Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Netzley, Patricia D.:

Alien Abductions

The Mystery Library, Lucent Books, Inc., San Diego, California 2001. 96 sivua

Kalifornian yliopiston kemian tri Russell VernonClark: "Metallipala on sekä valmistettu että avaruudesta peräisin."

Tämän kirjan lukeminen tuottaa alussa hiukan teknisiä ongelmia, koska sen kovat kannet on prässätty niin tiukkaan, että kirjan avaaminen vaatii fyysisiä ponnisteluja. Kun kirjan sitten pakottaa auki, siitä kuuluu kummallisia ääniä ja luulee että se hajoaa käsiin.

Kirjan ensimmäinen luku on omistettu kokonaan Betty ja Barney Hillin sieppaukselle. Toisessa luvussa yritetään sitten tutkia sieppausilmiötä, että onko se todellinen vai ei. Luvussa kerrotaan muutaman siepatun oma versio tapahtumista ja keskustellaan hypnoosin käytöstä sieppaustutkimuksissa, ja siitä miten sieppausuhri on avuton, koska sieppaajat voivat tulla makuuhuoneeseenkin minkään estämättä. Siepatut kertovat ufossa suoritetusta fyysisestä tutkimuksesta ja myös psykologisista testeistä ja hybridilapsista.

Kolmannessa luvussa etsitään sieppauksista todistavia fyysisiä todisteita. Tässä luvussa kerrotaan tri Leirin leikkauksista, joissa on poistettu siepatuista erilaisia implantteja. Tässä luvussa kerrotaan myös siitä "implantista", josta keskusteltiin MIT:in sieppauskongressissa vuonna 1992, ja joka osoittautui olevan peräisin siepatun alusvaatteista. Toisaalta kirjassa kerrotaan metallinpalasta, jonka tuntematon henkilö lahjoitti tri. Leirille. Lahjoittaja kertoi palan olevan peräisin Roswellista. Vuonna 1997 Kalifornian yliopiston kemian tri Russell VernonClark tutki palaa ja totesi, että se sisälsi silikonia huomattavasti enemmän kuin jos se olisi peräisin Maasta. Toisaalta pala oli rakenteeltaan sellainen, että se ilmeisesti oli valmistettu. Tri. VernonClarkin mielestä metallipala oli "sekä valmistettu että avaruudesta peräisin".

Neljännessä luvussa puhutaan "ihmisen mielestä" ja kerrotaan Persingerin magneettikypäräkokeista, lapsuuden traumoista sieppauskokemusten syinä, (Lawsonin) syntymätraumahypoteesista ja Kenneth Ringin "lähellä kuolemaa" -tutkimuksista, Jungin arkkityypeistä ja kansantaruista.

Kirjan viidennessä luvussa pohditaan sitten eri teorioita siitä, miksi muukalaiset ylipäänsä vierailisivat Maassa, sekä mikä vaikutus ufoilla ja sieppauksilla on ihmisten uskonnollisiin käsityksiin.

Tämä ohut kirja sopii lähinnä ensimmäiseksi kirjaksi sellaiselle henkilölle, joka ennestään ei ole lainkaan perillä sieppausilmiöstä. Se kertoo lyhyesti sieppausilmiöstä, mutta toisaalta se kattaa sitä riittävän laajasti.

Björn Borg, 18.3.2005


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |