Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Randles, Jenny:

The Little Giant Encyclopedia of UFOs

Sterling Publishing Co, Inc., New York 2000. 512 sivua

Jenny Randles on aina kuulunut allekirjoittaneen suosikkikirjailijoihin, koska hänen tyyliinsä kuuluu, että hän menee suoraan asiaan eikä väistä sen enemmän ufouskovaisia kun skeptikkojakaan, vaan tuo esille sen mitä hän itse on havainnut. Allekirjoittaneen omalta kirjallisuuslistalta löytyy jopa 39 Randlesin kirjoittamaa ufokirjaa, jonka lisäksi hän on kirjoittanut suuren määrän kirjoja muista ilmiöistä.

"The Little Giant Encyclopedia of UFOs" on pienikokoinen ufoalan yleisteos, joka mielestäni sopii hyvin aloittelijan hakuteokseksi. Se kertoo lyhyesti kronologisessa järjestyksessä tärkeimmät ufoasiat alkaen kummitusilmalaivoista ja kummituslentokoneista foofightereihin ja päättyen viimeaikaisiin abduktioihin. Lisäksi kirja luettelee mitä todisteita on olemassa siitä, että ufoilmiö on todellinen ja lopuksi se luettelee eri maiden ufojärjestöjä (Suomea ei mainita), sekä kansainvälisesti tunnetuimmat nimet tällä alalla. Eli kyseessä on yleisteos.

Kirjan formaatti on poikkeuksellinen ja minun mielestäni täysin epäonnistunut. Kirjan korkeus on noin 13,5 cm, leveys noin 11 cm ja noin 3,5 cm. Se on kätevä matkoilla, mutta kirjan pienestä koosta ja paksuudesta johtuen sitä on vaikea pitää käsissä. Lisäksi lukijalle tulee melko varmasti voimakas houkutus avata sen sivuja väkisin selälleen, jotta näkisi mitä lukee, joka taas saattaa johtaa selän repeytymiseen nopeasti. Näin ainakin luulen. Eli kirja ei ole pitkäikäinen.

Björn Borg, 29.5.2003


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |