Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Hurley, Matthew:

The Alien Chronicles. Compelling Evidence for UFOs and Extraterrestrial Encounters in Art and Texts since Ancient Times

Quester, Chester Publications, United Kingdom 2003. 167 isokokoista sivua

"Kirjaa voi suositella lämpimästi niille, jotka on kiinnostuneita ns. muinaisista astronauteista".

Joskus kirjan nimi ei ole oikein sopiva, toisin sanoen siitä ei saa ihan oikeata kuvaa, mistä kirja oikeastaan kertoo. Tämänkin kirjan nimi, 'The Alien Chronicles', voisi tarkoittaa melkein mitä tahansa. Alaotsikko täsmentää sitten vähän tarkemmin kirjan sisältöä. Suomeksi sopiva nimi tälle kirjalle olisi voinut olla vaikkapa 'Muinaiset astronautit Taiteessa ja Teksteissä', koska muinaisista astronauteista tämä kirja varsinaisesti kertookin.

Hurley aloittaa kuitenkin kirjansa ufologian yleiskatsauksella ja kertoo lyhyesti ufohavainnoista, sieppauksista, viljakuvioista ja jopa karjansilpomisista. Hurleyn tekstissä tulee esille asioita, jotka eivät ainakaan olleet allekirjoittaneelle tuttuja: Hurleyn mukaan Paavi oli lähettänyt siunauksensa Acapulcossa, Meksikossa joulukuussa vuonna 1999 pidetyn ufokonferenssin osallistujille.

Hurleyn mukaan venäläinen kosmonautti Alexander Baladin oli osallistunut joulukuussa 1998 Brasilian Ensimmäiseen Ufokonferenssiin ja näyttänyt jopa videofilmiä ufosta, jonka hän havaitsi, kun hänen avaruuskapselinsa telakoi Mir-avaruusaseman kanssa. Ufo oli näyttänyt lyhyen matkan päässä olevalta hehkuvalta kohteelta. Baladin oli myös konferenssissa puhunut siitä ufohavainnosta Kapustin Yarin -ohjustukikohdassa, josta myös muut venäläiset ovat puhuneet. Baladinin mukaan myös kenraali Vladimir Ivanov oli puhunut kolmesta kohteesta, jotka olivat lentäneet erittäin korkealla Baikonurin kosmodromin yllä, ja jotka tutka oli havainnut. Kosmonautin mukaan "ne eivät voineet olla lentokoneita".

Ehkä hiukan yllättävä on Hurleyn tieto siitä, että kiinalaiset Tiibetissä ovat löytäneet ikivanhan kirjan, joka käännettäessä osoittautui oppaaksi, miten rakentaa avaruusaluksia. Chandrigarhissa sijaitsevan yliopiston tri Ruth Reynan mukaan kirja kertoo mm. antigravitaatiosta.

Yllämainitun jälkeen Hurley pääsee varsinaiseen aiheeseen, eli miten esim. varsin monessa uskonnossa (myös omassa Raamatussamme) kerrotaan tarinoita, joita voidaan tulkita avaruusvierailuiksi. Tämän jälkeen Hurley siirtyy tutkimaan vanhoja luolamaalauksia, joita on löytynyt monestakin maasta ja joissa usein näkyy kummallisia olentoja. Esimerkiksi renessanssiajan maalauksista löytyy myös useita maalauksia, joissa näkyy kohteita, joita voidaan tulkita ufoiksi. Varsin mielenkiintoinen on esim. 1400-luvulla maalattu "Neisyt Maaria ja pyhä Giovannino", jossa taivaalla näkyy ufoa muistuttava esine, jota maassa oleva mieshenkilö tuijottaa. Myös 1400-luvulla eläneen Carlo Crivellin maalaus "The Annunciation" on merkillinen. Siinä näkyy taivaalla oleva kiekko, josta lähtee lasersädettä muistuttava säde, joka osuu suoraan talon sisällä olevan Neitsyt Maarian päähän.

Ufoilijoita on jo pitkään kiinnostanut Bonaventura Salimbenin maalaus "Glorification of the Eucharist" vuodelta 1595, jossa näkyy esine, joka aivan selvästi muistuttaa nykyaikaista satelliittia, eli Sputnikia antenneineen, ja jossa näkyy myös esim. kameralinssi. (Tasapuolisuuden nimissä on todettava, että toiset asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kuva esittää Maapalloa ja taivaalla olevaa Aurinkoa ja Kuuta).

Tämän jälkeen Hurley julkaisee luettelon ajanlaskumme aikaisista ufohavainnoista alkaen vuodesta 498 eaa ja päättyen vuoteen 1898. Kirjan lopussa Hurley käy läpi eri maista löydettyjä pienoispatsaita, joissa näkyy olentoja, joita voidaan tulkita avaruusmatkailijoiksi. Myös japanilaisia dogu-patsaita ja Bogot¬Ělaisessa museossa näytteillä olevia kullasta tehtyjä lentokoneiden pienoismalleja esitellään. Allekirjoittaneen mielestä nimenomaan nämä lentokoneiden pienoismallit ovat harvinaisen mielenkiintoisia. Jotkut ovat väittäneet, että ne esittäisivät hyönteisiä tai lintuja, johon taas toiset ovat vastanneet, ettei maailmassa ole olemassa sellaisia lintuja, joiden pyrstö olisi pystysuorassa eikä ole olemassa sellaisia hyönteisiä, joiden siivet ovat kiinnittyneet vartalon alaosaan kuten näissä pienoismalleissa. Näistä pienoismalleista on rakennettu jopa suurempia malleja ja ne lentävät erittäin hyvin. Aivan lopuksi Hurley julkaisee vanhoja valokuvia, joissa näkyy ufoja muistuttavia kohteita. Harvinaisen mielenkiintoinen tällainen kuva on sivulla 149 oleva valokuva Fatimasta.

Hurleyn kirja on kultakaivos ja suositeltava niille, jotka ovat kiinnostuneita ns. muinaisista astronauteista. Se on upea teos täynnä yksityiskohtia ja turhat jaarittelut on jätetty pois. Suurin osa valokuvista ovat värillisiä ja erittäin korkeatasoisia. Todettakoon lopuksi että Hurleyn aineistoon voi tutustua myös netissä, osoitteessa www.ufoartwork.com.

Björn Borg, 9.9.2004


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |