Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Pottenger, D. M.:

UFOs: Aliens or Demons?

CHJ Publishing, Middleton, Idaho 1990. 123 sivua

"Ainakaan luonnontieteistä Pottenger ei tiedä yhtään mitään."

Jotta voisin antaa lukijalle oikean taustan tälle kirjalle, niin lainaan ensin otteen siitä kirjaesittelystä, jonka olen aikaisemmin kirjoittanut Linda Moulton Howen kirjasta "An Alien Harvest":

"Howe antaa kirjassaan tilaa jopa 45 sivun verran (eli koko luku 8) William Milton Cooper -nimiselle henkilölle, joka on tunnettu siitä, että hän väitteensä mukaan näki salaisia ufodokumentteja palvellessaan Yhdysvaltojen laivastossa. Cooper väittikin aikoinaan, että Yhdysvaltojen hallitus salasi tahallaan tietonsa ufoista ja kertoo sitten hallituksen salaisista ufoprojekteista Howen kirjassa.

Ufologiassa Cooperia on pidetty "ufologisen valtavirran reuna-alueella" liikkuvana henkilönä, jota ns. vakavat ufotutkijat usein ovat yrittäneet vältellä, ja siksi on vähän ihmeellistä, että Howe on antanut näin paljon tilaa Cooperille. Howe tahtoo kuitenkin tuoda esille, miten hyvä mies Cooper on julkaisemalla esim. hänen sotilasansioluettelonsa. Howe ei kirjan julkaisemisen aikaan tietenkään voinut tietää, että Cooper 1990-luvulla kuolisi tulitaistelussa poliisin kanssa, kun Cooper oli linnoittautunut kotiinsa eikä suostunut antautumaan poliisille.

Pottengerin kirjasta ilmenee, että Cooper oli aliupseeri laivastossa ja tässä ominaisuudessa "käsitteli huippusalaisia ufodokumentteja ja sai lukea raportteja, jotka tekivät hänestä asiantuntijan siitä, mitä hallitus tietää ufoista".

Toistan tässä sen mitä olen aikaisemmin sanonut alikersantti Robert Deanista: Jos ja kun puhutaan huippusalaisista asiakirjoista, niin minkään armeijan aliupseerit eivät ole niitä, jotka käsittelevät tällaisia asiakirjoja. Pottengerin esipuheesta ilmeneekin, että hän on nainen ja tämä saattaa selittää tämän asian hänen kohdallaan, jos ja kun hänellä ei ole omia kokemuksia armeijasta.

Ylläoleva teksti Cooperista johtuu siitä, että Pottenger kirjassaan kertoo, että hänen ryhtyessään kirjoittamaan kirjaansa, niin hänen sisarellaan oli Cooperin kirjoja ja kasetteja. Sisar yllyttikin Pottengeria tutustumaan näihin Cooperin kirjoihin ja kasetteihin ja näin Pottenger sitten tekikin. Jäljet näkyy kirjassa: aina välillä Pottenger viittaa Cooperiin ja hänen salaliittoteorioihin.

Pottengerin mukaan Cooper on kirjoittanut, että MJ-12 -ryhmä valvoo suurimman osan maailman huumekaupasta, MJ-12 surmasi Kennedyn ja Rockefellerin perhe on lahjoittanut kiinteistön, jolla sijaitsee klubi, jonne vain MJ-12 -ryhmän jäsenillä on pääsy.

Pottengerilla on sitten näitä omia selityksiä myös maailman eri luonnonilmiöille. Hän ihmettelee, miten valtamerien pinta pysyy jatkuvasti samalla tasolla "vaikka Norjan rannikolla on valtava vesipyörre (malstrom), joka imee tonneittain vettä minuutissa. Pottengerin mukaan selitys piilee siinä, että maapallo on ontto ja se vesi mitä otetaan sisään onttoon maapalloon Norjan rannikolla, tulee sitten ulos maapallosta valtamerien lämpimien virtojen muodossa. Muukalaiset käyttävät sitten hyväkseen näitä samoja aukkoja. Maapallon sisällä saattaa myös olla ihan oma pieni aurinko "tiedetäänhän eräillä planeetoilla olevan tällainen oma pieni aurinko". Pottengerin mukaan "Lyyran tähdistössä on olemassa rengasmainen tähtisumu". Tähtitieteilijät ovat tuttuja tämän kanssa ja ovat ottaneet valokuvia, joissa selvästi näkyy tämän tähden napa-aukot ja sen sisällä oleva oma aurinko".

(Lukija menee kyllä tässä sekaisin: Puhuuko Pottenger nyt tähtisumusta, yhdestä tähdestä vaiko planeetasta? Vai tarkoittaako hän, että tähden sisällä on toinen tähti? Vai onko asia niin, ettei Pottenger osaa erottaa planeettoja, tähtiä ja tähtisumuja toisistaan?).

Pottenger jatkaa sitten Ontto Maa -linjallaan kertomalla Raymond Bernardin kirjasta "The Hollow Earth" (jota hän suosittelee lämpimästi). Kuten arvata saattaa, Pottenger kertoo myös amiraali Byrdista ja hänen retkestään Etelänavalle vuonna 1956. Pottengerin mukaan Byrdin radioviestit sensuroitiin, ettei maailma saisi tietää mitä Byrd oli nähnyt.

(Aivan sattumalta Discovery-kanava näyttää alkukesästä dokumenttifilmin Byrdin lennosta etelänavalle. Kamera on mukana lentokoneessa ja filmaa koko retken. Discoveryn dokumentissa ei kylläkään nähdä mitään muuta kuin lunta ja jäätä Etelänavalla. Mitään napa-aukkoja tai vihreitä niittyjä ei näy).

Pottenger tietää myös kertoa, kuinka "arktiset ja antarktiset tutkijat tietävät, että ilma lämpenee kun lähestytään napoja, pohjoisten eläinten muuttoliike suuntautuu talven lähestyessä pohjoiseen (eikä etelään) ja jäävuoret on tehty makeasta vedestä, eikä suolaisesta vedestä kuten saattaisi odottaa. Tämän makean veden täytyy olla peräisin maapallon sisältä".

(Allekirjoittanut luulee, että luonnontieteilijöillä on aika paljon sanomista Pottengerin käsityksistä eri luonnonilmiöistä).

Pottenger siirtyy sitten tarkastelemaan sieppauksia ja selostaa muutaman tapauksen. Pottengerin mukaan sieppaajat valehtelevat toistuvasti siepatuille. He kertovat, etteivät heidän suorittamat toimenpiteet satu, vaikka ne sattuukin, ja valehtelevat tulevansa eri paikoista avaruudesta. Pottenger kiinnittää huomiota siihen, että vaikka erirotuisia olentoja on nähty paljonkin, niin kuitenkin läsnä kaikissa tapauksissa ovat aina ns. "harmaat". Pottengerin mukaan "harmaat" eivät ole ollenkaan avaruudesta. Pottenger viittaa Cynthia Crowell -nimiseen sieppausuhriin, jonka mukaan "harmaat" eivät pysty syömään ihmisen tavalla, vaan ammeissa liuotetaan ihmisiä, ihmisten ruumiinosia ja karjasta otettuja ruumiinosia. "Harmaat" sitten upottavat itsensä tähän liuokseen ja saavat tällä tavalla ravintoa ihon läpi. Samalla tavalla jätteet poistetaan kehosta ihon kautta ja tämä on syy siihen, että "harmaat" aina haisevat kamalasti.

Pottenger viittaa Crowelliin ja lentäjään/ ufologiin John Leariin, joiden mukaan suurin osa maailman kadonneista lapsista ovat joutuneet ruoaksi ufoihin. Crowell oli kysynyt reptiili-muukalaiselta, miksi he suosivat lapsia ja saanut vastaukseksi, että "heidän kehonsa ei ole huumeiden, kahvin, nikotiinin tai alkoholin myrkyttämiä". Pottengerin mukaan Yhdysvalloissa on myös valtava maanalainen tunneliverkosto, jossa muukalaiset liikkuvat.

Pottengerin mukaan muukalaiset eivät ole avaruudesta, vaan he ovat demoneja ja Saatanasta kotoisin ja tulevat Maan sisältä. Pottenger viittaa Raamattuun (Ilmestyskirja, luku 5), jossa puhutaan niistä, jotka asuvat maan alla. Myös Ilmestyskirjan luvussa 5:3 toistetaan, että maan alla on eläviä olentoja. Pottengerin mukaan sanotaan, että Saatana heitettiin "maan sisään" (Ilmestyskirja 9:1).

(Käytettävissäni olevassa ruotsinkielisessä Raamatussa ei kylläkään puhuta mistään Saatanasta, joka olisi heitetty maan sisään, vaan tähdestä, joka putosi Maan päälle. Internetistä löydän vastaavan englanninkielisen kohdan, jossa sanotaan sama asia englanniksi. Toisaalta siinä myös sanotaan, että HäNELLE annettiin syvyyden kaivon avain. Näin sanotaan myös suomeksi Internetin mukaan. Allekirjoittaneella ei kuitenkaan ole tarkoitus ryhtyä Raamatun tulkitsijaksi tässä ja nyt, vaan totean vain että näin on).

Pottenger viittaa myös ufologi, tri Frank Salisburyyn, jota lainataan eräässä Alan Landsburgin kirjassa ja jossa Salisburyn kerrotaan sanoneen, että ufologiassa pitää ryhtyä ajattelemaan "piruja ja enkeleitä".

Pottengerin mukaan kaikenlainen ns. kanavoiminen on Jumalan vihaama, koska se liittyy spiritualismiin ja on rinnastettavissa siihen, että demonit ottavat henkilön haltuunsa. Pottengerin mukaan Jumala on todennut, että kaikki kanavoijat tullaan tuhoamaan. Lopuksi Pottenger toteaa: "Tiedämme, että Jumala heitti Saatanan ja kolmasosan enkeleistä maan sisään."

Allekirjoittanut voi vain todeta, että kun puhutaan luonnontieteistä, niin Pottengerilla näyttää olevan olemattomat tiedot siltä alalta. Mitä tulee Pottengerin käsitykseen Raamatusta, enkeleistä, piruista ja demoneista ja ufoista, niin jokainen päättäköön itse, mitä tahtoo ajatella asiasta.

Björn Borg, 25.9.2005


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |