 ufokirjaa, jonka lisäksi hän on hankkinut materiaalia Internetistä. Parhaimpana puolena pidän sitä luetteloa henkilöistä, jotka alunperin osallistuivat Disclosure Projectiin.

Kirjan nimeä "Global Implications of the UFO Reality" (=Ufotodellisuuden maailmanlaajuinen merkitys) miettii kyllä vielä senkin jälkeen, kun on lukenut kirjan, että mikä se merkitys nyt sitten olikaan?

Lopuksi voi poimia 7.6.1999 julkaistun Roperin / NIDSin gallupista seuraavat luvut:

26,07 % haastatelluista uskoo, että ufot ovat avaruusaluksia.

7,05% haastatelluista uskoo, että ufot ovat matkaajia toisista ulottuvuuksista, jotka aina ovat läsnä Maapallolla.

11,78% haastatelluista uskoo, että ufot ovat hallituksen salaisia ohjelmia.

19% haastatelluista uskoo, että ufot ovat tavallisia ilmiöitä, joita ihmiset tulkitsevat väärin.

32,04% haastatelluista ei tiedä vastausta.

1,29% haastatelluista ei vastannut ollenkaan.

Björn Borg, 25.3.2005


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |