Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Bentley, Chris:

The Complete Book of Gerry Anderson's UFO

Reynolds & Hearn Ltd, London 2003. 176 sivua

Kun saa tämän kirjan käsiinsä ensimmäisen kerran niin sitä ihmettelee: Kuka Gerry Anderson? Kuka Chris Bentley? Kirjassa on Ed Bishopin kirjoittama esipuhe. Kuka Ed Bishop? Kaikki nimet ovat allekirjoittaneelle vieraita.

Kirjan nimen sana "UFO" on painettu kanteen suurin kirjaimin, niin että sana varmasti näkyy. Kun tutkii kirjaa tarkemmin niin saa tietää, että Bentley on syntynyt Tansaniassa, mutta kasvanut Englannissa. Itse kirja taas on painettu Maltalla, mutta kustantaja on Lontoossa.

Kirja on täynnä valokuvia henkilöistä ja merkillisistä avaruusaluksista ja kulkuneuvoista. Jotakin hämärästi tuttua niissä on, mutta mikä? Ja paljon puhutaan ufoista, mutta kaikki vaikuttaa kuitenkin vieraalta. Vähitellen selviää mistä on kysymys. Suomen televisiossa näytettiin kauan, kauan sitten, 1960-luvulla, avaruussarjaa jonka nimi oli englanniksi "Thunderbirds". Jos muistan oikein niin sen nimi suomeksi oli "Myrskylinnut".

Tämä kirja kertoo Gerry Andersonista, joka oli luonut tuon sarjan. "Myrskylintujen" jälkeen Anderson filmasi tieteissarjaa, jonka nimi oli "UFO" ja tässä kirjassa luetellaan yksityiskohtaisesti sarjan kaikki jaksot ja ketkä kaikki oli mukana kussakin jaksossa ja mitä ko. jaksossa tapahtui. "UFO" -tieteissarjan kulkuneuvot ovat kopioita niistä kulkuneuvoista, jotka olivat mukana "Myrskylinnuissa" ja siksi kirjassa olevat valokuvat näistä kulkuneuvoista näyttivätkin jotenkin tutuilta.

Ihan kirjan alussa luetellaan lyhyesti muutama tunnettu ufotapahtuma, jonka jälkeen siirrytään sitten kertomaan itse sarjasta. Kirjan lopussa esitellään kaiken maailman oheistuotteita joita "UFO" -sarja on tuonut mukaansa, kuten lehtiä, palapelejä, pienoismalleja jne. Mikään ufokirjahan tämä ei ole, vaikkakin ufoalalla jossain määrin tuttu tri Frank Stranges on mukana yhdessä jaksossa.

Björn Borg, 10.12.2003


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |