Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Randles, Jenny & Hough, Peter A.:

The World' s Best "True" UFO Stories

Sterling Publishing Company, Inc., New York, N. Y. 1995. 96 sivua

Kaikkien tunteman englantilaisen ufotutkijan Jenny Randlesin ja Peter A. Houghin ohuessa kirjassa on yritetty tuoda esille maailman parhaimmat ufotapaukset. Randles sanoo itse esipuheessaan, ettei se ollut suinkaan mikään helppo tehtävä.

Pitkän pohdinnan jälkeen kirjaan on kelpuutettu mukaan eräs tapaus vuodelta 1909, jolloin herra C. Lethbridge matkustaessaan Walesin maaseudulla havaitsi maassa olevan sikarinmuotoisen esineen ja kaksi miestä, jotka korjailivat jotakin esineessä. Kun miehet havaitsivat Lethbridgen, he hyppäsivät sikariin ja lensivät pois. Muut mukaan päässeet tapaukset ovat Arnold, Carter, Cash-Landrum, Socorro, Michalak, Trans-en-Provence, Bob Taylor, Voronesh, Kelly-Hopkinsville, Ilkley Moor, Knowles, Betty ja Barney Hill, Travis Walton, Valentich, Linda Cortile, Masse, japanilainen karjansilpomistapaus, Roswell ja Teheran.

Yllämainittu karjansilpomistapaus sattui vuonna 1990 Sagan prefektuurissa Japanissa. Eräs maanviljelijä heräsi koiran haukkumiseen, jonka jälkeen hän löysi silvotun lehmän navetastaan. Kun koira kaksi vuotta myöhemmin taas rupesi haukkumaan samalla tavalla, maanviljelijä syöksyi navettaan ja näki ilmassa leijuvan maneettia muistuttavan kohteen, joka leijui ulos navetasta ja katosi. Navetan lattialla makasi lehmä, jonka jalka oli poikki.

Randles huomauttaa esipuheessaan, että tämän kirjan otsikossa on sana "True" ("todelliset") lainausmerkeissä siitä yksinkertaisesta syystä, että eri henkilöt suhtautuvat kertomuksiin eri tavalla. Toiset ottavat ne täysin tosissaan, kun taas toiset eivät usko niihin alkuunkaan.

Randles kehottaakin lukijaa tekemään kysymyksiä ja taas kysymyksiä. Hän huomauttaa kuitenkin, ettei näitä kysymyksiä suinkaan pidä suunnata pelkästään ufotapauksien kertojille vaan myös skeptikoille, että mihin perustuu heidän käsityksensä eri tapauksista.

Tämä ohut kirja näyttää hiukan nuorisokirjalta, ja vaikka tämän painoksen kustantaja ei sitä sano, niin havaitsen omista kirjallisuusluetteloistani, että kirja onkin joskus aikaisemmin luokiteltukin nuorisokirjaksi.

Björn Borg, 22.3.2005


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |