Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Sauder, Richard:

Underground Bases and Tunnels. What Is the Government Trying to Hide?

Dracon Press, Abingdon, Va. 1995, 142 sivua

Filosofian tri (valtiotiede) Richard Sauder on erittäin kiinnostunut maanalaisista tukikohdista ja tunneleista ja on koonnut kaikki löytämänsä tiedot tähän kirjaan. Kirjassa hän luettelee kaikki kuulemansa amerikkalaiset maanalaiset tukikohdat ja kertoo kaikista suuremmista maanalaisista tunneleista, mistä on saanut tietoa. Hän on aktiivisesti kerännyt näitä tietoja mm. julkisuuslain avulla. Ihan varma hän ei ole kaikista tiedoistaan, vaan kehottaa miltei joka sivulla lukijaa ottamaan yhteyttä häneen, jos lukijalla on tarkempaa tietoa jostakin kohteesta.

Kirjassaan hän esittelee myös yksityiskohtaisesti erilaisia laitteita, esim. valtavia porakoneita, joiden avulla näitä tukikohtia ja tunneleita on voitu rakentaa. Kirjassa on mm. 48 kuvasivua, jossa esitellään kaaviokuvia maanalaisista tukikohdista ja valokuvia erilaisista porauslaitteista.

Moni lukija ihmettelee kyllä varmasti, miksi joku vaivautuu julkaisemaan tällaista kirjaa. Onhan näitä maanalaisia tukikohtia ja tunneleita joka maassa, myös Suomessa. Esim. allekirjoittanut kävi jo 1971 Korppoossa olevassa maanalaisessa Gyltön linnakkeessa, ja onhan Helsingissä, kuten muuallakin maanalaisia rakennelmia ja tunneleita vaikka millä mitalla. Ja juuri tänään, tätä kirjoittaessa tulee Discoverykanavalta ohjelma USA:n Cheynnevuoren sisällä olevasta NORADin tukikohdasta. Samalla kanavalla on viime aikoina useaan otteeseen esitetty dokumenttiohjelma niistä valtavista porauslaitteista, yhteensä 10 kpl, joiden avulla tunneli rakennettiin Englannin kanaalin alle. Tämä kirja sopii suuremmaksi osaksi jollekin tunnelinrakentajalle tai kaivosinsinöörille.

Miten tämä liittyy ollenkaan ufoihin? Kirjan alkuosa liittyy ufoihin sikäli, että Sauder vähän välillä tuo esille, ettei hän "osaa sanoa ovatko muukalaiset olleet mukana rakentamassa näitä maanalaisia tukikohtia ja tunneleita, vai ei" ja "palveleeko joku näistä tukikohdista muukalaisia vai ei".

Vaikka kirjan nimi on yllämainittu, niin Sauder hyppää sitten yllättäen sieppausilmiöön ja karjansilpomisiin. Hän selostaa näitä ilmiöitä yleisluontoisesti ilman esimerkkejä, mutta kertoo tässä kaksi asiaa jotka saattavat kiinnostaa lukijaa:

a) Sauder kertoo, että on olemassa EPA-niminen virallinen virasto, joka jatkuvasti tarkkailee säteilytasoa Nevadan ydinkoealueen ympäristössä. Tähän tarkkailuun sisältyy se, että sadat tarkkailuasemat seuraavat jatkuvasti säteilytasoa. Siihen liittyy myös se, että 40 perhettä on mukana jatkuvassa tarkkailussa, johon sisältyy myös koko kehon säteilymittausta säännöllisin väliajoin. Tämä koko kehon mittaus tapahtuu siten, että tarkkailtava henkilö menee istumaan hammaslääkärituolia muistuttavaan tuoliin, jonka jälkeen katosta laskeutuu alas kehon säteilyä mittaa laite. Sauder ajaa tässä takaa sitä, että tämä tutkimus ja laite muistuttaa aika paljon siepattujen kertomuksia. Sama virasto seuraa myös säteilytasoa karjassa ja valitsee säännöllisesti karjaa ja muita eläimiä, jotka teurastetaan, jonka jälkeen niistä otetaan talteen tiettyjä ruumiinosia säteilytason mittausta varten. EPA tarkkailee myös 145:n farmin maidontuotantoa.

b) Sauder on myös löytänyt Kirtlandin ilmavoimien tukikohdassa sijaitsevan Phillips-laboratorion kannettavan pienen laserlaitteen myynti-ilmoituksen ja sen patenttihakemuksen vuodelta 1992. Laite on niin pieni, että se voidaan kiinnittää kantajan vyöhön. Ilmoituksen mukaan laite käyttää kenttäolosuhteissa voimanlähteenään kahta 2-voltin paristoa ja yhtä 9-voltin paristoa, ja "laite leikkaa kuin skalpelli, se tyrähdyttää verenvuotoa ja sillä voidaan sulkea haavoja". Sauder miettiikin nyt, ovatko sieppaukset armeijan tai viranomaisten järjestämiä säteilymittauksiin liittyviä ja karjansilpomiset esim. Kirtlandin ilmavoimien tukikohdan järjestämiä, siellä kun riittää helikoptereita. Sauderin taka-ajatuksena on se, että säteily on ehkä suurempi ongelma, kuin mitä viranomaiset tahtovat julkisesti kertoa. Tähän voidaan tietysti vastata, että saahan joka teurastamosta karjan ruumiinosia niin paljon kuin haluaa, jahtaamatta karjaa helikoptereilla. Tähän voidaan myös todeta, että karjansilpomisia on tapahtunut jo 1970-luvulla, johon joku toinen taas saattaa vastata, että "tuotekehittelyä, tuotekehittelyä".

Sauder on myöhemmin, vuonna 2002, julkaissut myös kirjan "Underwater and Underground Bases". Sauder on myös kirjoittanut esipuheen Helmut ja Marion Lammerin vuonna 1999 julkaistuun kirjaan MILABS, joka pyrkii selittämään sieppaukset sillä, että armeija on niiden takana.

Björn Borg, 30.08.2003


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |