Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Teets, Bob:

West Virginia UFOs: Close Encounters in the Mountain State

Headline Books Inc., Terra Alta, WV 1995. 213 sivua

Bob Teets on entinen lehtimies, joka kahden vuoden aikana työskenteli ufoaiheen konsulttina Human Potential Foundation -nimisessä järjestössä. Täällä Teets sai ajatuksen kirjoittaa ufokirjan ja julkaisi West Virginialaisessa lehdessä ilmoituksen aikomuksestaan ja pyysi havaitsijoita ottamaan yhteyttä häneen. Noin 45 päivässä hän oli saanut yli sata vastausta, ja puhelin vain jatkoi soimistaan... Yllämainitun 100 tapauksen lisäksi MUFONin osavaltiojohtaja, fysiikan apulaisprofessori, Ted Spickler, luovutti hänelle tiedot 40 West Virginialaisesta tapauksesta. Noin kuukaudessa Teets saa koottua noin 200 ufohavaintoa, joista hän sitten kertoo kirjassaan. Apunsa Teetsille antaa myös Human Potential Foundationin puheenjohtaja, fil. tri Scott Jones (joka myös toimi miljonääri Laurance Rockefellerin ufoasiantuntijana Rockefellerin suunnitellessa kampanjaa, jolla saataisiin amerikkalaiset viranomaiset paljastamaan kaikki tietonsa ufoista).

On mielenkiintoista havaita, että suurin osa näistä havainnoista ovat ihan tavallisten ihmisten tekemiä. Ihmiset ovat olleet tavallisissa arkiaskareissaan, kun he ovat havainneet jotakin outoa, jota eivät ole pystyneet selittämään. Jotkut havainnon tekijät ovat pyytäneet, ettei Teets paljasta heidän henkilöllisyyttään, mutta monet taas esiintyvät kirjassa omalla nimellään, eivätkä näe mitään syytä salata havaintoaan. Havaitsijoiden joukossa on mm. Churchin perhe, jonka jäsenet usein ovat nähneet ufoja ja jopa ilmavoimien hävittäjiä ajavan niitä takaa. Churchin perheeseen kuuluva Bruce David Church kertoo, kuinka hän oli havainnut ison ufon, jonka pohjasta tuli ulos pienempiä ufoja. Havaitsijoiden joukossa on myös Merle Partridge, joka paitsi että itse on nähnyt ufoja (joista yksi valtava, joka oli tehty niitatuista pelleistä), myös joutui auttamaan kerran vierasta miestä ja poikaa, joiden auto oli ajanut ojaan kun he olivat kohdanneet ufon.

David Sykes on myös havainnut usein ufoja ja viljakuvioita maatilallaan. Hän on usein nähnyt ufojen laskeutuvan ja kadonneen ilman jälkiä ja on varma siitä, että ne piiloutuvat maan sisällä. Hän on usein kuullut 'kuin raskaiden koneiden ääniä' maan sisältä, mutta ei ole pystynyt paikallistamaan mistä äänet tulee, koska ne näyttää tulevan niin laajalta alueelta maan sisältä.

Wayne ja Brenda Jones muistavat erään ufohavainnon vuodelta 1968. He ovat varmoja ajankohdasta, koska havainto sattui vain kaksi viikkoa ennen Robert Kennedyn murhaa. He näkivät yöllä suuren valon, joka näytti tulevan maan sisältä. Valo tuli heitä kohti ja oli niin kirkas, ettei heidän olisi tarvinnut käyttää valonheittimiä autossa lainkaan. Valo pysähtyi heidän autonsa yläpuolelle, jolloin he näkivät, että se oli noin 30 m läpimitaltaan ja sen pohjassa oli kaksi 'torpedonnäköistä' laitetta. Kauhuissaan he yrittivät ajaa ufoa pakoon, mutta se pysyi heidän autonsa yläpuolella. He ajoivat maatilalleen ja herättivät Waynen vanhemmat, Emmetin ja Paulinen, ja yhdessä he katsoivat kun ufo noin 30 minuutin ajan lensi ympäri maatilaa ja tarkasteli tilaa ja sen laitteita. Kun ufo oli lähellä erästä siiloa, niin ufosta tuleva valo valaisi siiloa niin, että se loisti kuin hopea. Ufo siirtyi paikasta toiseen nopeasti syöksyen ja välillä ufossa leimahti liekkejä. Havaitsijat hakivat kiväärin ja tarkkailivat ufoa kiväärin kiikaritähtäimen kautta.

Myöhemmin eräs upseeri saapui heidän kotiinsa ja kuulusteli heitä tarkkaan. Upseeri oli erityisen kiinnostunut, millaisia ääniä ufosta oli kuulunut. Kuulustelun jälkeen upseeri ilmoitti, että kyseessä oli ilmeisesti revontulet, johon selitykseen havaitsijat eivät alkuunkaan uskoneet. Havainnon aikana Wayne ja Brenda pelkäsivät, että kahdeksannella kuukaudella raskaana oleva Brenda järkyttyisi niin, että se käynnistäisi synnytyksen. Kun heidän tyttärensä sitten syntyi, niin hänen oikean korvansa takana oli pyöreä oranssinvärinen syntymämerkki, joka oli ihan havaitun ufon näköinen. Tyttärellä on tämä merkki vieläkin tänä päivänä, vaikka se on hieman haalistunut.

Teetsin kirjassa on runsaasti tämäntapaisia havaintoja, joista ei ole aikaisemmin kuultu ja tämä seikka antaa lukijalle taas aiheen muistaa, että suurta osaa ufohavainnoista ei ikinä raportoida minnekään. Ne tulee esille vain, jos joku nimenomaan pyytää näitä tietoja, niin kuin Teets on tehnyt. Vaikka suurin osa kerrotuista havainnoista edustaa 'tavallisia' havaintoja, niin vastaajien joukossa oli myös 'Daniel D.' -niminen henkilö, joka kertoi joutuneensa siepatuksi 1500 (tuhatviisisataa) kertaa. Se, että Teets omistaa kokonaista 20 sivua tälle tapaukselle, on ehkä vähän yllättävää. Nykyajan ufologiaan kuuluu tietysti myös se, että nimetön soittaja otti yhteyttä Teetsiin ja tahtoi myydä 'salaisia ufoasiakirjoja' Teetsille, eikä hän pyytänyt 'kuin 30000- 40000 dollaria' niistä.

Björn Borg, 30.11.2004


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |