Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Mason, Paul:

Forensic Files: Investigating UFOs

Heinemann Library, Oxford/Harcourt Education Ltd 2004. 48 sivua

Tämä ohut, Kiinassa painettu, kirjanen on aloittelijalle sopiva pieni ja lyhyt opas ufoalalle. Se kertoo muutamasta tunnetusta tapauksesta ja ilmoittaa, mikä havainnon "oikea" selitys on.

Arnoldin kuuluisa havainto selitetään sillä, että Arnold näki lintuja, eli Amerikan valkoisia pelikaaneja. Allekirjoittanut ei ole mikään lintuasiantuntija, mutta voin todeta ohimennen, että aikaisemmin Arnoldin havaintoa on yritetty selittää mm. sillä, että Arnold näki hanhia. Pelikaani on nyt taas uusi juttu.

Roswellin tapaus selitetään Mogul-ilmapallolla ja Nazcan linjat sillä, että kyseessä on tähtitaivaan seurantaan liittyviä linjoja. Astronautti McDivittin havainto selitetään sillä, että hänellä oli väsyneet silmät, eikä tunnistanut irronnutta osaa omasta raketistaan. Jotkut muut 'selityksen' saaneet havainnot ovat sellaisia, että ne ovat tuntemattomia tai vain vähän tunnettuja ufokirjallisuudessa.

Kirja kertoo myös eräästä sieppaustarinasta, joka osoittautui petokseksi. Siepatun nimeä ei kerrota, vaan käytetään vain kirjaimia BS.

Kirjassa luetellaan myös muutamia havaintoja, joita ei ole pystytty selittämään. Näihin kuuluu Exeter, Gulf Breeze ja Phoenixin valot.

Kirjan luonteeseen kuuluu, että se on hyvin ylimalkainen koostaan johtuen. Kirja sopii hyvin vaikkapa ensimmäiseksi kirjaksi jollekin nuorelle, joka on kiinnostunut ufoista, mutta ei vielä ole lukenut niistä yhtään kirjaa.

Björn Borg, 4.9.2004


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |